Eusebius Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 ΥΓ: Η σάτυρα γράφεται με ύψιλον. και με ι γράφεται. Μόνο με ιώτα. Σάτυρα θα ήταν το θηλυκό του σάτυρου, αν υπήρχε. :-P Αυτά βέβαια για τον έξω κόσμο. Εδώ στο Ινσόμνια είναι εθιμικό δίκαιο ο καθένας να γράφει όπως θέλει. Το παρεμπιπτόντως θέλει και μι.
tasos30fullou Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 Μόνο με ιώτα. Σάτυρα θα ήταν το θηλυκό του σάτυρου, αν υπήρχε. :-P Αυτά βέβαια για τον έξω κόσμο. Εδώ στο Ινσόμνια είναι εθιμικό δίκαιο ο καθένας να γράφει όπως θέλει. Το παρεμπιπτόντως θέλει και μι. φιλέ μου βγάλε την δημοσκόπηση γρήγορα... .Δεν κάνει!! Πας να κανείς αρπαχτή.!!!
KWSN_Men Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 Μόνο με ιώτα. Σάτυρα θα ήταν το θηλυκό του σάτυρου, αν υπήρχε. :-P Αυτά βέβαια για τον έξω κόσμο. Εδώ στο Ινσόμνια είναι εθιμικό δίκαιο ο καθένας να γράφει όπως θέλει. Το παρεμπιπτόντως θέλει και μι. Για τη σάτυρα, ξαναψαξ' το. Λες χαζομάρα. Στην καλύτερη περίπτωση έχει διπλή ορθογραφία. Μόνο με γιώτα όμως όχι. Στο παρεμπιπτόντως, πάντα ξεχνάω να βάλω το μι. Σα μέγιστος μοδερέτορας πάντως, συνέβαλες στη συζήτηση τα μέγιστα.
marios1957 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 ...Εδώ στο Ινσόμνια είναι εθιμικό δίκαιο ο καθένας να γράφει όπως θέλει.... Είπες εσύ τώρα.:razz:
Eusebius Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 :-P Για τη σάτυρα, ξαναψαξ' το. Λες χαζομάρα. Στην καλύτερη περίπτωση έχει διπλή ορθογραφία. Μόνο με γιώτα όμως όχι. Στο παρεμπιπτόντως, πάντα ξεχνάω να βάλω το μι. Σα μέγιστος μοδερέτορας πάντως, συνέβαλες στη συζήτηση τα μέγιστα. Άμα σε βολεύει καλύτερα με ήτα, μπορούμε να το κάνουμε και τριπλή. Από τα καλύτερα επίτομα λεξικά και online και δωρεάν: http://www.komvos.edu.gr/dictionaries/dictonline/DictOnLineTri.htm
KWSN_Men Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 Τι ωραίο που θα ήταν όλο αυτό αν στα λατινικά όντως γράφονταν satira. Και τι κρίμα για εσένα και το λεξικό σου που ήταν satura ή satvra αν προτιμάς. Satura Για σένα και με όμικρον γιώτα αν σε βολεύει να το παίξεις έξυπνος.
KWSN_Men Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 Βλέπω το έκανες edit το σχολιάκι επειδή δε σου έβγαινε. Καλό σου βράδυ και εσένα.
smilefreeware Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 Τελικά υπάρχει μια διαφορά στο σάτιυρα και σάτιυρος. σάτιρα Ετυμολογία [<λατιν. satira < satura] Ερμηνεία (η) ουσ. έμμετρος ή πεζός λόγος που τονίζει και καυτηριάζει, με στοιχεία κυρίως κωμικά και παραμορφωτικά, ελαττώματα και ατέλειες σατυρικός Ετυμολογία [<αρχ. σατυρικός < Σάτυρος (= σύντροφος του Βάκχου)] Ερμηνεία -ή, -ό επίθ. (Κ -ή, -όν) ο του Σατύρου, που ταιριάζει σε Σάτυρο (λογοτ.) σατυρικό δράμα, είδος του αρχαίου δράματος, με χορό αποτελούμενο από Σατύρους σάτυρος Ετυμολογία [<αρχ. Σάτυρος] Ερμηνεία (ο) ουσ. άνθρωπος λάγνος, ασελγής, που έχει τις συνήθειες των αρχαίων Σατύρων (ζωωδών πλασμάτων που συνόδευαν τον Διόνυσο) Και ένα ιατρικό που ήταν μαζί με τα άλλα για το κλείσιμο της συζήτησης ή για άνοιγμα σε φιλολογικό επίπεδο. σατυρίαση Ετυμολογία [<μτγν. σατυρίασις < σάτυρος] Ερμηνεία (η) ουσ. (Κ σατυρίασις, -εως) (ιατρ.) νοσηρή υπερδιέγερση της γενετήσιας ορμής, ακατάσχετη τάση για συνουσία
Eusebius Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 Βλέπω το έκανες edit το σχολιάκι επειδή δε σου έβγαινε. Καλό σου βράδυ και εσένα. Ναι. Κακό είναι αυτό; Μου φάνηκε ότι τα ανακλαστικά σου είναι συντονισμένα στον γενικό τόνο του Μπλα Μπλα και ότι δεν μπορείς να συζητήσεις σαν άνθρωπος και να παραδεχτείς ότι έκανες ένα λάθος. Γιʼ αυτό το έκανα edit. Επειδή δεν θέλω να συνεχίσω τη συζήτηση. Άμα σου δείχνω το λεξικό του Τριανταφυλλίδη (δες και τα άλλα επίτομα λεξικά άμα δεν σε πείθει ο Τριανταφυλλίδης) και μου λες «το λεξικό σου» και αρχίζεις τις εξυπνάδες με τα satUra και τα satVra, τί άλλο να πω;
KWSN_Men Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 Στο μήνυμα #33 μια χαρά παραδέχομαι και για το παρεμπιπτόντως και τη διπλή γραφή της σάτυρας. Μπορείς μια και λέω εξυπνάδες λοιπόν να μου πεις για τη γραφή της λέξης στα λατινικά; Ποια είναι ακριβώς; Θες να μου πεις σε παλαιά λεξικά ποιος ήταν ο μόνος τύπος που χρησιμοποιούνταν; Θες να σου σκανάρω νεότερα που έχει και τις 2 γραφές της λέξης; Θα μπορούσες λοιπόν αν θέλεις να μην το παίξεις εξυπνάδας να μου πεις ότι χρησιμοποιώ παρωχημένο τύπο της λέξης. Αλλά αυτό δε θα μπορούσε να ταιριάξει με το γενικότερο στυλ φωτεινού παντογνώστη που ακολουθείς και στο παρόν και στα άλλα sections. Κατά τα άλλα πάντως, οι moderators είναι που πάντα μας παραδειγματίζουν για την αποφυγή των offtopic.
Fidelio Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 Ε, εντάξει είναι φανερό οτι η "έρευνα" αυτή είναι μια διαφημιστική κίνηση , που σκοπό έχει την προώθηση των προϊόντων της herbalife. Αυτό δεν είναι και τόσο κακό αν είναι να αφυπνίσει μια μερίδα του κόσμου να ασχοληθεί με την υγεία του. Ωστόσο να κάνω κάποια σχόλια και κριτική... το site δεν είναι και άσχημο , αλλά είναι επιεικώς επιφανειακό , δηλαδή αναφέρεται σε στοιχειώδη πράγματα, μα εντελώς όμως με εισαγωγικό τρόπο, στην ουσία δεν προσφέρει κάποια βοήθεια απλώς υπάρχει για να τραβήξει το καταναλωτικό ενδιαφέρον. Τι να πούμε τώρα για τον επίδοξο στόχο της εταίριας αυτής να μπει στο χρηματηστήριο , όπως αυτό αναφέρεται μέσα στο portal , αντι για παράδειγμα να μας πει πια είναι τα ερευνητικά επιτεύγματα της εταιρίας αυτής στα χρόνια που εξελίσεται για θέματα υγείας. . ?? Μου αρέσει που προσφέρει δωρεάν την μέτρηση του δείκτη μάζας σώματος , και ταυτόχρονα μπορείς να γράψεις το e-mail σου για να σου σταλεί η απάντηση, που άμα ανοίξεις ακόμα και το αρλεκιν θα βρεις μέσα τον τύπο υπολογισμού , ο οποίος στο κάτω κάτω δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία . Κάτι τελευταίο υπάρχει δείκτης ευεξίας; Μιας και η "έρευνα" σε αυτό αναφέρεται. Δηλαδή υπάρχει κάποιο σύστημα μέτρησης αυτού του παράγοντα που έχει λανσάρει αυτή η εταιρία ; H ευεξία πως ερμηνεύεται σύμφωνα με αυτό το σύστημα και πως διαχωρίζεται απο την φυσική κατάσταση σαν έννοια; Γιατί στον πρόλογο του ερωτηματολόγιου κάνει αυτό το διαχωρισμό. σίγουρα η εταίρία θα πρέπει λογικά να έχει κάποιο πίνακα των διαφορετικών ζωνών ευεξίας , αλλά κυρίως και το πως διαμορφώνετε ο πινακας αυτος με κάποια επιστημονική βάση. Μπορούμε να τον δούμε εμείς αυτόν τον πίνακα; Για παράδειγμα ξέρω ένα σύστημα βαθμολόγησης της φυσικής κατάστασης του Cooper ο οποίος έκανα καμια 20αριά+ χρόνια για να το θεμελιώσει, μέσω εργαστηριακών δοκιμασιών και μετρήσεων , ενώ παράλληλα συγκαταλέγει όλες τις κατηγορίες ατόμων ακόμα και με παθολογικά προβλήματα. anyway δεν είναι άσχημο αυτό που πουλάει , αλλά η γνώμη μου είναι οτι είναι πολύ λιγότερο από αυτό που θέλει να δείξει . Εντάξει ζουμε εδω και καιρό στην εποχή του μάρκετινγκ. Μαγκιά αμα το κονομήσεις πουλώντας για παράδειγμα βίδες και παξιμάδια και κάνεις μια εταιρία που είναι στολισμένη με όλο αυτό το πέπλο της διεθνούς αναγνωρισιμότητας , του χρηματιστηρίου και του high life style !
Neurotic_Fest Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 Εγω νομιζω οτι ειναι καθαρα πολιτικο το θεμα πλεον, και επειδη δεν εμπιστευομαι τις ψηφοφοριες κλειστων επιστημονικων συνεδριων λεω να παμε σε δημοψηφισμα, αλλα να βαλουμε και τις υπολοιπες γραμματικα εγκυρες επιλογες .Ποτε δεν ξερεις .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.