Προς το περιεχόμενο

Η γνώμη σας για τους ψυχολόγους

Tzinaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αναφέρεσεσαι μόνο σε έναν κλάδο της ψυχολογίας, την κλινική ψυχολογία. Η Ψυχολογία εν γένει καλύπτει ευρύτερο φάσμα και σαφώς δεν είναι κλάδος της Ψυχιατρικής. Σε παραπέμπω στο ποστ μου: http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=1645223&postcount=27

Ναι, το ξέρω οτι δεν είναι κλάδος. Εννούσα "κλάδος". Συγγνώμη για την παρεξήγηση. Και ναι, αναφερόμουν στην κλινική ψυχολογία.

Αν μπορείς να πεις ότι υπάρχουν ψυχολόγοι που απλώς τρώνε λεφτά το ίδιο μπορείς να πεις για τους ψυχίατρους που εκτός των άλλων χορηγούν φάρμακα -αντικαταθλιπτικά- πολύ εύκολα. Ας μη γενικεύουμε. Οι δυο αυτές ειδικότητες συμπληρώνουν η μια την άλλη και από 'κει και πέρα είναι θέμα του κάθε επαγγελματία το πώς θα συμπεριφερθεί. Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες. Στο χέρι των ανθρώπων που ζητάνε τις υπηρεσίες τους είναι να κρίνουν.

Συμφωνώ απόλυτα & εδώ :)

Γνωστική/Συμπεριφορική Θεραπεία λέγεται. Και δεν είναι απλώς συζήτηση. Είναι ολόκληρη επιστημονικά τεκμηριωμένη μέθοδος εξάλειψης των δυσλειτουργικών τρόπων σκέψης.

Συγγνώμη, το congitive το μετέφρασα Προσεγγιστική. Λάθος στη μετάφραση :)

Αν είναιτόσο απλά και ρόδινα όλα τότε γιατί συνεχίζουν να υπάρχουν προβλήματα; Ας μην υπερβάλουμε. Είναι ευρέως γνωστό τα φάρμακα που συνίσταται σε βαριές παθολογίες έχουν βελτιωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε τα άτομα να μπορούν να ζουν φυσιολογικά και να εργάζονται αλλά ρίξε μια ματιά στις μαρτυρίες τους να δεις κατά πόσο δεν έχουν παρενέργειες. Το ίδιο ισχύει και με τα αντικαταθλιπτικά. Μπορεί να επηρεάζουν θετικά τη λειτουργία των νευροδιαβιβαστών αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το άτομο δε θα ξανααντιμετωπίσει καταθλιπτικό επεισόδιο. Η κατάθλιψη είναι κάτι που σε στοιχειώνει μια ζωή.

Μα δεν μίλησα για τις βαριές κλινικές περιπτώσεις! Εκεί νομίζω οτι η φαρμακολογία χρειάζεται ακόμα φοβερή δουλειά. Μίλησα για τα ΑΠΛΑ αντικαταθλιπτικά, που αν δεν κάνω λάθος, παίρνει αρκετός κόσμος για ΗΠΙΕΣ νευρώσεις. Επίσης νομίζω διαφωνώ οτι η ελάσσονα κατάθλιψη σε στοιχειώνει μια ζωή. Δεν είμαι ούτε ψυχολόγος, ούτε ψυχίατρος, αλλά από αυτά που έχω διαβάσει αυτή την εντύπωση είχα σχηματίσει.

Με μπερδέψατε λίγο τώρα..........Εγώ δλδ να στεναχωρεθώ που δεν έπαιρνα τα μαθηματικά κ τη χημεία για να μπορέσω να περάσω ιατρική και στη συνέχεια να πάρω ειδίκευση στην ψυχιατρική?Αν μπορούσα πάντως θα το έκανα........Δε μπορώ να καταλάβω γιατί μερικοί θεωρούν τόσο φλου την εκπαίδευση των ψυχολόγων ενώ των Ψυχιάτρων μακράν καλύτερη......Κ δεν αναφέρομαι σε κάποιον απο εσάς........Απλα αυτή η άποψη λίγο πολύ επικρατεί.......

Χαχαχαχαχ! Από τα καλύτερα που έχω ακούσει! ΧΙΛΙΕΣ φορές ψυχολογία, παρά να μπεις στην Ιατρική, να τελειώσεις στα 7 χρόνια, να περιμένεις 5 χρόνια για το εξάμηνο της Παθολογίας που απαιτείται για την ειδικότητα της ψυχιατρικής, να περιμένεις 1 χρόνο για την Νευρολογία και 2 χρονάκια για να αρχίσεις τα 2 της Ψυχιατρικής; Και έτσι ΜΠΟΡΕΙΣ να γίνεις καλή, και να ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ πραγματικά ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, το πιστεύω.

Θεωρούν φλου την ειδίκευση των ψυχολόγων, όσοι -ίσως- είχαν κακές εμπειρίες, από κακούς επιστήμονες. Δεν έχω προσωπική γνώμη για να κρίνω, όμως δε μου αρέσουν οι γενικεύσεις εν γένει :)

Χαιρετώ,

Νίκος

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μα δεν μίλησα για τις βαριές κλινικές περιπτώσεις! Εκεί νομίζω οτι η φαρμακολογία χρειάζεται ακόμα φοβερή δουλειά. Μίλησα για τα ΑΠΛΑ αντικαταθλιπτικά, που αν δεν κάνω λάθος, παίρνει αρκετός κόσμος για ΗΠΙΕΣ νευρώσεις. Επίσης νομίζω διαφωνώ οτι η ελάσσονα κατάθλιψη σε στοιχειώνει μια ζωή. Δεν είμαι ούτε ψυχολόγος, ούτε ψυχίατρος, αλλά από αυτά που έχω διαβάσει αυτή την εντύπωση είχα σχηματίσει.

Εντάξει τώρα που έγινες πιο ξεκάθαρος συμφωνούμε και σ'αυτό :D

Δημοσ.
Εντάξει τώρα που έγινες πιο ξεκάθαρος συμφωνούμε και σ'αυτό :D

:) Χαίρομαι. Ήταν δικό μου λάθος να μην αναλύσω σωστά αυτά που εννοούσα. Και φυσικά για την Μανιοκατάθλιψη (που προφανώς αναφέρθηκες εσύ, ή στις βαριές μορφές κατάθλιψης που αν δεν κάνω λάθος συγκαταλέγονται με τη σχιζοφρένεια και την διπολική διαταραχή, ναι, μιλάμε (ίσως) για αιώνιο στοίχειωμα, χωρίς αυτό να είναι και απόλυτο! Η επιστήμη προχωράει, και νομίζω η Ψυχιατρική, είναι ένα πεδίο που χωράει ΠΟΛΛΛΗΗΗΗ έρευνα ακόμα, αρχίζοντας οι γιατροί από τους εαυτούς τους :)

Αλλά ας μην ξεφεύγουμε από το θέμα μας...είναι ένα είδος ψυχανάλυσης στην...ψυχολόγο :)

Πάω για Κβαντομηχανική ΙΙ :(

Τα λέμεεε :)

Δημοσ.

Πάω για Κβαντομηχανική ΙΙ :(

Τα λέμεεε :)

(( offtopic ))

ΕΜΠ ε ? ΣΗΜΜΥ? Είδα το nickname σου κ έφαγα flashback από παλιά....

Cya around... πάω να διαβάσω Κινηματική... ;D

Δημοσ.
ΣΕΜΦΕ λογικα !

Οχι, ΗΜΜΥ αλλα καποια μαθηματα νομιζω ειναι κοινα με τους Σεμφιτες (Φυσικες & καποια μαθηματικα )

Δημοσ.

Και οχι μονο, οι ηλεκτρολογοι τους θεωρουσαν παλιοτερα κλωνους , γενικα ειναι σχολη χαμαιλεοντας, εχουν αλλαξει τρακοσιες φορες το προγραμμα σπουδων.Τωρα δεν ξερω που εχουν κατασταλαξει.

Δημοσ.
Είδες που το έχεις απωθημένο; Κατά βάθος ήθελες Ιατρική (και καλά έκανες). Ο λογιστής κατά βάθος ήθελε Οικονομικό (και καλά έκανε). Ο τει πληροφορικής ήθελε ΑΕΙ (και καλά έκανε) κοκ...

Είσαι λίγο μπερδεμένη. Προφανώς η ψυχολογία σου αρέσει. Οπότε μην το ψάχνεις πολύ, τελείωσε τη σχολή σου και αν είσαι καλή όλο και κάτι θα βρείς να κάνεις :) Μην σπάς το κεφάλι σου γι' αυτά από τώρα. Δώσε προσοχή στις σπουδές σου και κοίτα να τα πας όσο το δυνατόν καλύτερα. Αφού γουστάρεις ψυχολογία, μην μπαίνεις στο τριπάκι αυτό (αχ τι θα κάνω μόλις τελειώσω κτλ).

Οχι,δεν το έχω καθόλου απωθημένο.....Απλά είδα να πλέκεται το ε3γκώμιο των ψυχιάτρων μόνο κ μόνο επειδή βγήκαν από ιατρική.Το να γίνω ψυχολόγος το επέλεξα εν πλήρη συνειδηση κ σε μία ηλικία που το να αλλάζεις γνώμη για το τι θες να γίνεις είναι πολύ συνηθισμένο..ΤΟ ότι αν μπορούσα να περάσω ιατρική θα περναγα το είπα με την έννοια οτι δεν ήξερα πως οι ψυχίτροι θα έχουν περισσότερα αβανταζ έναντι των ψυχολόγων απλά επιδη βγήκαν από ιατρική....

Δημοσ.
Δυστυχώς στην Ελλάδα επικρατεί εσφαλμένη γνώμη περί ψυχολόγων και γιαυτό ο ιδιωτικός τομέας σ'αυτό το επάγγελμα δεν ευδοκιμεί!Δεν είμαστε όπως στο εξωτερικό όπου ο καθένας έχει και τον προσωπικό του ψυχολόγο.

Αυτό είναι θέμα μόδας! Πραγματικά ηλίθιο και ευτυχώς που δεν είμαστε έτσι :lol:

Η γνώμη μου για τους ψυχολόγους είναι πως καλό είναι να υπάρχουν για τα ΠΟΛΥ αδύναμα άτομα (εκτός απο τα άτομα που έχουν σχιζοφρένια που ανήκουν σε άλλη κατηγορία).

Ένα normal άτομο σε τί θα το οφελήσει? Θα του λύσει ένα ξένο άτομο τα προβλήματα?

Οι καλύτεροι ψυχολόγοι είναι πολύ κοντά μας (φίλοι,οικογένεια)

ΠΟΤΕ δεν θα πήγαινα πάντως ακόμα και αν δεν είχα ούτε 1 άτομο στην ζωή μου! Τα λεφτά που θα μου έπερνε θα προτιμούσα να τα χάλαγα σε κωλόμπαρα .

Δημοσ.
Οι ψυχολόγοι βγαίνουν από τη Φιλοσοφική (ΦΠΨ).

Οι ψυχίατροι από την Ιατρική.

;)

Οι πτυχιούχοι του ΦΠΨ δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα ψυχολόγου αλλά φιλόλογου. Μόνο οι πτυχιούχοι του τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής μπορούν να εργαστούν σαν ψυχολόγοι.

Και όπως είπαν και άλλοι, η μεγάλη διαφορά του ψυχίατρου από τον ψυχολόγο είναι ότι ο ένας είναι γιατρός, ο άλλος όχι. Ο ένας συνταγογραφεί, ο άλλος προσπαθεί να λύσει τα θέματα με την συζήτηση.

Δημοσ.

προσωπικά θα προτιμούσα αυτό με την συζήτηση :P

ε οκ , θα πρέπει να πούμε ότι ο ψυχολόγος δεν σου δίνει την λύση στα προβλήματα , που κάποια στιγμή σαν άνθρωποι που είμαστε (ζώα) μπορεί να μας θολώσουν ειδικά αμα τρέχουμε και δεν φτάνουμε . Αυτό που κάνει ο ψυχολόγος είναι να μας οδηγήσει στο να βρούμε την λύση απο μόνοι μας , να κάνουμε τις δικές μας επιλογές και όχι των άλλων. Στην τελική σε μια τέτοια συζήτηση με ή χωρις ψυχολόγο αλλά με κάποιον ευφυή στην διαχείριση προβλημάτων , μόνοι μας τελικά επιλέγουμε και βλέπουμε μερικά πράγματα με το όνομα τους.

Και όταν τα πράγματα γίνονται απλά και ξεδιαλύνονται μπροστά μας σαν τραπουλόχαρτα (καλό αυτό ε; ) , αυτό το πετυχαίνουμε γιατί βλέπουμε τελικά σε βάθος την δική μας πραγματικότητα , . . κάποιος όμως πρέπει να κάνει τις κατάλληλες ερωτήσεις και άνθρωποι που είναι ειδικοί σε αυτό έχουν πολλούς τρόπους και μεθόδους που βασίζονται σε επιστημονική μέθοδο, βασιζόμενοι πάντα στην ανάλυση της ανθρώπινης συμπεριφοράς παντός τύπου. Ειδικά οι ψυχολόγοι που τρέχουν από το πρωι ως το βράδυ για την δουλειά τους , μπορούν εύκολα να βοηθήσουν σε προβλήματα κάθε λογής.

Το τηλέφωνό μου είναι 694487χχχχ :)

Δημοσ.
Τα λεφτά που θα μου έπερνε θα προτιμούσα να τα χάλαγα σε κωλόμπαρα .

Πες τα χρυσόστομε!Αφήστε τους ψυχολόγους και πηγαίνετε butterfly να βρείτε την υγειά σας...

Δημοσ.

Χαιρετώ,

Νίκος

Εσύ μάλλον πρέπει να είσαι διπλή προσωπικότητα. :)

Πέρα από την πλάκα τώρα, ένας ψυχίατρος μπορεί να είναι πολύ πιο αποτελεσματικός από έναν ψυχολόγο. Γιατι έχει σπουδάσει 6 χρόνια ιατρική και έχει κάνει άλλα 5 χρόνια ειδικότητα. Και έχει τη δυνατότητα να αντιληφθεί αν πίσω από κάτι υπάρχει και οργανικό υπόβαθρο (ένα παράδειγμα που μου έρχεται πρόχειρα είναι οι εκδηλώσεις του λύκου). Εκεί είναι που βοηθάει η ιατρική, η παθολογία και η νευρολογία που αναφέρει ο Jheremias.

Δημοσ.
Εσύ μάλλον πρέπει να είσαι διπλή προσωπικότητα. :)

Πέρα από την πλάκα τώρα, ένας ψυχίατρος μπορεί να είναι πολύ πιο αποτελεσματικός από έναν ψυχολόγο. Γιατι έχει σπουδάσει 6 χρόνια ιατρική και έχει κάνει άλλα 5 χρόνια ειδικότητα. Και έχει τη δυνατότητα να αντιληφθεί αν πίσω από κάτι υπάρχει και οργανικό υπόβαθρο (ένα παράδειγμα που μου έρχεται πρόχειρα είναι οι εκδηλώσεις του λύκου). Εκεί είναι που βοηθάει η ιατρική, η παθολογία και η νευρολογία που αναφέρει ο Jheremias.

lol...

Νιcname και Real Name!

Ναι αλλά δεν χρειάζεται ΠΑΝΤΑ ένας ψυχίατρος. Και ίσως ένας ψυχολόγος να είναι αποτελεσματικότερος σε μερικές περιπτώσεις. Τι να πω...πάντως σε συγκεκριμένες -απλές- διαταραχές θα ακολουθήσουν την ίδια πορεία και οι δύο. Επίσης πιστεύω οτι παίζει τεράστιο ρόλο η χημεία ασθενούς - θεραπευτή (είτε Ψυχίατρος είτε ψυχολόγος).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...