nikos_lef Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 Χαρακτηριστικα Η/: p4 στα 2.8 Ghz , Albatron px865pe pro, 160G sata2 k 40G (palios) , ati radeon x1600 pro sta 512 M , 2x512 ddr2 400 ,350 W , cd-rw , dvd-rom , win xp . Ο υπολογιστης δουλευει μια χαρα (oblivion με σχεδον τερμα τα γραφικα χωρις να κολαει καθολου)ομως μετα απο καποια ωρα (πχ. 3 ωρες παιχνιδι με απαιτησεις) αρχισε να ψιλοκολαει λιγο κ το κουτι εκαιγε!Ετσι το εψαξα λιγο κ βρηκα αυτα: απο BIOS :με το που τον ανοιγα pc->27c , cpu->51c ( χωρις να βγω μετα απο 2 λεπτα 32c 60c απο το bios μετα απο 5 λεπτα 37c 64c αυτα ) μετα απο 1 ωρα 45c 68c (μονο τρεχοντας προγραματακια κ με επανεκινιση) μετα απο 10 λεπτα oblivion 51c 70c απο το speedfan:idle :temp1->46c , temp2->62c , temp3->42c , HD0->47 , HD1->50c , temp1->66c , Acp1 tamp->65.6c μετα απο 10 λεπτα cs (me bot ,oxi int) 54c,71c,50c,48c,51c,66c μετα απο oblivion temp1->56 , temp2->80!... , temp1->69 ολα αυτα με το case ανοιχτο μετα βαζοντας ανεμιστηρα σε μετρια ενταση (2) 20 cm απο το κουτι πηρα: απο BIOS :39c 61c σταθερο εχοντας πριν ανοιχτο το oblivion αρκετη ωρα απο fan: idle : 39c , 57c , 37c , 41c , 50c , 70c (2679 rpm ) με obl ανοιχτο ¨: 45c , 70c , 38c , 36c , 39c , 62c (2722 rpm) Τι λετε για ολα αυτα?ειναι νορμαλ η μεγαλη διαφορα μεταξυ cpu με pc?Αν ειναι να βαλω ανεμιστηρακια,ψυκτρες κτλ κ απο τα 80c να πεσω στα 70c ποιο το νοημα! ΥΓ:ανεμιστηρακι κ ψυκτρα cpu μαμισια.
kag3to Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 βασικά όταν ο επεξεργαστής φτάνει τους 70 έχει πρόβλημα. κοίταξε ο υπολογιστής να μιν είναι σε κλειστό χώρο αλλά σε ανοιχτό π.χ. πάνω στο φραφείο και όχι στη γωνία. επείσης πρόσεξε να έχεις σωστή ροή αέρα στο σύστημα και όχι να είναι σφραγιμένο και να υπάρχει παστα ανάμεσα στον επεξεργαστή και στην ψύχτρα που έχεις. αν δεν γίνει τίποτα δοκίμασε κανένα format. άμα έχεις ακόμα προβλήματα πες και γιατί έχεις βάλει αυτό το θέμα 2 φορές loooool
nikos_lef Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 Το εκανα για να με προσεξετε !!! : ) .Βασικα μια διορθωση εκανα κ εγινε δεν ξερω πως κ δεν μπορουσα να το σβησω το αλλο...Το ξερω οτι εχει προβλημα γι αυτο κ ειπα πρωτα να το ψαξω κ μετα να κανω κατι (αγορα ψυκτρα,ανεμιστηρακι κτλ).Το case του Η/Υ ειναι ανοιχτο κ τον χτυπαει πλαγια ανεμιστηρας απο το μπροστινο μερος (οποτε μαλλον εχει ροη..) κ εχει 70 βαθμους...Η παστα εχω ακουσει οτι δεν κανει κ μεγαλη διαφορα,οποτε δεν θα διορθωσει το προβλημα αν κ θα το κοιταξω...υπαρχει περιπτωση να φταει κατι αλλο η περνοντας καινουργια ψυκτρα (λεω για αυτη:Zalman 9500 LED 49ε απο πλαισιο )θα δω αισθητη διαφορα κ ολα οκ??
sarouman Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 Δοκίμασε να κάνεις ένα πολύ καλό καθάρισμα του κουτιού από σκόνες κλπ. Ειδικά την ψύκτρα, καθάρισέ την πολύ καλά γιατί άμα μαζέψει σκόνη χάνει σε απόδοση. Το κουτί ανοιχτό δεν είναι και πολύ καλή ιδέα, μαζεύει πολύ σκόνη και χαλάει το flow του αέρα από το μπροστινό μέρος στο πίσω. Προτείνω αλλαγή της μαμάς ψύκτρας με μία zalman ή thermaltake. Tέτοια έχω στον δικό μου P4 - 3.00 ghz και έχω idle 42-44 και full load 55-60. Επίσης βοηθάει πολύ ανεμιστηράκι στο πλαί να βάζει αέρα και να τακτοποιήσεις, εάν δεν το έχεις ήδη κάνει, τα καλώδια στο εσωτερικό του κουτιού.
nikos_lef Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 ευχαριστω σαρουμαν.το κουτι το εχω καθαρισει αλλα την ψυκτρα δεν μπορουσα να την βγαλω κ την καθαρισα οσο μπορουσα.τα καλωδια παιζουν ρολο!δεν το ξερα... μαλλον θα αγορασω αυτο που γραφω πιο πανω.το 60 που εχεις σε full load παλι πολυ δεν ειναι?
nikos_lef Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Λοιπον...λογο εξεταστικης τωρα ξανασχοληθηκα.. Πηγα κ πηρα την zalman 7700-cu.Παω να την βαλω κ δεν εμπαινε στην mobo μου .(μαλλον δεν χωραγε στο κουτι κιολας αλλα δεν το εμαθα..) Εφταξα τα καλωδια,εβαλα παστα κ καθαρισα ψυκτρα κ cpu,κ ειδα μια μικρη καλυτερευση (γυρω στους 5 C ). Το θεμα ειναι οτι αγοραασα κ 1 dvd-rw Nec7173 Labelflash (Retail) - Black κ κ πλεον μου αναγνωριζει μονο την πρωτη συσκευη (το καλωδιο εχει 2 θεσεις..) εκανα ολους τους συνδιασμους,πχ dvd-rom->dvd-rw,cd-rw->dvd-rw και παντα μου εβγαζε την πρωτη συσκευη μονο (με το παλιο κ το καινουργιο καλωδιο).Υπαρχει περιπτωσει να μην ειναι συμβατα μεταξυ τους??? Επισης απο οταν εβγαλα την mobo δεν αναγνωριζει την συσκευη ηχου μου. Η καρτα ηχου ειναι on board υποθετω... Υπαρχει περιπτωση να την χτυπησα - γρατσουνισα κ να μην παιζει γι'αυτο?? Υ.Γ.ειμαι στην δουλεια τωρα κ στο σπιτι δεν εχω ιντερνετ...
Vatos_locos Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 για το τελευταίο σου post κοίτα τα jumper στα dvd να είναι master το ένα και slave το άλλο για θερμοκρασίες μεγαλύτερο κουτί ανεμιστήρες μπρός πίσω συμμάζεμα καλώδια καλή ψύκτρα και υπομονή να φύγει το καλοκαίρι P.s με την δουλειά τίποτα ακόμα οποτε μάλλον όχι
Vatos_locos Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 sorry δεν το διάβασα ollo γιατί τρέχω, αν δεν την χτύπησες πολύ να τις κόψεις καμια νησίδα λογικά δεν έχει τίποτα και μάλλον θα βάρεσαν τα win σου δοκίμασε με κάποιο live cd από linux που αναγνωρίζουν τα πάντα αν την δει τότε βγάλε drivers και περνα τους πάλι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.