Mhs2k Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 eleos!!! ekatsa kai diabasa ta post kai exw frikarei!!! INKA kai INKA kai INKA Palikare apaithse ta lefta gia thn metaforikh pisw to leei 3eka8ara oti einai free anw twn 45E panelladika (as prosexane) -an kai apoti eida ta pistwsane-. Pistotiko = desmeuw to X poso gia thn agora kapoiou allou proiontos 'h gia na ginei antikatastash. OTAN pragmatika den exoune to proion apla 8a sou ta dwsoune (ontws 8elei ligo tri3imo) Oso gia to na pera dw8e pou kaneis mazi sou en merh alla apo thn allh ti 8es na sou kanei to Plaisio? Mhpws na sou desmeusei kai ypallhlo tou gia na sta phgainofernei? kai kala esy eisai sthn periptwsh pou les eleos einai kai 100 xiliometra, skeftesai na ekane to idio gia ton KA8E pelath pou apo ta 10 ta 8 einai paraloga parapona? APLA ELEOS!!!! skefthte ti lete!!!!
washcloud Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 aman re fink kai sy..xreiazesai na se paroun apo to xeraki gia na epikoinwnhseis me th logitech ?mono google 8elei. Oso gia to pistwtiko,ontws auto pou shmainei einai oti "sou pistwnoun thn aksia tou emporeumatos pros epistrofh kai pairneis kati allo".An 8es na vreis akrh,epikoinwnhse me to institouto katanalwth(inka),kai rwta ean exoun dikaiwma gi auto-'h ypoxrewsh na sou epistrepsoun xrhmata.An sou poun oti vasei tou namou exoun thn ypoxrewsh epistrofhs,pare sto magazi,zhta "ton pio ypeu8yno ekei mesa",anafere to inka kai ta dikaiwmata sou,kai vlepontas kaneis.
Skylined Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 Τίποτα απ'ότι λέω δεν είναι τυχαίο και σκέφτομαι πριν μιλήσω. Οι εταιρίες αυτές συνεργάζονται με courier. Όταν χαλάσει κάτι εντός εγγύησης μπορείς να ζητήσεις να αποστείλουν courier να το παραλάβει από την πόρτα σου και courier θα σου φέρει το καινούριο προιόν σε λίγες μέρες. Έχω εξυπηρετηθεί προσωπικά με αυτό τον τρόπο αρκετές φορές. Ψάξτε τις εταιρίες που το εφαρμόζουν αυτό γιατί επαναλαμβάνω δεν είναι δουλειά του πελάτη να πηγαινοφέρνει το χαλασμένο προιόν. Αν δεν ξέρετε μη βιάζεστε να αρχίσετε τα ελέη.. Ρωτήστε πρώτα, "έλεος" αν δεν σας ικανοποιήσει η απάντηση.
Mhs2k Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 Skylined mazi sou sto oti yparxei courier kai ta loipa... +1 point. opws poly swsta fantazesai erxetai to ALLA, parapanw egine 8ema peri xiliometrwn kai h gnwmh mou einai pws den einai 8ema Etairias auto... den einai anagkasmenh kamia etairia na exei oute courier oute kanenan na kanei auth th douleia...Se telikh analysh an 8eleis kati perna apo to tameio kai meta katse na to dokimaseis epi topou. Xwris fysika na enoxleis tous gyro sou symperilambanomenwn kai twn ypallhlwn. Oso gia to synergazontai den 8a to elega. Oso synergazomai egw kai esy me mia courier etairia allo toso synergazontai kai autoi. Twra sxetika me to den einai douleia tou pelath de to katalabainw auto, ti shmainei dld pelaths oti mporei na leei tis 1000 pipes kai oi alloi na trexoune panikoblhtoi gia ton kanibalo? OXI!!! apla 8ewrw oti eimaste aparadektoi kai oti exoume ma8ei na ta exoume ola sto xeri. (sthn prokeimenh periptwsh o filos me ta hxeia Log einai apo tis e3aireseis epanalambanw) kai pistepse me exw plh8ora paradeigmatwn gia na kataripsw to pws "O PELATHS EXEI PANTA DIKIO".
Skylined Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 Aν το έχεις πάρει από internet σίγουρα είναι θέμα του καταστήματος να στείλει courier να το παραλάβει από την πόρτα σου. Επίσης μπορείς να το στείλεις και εσύ μέσω ταχυδρομείου και να βάλεις μέσα στο πακέτο την απόδειξη πληρωμής ταχυδρομικών τελών τα οποία πρέπει και να σου αποθοθούν. Για αγορά απ'το κατάστημα δεν είμαι απόλυτα βέβαιος. Ίσως στην περίπτωση αυτή δεν έχεις αυτή τη δυνατότητα.
Mhs2k Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 Twra malista symfwnoume. An kai apo proswpikes empeiries me plaisio pou etyxe na xreiastei na exw tetoia ntaraberia gia mia karta grafikwn logo apostashs ekeinh thn periodo mou eipane oti 8a steiloune courier kai de 8a ypar3h xrewsh kai entos 3 hmerwn eixa kainourgia tou koutiou. Alla to courier den htane en synergasia me to Plaisio. Apla etyxe na milhsoune me autous.
Gary_Kokkin Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 -Ότι και να γράφουν τα μικρά γράμματα δεν μπορούν να παραβαίνουν σε καμία περίπτωση τους καταναλωτικούς νόμους και αν το κάνουν δεν είναι δεσμευτική η υπογραφή που έβαλες. Οπότε ας είναι όσο μικρά θέλουν. -Το "δηλ. ήξερες οτι αγόρασες κάτι με "ελλείψεις",και δικαιώνεσαι μόνο από καλή θέληση,όχι από υποχρέωση" δεν το κατάλαβα καθόλου... Αποκλείεται να υπάρχει κάτι τέτοιο! -Η ελληνική πραγματικότητα είναι η ηττοπάθεια του καταναλωτή και η μοιρολατρία του υπέρ της οποίας επιχειρηματολογείς. Για το δικηγόρο έχεις δίκαιο, αλλά έχεις το συνήγορο του πολίτη και το ΙΝΚΑ που είναι υπεραρκετοί. -Το να μιλάμε αόριστα για τα φιάσκο του ΙΝΚΑ,κλπ,κλπ(????) δεν είναι επιχείρημα. Να μιλήσουμε συγκεκριμένα και όχι με τις εντυπώσεις που σχηματίσαμε στο μυαλό μας από ένα περιστατικό που ακούσαμε κάποτε. Υπάρχει διαφθορά στην κοινωνία μας χαίρω πολύ. Αλλά εδώ λέμε μία καταγγελία να κάνουμε στο ΙΝΚΑ. Εσύ που το πας; Τί γνωρίζεις για το ΙΝΚΑ και τί στοιχεία έχεις και τα επικαλείσαι; Θέλεις να τα μοιραστείς μαζί μας μήπως; Στο τελευταίο συμφωνώ απόλυτα. Επιμένω με μέγιστη σφοδρότητα. ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ.Τρόποι αντίδρασης υπάρχουν,θέλω αγαπητέ Gary_Kokkin αντί να με κοντράρεις για την κόντρα να παραδεχτείς και αυτά στα οποία έχω δίκαιο, εκτός και αν υποστηρίζεις πως όλα όσα έγραψα είναι λαθεμένα που δεν νομίζω να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Τουναντίον.. ;-) Ο καταναλωτής έχει αρκετούς τρόπους στη διάθεσή του για να πλήξει την "άτακτη" επιχείρηση. Ανέξοδους και όχι χρονοβόρους. Πέντε λεπτάκια από το χρόνο κάποιου χρειάζονται για μια καταγγελία στο ΙΝΚΑ. Τέλος προτιμώ τους λεονταρισμούς από τα βελάσματα. Eγώ μίλησα συγκεκριμένα τι ισχύει στις εμπορικές συναλλαγές στην Ελληνική πραγματικότητα ,και μπορείς εύκολα να τα ελέγξεις ρωτώντας ειδικούς ή ψάχνοντας τι έχει γίνει σε παρόμοιες περιπτωσεις,πράγμα που δεν κάνεις,και μιλώντας γενικά και αόριστα για αξιοπιστία αντίδρασης του κάθε ΙΝΚΑ ξεχνάς ότι και οι ενώσεις καταναλωτών στηρίζονται στους ίδιους νόμους και κινούνται ανάλογα. Αν δεν καταλαβαίνεις ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχια,και δεν έχουν να κάνουν με το έχουμε ή δεν έχουμε δίκιο,επειδή μας κοροίδεψαν....ίσως μάθεις να είσαι πιό προσεκτικός πριν κάνεις την επόμενη συναλλαγή σου.
Finn Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 eleos!!! ekatsa kai diabasa ta post kai exw frikarei!!! INKA kai INKA kai INKAPalikare apaithse ta lefta gia thn metaforikh pisw to leei 3eka8ara oti einai free anw twn 45E panelladika (as prosexane) -an kai apoti eida ta pistwsane-. Pistotiko = desmeuw to X poso gia thn agora kapoiou allou proiontos 'h gia na ginei antikatastash. OTAN pragmatika den exoune to proion apla 8a sou ta dwsoune (ontws 8elei ligo tri3imo) Oso gia to na pera dw8e pou kaneis mazi sou en merh alla apo thn allh ti 8es na sou kanei to Plaisio? Mhpws na sou desmeusei kai ypallhlo tou gia na sta phgainofernei? kai kala esy eisai sthn periptwsh pou les eleos einai kai 100 xiliometra, skeftesai na ekane to idio gia ton KA8E pelath pou apo ta 10 ta 8 einai paraloga parapona? APLA ELEOS!!!! skefthte ti lete!!!! Επειδή το παίζεις πολύ αλάνι θα σου απαντήσω. Όταν μια εταιρία διαφημίζει ένα προιόν που πουλάει λέγοντας ότι έχει δωρεάν μεταφορικά και μια Α μειωμένη τιμή στην περίπτωση της online παραγγελίας εγώ το αγοράζω γιατι είναι πιο φτηνό και δε χρειάζεται να τρέχω στην Θεσσαλονίκη.Γι αυτό το λόγο αναφέρω τα 100Χ2 γαμημένα χιλιόμετρα.Γιατί ήθελα να τα γλιτώσω εξαρχής και βρέθηκα χρεωμένος με 7μιση ευρώ μεταφορικά,40 ευρώ βενζίνες και 400 κλμ οδήγησης σε 3 μέρες επειδή έχουν ελλατωματικό προιόν. Τα credits του τα πήρε το Πλαίσιο απο μένα γιατι ήταν φιλικοί,άμεσοι στις απαντήσεις τους και μου τ αλλάξανε μια φορά χωρίς πολλά πολλά. Μόλις γύρισα απο Θεσσαλονίκη και ανοίξαμε εκεί κι ένα 3ο κομμάτι.Ίδιο PID και κατ επέκτασην ίδια προβλήματα (πιθανότατα) οπότε δεσμέυτηκαν τα παιδιά να φέρουν άλλα που να δουλεύουν αλλιώς θα πάρω τα 300 πίσω.
Mhs2k Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 Nai re agori esy giati ta phres twra omws? Den eipa oute oti zhthses kati paralogo oute kati tetoio. Apla e8i3a to 8ema twn xiliometrwn pou anafer8hkan arketes fores. Den anefera kati GIA SENA. to genikeusa kapws prin. Apenantias eipa oti to 8ema sou htane kai "periptwsh"
Skylined Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 Δεν μίλησα πουθενά γενικά και αόριστα για καμία αξιοπιστία του ΙΝΚΑ! Ίσα ίσα είπα πως εσύ μίλησες γενικά και αόριστα για την αναξιοπιστία του και σε κάλεσα να στηρίξεις τα λόγια σου με αποδείξεις. Δεν μπορώ να συζητήσω γιατί δε γίνεται σωστά η κουβέντα. Χωρίς παρεξήγηση Gary_Kokkin. Mhs2k ωραίος. Κανονικά αυτοί που στέλνουν πολλές παραγγελίες τη μέρα(εκατοντάδες-χιλιάδες) συνεργάζονται με κάποιο courier. Δε γνωρίζω τι κάνει το πλαίσιο αλλά πιθανότατα και αυτό θα έχει τέτοια συνεργασία.
Gary_Kokkin Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 Πρότεινα να ρωτήσεις σχετικά τι ισχύει....οι ενώσεις καταναλωτών στηρίζονται στους ίδιους εμπορικούς νόμους συναλλαγών που ισχύουν για όλους,επιχειρήσεις και καταναλωτές ,και το κάθε INKA δεν μπορεί να κάνει θαύματα,αν αποδειχτεί ότι έχεις συμφωνήσει σε "λάθος" συναλλαγή (δες link που έδωσα παραπάνω).Ολα τα ΜΜΕ δεν φωνάζουν κατά καιρούς,προσέχτε τα ψιλά γράμματα των όρων συναλλαγής? Από εκεί και πέρα είναι μόνο θέμα τύχης ή καλής προθεσης να βρεθεί λύση.
Skylined Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 Α αυτό εννοούσες.. Μπορείς να υπαναχωρήσεις από αγορά προιόντος("αν αποδεικτεί ότι έχεις συμφωνήσει σε λάθος συναλλαγή -αυτό δεν εννοούσες; ")στις πρώτες 10 μέρες αν δεν κάνω λάθος και να πάρεις τα χρήματά σου πίσω. Αρκεί να μη το έχεις ανοίξει. Γενικά φίλε μου αντιδράω πάρα πολύ και αυτό το μεταφέρω και στα γραφόμενά μου. Δε δέχομαι ότι μου σερβίρουν. Με σεβασμό και στη δική σου άποψη πάντα.
Finn Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 Nai re agori esy giati ta phres twra omws? Den eipa oute oti zhthses kati paralogo oute kati tetoio. Apla e8i3a to 8ema twn xiliometrwn pou anafer8hkan arketes fores. Den anefera kati GIA SENA. to genikeusa kapws prin. Apenantias eipa oti to 8ema sou htane kai "periptwsh" Δε τα πήρα μη τρελένεσαι,απλά το θέμα των χιλιομέτρων το θίγω γιατί έκανα την παραγγελία με τέτοιο τρόπο ώστε να γλιτώσω το ταξίδι. Απ ότι φαίνεται θα πάω και 3η φορά στην Θεσσαλονίκη είτε για λειτουργικά ηχεία(το ελπίζω) είτε για τα λεφτά μου (τα οποία δεσμεύτηκαν να δώσουν)
Gary_Kokkin Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 Α αυτό εννοούσες.. Μπορείς να υπαναχωρήσεις από αγορά προιόντος("αν αποδεικτεί ότι έχεις συμφωνήσει σε λάθος συναλλαγή -αυτό δεν εννοούσες; ")στις πρώτες 10 μέρες αν δεν κάνω λάθος και να πάρεις τα χρήματά σου πίσω. Αρκεί να μη το έχεις ανοίξει. Γενικά φίλε μου αντιδράω πάρα πολύ και αυτό το μεταφέρω και στα γραφόμενά μου. Δε δέχομαι ότι μου σερβίρουν. Με σεβασμό και στη δική σου άποψη πάντα. Ο νόμος λέει ρητα αυτά : http://www.kepka.org/Grk/Lgs/Legislation/03.htm Tώρα πώς τηρούνται άλλη ιστορία..... όταν πχ κυρίως βλέπουμε την απόδειξη καταστήματος να είναι αυτή δήθεν και εγγύηση !...και σε ψιλά γράμματα κάπου σε αποδείξεις ,δελτία παραγγελίας,κάποιοι άλλοι όροι ...και σου λέει το κάθε κατάστημα,"έτσι δουλεύω εγώ,άμα θες ψωνίζεις",και άμα δεχτείς είναι σε γνώση σου (από άλλο νόμο που λέει ακόμα και η προφορική συμφωνία με μάρτυρα είναι συμφωνία).....και έτσι δεν έχεις νομικά δίκιο να φωνάζεις μετά....σίγουρα όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις ανάλογα την περίπτωση, και καλή θέληση να βρεθεί λύση ,αλλά αυτό γίνεται συνήθως από την εμπειρία μου,από μικρές επιχειρήσεις για να σ'έχουν πάλι πελάτη. Οσο αφορά την αποτελεσματικότητα των ενώσεων καταναλωτών ανάφερα το χτυπητό παράδειγμα των θέμα των τιμών των supermarket,των τόκων των τραπεζών ,γιατί τίποτε δεν λύθηκε τόσα χρόνια,και η εξαπάτιση συνεχίζεται ....
ababapanos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 egw den katalavenw giati piges kai emplexes me to plaisio... idika epidi agorases ta logitech , pou ine super se themata suport , egw me apla 2 mail mono pou xriastike na tous stilw, tha mou stiloun spiti mou ta nea ixia z5500 xwris na plirosw oute 1 euro kai malista ta palia tha ta paroun meta... afou tha exw paralavei ta kenouria ixia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.