tierney Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Γεια χαρά. το σύστημά μου είναι ένας Athlon XP 3800+ Dual Core 64bit. 3GB RAM και την GF 6800 XT 128bit. Τώρα έχω μία Sony 15" tft. Σκέφτομαι να βάλω και δευτερη οθόνη, 20+ inches. (μάλλον για 22" πάω). Κυρίως για μοντάζ τις θέλω, (μία για μόνιτορ, μία για επεξεργασία). Θέλω να ρωτήσω: α) Ξέρετε αν η συγκεκριμένη κάρτα υποστηρίζει 2η οθόνη; (Έχει έξοδο για οθόνη αλλά επειδή δεν τα ξέρω, θέλω να σιγουρευτώ..) β) επειδή διάβασα σε άλλο post να λέτε ότι θα "ζοριστεί" το μηχάνημα, θέλω να μου πείτε 1) από τι εξαρτάται αυτό το ζόρισμα; Από την κάρτα, από τη RAM, κτλ; 2) Συγκεκριμένα το δικό μου μηχάνημα θα ζορίζεται; 3) Το ζόρισμα εξαρτάται από τις ίντσες της οθόνης; Σας ευχαριστώ παίδες...!
Moderators Gi0 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Moderators Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Ναι,υποστηριζει.Ειχα προλαβει να παρω μια απο τις καλες 6800 albatron LE apo το πλαισιο(αυτες που ξεκλειδωναν τα παντα)και την ειχα με δυο οθονες,μια sony 19 tft και μια philips 17 και δουλευε αριστα.Δεν θα ζοριστει καθολου το συστημα σου και απο την στιγμη που θα την βαλεις και την δευτερη οθονη,δεν θα μπορεις χωρις αυτην.:wink:
tierney Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.. Γενικά πάντως από τι εξαρτάται το ζόρισμα..;
Moderators Gi0 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Moderators Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Χωρις να εχω παρατηρησει κατι,φανταζομαι πως το μονο που κανεις ειναι να στρεσαρεις παραπανω την καρτα για να εχεις εικονα και στις δυο οθονες.Απο κει και περα ζοριζεις τον επεξεργαστη,μνημες κλπ οταν φορτωνεις 2 και 3 απαιτητικα προγραμματα μαζι(μια και πας για μονταζ εκει θα ειναι τα ζορια).Θυμαμαι επαιζα καποιο fps παιχνιδι στην μια οθονη και στην αλλη ειχα ειτε tvtuner να παιζει ή καποιο video και δεν ειχε προβλημα.Δεν ειναι οι δυο οθονες που θα το ζοριζουν το pc,οσο το τι θα τρεχει στις δυο οθονες:wink:
tierney Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 αχά... βασικα το θέλω για να χωρίζω τις οθόνες του προγράμματος. Δηλαδή να τρέχω ένα πρόγραμμα, απλά στη μία οθόνη να είναι η επεξεργασία (timeline, effects κτλ) και στην άλλη το τελικό μόνιτορ σε full screen...
zaplin Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 παρε αφοβα, εγω εχω μια 19αρα και μια 17αρα σε μηχανημα p4 3ghz με 1gb μνημη.Καρτα 6800 128..
hermes1516 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Με 6800ΧΤ δεν θα έχεις πρόβλημα, θα δεν ζορίζεται αν είναι ίση (ή καλύτερη) από nVdia 5200 ή Ατι 9250 με 128ΜΒ (ή περισσότερη), διαθέτει μικρό παθητικό συστημα ψύξης. Τα προβλήματα (για καρτες σαν τις προαναφερόμενες) εμφανιζονται σε αναλύσεις μεγαλύτερες από 1280x1024 (για κάθε οθόνη) Ζορίζεται σημαίνει ζεστένεται (το chip της καρτας γραφικών) περισσότερο, γιατί θα πρέπει να προβάλει σε διπλάσια ανάλυση δλδ αν έχεις 1600χ1200 (σε κάθε όθονη) θα προβάλει ουσιαστικά 3200χ1200 που σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνει τα διπλάσια από όσα έκανε που σημαίνει οτι μπορέι να τρεμοπαίζουν. Το λέω διότι το δοκίμασα (1600χ1200,1280χ1024) σε Matrox G400 32MB και Ατι 9550 256ΜΒ (παθητικό Cooler και στις δύο) και ζεστάινονταν στο πρώτο πρόσθεσα και ανεμηστήρα και Cooler στην μνήμη! Το τρεμοπαιγμα μπορεί να διορθωθεί ή να προκαλέιται από καινούργια ή παλιά driver αντίστοιχα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.