kotetsi Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Αντιγράφω post μου από άλλο forum και θέτω κι εδώ τον προβληματισμό μου: Τώρα με την έλευση των νέων Macbook Pro γεννάται το εξής δίλλημα: Dell Precision Μ90 ή Macbook Pro 17inch; Precision M90 Core2Duo 2.0GHz (εξτρά) 2GB RAM (εξτρά) 80GB HDD 7200rpm NVIDIA Quadro FX2500M 512MB 17" WUXGA anti-glare (εξτρά) Macbook Pro 17inch Core2Duo 2.4GHz 2GB RAM 160GB HDD 7200rpm (εξτρά) NVIDIA GeForce 8600M GT 256MB 17" WUXGA anti-glare (εξτρά) Η τιμή υπολογίζω ότι είναι γύρω στα τρία χιλιάρικα για το καθένα, αν συμπεριλάβουμε τσάντα μεταφοράς και λοιπά ψιλολόγια. Τα πλεονεκτήματα του Dell για μένα είναι η εξαιρετική κάρτα γραφικών, προσανατολισμένη ακριβώς σε επαγγελματικές απαιτήσεις όπως οι δικές μου, και το τρομερό after sales support της εταιρείας. Το Macbook, αν αγοραστεί, θα τρέχει ως επί το πλείστον XP λόγω ασυμβατότητας των σχεδιαστικών προγραμμάτων που χρησιμοποιώ με το MacOS. H παραπάνω χωρητικότητα του σκληρού στην περίπτωση του Macbook με αφήνει αδιάφορο, απλά στο configurator προσφέρεται μόνο 160άρης με 7200rpm. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων θέλω να τονίσω ότι η σύγκριση αφορά ΜΟΝΟ τα δύο μοντέλα που παραθέτω παραπάνω και ΟΧΙ μοντέλα άλλων κατασκευαστών. Το profile μου: 25 χρονών, Industrial Designer, τρέχω Rhinoceros, 3dmax, Pro/ENGINEER κλπ συναφή σχεδιαστικά - παραμετρικά, ενίοτε και προγράμματα της Adobe, όπου πηγαίνω το laptop με ακολουθεί, τώρα έχω το M3438G (αναλυτικό review στο Insomniacs' Reviews). Τι θα διαλέγατε στη θέση μου;
basilis5 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 dell νομιζω δεν εχει νοημα να παρεις μακ (σπιτικη χρηση) αν ειναι να του βαλεις επανω τα winodows. επισης εχει μπελαλιδικο σερβις και εγγυηση μονο 1 χρονο χωρις επεκταση, ενω το ντελ (επαγγελματικο μηχανημα) εχει και 3 χρονια αν κρινω απο το προφιλ σου, η δουλεια σου θα βασιζεται πανω στο μηχανημα, εξου και το μεγεθος της επενδυσης, οποτε δεν εχεις καιρο να χανεις. βεβαια τα μακ ειναι πιο μουρατα, με πιο σταθερο λειτουργικο κλπ και σουπερ φιλικα για χρηση στο σπιτι, αλλα μηπως περνοντας το κανεις την ζωη σου πιο δυσκολη αντι για πιο ευκολη; νομιζω το ντελ ειναι για σενα αλλα καλυτερα πηγαινε ποσταρε και στο κομματι του φορουμ για μακ, εκει θα ξερουν καλυτερα τα παιδια να σου πουν
haHa Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Χαλαρα το dell. Ποιοτητα,αντοχη στο χρονο, κορυφαια εγγυηση,δεν θα εχεις ανησυχιες μηπως και ζεσταινεται. Και αφου θα τρεχεις προγραμματα τυπου 3dmax τοτε θα ξερεις οτι οι καρτες γραφικων quadro ειναι χαλαρα καλυτερες σε αυτα τα προγραμματα απο τις απλες geforce. Δηλαδη τη δουλεια σου θα την κανεις πολυ πιο γρηγορα με το dell και πιο αξιοπιστα, με το κεφαλι σου ησυχο. Δεν θα τρεχεις στην κ@λοrainbow αλλα θα τρεχει εντος μιας ημερας η dell σε εσενα και θα στο επισκευαζει εντος μιας ημερας και οχι εντος ενος μηνα οπως η κ@λοrainbow. Και φυσικα θα εχεις εγγυηση για 3 χρονια και οχι για 1.. Στη θεση σου βεβαια θα περιμενα ενα πειρπου μηνα, οπου λογικα η dell θα ανανεωσει τους φορητους της ωστε να εχουν santa rosa cpu (οπως του macbook pro δηλαδη) και λογικα θα αναβαθμισει και τις καρτες γραφικων της και τις επιλογες για σκληρους(μεγαλυτερους και πιο γρηγορους)
kotetsi Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Η αγορά του laptop υπολογίζω να γίνει μέσα στο καλοκαίρι ή στις αρχές Σεπτεμβρίου αλλά φοβάμαι μήπως με την έλευση των νέων επεξεργαστών αυξηθούν πολύ οι τιμές. Σε καμία περίπτωση δε θα ήθελα να ξεπεράσω το «ψυχολογικό όριο» των 3000 ευρώ, ακόμη κι αν πιστεύω ότι μπορεί να τα αξίζει και να βγάλει τα χρήματά του με το παραπάνω (όπως λίγο-πολύ κάνει έως σήμερα το Μ3438G που έχω). Όπως και νά 'χει, το Dell αποτελούσε ανέκαθεν την πρώτη μου επιλογή για νέο laptop απλά βλέποντας τα καινούρια Macbook κι έχοντας ακούσει θετικά σχόλια για τη «συνεργασιμότητα» αυτών με τα WinXP σκέφτηκα μήπως αξίζει να αγοράσω ένα Macbook. Αποθαρρύνομαι βέβαια ακούγοντας αρνητικά σχόλια για την ελληνική αντιπροσωπεία, ενώ μετά λύπης μου διαπιστώνω καθημερινά ότι όλες λίγο-πολύ είναι οι ίδιες στη χώρα μας.
haHa Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Πολυ σπανια τα νεα μοντελα εχουν αυξημενες τιμες. Τοτε ολο τα λαπτοπ θα ηταν ολο και πιο ακριβα. Λογικα στα ιδια χρηματα θα εισαι πανω κατω. Και ξανα σου προτεινω τα dell!!
basilis5 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 κακα λογια εχω ακουσει για το σερβις των Μακ που ειναι εξωτερικο,περιορισμενη εγγυηση κλπ αλλα δεν εχω ακουσει επισης Μακ να βγαζει προβλημα. βεβαια ειναι ακομα περιορισμενη η εξαπλωση τους στην ελλαδα. εδω στην αγγλια που ειμαι 1 στους 3 εχει μακ!καταπληκτικο αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι εργαλεια για εναν επαγγελματια
tasosvel Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 dell ki apo mena !! eixa doulepsei kapoia montela pio palia kai to mono pou exo na po einai oti einia para polu axiopista !!
Keydo Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Μόλις είδα την σύγκριση ήμουν έτοιμος να μπω και να γράψω "mac χωρίς συζήτηση" αλλά μόλις είδα την χρήση που θες να του κάνεις τότε αναθεώρησα. Δεν νομίζω ότι έχει νόημα να βάλεις XP σε ένα mac, άσε που δεν ξέρω αν θα υποστηρίζονται όλες οι συσκευές του mac από τα XP. Προτείνω λοιπόν το dell.
elpa Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Για όλους τους λόγους που προείπαν Dell. 1.Το ποσό που θα δώσεις δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 2500 Ε. 2.Τσάντα μεταφοράς θα σου δώσουνε(είναι καλή). 3. Καλά κάνεις και αλλάζεις οθόνη (μικρός είσαι, βλέπεις... καλά) και κρατάς τον 80άρη σκληρό. Εγώ άλλαξα τον δίσκο σε 120 με λιγότερες στροφές (5400) και αποτελεί το υποσύστημα με τις μικρότερες επιδόσεις (4,3). Η κάρτα είναι κορυφή (5,9 με άριστα το 6 των vista).
kotetsi Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Ξεθάβω το thread ενάμιση μήνα μετά. Τα δεδομένα άλλαξαν και (αντιγράφοντας πάλι από άλλο forum) έγιναν ως εξής: Από το παιχνίδι έχει βγει πλέον το Macbook Pro και στη θέση του μπήκαν δύο 15άρια κι ένα 14άρι, όλα της Dell. Αναφέρομαι στους Precision M4300 (όχι στον παλιό M65), Latitude D830 και Latitude D630 αντίστοιχα, όλοι εξοπλισμένοι με τη νέα γενιά επεξεργαστών της Intel. Latitude D830 ----------------------------- Latitude D630 ------------------------ Precision M4300 Core2Duo T7500 --------------------------- Core2Duo T7500 ----------------------- Core2Duo T7500 RAM 2x1024MB 667MHz ---------------- RAM 2x1024MB 667MHz ----------------- RAM 2x1024MB 667MHz VGA nVidia Quadro NVS 140M ------ VGA nVidia Quadro NVS 135M -------------- VGA nVidia Quadro FX 360M HDD 80GB 7200rpm ---------------------- HDD 80GB 7200rpm ----------------------- HDD 80GB 7200rpm οθόνη 15.4 1680x1050 ----------------- οθόνη 14.1 1440x900 ------------------ οθόνη 15.4 1680x1050 DVDRW 8x --------------------------------------- DVD/CDRW -------------------- DVDRW 8x 9cell 85WHr battery ---------------------- 9cell 85WHr battery ---------------- 9cell 85WHr battery Οι τιμές είναι περίπου ίδιες και κυμαίνονται λίγο περισσότερο από το «ψυχολογικό» για κάποιους όριο των 2000 ευρώ (μιλάμε πάντα για λειτουργικό WinXP Professional). Εκ πρώτης όψεως τα laptop φαντάζουν ίδια. Η μεγάλη διαφορά όμως είναι στις κάρτες γραφικών. Η μεν σειρά FX είναι η πλέον επαγγελματική για 3D εφαρμογές (με την 360Μ να αποτελεί μεν entry-level πρόταση της nVidia αλλά να υποστηρίζει OGL 2.1, PowerMizer 7.0, ShaderModel 4.0 και DirectX 10 - τα αντίστοιχα της 2500M, με την οποία εξοπλίζεται ο M90 στο αρχικό post είναι OGL 2.0, PowerMizer 6.0, ShaderModel 3.0 και DirectX 9c), η δε NVS δε φαίνεται κάτι το ιδιαίτερο, προσανατολιζόμενη σαφώς σε πιο απλές λύσεις, όπως αναφέρεται και στο επίσημο site. Ο ιδανικός συνδυασμός θα ήταν το D630 με DVDRW και την FX 360M. Το βαρέθηκα το μεγάλο laptop με τη 17άρα (ούτως ή άλλως αυτό που έχω τώρα θα πάρει τη θέση του στο γραφείο σαν desktop), ενώ τα 15.4 τα θεωρώ λίγο κοροϊδία (αφού παίρνεις που παίρνεις 15άρι για CADing, πάρε 17άρι). Το 14άρι μου αρέσει γιατί θα μπορώ να το βάζω σε οποιαδήποτε τσάντα έχω μαζί με μόνο μειονέκτημα το ότι θα βγάζω τα μάτια μου για να εργαστώ εκτός σπιτιού/γραφείου... Απόψεις;
haHa Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Εγω στη θεση σου θα επαιρνα φορητο με καρτα γραφικων FX 1600Μ ή την FX 570M ή την 1500Μ δηλαδή το φορητό Dell Μ90. Αν περιμενεις θα βγουν και dell με τις FX 1600Μ ή την FX 570M. ειναι πολυ καλυτερες απο την FX 360M. Η FX 360M ειναι αισθητα πιο αργη απο την 2500Μ που εχει ο Dell Μ90.
haHa Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Προσφορα που εδωσε προσφατα η dell σε γνωστο: dell M90 επεξεργαστής: intel core 2 duo 2.33 GHz RAM: 2048 Μb Σκληρός: 120 GB 5400 rpm κάρτα γραφικών: Nvidia Quadro FX 1500M Οθόνη: 1920x1200 τιμή με ΦΠΑ:2200 ευρώ.( χωρίς παζάρια) Και αυτος το ηθελε για CAD και κατεληξε στο M90 εστω και παλιοτερο (χωρις santa rosa cpu ,δηλαδη να χανει ενα 5% σε επιδοσεις) γιατι πολυ απλα θα κερδιζε τρελα απο την καρτα γραφικων στο θεμα 3d rendering. Η FX 360M δε λεει και πολλα ,απλα ειναι directx10 ,αλλα σε επιδοσεις 3d rendering ειναι πολυ πισω απο την Quadro FX 1500M. Οποτε προταση μου: ή παρε το Μ90 (ή καποιο παρομοιο με τετοια καρτα γραφικων) ή περιμενε λιγο για να παρεις φορητο με την FX 1600Μ ή την FX 570M και santa rosa cpu. Βεβαια τωρα βλεπω οτι θελεις 14 ή 15.4" οπου σπανια εχουν τετοιες καρτες γραφικων... Βγαζει η hp compaq ενα 15.4" με την ταχυτατη FX 570M. Ειναι το hp compaq 8510w. Εχει και αυτο στανταρ 3ετη εγγυηση ,ειναι παναλαφρο για 15.4" τοσο καλο εξοπλισμενο(2.77 kg) , εχει αναλυση 1680x1050 ή 1920x1200 , εχει αν θελεις blue ray, εχει 7200 rpm hdd , santa rosa cpu και ειναι κατασκευασμενο απο μαγνησιο.
kotetsi Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Τα μικρά τα σκέφτομαι λόγω του ότι όσο απολαυστικό είναι να δουλεύεις σε 17άρα οθόνη άλλο τόσο κουραστικό είναι να το κουβαλάς, κάτι που στην περίπτωσή μου συμβαίνει συνέχεια. Γνωρίζω ότι αναγκαστικά θα κάνω συμβιβασμούς στην κ/γ αν πάω σε μικρό, εκτός αν υπάρξει η δυνατότητα ενσωμάτωσης μιας πολύ καλύτερης κ/γ στο 14άρι πχ της Dell. Έχω ήδη στείλει email στο sales dept. και θα περιμένω και τη δική τους άποψη επί του θέματος. Μπερδεύομαι αρκετά πάντως. Τελικά το Fujitsu με έβγαλε ασπροπρόσωπο, έστω και με τα όποια κατασκευαστικά του μειονεκτήματα (βλ. σχετικό topic στα reviews και σχετικό thread με τις θερμοκρασίες φορητών), σε σημείο που να μην μπορώ να συμβιβαστώ πλέον με κάτι ισάξιο αλλά να θέλω το καλύτερο δυνατό για τη δουλειά μου. Edit: να βάλουμε στη συζήτηση το HP Compaq nw9440 (με 17άρα, ανταγωνίζεται βασικά τον Μ90) και το Lenovo ThinkPad T61p (με 15άρα, νέα γενιά επεξεργαστών και Quadro FX 570M), όπως επίσης (βλέποντας το προηγούμενο post με την αναφορά στον 8510w) και τον 8710w.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.