Προς το περιεχόμενο

Κροπάρισμα avi !!

Cloud_7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορείτε να μου πείτε πως γίνεται ρε παιδιά? Θέλω να κόψω ένα μικρό μέρος από το avi και να το σώσω επίσης ως avi στο ίδιο format εικόνας (16:9). Άκουσα ότι γίνεται με το virtualdub, αλλά δεν κατάφερα να το κάνω. Αν σας ήταν και εύκολο να μου δώσετε και μερικές οδηγίες..... :(

Δημοσ.

Τι εννοείς σαν ''κροπάρισμα''?Σαν όρος κομμωτικής ακούγεται.

Θέλεις να κόψεις ενα χρονικό τμήμα της ταινίας πχ 1 λεπτό αλλά ολόκληρη την εικόνα ,ή όταν λες ενα ''μικρό μέρος από το avi'' εννοείς ενα πλάισιο εικόνας μικρότερο της συνολικής ,αλλά με διάσταση 16:9 ?

Δημοσ.

Γεια σου φιλε μου... στο virtualdub κατω απο εκει οπου φιανετε το video εχει καποια κουμπια. Στα δεξια τηα δεις 2 μαυρα "βελακια". Με την μπαρα που μετακινεις τον χρονο του βιντεο θα το πας απο εκει οπου θες να αρχισεις το κοψιμο και θα πατησεις το αριστερο "βελακι" απο τα 2. Μετα θα πας την μπαρα εκει που θες να τελειωσεις το κοψιμο και θα πατησεις το δεηι "βελακι". Οταν το κανεις αυτο θα σου επιλεχθει ενα συγκεκριμενο κομματι. Επειτα θα πατησεις file>save as... και θα αποθηκευτει,οπου θες εσυ, το συγκεκριμενο κομματι απο το .avi σου. Αυτα!! Ελπιζω να βοηθησα!

Δημοσ.

Έχω και εγω μια απορία για το θέμα.

Έχω ενα βίντεο και θέλω να κόψω καποιες σκηνές, ανοίγω το virtualdub και κόβω ότι θέλω, το σώνω όπως θέλω αλλά μόλις πάω να το ανοίξω μετά, από το σημείο που έκανα edit το .avi έχει καθυστέριση στον ήχο!

Πως γίνετε να το φτιάξω αυτό?

Δημοσ.

πολυ καλο είναι το easy video splitter (shareware). Κόβει κομμάτι από οποιοδήποτε αρχείο βίντεο (avi, mpeg κλπ) με τον τρόπο που θα του ορισεις εσυ (μπορείς να του πείς "κοψε από εδώ ως εδώ" ή "κανε το αρχείο κομάτια των τόσων mb ή κομάτια των τόσων λεπτών", και το κάνει πολύ γρήγορα (σε δευτερόλεπτα) γιατι δεν κανει reencoding, απλά κόβει το αρχείο. Και δεν έχει και απώλεια ποιότητας.

Δημοσ.

με το virtualdub δεν ξερω γιατι χανετε ο ηχος... δοκιμασε μια και με το προγραμμα που προτεινει ο φιλος leftermann . Ειναι πολυ καλο!

Δημοσ.

συμπλήρωμα στο easy video splitter είναι to easy video joiner, που κάνει... ακριβως το αντίθετο. Ενώνεις κομμάτια βίντεο, αρκεί να έχουν ίδια στοιχεία (size, frames κλπ), επίσεις πολύ γρήγορα και χωρίς απώλεια. Έτσι μπορείς να κόψεις από ενα μεγάλο βιντεο τα κομάτια που σε ενδιαφέρουν και μετά να τα ξαναενώσεις σε ένα καινούριο, έχοντας ουσιαστικά πετάξει τις σκηνές που δεν σε ενδιαφέρουν.

Δημοσ.

Ευχαριστώ άπαντες για τις προτάσεις και τις απαντήσεις.

Τελικά το κατάφερα με το virtualdub, απλώς δεν είχα ψαχτεί πολύ. Μετακινώ την μπάρα στο σημείο όπου θέλω να αρχίσει το κόψιμο και έπειτα στην καρτέλα edit πατάω set selection start. Κάνω το ίδιο στο σημείο που θέλω να σταματάει και έπειτα set selection end στην ίδια καρτέλα και εν συνεχεία save as. Θα δοκιμασω πάντως και την πρόταση του φίλου leftermann.

Tnx again.

Δημοσ.

Έχει αναφερθεί αρκετές φορές, με ένα ψάξιμο θα βρεις αρκετά. Δες και παρακάτω , πολύ αναλυτικά :

http://www.dvd-guides.com/content/view/13/59/

Το πρόβλημα στην καθυστέρηση του ήχου, μπορεί να υπάρχει αμά δεν βάλετε ήχο και εικόνα σε direct stream copy.

Διαφορετικά , δες πόσο περίπου είναι η καθυστέρηση και παίξε με τις τιμές στο interleaving, πάλι δεν απαιτείται reencode.

Δημοσ.

Και σχετικά με αυτό το πρόβλημα στην καθυστέρηση, έχω την εντύπωση ότι το virtualdub σου βγάζει μια ειδοποίηση για το αρχείο που ανοίγει αν πρόκειται να έχει αυτό το πρόβλημα στο encoding. Μερικές φορές εμένα μου έχει εμφανίσει αυτό το μήνυμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...