Προς το περιεχόμενο

Περίεργη διαχείρηση μνήμης (process: system)

Dklearhos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι λογικό θα μου πείτε και θα έχετε και δίκιο. Καταρχήν έχουμε να κάνουμε με windows xp sp2+update home σε pentium@200mhz 128mb ram και το μηχάνημα δουλεύει συνέχεια. Αυτή τη στιγμή έχω το Pagefile στα 512mb και το "πρόβλημα" παρουσιάζεται όταν η χρήση μνήμης ξεπεράσει τα 200mb περίπου. Από εκείνη τη στιγμή και μετά η διεργασία system, υπεύθυνη για την διαχείρηση της μνήμης, χρησιμοποιεί τη cpu στο 100% και όπως καταλαβαίνεται όλα "σέρνονται". Μετά από περίπου 5λεπτά και ενώ έχει τελειώσει η system τη δουλειά της μειώνοντας τη χρήση μνήμης κοντά στα 160mb όλα γίνονται φυσιολογικά. Αυτό που ρωτάω λοιπόν είναι:

1.Κατά πόσο είναι λογικό να συμβαίνει αυτό αφού έχω άλλα 400-500mb ελεύθερα να κάθονται.

2.Αν γίνεται να απενεργοποιήσω αυτή τη διεργασία και αν θα έχω άλλα προβλήματα μετά.

3.Αν μπορώ να ορίσω πότε να λειτουργεί η διεργασία αυτή(αργά το βράδυ), ώστε και αυτή να κάνει τη δουλειά της αλλά και να μην περιμένω πότε θα τελειώσει.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Οι διεργασίες του συστήματος είναι πολύ σημαντικές ακούγεται αυτονόητο αλλά εάν έχεις σκοπό να την απενεργοποιήσεις να είσαι έτοιμος για όλα, όσο για τα υπόλοιπα δυστηχώς εγώ δεν ξέρω να σε βοηθήσω.

Δημοσ.
...το "πρόβλημα" παρουσιάζεται όταν η χρήση μνήμης ξεπεράσει τα 200mb περίπου...

Δε μπορείς να περιμένεις από τόσο παλιό μηχάνημα θαύματα με λειτουργικό σύστημα Microsoft που παρουσιάστηκε 4-5 χρόνια μετά από το έτος συναρμολόγησης του PC σου. Αν και ο σκληρός δίσκος είναι τυπικός εκείνης της περιόδου, το paging θα είναι τρομακτικά αργή διαδικασία.

Παρ'όλα αυτά, για τσέκαρε μήπως τυχόν και ο σκληρός δίσκος δε βρίσκεται σε DMA mode.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...