Προς το περιεχόμενο

Η γνώμη σας για τους ψυχολόγους

Tzinaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατ'αρχην γεια σας!Είμαι καινούρια στο insomnia και θα ήθελα να μάθω τις απόψεις σας για το εξής θέμα:

Λοιπόν είμαι 2ετης στην ψυχολογία και ηδη έχω αγχωθεί για την επαγγελματική μου αποκατάσταση...Κ όταν λέω αποκατάσταση δεν εννοώ καμια θέση με τρελά λεφτά ούτε να έχω καμια γραφειάρα κ να περιμένουν ουρά οι πελάτες απο έξω(όχι πως θα με χάλαγε βέβαια) απλά εγώ ανέκαθεν ήθελα να ασχοληθώ μ αυτό το αντικείμενο γιατί πρώτον μου αρέσει υπερβολικά κ 2ον γιατι θέλω να βοηθήσω όσους το χρειάζονται...Το θέμα είναι οτι ακούω πραγματα του τύπου οτι το επάγγελμα του ψυχολογου είναι πολύ απατεωνιά,οτι η Ελλάδα δεν απορροφά τους ψυχολόγους κ γενικά οτι οι περισσότεροι ψυχολόγοι καταλήγουν στην ανεργία....Κ συν τοις αλλοις έχω κ τη συμφοιτήτρια μου να λέει οτι δε θα βρούμε ποτέ δουλειά κ περσι ήθελε να ξανακάνει μηχανογραφικό για να περάσει σε άλλη σχολή..

-Τι πιστεύετε εσείς για τους ψυχολόγους?

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

sorry που το έβαλα στον κινηματογράφο.........!!!!!!Θα παρακαλούσα κάποιον moderator να μου το μεταφέρει στο μπλα μπλα........(λάθος αρχάριας,συγνώμη)

Δημοσ.

Να σου πω ενα αρνητικο που ξερω εκ πειρας (απο φιλο μου ψυχολογο που ανοιξε "ιατρειο" προσφατα). Δεν μπορεις να υπολογιζεις στους γνωστους-φιλους-συγγενεις ως πρωτους πελατες, ετσι για να ξεκινησεις να χτισεις βρε παιδι μου την πελατειακη σου βαση.

Σε φιλο οδοντιατρο ας πουμε πηγαινεις ευκολα, αλλα σε φιλο ψυχολογο δεν πηγαινεις ακομα και αν τον χρειαζεσαι, για ευνοητους λογους. Θα προτιμησεις καποιον που δεν τον ξερεις και δεν σε ξερει...

Δημοσ.

Η κοπέλα μου έχει τελειώσει ψυχολογία στο Πάντειο εδώ και τρία τέσσερα χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι τα ξέρω από δεύτερο χέρι, αλλά μέχρι στιγμής έχω καταλάβει τα εξής:

Μεγάλη απορροφητικότητα όντως δεν υπάρχει. Κάτι τέτοιο θα ίσχυε αν π.χ. έβγαινε νόμος που απαιτούσε κάθε σχολείο να έχει και έναν ψυχολόγο (απαραίτητο πιστεύω, αλλά στο ελλαδιστάν ζούμε). Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να δουλέψεις και ως ψυχολόγος.

Δεύτερον, οι περισσότεροι από εμάς που τελειώνουμε πανεπιστημιακές σχολές, δύσκολα βρίσκουμε κάτι στον τομέα μας (μιλάω για τον μέσο όρο στον οποίο ανήκω, όχι στα αστέρια ή στα βύσματα). Ένα χαρτί ανωτάτης σχολής όμως δεν παύει να θεωρείται σημαντικό εφόδιο για την αγορά εργασίας. Προσωπικά λοιπόν θα σε συμβουλέψω να κυνηγήσεις το όνειρό σου, και αν δεν κάτσει δεν σημαίνει ότι θα έχεις ξοδέψει τέσσερα (ή όσα σου πάρει να τελειώσεις τη σχολή) χρόνια τσάμπα. Θα έχεις κερδίσει, τόσο τυπικά (ως κάτοχος πτυχίου ανωτάτης σχολής) όσο και ουσιαστικά (θα είσαι μία επιστήμων).

Επί της ουσίας τώρα: Να ξέρεις ότι το τρέξιμο ξεκινά αφού τελειώσει η σχολή. Θα πρέπει να κυνηγάς μεταπτυχιακά, εκπαιδεύσεις, εθελοντική εργασία, σεμινάρια για τουλάχιστον άλλα τέσσερα χρόνια μέχρι να γίνεις ικανή να ασκήσεις το επάγγελμα (ασχέτως αν με το που πάρεις το πτυχίο, θα έχεις και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος). Επίσης θα πρέπει να κάνεις κι εσύ ψυχανάλυση για αρκετό καιρό. Βέβαια όλα αυτά δεν θα σε πειράζουν τόσο, αφού όπως λες σε ενδιαφέρει η ψυχολογία ως επιστήμη (π.χ. τα σεμινάρια αρέσουν πάρα πολύ στην κοπέλα μου και ενθουσιάζεται κάθε φορά που είναι να πάει, ενώ και η εθελοντική εργασία είναι πολύ έντονη και rewarding εμπειρία). Όπως αντιλαμβάνεσαι όμως θα πρέπει να έχεις και τις οικονομικές πλάτες για να τα κάνεις όλα αυτά. Τα σεμινάρια είναι αρκετά ακριβά, όπως και οι εκπαιδεύσεις. Για μεταπτυχιακό, δύσκολα σε βλέπω αν δεν έχεις βύσμα (ΔΑΠ, ΠΑΣΠ κλπ), εκτός αν πας στο εξωτερικό φυσικά.

Πάντως, από τις συμφοιτήτριες/φίλες της κοπέλας μου, οι δύο έχουν ήδη πιάσει δουλειά σε διάφορα κέντρα, ενώ και η κοπέλα μου παίζει να βολευτεί όπου να 'ναι. Τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά όχι τόσο τραγικά όσο στα παρουσιάζουν οι συμφοιτήτριές σου. Θα κοιτάξω να πω στην κοπέλα μου να σου στείλει PM να σε ενημερώσει καλύτερα, αν ενδιαφέρεσαι.

Δημοσ.
Η κοπέλα μου έχει τελειώσει ψυχολογία στο Πάντειο εδώ και τρία τέσσερα χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι τα ξέρω από δεύτερο χέρι, αλλά μέχρι στιγμής έχω καταλάβει τα εξής:

Μεγάλη απορροφητικότητα όντως δεν υπάρχει. Κάτι τέτοιο θα ίσχυε αν π.χ. έβγαινε νόμος που απαιτούσε κάθε σχολείο να έχει και έναν ψυχολόγο (απαραίτητο πιστεύω, αλλά στο ελλαδιστάν ζούμε). Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να δουλέψεις και ως ψυχολόγος.

Δεύτερον, οι περισσότεροι από εμάς που τελειώνουμε πανεπιστημιακές σχολές, δύσκολα βρίσκουμε κάτι στον τομέα μας (μιλάω για τον μέσο όρο στον οποίο ανήκω, όχι στα αστέρια ή στα βύσματα). Ένα χαρτί ανωτάτης σχολής όμως δεν παύει να θεωρείται σημαντικό εφόδιο για την αγορά εργασίας. Προσωπικά λοιπόν θα σε συμβουλέψω να κυνηγήσεις το όνειρό σου, και αν δεν κάτσει δεν σημαίνει ότι θα έχεις ξοδέψει τέσσερα (ή όσα σου πάρει να τελειώσεις τη σχολή) χρόνια τσάμπα. Θα έχεις κερδίσει, τόσο τυπικά (ως κάτοχος πτυχίου ανωτάτης σχολής) όσο και ουσιαστικά (θα είσαι μία επιστήμων).

Επί της ουσίας τώρα: Να ξέρεις ότι το τρέξιμο ξεκινά αφού τελειώσει η σχολή. Θα πρέπει να κυνηγάς μεταπτυχιακά, εκπαιδεύσεις, εθελοντική εργασία, σεμινάρια για τουλάχιστον άλλα τέσσερα χρόνια μέχρι να γίνεις ικανή να ασκήσεις το επάγγελμα (ασχέτως αν με το που πάρεις το πτυχίο, θα έχεις και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος). Επίσης θα πρέπει να κάνεις κι εσύ ψυχανάλυση για αρκετό καιρό. Βέβαια όλα αυτά δεν θα σε πειράζουν τόσο, αφού όπως λες σε ενδιαφέρει η ψυχολογία ως επιστήμη (π.χ. τα σεμινάρια αρέσουν πάρα πολύ στην κοπέλα μου και ενθουσιάζεται κάθε φορά που είναι να πάει, ενώ και η εθελοντική εργασία είναι πολύ έντονη και rewarding εμπειρία). Όπως αντιλαμβάνεσαι όμως θα πρέπει να έχεις και τις οικονομικές πλάτες για να τα κάνεις όλα αυτά. Τα σεμινάρια είναι αρκετά ακριβά, όπως και οι εκπαιδεύσεις. Για μεταπτυχιακό, δύσκολα σε βλέπω αν δεν έχεις βύσμα (ΔΑΠ, ΠΑΣΠ κλπ), εκτός αν πας στο εξωτερικό φυσικά.

Πάντως, από τις συμφοιτήτριες/φίλες της κοπέλας μου, οι δύο έχουν ήδη πιάσει δουλειά σε διάφορα κέντρα, ενώ και η κοπέλα μου παίζει να βολευτεί όπου να 'ναι. Τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά όχι τόσο τραγικά όσο στα παρουσιάζουν οι συμφοιτήτριές σου. Θα κοιτάξω να πω στην κοπέλα μου να σου στείλει PM να σε ενημερώσει καλύτερα, αν ενδιαφέρεσαι.

Κατ'αρχήν σ'ευχαριστώ πολύ για το μνμ σου......Το θέμα είναι όμως ότι εγώ δε θέλω να "βολευτώ" σε κάποιο σχολείο μόνο κ μόνο για να είμαι ξεκούραστη κ δημόσιος υπάλληλος.....θέλω να απασχοληθώ σε φυλακές ή ψυχιατρεία κ ιδρύματα...Όπως δλδ το είχα στο μυαλό μου ότι θα ο κάνω.Θα ήθελα να σε ρωτήσω η κοπέλα σου κάνει ψυχανάλυση?Κ όταν λες σεμινάρια εννοείς κ αυτά που μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος όσο είναι ακόμα φοιτητής?

Δημοσ.

Κοίτα, απ' ό,τι έχω καταλάβει η μεταπτυχιακή εκπαίδευση των ψυχολόγων μπορεί να είναι α)σεμινάρια, β)εκπαίδευση γ)μεταπτυχιακό. Το μεταπτυχιακό μοιάζει πολύ με τις προπτυχιακές σπουδές, απλά εστιάζει σε συγκεκριμένους τομείς της ψυχολογίας (π.χ. συμβουλευτική και -εχμ- μόνο αυτή θυμάμαι τώρα). Η εκπαίδευση μοιάζει με την πρακτική εξάσκηση όσων σπουδάζουν τεχνικά επαγγέλματα, είναι πιο... πρακτική (η κοπέλα μου έκανε σε ένα ψυχιατρείο). Τα σεμινάρια ποικίλλουν, υπάρχουν ορισμένα που προϋποθέτουν προχωρημένες γνώσεις ψυχολογίας, και ορισμένα που απευθύνοντια κυριολεκτικά στους πάντες (ένα τέτοιο σεμινάριο παρακολουθεί αυτό το καιρό η κοπέλα μου). Επίσης παρακολουθεί και ένα σεμινάριο που διοργανώνει ένας οργανισμός που στηρίζει τις έγκυες (όσες έχουν προβλήματα ή θέλουν να κάνουν έκτρωση κλπ). Α, και να μην ξεχνάμε και τα εθελοντικά προγράμματα, που είναι και πολύ καλός τρόπος να δικτυωθείς. Η κοπέλα μου συμμετείχε σε ένα ίδρυμα ατόμων με ειδικές ανάγκες και πιο πρόσφατα σε έναν οργανισμό που ασχολούταν με την σίτηση/ψυχαγωγία/ρουχισμό/υγιεινή αστέγων.

Καλά κάνεις και βλέπεις σοβαρά την επιστήμη σου. Σου εύχομαι να καταφέρεις να την ασκήσεις και ως επάγγελμα.

Α, και ναι, η κοπέλα μου έκανε ψυχανάλυση (μαζί με άλλους ψυχολόγους, ως μέρος του προγράμματος).

Δημοσ.

Παιδιά, οι ψυχολόγοι στην Ελλάδα έχουν τόση ζήτηση όση και τα φαλαινοθηρικά! Δεν είναι λαός που ζει στο καβούκι του κλεισμένος για να ψάχνει κάποιον να πει τον πόνο του. Εμείς παραείμαστε ανοιχτοί τύποι για να ντρεπόμαστε να τα πούμε σε ένα φίλο μας που τελικά παίζει το ρόλο του ψυχολόγου. Οι ψυχολόγοι στην Ελλάδα έχουν μόνο το ρόλο του ανθρώπου που μπορεί να διαγνώσει τυχόν ψυχολογικά προβλήματα και να τα αντιμετωπίσει και όχι το ρόλο του ψυχαναλητή...

Δημοσ.
Παιδιά, οι ψυχολόγοι στην Ελλάδα έχουν τόση ζήτηση όση και τα φαλαινοθηρικά! Δεν είναι λαός που ζει στο καβούκι του κλεισμένος για να ψάχνει κάποιον να πει τον πόνο του. Εμείς παραείμαστε ανοιχτοί τύποι για να ντρεπόμαστε να τα πούμε σε ένα φίλο μας που τελικά παίζει το ρόλο του ψυχολόγου. Οι ψυχολόγοι στην Ελλάδα έχουν μόνο το ρόλο του ανθρώπου που μπορεί να διαγνώσει τυχόν ψυχολογικά προβλήματα και να τα αντιμετωπίσει και όχι το ρόλο του ψυχαναλητή...

Υou would be surprised (όπως άλλωστε την έπαθα κι εγώ)... Αν και το μεγάλο κομμάτι της πίτας της ψυχανάλυσης το έχουν οι ψυχίατροι απ' ό,τι έχω καταλάβει.

Δημοσ.

Η σύζυγός μου είναι ψυχολόγος, εδώ και τέσσερα έτη ψάχνει για δουλειά και τελικά έχει καταλήξει να γίνει καθηγήτρια αγγλικών. Γενικώς το επάγγελμα είναι πολύ κλειστό στην Ελλάδα, υπάρχει μια κλίκα μεγαλοψυχολόγων που κόβουνε και ράβουνε και εκμεταλλεύονται τον κοσμάκη. Ξέρω πολλούς που κάνουνε σεμινάρια (και τα πληρώνουνε από την τσέπη τους) για αρκετά έτη (τρία ή τέσσερα) ή απλώς απαντάνε σε τηλέφωνα δίπλα σε μεγαλοψυχολόγους (ονόματα δε λέμε) για να αποκτήσουνε (και καλά) εμπειρία πρωτού μπορέσουνε να πάρουνε την πρώτη τους δουλειά. Χώρια που πολλοί κάνουνε εθελοντική δουλειά μόνο και μόνο για να αποκτήσουνε εμπειρία. Αλλά και από αυτούς πολλοί καταλήγουνε σε δουλειές τύπου ιδρυμάτων με αυτιστικά ή άλλα παιδιά με προβλήματα (όπου στην ουσία απλώς κοιτάνε τα παιδάκια και δεν έχουνε σχέση με την ψυχολογία) με ελάχιστα χρήματα και με μηδέν ασφάλεια. Γενικώς δύσκολα τα πράγματα με τις κλίκες που επικρατούνε, εκτός και αν είσαι πολύ τυχερή ή έχεις γνωστούς ώστε να μπεις κάπου.

Ελπίζω να μη σε απογοήτευσα.

Δημοσ.

οι ψυχολογοι ειναι κλικα γενικα και η πελατεια παει και ερχετε και συγκεκριμενες περιοχες. γιατι δεν την ψαχνεις με την ψυχιατρικη ειναι πολυ πιο επιπονη σαν σπουδη και πολυ πιο δυσκολη αλλα νομιζω οτι ειναι πολυ πιο ενδιαφερουσα και εχει πιο πολυ χρημα.

Δημοσ.
Ψυχιατρική=Ιατρική. Με άλλα λόγια τελειώνεις γιατρός και μετά...

ψυχιατρος και ψυχαναλυτης της ιδιας σχολης δεν ειναι σχεδον? οι ψυχολογοι παντως γενικα ξερω οτι ειναι πιο σοφτ.

• Super Moderators
Δημοσ.
ψυχιατρος και ψυχαναλυτης της ιδιας σχολης δεν ειναι σχεδον? οι ψυχολογοι παντως γενικα ξερω οτι ειναι πιο σοφτ.

Οι ψυχολόγοι βγαίνουν από τη Φιλοσοφική (ΦΠΨ).

Οι ψυχίατροι από την Ιατρική.

;)

Δημοσ.
Κατ'αρχην γεια σας!Είμαι καινούρια στο insomnia και θα ήθελα να μάθω τις απόψεις σας για το εξής θέμα:

Λοιπόν είμαι 2ετης στην ψυχολογία και ηδη έχω αγχωθεί για την επαγγελματική μου αποκατάσταση...Κ όταν λέω αποκατάσταση δεν εννοώ καμια θέση με τρελά λεφτά ούτε να έχω καμια γραφειάρα κ να περιμένουν ουρά οι πελάτες απο έξω(όχι πως θα με χάλαγε βέβαια) απλά εγώ ανέκαθεν ήθελα να ασχοληθώ μ αυτό το αντικείμενο γιατί πρώτον μου αρέσει υπερβολικά κ 2ον γιατι θέλω να βοηθήσω όσους το χρειάζονται...Το θέμα είναι οτι ακούω πραγματα του τύπου οτι το επάγγελμα του ψυχολογου είναι πολύ απατεωνιά,οτι η Ελλάδα δεν απορροφά τους ψυχολόγους κ γενικά οτι οι περισσότεροι ψυχολόγοι καταλήγουν στην ανεργία....Κ συν τοις αλλοις έχω κ τη συμφοιτήτρια μου να λέει οτι δε θα βρούμε ποτέ δουλειά κ περσι ήθελε να ξανακάνει μηχανογραφικό για να περάσει σε άλλη σχολή..

-Τι πιστεύετε εσείς για τους ψυχολόγους?

Κουκλίτσα μου καταλαβαίνω και συμμερίζομαι τον πόνο και τη αγωνία σου, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη για να αγχώνεσαι για τέτοια πράγματα. Η επαγγελματική αποκατάσταση θα έρθει στην ώρα της. Είσαι στην ωραιότερη φάση της ζωής σου και τα φοιτητικά χρόνια, δε ξανάρχονται, πίστεψέ με. Βέβαια αυτό πρέπει να σου ομολογήσω ότι δείχνει (σε μένα τουλάχιστον) μια ωριμότητα στον χαρακτήρα σου.

Αν όμως σου αρέσει αυτό που διάλεξες, και από τα λεγόμενά σου έτσι δείχνεις, τότε μην ανησυχείς καθόλου και μην ακούς τις φίλες σου. Είσαι καταδικασμένη να πετύχεις. :wink:

Αλήθεια στη σχολή τι αναλογία αγοριών κοριτσιών είστε?

Και κάτι άλλο γλυκιά μου, το τζινάκι προέρχεται από το Τζίνα ή από το γνωστό παντελόνι?:lol:

Δημοσ.

Απ ότι μας είπε μια καθηγήτρια που μας έκανε ένα εισαγωγικό μάθημα στην ψυχανάλυση για να πάρεις ειδικότητα ψυχαναλυτή πρέπει να σπουδάσεις άλλα 10 χρόνια αφού θα τελειώσεις τα 4 που είναι η σχολή...Προφανώς οπότε δεν έχει σημασία αν τέλειοωσες ιατρική ή ψυχολογία για να γίνεις ψυχαναλυτής αρκει να λάβεις τη 10χρονη εκπαίδευση...Αυτα βέβαια δε τα λέω με απόλυτη σιγουρια........

Κουκλίτσα μου καταλαβαίνω και συμμερίζομαι τον πόνο και τη αγωνία σου, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη για να αγχώνεσαι για τέτοια πράγματα. Η επαγγελματική αποκατάσταση θα έρθει στην ώρα της. Είσαι στην ωραιότερη φάση της ζωής σου και τα φοιτητικά χρόνια, δε ξανάρχονται, πίστεψέ με. Βέβαια αυτό πρέπει να σου ομολογήσω ότι δείχνει (σε μένα τουλάχιστον) μια ωριμότητα στον χαρακτήρα σου.

Αν όμως σου αρέσει αυτό που διάλεξες, και από τα λεγόμενά σου έτσι δείχνεις, τότε μην ανησυχείς καθόλου και μην ακούς τις φίλες σου. Είσαι καταδικασμένη να πετύχεις. :wink:

Αλήθεια στη σχολή τι αναλογία αγοριών κοριτσιών είστε?

Και κάτι άλλο γλυκιά μου, το τζινάκι προέρχεται από το Τζίνα ή από το γνωστό παντελόνι?:lol:

Edit: Έχουμε αρκετα αγόρια για σχολή της φιλοσοφικής....Αλλά περίπου ένα 70% είναι κορίτσια. Το τζινάκι προέρχεται απο το Τζίνα....:mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...