Προς το περιεχόμενο

Προτεινετε ιδεες (νεο Pc).

GeorgeMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Ειπα να ανοιξω κι εγω ενα νεο θεμα για το pc Που θα παρω συντομα. Θα ηθελα προτασεις, ιδεες σας ή οτιδηποτε αλλο κρινετε χρησιμο.

Παμε στη συνθεση λοιπον:

Επεξεργαστης, Core 2 Duo E6600 (208?)

Καρτα γραφικων, ASUS 8800GTX (520?)

Σκληρος δισκος: 250GB Sata2+ 160GB IDE (υπαρχουν ηδη)

Κουτι: Thermaltake Soprano (75?)

Τροφοδοτικο: Thermaltake Toughpower 750W (108?)

Οθονη: LG 19'' L1952TQ (1600:1, 300cd/m², 4ms, DVI) (υπαρχει ηδη).

Μητρικη: ΑSUS P5K-E/Wifi-ap http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522549 (199?)

Μνημη ραμ (4GB απαραιτητα): ειτε 2 κιτ των 2GB εκαστο GEIL 800MHz CL4 (96?x2=192?), ειτε 2 κιτ των 2GB εκαστο TeamGroup 800MHz CL4 (98?x2=196?).

Συστημα ψυξης: Υδροψυξη με αντλια Hydor L30, 2 τριπλα ψυγεια, μπλοκ απο τον eleven για τον επεξεργαστη και απλο χαλκινο για την καρτα γραφικων. Ολες οι σωληνωσεις σε μιση ιντσα.

Εννοειται οτι με ενδιαφερει το σκληρο overclocking, δεν με ενδιαφερει ο θορυβος του υπολογιστη, οπως επισης θελω να υπαρχει και το wifi, λογω υπαρξης ηδη ασυρματου ρουτερ για το ιντερνετ.

Το ερωτημα ειναι: Ποιες ραμ να επιλεξω?

Καθε αλλη προταση δεκτη και περιζητητη!

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ωπ! Έλα George, εδώ είμαι!!! Λοιπόν, δεν έχω να πω κάτι για mobo, cpu κλπ, αλλά στις μνήμες, επειδή την πάτησα και τώρα τις βάζω στον κ--ο μου, καλύτερα να πας σε μια καλύτερη λύση. Εχώ στην αρχή έβαλα OCZ. Δεν είχα κάποιο παράπονο από τις μνήμες, απλά δεν πήγαιναν βήμα παραπάνω! Δεν ήταν για oc. Από κει και πέρα διάλεξα ένα σετάκι G.Skill και βρήκα την υγειά μου.

• Moderators
Δημοσ.

Κοιτα, το μονο που δεν με ενδιαφερει να υπερχρονισω ειναι οι μνημες...

Δεν λεω, οκ, ειναι ωραιο να παιζεις με τα timings και τις τασεις, αλλα απ'οσο ξερω οι διαφορες ειναι μονο στα benchmarks.. Προτιμώ να δωσω εστω αυτο το 20ρικο για ενα αρκετα καλυτερο μπλοκ ας πουμε...

Επισης θελω γνωμες για το κουτι.

Δημοσ.

Ρίξε μια ματιά και εδώ , το παλεύω αρκετό καιρό....

cpu intel core 2 quad q6600

mobo asus p5n32-enf 680i sli

svga pci-x albatron 8800 gts 640mb

ram ocz 2 gb ddr2 800 mhz gold

τροφοδοτικό enermax galaxy 850w

Θήκη thermaltake armor junior

• Moderators
Δημοσ.

1)Δεν γινεται δυστυχως να περιμενω την πτωση στους QUad...

2)Θελω P35chipset, γιατι θα μπει QUad Penryn σε 1-2 χρονια...

3)Οι OCZ δεν ειναι και ο,τι καλυτερο για να υπερχρονισεις, αδικαιολογητες για την τιμη τους...

4)Το τροφοδοτικο ειναι μεν ο,τι καλυτερο, το θεωρω δε υπερβολη.

5)8800GTX ειναι σιγουρη, δεν πεφτω κατω απο εκει.

;)

Δημοσ.

Έλα Γιώργο, λοιπόν έχουμε και λέμε:

1) Οι Corsair Dominator που σου λέει το παιδί είναι πανάκριβες και αφού είπες δεν σε ενδιαφέρουν τα clockia σε αυτές, ούτε που να το σκέφτεσαι. Αν και με 4-4-3-11 1066MHz, 4-4-4-12 1233MHz 2.4V, 5-5-5-18 1315MHz, (αχ αυτά τα Μicron D9:wink:), δε θα σε αφήσουν και τελείως αδιάφορο, αλλά η τιμή τους είναι απαγορευτική :(

Aκόμα βέβαια και αν σκέφτεσαι τις φθηνότερες εκδόσεις (1142ΜΗz 5-5-5-15 419ε και 800MHz 4-4-4-12 229ε δες εδώ) και πάλι νομίζω πως οι Teamgroup είναι καλύτερες (clockarontai λίγο βέβαια αλλά αφού είπες ότι δε σε νοιάζει και πολύ μια χαρά σε κόβω :-D :-D :-D )

2) CPU, GPU και mobo είναι μια χαρά (αν υπάρχει κάτι καλύτερο σε mobo που να υποστηρίζει και Penryn, και να κλοκάρει και τετραπύρηνο, σε αυτά τα λεφτά δεν νομίζω... μόνο η P5K Deluxe αλλά και πάλι μια χαρά είναι αυτή, δες και αυτό το thread :wink:

3)Σε αυτά τα χρήματα που κοστίζει το Soprano, νομίζω ότι υπάρχει και κάτι καλύτερο με 25άρη ανεμιστήρα στο πλάι και 2 υποδοχές για 12άρηδες έναν μπροστά κάτω, και ένα πίσω πάνω. Enermax Chakra πολύ καλό κουτί, ευρύχωρο (όσο γίνεται με 72ε :wink:), δες εδώ είναι το 3052... Βέβαια το 3052 έχει μόνο τον 25άρη, τους 12άρηδες τους πληρώνεις extra, αλλά και πάλι νομίζω ότι ο 25άρης βοηθάει στο συνολικό airflow :wink: Έχει το e-shop και το 3050 με air duct στο side window, και τον ένα 12άρη μπροστά.

Προσωπικά βέβαια θα έπαιρνα το 3052 (αυτό με τον 25άρη ντε :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )

Αυτά από εμένα

Ελπίζω να σε βοήθησα :-D :-D :-D

Δημοσ.

αν δεν θες υπερχρονισμούς στις μνήμες πάντως δεν χρειάζεται πολύ σκέψη πήγαινε στις team που είναι πιο φθηνές και σφίξε λίγο τα timmings απλά και θα αντέξουν και καλές μνήμες είναι ;)

τα υπόλοιπα χωρίς να τα έχω ψάξει καλά μου φαίνονται αλλα για το τροφοδοτικό θα διαφωνήσω δεν ακούγονται καλά πράματα δεν πας σε καμια πιο αξιόπιστη εταιρία ?

Δημοσ.
αν δεν θες υπερχρονισμούς στις μνήμες πάντως δεν χρειάζεται πολύ σκέψη πήγαινε στις team που είναι πιο φθηνές και σφίξε λίγο τα timmings απλά και θα αντέξουν και καλές μνήμες είναι ;)

τα υπόλοιπα χωρίς να τα έχω ψάξει καλά μου φαίνονται αλλα για το τροφοδοτικό θα διαφωνήσω δεν ακούγονται καλά πράματα δεν πας σε καμια πιο αξιόπιστη εταιρία ?

Vatos καλά αυτά για τις μνήμες, αλλά για το τροφοδοτικό, μετά από ανταλλαγή μηνυμάτων σε κάποιο thread (δεν θυμάμαι τώρα ποιο) που είχα με Candyman (ο οποίος γνωρίζει φαίνεται πολλά από τροφοδοτικά) μου έδωσε και κάμποσα site, και γενικά ψάξε JohnyGuru, και Hardware Secrets λένε καλά λόγια για Toughpower 700Watt. Έτσι τουλάχιστον πιστεύω ότι ισχύει και για το 750άρι...:wink:

Όσο για την αλλαγή στην υπογραφή, σωστός ο Vatos...

Εδώ βλέπεις άτομα και προτείνουν την 8800 Ultra, πεταμένα λεφτά σε σχέση με GTX, το έχω πει πολλάκις... άλλοι λένε ότι έχουν QX6800 με custom υδρόψυξη ΟC Labs και κάτι τέτοια

• Moderators
Δημοσ.

Vatos, τα Thermaltake Toughpower δεν τα κατασκευαζει η ιδια η θερμαλτέικ.

Διαβασα αρκετα reviews, και εκτος του οτι ειναι modular, δινει 60Α combined (ή 56 ηταν?) στις +12 γραμμες, τη στιγμη που η 8800GTX δουλευει αψογα με 35Α... Εκτος αυτου, ειναι πολυ καλυτερης ποιοτητας τα υλικα μεσα, σε σχεση με τα TR2 και τα Purepower, και εχει 14ρη ανεμιστηρα (και αθορυβο δλδ, αν και δεν με ενδιαφερει...).

Η μητρικη εχει ακριβως ο,τι χρειαζομαι: Heatpipes, P35chip, wifi, HD 8channel audio, 4 ddr2 800/1066 slots (θα τα χρησιμοποιησω και τα 4).

george_o/c: Πολύ ωραιο το κουτάκι (το Enermax), αλλα ρε γαμωτο χαθηκε να ειχε ενα πλαϊνο παραθυρο?... Α, και παρεχονται λεει οι ανεμιστηρες...

Αν διευρυνω το budjet για κουτι εως τα 95, το πολυ 100?, ποιο θα επιλεγατε?

Επισης, σχετικα με το θεμα των λεφτων, να σας πω οτι οι δικοι μου θα βαλουν περιπου 200 απο τα 1700+?... ;)

Δημοσ.

για μητρική δώσε όσα μπορείς αν για το τροφοδοτικό το έχεις ψάξει μαζί σου είμαι γιατί δεν έχω pc και ψιλό χάνω στις εξελίξεις :D

όσο για την υπογραφή καμια επαφή με το παρόν thread απλά μου ήρθε γιατί είμαι δύσκολα με τα λεφτά αυτόν τον καιρό και δεν μπορώ να κάνω ότι θα έκανε κάθε 19χρόνος ;)

Δημοσ.
Vatos, τα Thermaltake Toughpower δεν τα κατασκευαζει η ιδια η θερμαλτέικ.

Διαβασα αρκετα reviews, και εκτος του οτι ειναι modular, δινει 60Α combined (ή 56 ηταν?) στις +12 γραμμες, τη στιγμη που η 8800GTX δουλευει αψογα με 35Α... Εκτος αυτου, ειναι πολυ καλυτερης ποιοτητας τα υλικα μεσα, σε σχεση με τα TR2 και τα Purepower, και εχει 14ρη ανεμιστηρα (και αθορυβο δλδ, αν και δεν με ενδιαφερει...).

Η μητρικη εχει ακριβως ο,τι χρειαζομαι: Heatpipes, P35chip, wifi, HD 8channel audio, 4 ddr2 800/1066 slots (θα τα χρησιμοποιησω και τα 4).

george_o/c: Πολύ ωραιο το κουτάκι (το Enermax), αλλα ρε γαμωτο χαθηκε να ειχε ενα πλαϊνο παραθυρο?... Α, και παρεχονται λεει οι ανεμιστηρες...

Αν διευρυνω το budjet για κουτι εως τα 95, το πολυ 100, ποιο θα επιλεγατε?

Επισης, σχετικα με το θεμα των λεφτων, να σας πω οτι οι δικοι μου θα βαλουν περιπου 200 απο τα 1700+... ;)

Για το 3052 άσε τι λέει το ε-μάγαζο, στο official site της Enermax, λένε optional για τους 2 12άρηδες.

Επίσης δες και το Casetech 1022-5 με 59ε. Είχα διαβάσει καλές κριτικές για αυτό στο thelab...:wink: 3 12άρηδες ανεμιστήρες = καλό airflow

Κοίταξε με 100ε δε παίρνεις κάτι πιο αξιόλογο από Shakra, Soprano, Casetech εκτός από το Thermaltake Armor Junior, το οποίο όμως έχει περίπου τα ίδια specs με το Soprano... Οπότε πάρε όποιο από τα 3 πρώτα θες :wink:

edit: Αυτό για τα χρήματα, δεν το είπα για σένα GeorgeMan, αλλά για κάτι άλλα παιδάκια, με υπολογιστές των 3 χιλιάδων+ που δεν ξέρουν πως να βγάλουν την μπαταρία από το mobo lol

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...