Προς το περιεχόμενο

Τι θα γίνει στο τέλος;

SL9S9

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εδώ είσαι λάθος αγαπητέ μου.

Οι πάγοι στην ανταρτική και στον βόρειο πόλο αν λιώσουν η στάθμη της θάλασσας δεν θα αλλάξει.

Απλά παρατήρησε ένα κομμάτι πάγου να λιώνει σε ένα ποτήρι νερό.Η στάθμη δεν θα αλλάξει γιατί ο όγκος του πάγου που βρίσκεται κάτω απ'το νερό αντιστοιχεί στον όγκο που θα "έπιανε" όλο το παγάκι αν ήταν νερό.

Μου την δίνει στα νεύρα όταν ακούω επιστήμονες να το λένε αυτό.Τι σκ@τά κουβαλάνε στο κεφάλι τους αναρωτιέμαι.Απλή φυσική είναι...

[no offence]

Η στάθμη θα ανέβει απο το λιώσιμο των παγετώνων όχι απο τους πάγους των πόλων.

για το μέρος του παγόβουνου που βρίσκετε μέσα στην θάλασσα θα ισχύει λογικά αυτό που λες,αλλά δεν ισχύει ότι τα παγόβουνα επιπλέουν και ένα ποσοστό τους είναι έξω απο το νερό?αν αυτό λιώσει δεν θα ανέβει η στάθμη?

Δημοσ.
Βασικά στην Ανταρκτική όμως έχει κυρίως παγετώνες.

Αν είναι έτσι δεν το ξέρω,αλλά για να το λες κάτι ξέρεις.

για το μέρος του παγόβουνου που βρίσκετε μέσα στην θάλασσα θα ισχύει λογικά αυτό που λες,αλλά δεν ισχύει ότι τα παγόβουνα επιπλέουν και ένα ποσοστό τους είναι έξω απο το νερό?αν αυτό λιώσει δεν θα ανέβει η στάθμη?

Όχι.Είναι σαν μια μάζα,δοκίμασέ το αν δεν με πιστεύεις να δεις.

Δημοσ.

Το νερό παγωμένο έχει μεγαλύτερο όγκο απο όταν είναι σε υγρή μορφή. Δηλαδή όταν είναι πάγος αν πιάνει π.χ ένα χώρο ίσο 5 κυβικά μέτρα, τότε όταν θα γίνει το ίδιο ακριβώς κομμάτι πάγου, νερό θα χάσει μέρος του όγκου του και θα πιάσει 4 κυβικά μέτρα. Και τότε το κομμάτι του πάγου που επιπλέι έχει ένα 1 κυβικό μέτρο περιθώριο για να πάει. Και αν σκεφτείς ότι μόλις το 1/10 του παγόβουνου είναι αυτό που επιπλέει ενώ τα 9/10 βρίσκονται κάτω απο την επιφάνει του νερού τότε το πιθανότερο είναι όχι μόνο να πιάσει το ίσο μέρος του όγκου αλλά μπορεί και λιγότερο...

Δημοσ.
Αν είναι έτσι δεν το ξέρω,αλλά για να το λες κάτι ξέρεις.

Απλώς ένα μεγάλο ποσοστό αυτών βρίσκεται στην Ανταρκτική, κατα τ'άλλα δεν χρειάζεται να πας τόσο μακριά για δεις παγετώνες μια βολτίτσα στις Άλπεις φτάνει :razz:

Δημοσ.

Συμφωνώ.Το πρόβλημα θα είναι το λιώσιμο των παγετών στα βουνά και όχι των παγόβουνων στους πόλους,λίγη ακριβολογεία εκ μέρους των επιστημόνων θα την εκτιμούσα,αυτό ήθελα να τονίσω. :-P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...