Προς το περιεχόμενο

Αθόρυβο τροφοδοτικό

Death_In_Paradise

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σφαγή βλέπω :|

Εγώ έχω ένα enermax noise taker τι οποίο κάηκε μετά απο ένα μήνα χρήσης σε καινούριο pc ... αλλά μετά την αντικατάσταση δεν είχα άλλο πρόβλημα. Ο θόρυβος έτσι και έτσι.

Ούτε αθόρυβο όπως λέγανε σε διάφορα forum (που είχα ζητήσει την γνώμη τους πριν το αγοράσω) ούτε και τόσο ενοχλητικό όσο λέει ο φίλος μας εδώ.

Με λίγα λόγια θεωρώ οτι τα enermax είναι λίγο over rated (λίγο) αλλα γενικά καλά τροφοδοτικά.

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Μονο που η 7950GX2 θελει 27Α για να δουλεψει σωστα, ενω η 8800GTS θελει 30...

Και αλλο 620W αλλο 485W...

Το υφακι δεν προκειται να το κοψω μονο και μονο επειδη ειπες οτι λεμε ο,τι θελουμε χωρις να εχεις κουνησει το δαχτυλακι σου και να πας να ψαξει λιγο για το θεμα.

Ολη αυτη την ''φοβια'' σου δεν την καταλαβαινω...

Εγω κοιταζω τα specs και τα πιστευω. Εαν εσυ εχεις review απο ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΗΓΗ, που να τεσταρει ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΣΑ Α ΔΙΝΕΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, τοτε σε καλω να το παραθεσεις ευθυς αμεσως. Εαν οχι, τοτε κανε μου τη χαρη να μην πετας ασχετα πραγματα, που εκφραζουν τη φοβια σου ως προς την ταση να ''ψευδονται'' οι εταιρειες ως προς τα specs!

Εγω απεδειξα προηγουμενος οτι:

1)δεν ειχες ΚΑΝ παει στο site της ''μαμας'' εταιρειας για να δεις τα σπεξ

2)εκτος τουτου, ελεγες και πραγματα που οχι μονο πολυ πιο αστεια φαινονταν απο τα δικα μου ''αστεια'', αλλα ηταν και γελεια! (ακου κει 18+15=32Α, δηλ το max amperage..., ενω εκτος οτι ειναι 33 το αποτελεσμα της προσθεσης, ειναι και λαθος του e-shop, το οποιο ησουν ανικανος να εντοπισεις. Παρολα αυτα την προσβολη την πεταξες!)

Και τελος, το οτι ανεφερα οτι το εχω, ηταν μονο και μονο για να αποδειξω με καποιο τροπο το ΠΩΣ το κρινω, απο πλευρας ηχου, αλλα και αξιοπιστιας, και οχι για να ''επιδειχθω'' οτι εχω καλο τροφοδοτικο! Αυτο το συμπερασμα μονος σου το εβγαλες (δεν περιμενα και κατι αλλο)...

Και τελος, εαν θεωρεις οτι ΟΛΑ τα ριβιου που διαβασα ειναι απο ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑΝ, δηλαδη εμενα, τοτε λυπαμαι μονο και μονο που εχεις φτασει σε τετοια ηλικια (εαν αληθευει), και δεν εχεις μαθει τα στοιχειωδη ακομα...

Δημοσ.

δεν ηρεμείτε σιγά σιγά :D η ιστορία με τα τροφοδοτικά την έχουμε ξανά πει πολλές φορες και πολύ δεν θέλουν να καταλάβουν πως να τα βλέπουν και να μην ψαρώνουν από combined και ιστορίες

GeorgeMan επειδή λες ότι το τροφοδοτικό σήκωσε τόσο πράμα δεν σημαίνει και κάτι ιδιαιτερα ;) και εγώ έχω βάλει 100W από Compaq σε P4 3Ghz με 4 σκληρούς και 2 DVD και μια χαρά δουλειά έκανε να το πουλήσω χρυσαφι λες ? ;)

Death_In_Paradise οτιδήποτε έχει ανεμιστήρα από 12 και πάνω είναι σχετικά αθόρυβο και δεν θα έχεις πρόβλημα bres κάποιο αρκετά δυνατό να αντέχει το σύστημα σου και η τσέπη σου και να έχει Active PFC οποτε το βραδυ να γυρνάει αργά ο ανεμιστήρας τουκαι να μην σου παίρνει τα μαλλιά

οποιος θέλει review τα χεράκια του στο τροφοδοτικό του και ένα αμπερόμετρο σε σειρά θα του τα δείξει όλα ;) το δικό μου το enermax πάντως George δεν βγάζει όσα λέει και όσα έχω μετρήσει το ίδιο κάνουν ;)

αυτά από εμενα φιλικά πάντα :D

• Moderators
Δημοσ.

Το δικο σου το ενερμαξ Vatos ειναι Modular, και σαφως και δεν βγαζει ο,τι λεει.

Επισης, το ΔΙΚΟ ΜΟΥ Ενερμαξ, δινει combined, γιατι το εχω ψαξει.

Ακομη, εχει 12ρη ανεμιστηρα, οποτε παει το ενα επιχειρημα σου.

Οσο για το 100W που αναφερεις, να σου πω οτι δυσκολευομαι να σε πιστεψω.

Τελος, δεν ειμαι διατεθειμενος να δεχτω ΚΑΜΙΑ προσβολη ξερεις, ακομη και εαν προερχεται απο λαθος μου, που στην προκειμενη δεν ισχυει κατι τετοιο!

Και οταν λες οτι δεν βγαζει οσα λεει, πως το εχεις μετρησει?

Μηπως δημιουργησες φορτιο ισο με το μεγιστο που αντεχει και το μετρησες σε σειρα με αμπερομετρο?

• Moderators
Δημοσ.
Η Enermax είναι τόσο απάτη που δίνει τα single amperage για combined. 3.3x32a=105 + 5x32=160. 105+160=265 (όσα λέει). Mόνο που combined ΔΕΝ σημαίνει "προσθέτουμε το amperage των διαφορετικών γραμμών και το βρήκαμε". Η Enermax ΚΑΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ, αποφεύγοντας να αναφέρει λεπτομέρειες στο site και απλά προσθέτει το συνολικό wattage, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι combined. Ξέρεις να διαβάσεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά του psu ή απλά προσθέτεις νούμερα;[/b]

Για να μαθαίνεις:

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=31902

http://en.wikipedia.org/wiki/Switched_mode_power_supply

http://en.wikipedia.org/wiki/Computer_power_supply

http://en.wikipedia.org/wiki/Ampere

http://en.wikipedia.org/wiki/Power_Factor_Correction

Εγω ξερω οτι 18+18=36Α

Η ενερμαξ δινει combined 32.

Αρα, ουτε ακριβως το αθροισμα δινει ως μεγιστο, και σε λειτουργια combined μπαινει το τροφοδοτικο.

Εχεις μηπως να μας πεις που πηγαν τα σχεδον 50W απο τις 12ρες γραμμες?

Η μηπως ουτε αυτο σου ειναι αρκετο?

Τελος, για το ''εαν ξερω να διαβασω τα τεχνικα χαρακτηριστικα ενος PSU, και οι λοιπες δικαιολογιες με τα 3,3 και τα 5, νομιζω οτι ειναι τρυπα για να ξεφυγεις απο καπου. Δεν αναφερθηκα σε αυτες τις γραμμες.

Α, και κατι αλλο, τοση ωρα σχολιαζεις τις (ασχετες με το θεμα) γραμμες +3,3 και +5 του Noisetaker1, ενω δεν κοιτας το τροφοδοτικο για το οποιο μιλαμε, το NOISETAKER2!!

Δημοσ.

Ρε Γιώργο αν δυσκολεύεσαι να πιστέψεις τα πάντα δεν σου φταίει κανεις

όσο για τις προσβολές πίστεψε με δεν έχω κανένα σκοπό να κάθομαι να τσακώνομαι δικτυακός ;)

το ότι ένα τροφοδοτικό είναι mudular δεν μπορώ να καταλάβω που στηρίζεις ότι δεν βγάζει όσα λέει πραγματικά δεν σε καταλαβαίνω εδώ

το μέτρησα με αμπερόμετρο όταν έκαιγε περίπου τα κερατα του και όταν δεν έκαιγε τίποτα και δεν έβγαζε όσα λέει και ξανά διάβασε το προηγούμενο post μου αν μπορείς να δεις τι λέω ότι όσα έχω μετρήσει στις ίδιες καταστάσεις δεν βγάζουν όσα λένε εκτος από κορυφαία τροφοδοτικά

τώρα από εκεί και πέρα εγώ σου μιλάω σαν παιδί που σπουδάζει ηλεκτρονικός και σου λέω την γνώμη μου αν θες την ακούς αν δεν θες μαγια σου ;) εγώ τα είπα και στα έχω ξανά πει και αλλου ;) δεν πρόκειται να τα ξανά λέω :D για να σε πείσω γιατί δεν έχω σκοπό

τώρα για το 100αρι αν δεν το πιστεύεις δεν σου φταίω εγώ :D δοκίμασε το και πες μου ;)

PS όντως το υφάκι σου όμως σηκώνει τσακωμό γιατί δεν μπορείς να απαντάς σε όλους με τσαμπουκά και να κρίνεις και ηλικίες από την στιγμή που είσαι ? και από την στιγμή που εγώ σου μιλάω ήρεμα δες το post μου και πες μου ποιος δεν μιλάει σωστά ;)

Δημοσ.
Candyman ωραία όλα αυτά που λες, αλλά δλδ αν κάποιος θέλει να πάρει τροφοδοτικό, και ψάχνει τα specifications του, δεν θα μπεί στο official site της εταιρίας? Νομίζω πως γίνεσαι κάπως υπερβολικός...

george_o/c: Oι κατασκευαστές λένε ότι θέλουν. Σε πληροφορώ ότι τα ΣΩΣΤΑ sites που κάνουνε review μετράνε τα τροφοδοτικά καλύτερα από πολλούς κατασκευαστές. Ο κατασκευαστής ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ του. Αν μπορεί να πει "αθώα ψεματάκια" (όπως π.χ. τα.. 265 υποτίθεται combined του Noisetaker I που ως δια μαγείας γίναν 170 στο ΙΙ με ίδια αμπέρ), θα το κάνει!

Specs ΠΟΤΕ από τον κατασκευαστή. Μόνο σε site με σωστά PSU reviews!!!!!!!

• Moderators
Δημοσ.

Ρε Vatos τι μπηκες σφηνα κι εσυ τωρα? ---->σορρυ!

Μπορεις να καταλαβεις οτι δεν ειμαι διατεθειμενος να ανεχτω οποιουδηποτε ειδους δημοσια προσβολη?

Απαξ και δεχτηκα, θα την φαει κι ο αλλος, να το ξερεις αυτο.

Εσενα δεν σε κατηγορησα ουτε ειχα υφακι με εσενα. Απλα δεν πιστεψα ενα πραγμα, και το ειπα.

Και οτι σηκωνει τσκακωμο το ξερω, αλλα παντα ξεκιναω καβγα δευτερος κατοπιν ''παροτρυνσης'' αλλου (βλεπε προσβολη).

Δημοσ.

Γιώργο σφήνα ( πρώτη προσβολη ;) ) μπήκα μπας και ηρεμήσετε γιατί δεν αξίζει δεύτερον ελπίζω να μην τα πιστεύεις αυτά που λες γιατί τότε είσαι άξιος τις μοίρας σου και θα ρχίζω να πιστεύω και εγώ ότι είσαι αρκετά μικρός ακόμα για να μιλήσεις πολιτισμένα και με επιχειρήματα σωστά ;) με τα λεγόμενα σου να πάρω και εγώ ένα όπλο και αν μου την πει κανένας στον δρόμο να θερίσω όσους βλέπω μπροστά μου :D θα μεγαλώσεις και εσύ που θα πάει ;)

προσβολές σου είπα δεν έχω σκοπό να κάνω και ούτε να τσακωθώ με κανέναν σας δεν με ξέρεις και δεν σε ξέρω οποτε σε λίγο θα απαξιώ να σου απαντήσω καν :D φιλάκια

Δημοσ.

Ρε παιδιά εντάξει ηρεμήστε μην γίνει τώρα το topic flame war γαμώτο...

GeorgeMan μία συμβουλή, μην τσακώνεσαι ρε συ για πράγματα ασήμαντα, και πως είπε κάτι ο άλλος για σένα που λες ότι δεν θα ανεχτείς κάποιου είδους δημόσια προσβολή (σιγά ντε δεν σε έβγαλε και στα μεσημεριανάδικα), άστον να λέει...:wink:

Καταλαβαίνω πως το να σε αμφισβητεί ο άλλος είναι εκνευριστικός, πόσο μάλλον όταν πράγματι πιστεύεις ότι έχεις δίκιο... Γιατί κακά τα ψέματα, κανείς δεν αμφισβητεί τις γνώσεις σου, κανείς δεν θέλει να σε αποδοκιμάσει, αλλά από ότι φαίνεται ο Candyman έχει δίκιο.

Και μην λες σφήνα το Vatos, επειδή εκνευρίστηκες, γιατί δε φταίει, απλά postare και είπε τη γνώμη του...

Δημοσ.

Μήπως να λύνατε αλλού τις διαφορές σας και να απαντούσε κανείς στο παιδί;

Εγώ πάντως έβαλα ένα Chieftec από πλαίσιο 450W με 12αρη και δεν ακούγεται καθόλου. 40 ευρώ το έχει. Τώρα αν σου περισσεύουν κοίτα και κανένα από τα πρώτα που σου προτείνανε, περισσότερο λόγω της μεγαλύτερης εγγύησης

Δημοσ.
Εγω ξερω οτι 18+18=36Α

Η ενερμαξ δινει combined 32.

Αρα, ουτε ακριβως το αθροισμα δινει ως μεγιστο, και σε λειτουργια combined μπαινει το τροφοδοτικο.

Εχεις μηπως να μας πεις που πηγαν τα σχεδον 50W απο τις 12ρες γραμμες?

Η μηπως ουτε αυτο σου ειναι αρκετο?

Τελος, για το ''εαν ξερω να διαβασω τα τεχνικα χαρακτηριστικα ενος PSU, και οι λοιπες δικαιολογιες με τα 3,3 και τα 5, νομιζω οτι ειναι τρυπα για να ξεφυγεις απο καπου. Δεν αναφερθηκα σε αυτες τις γραμμες.

Καλά ξαναδιάβασε το ποστ μου. Όταν λέει ΨΕΜΜΑΤΑ ΕΜΦΑΝΩΣ στις τάσεις 3.3+5 combined, περιμένεις να πιστέψω μετά το τι λέει η enermax στις 12βολτες; Άσε ρε φίλε.

Κάνε μια τούμπα τώρα γιατί ηρθε η ώρα. Σου εξηγώ σε 15 γραμμές τις απάτες της Enermax και εσύ λες τα δικά σου. Αλλος μάλλον ψάχνει την τρούπα να ξεφύγει αλλά μάλλον.. βούλωσε!

Και αν ΔΕΝ ησουν όπως λες, θα δεχόσουνε τα στοιχεία που σου αναφέρει κάποιος που κάτι παραπάνω κατέχει από σένα στο θέμα.

Αντε γεια τώρα. Και δες και κανα λινκ που σου έδωσα. Για το καλό σου είναι.

• Moderators
Δημοσ.

Οκ, χαλαρα. :)

Σορρυ Vatos, αλλα κατα την γνωμη μου δεν επρεπε να επεμβεις, λεγοντας κι εσυ για αλλο τροφοδοτικο απο αυτο που συζηταμε.

Ο Candyman εχει δικιο βεβαιως για τις +3,3 και +5 γραμμες, και οτι ειναι αδικαιολογητο αυτο απο πλευρας Enermax.

Αλλα, εμεις: 1)Μιλαμε για αλλες γραμμες, οπου το αθορισμα τους ειναι 36Α ενω combined η ενερμαξ δινει 32 και οχι το συνολικο αθροισμα οπως βαλθηκε να μας λεει ο φιλος Candyman.

2)Μιλαμε και για ΑΛΛΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ, οπου η ενερμαξ δινει σαφως πιο αποδεκτες τιμες για τις +3,3 και +5, και ενω λεει οτι εχει 2x22A γραμμες, το combined ειναι ακομα 32 (και οχι 44). Αρα κι αυτο γινεται ακομα πιο αποδεκτο νουμερο.

Αρα γιατι να μην πιστεψω την ενερμαξ, και να πιστεψω τι μου λεει ο Candyman και ο καθε Candyman, οταν μαλιστα δεν μου δειχνει συγκεκριμενη, αξιοπιστη μετρηση?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...