Προς το περιεχόμενο

Δουλειά ή δουλεία

kostassid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ότι καθυστέρησε να σε πληρώσει μια εβδομάδα εμένα δεν μου λέει κάτι. Μπορεί ο άνθρωπος να είχε κάποια δυσκολία, μπορεί να είχε 2-3 επιταγές να καλύψει.

Ρώτησε τον πότε υπολογίζει να σε πληρώσει και θα δεις τι θα σου πει.

Μια βδομάδα καθυστέρηση δεν είναι τίποτα. Εγώ πληρώνομαι μεταξύ 20 και 30 του επόμενου μήνα, δηλαδή θα πληρωθώ τον Μάϊο κάπου ανάμεσα σε 20 και 30 Ιουνίου!

Εγώ πάλι λέω να κάνεις υπομονή λίγες μέρες ακόμη, να πάρεις τα λεφτά σου και να φύγεις κανονικά.

Η πιο σωστή λύση. Μην λειτουργείς εν θερμώ. Και εν τέλει, αν καίγεσαι τόσο να φύγεις, πρώτα βρίσκεις καινούρια δουλειά όπου δεν θα επαναληφθούν τα ίδια με το παρελθόν, και μετά φεύγεις. Αν κάνει κανά 4μηνο ή 6μηνο να σε πληρώσει τότε την κάνεις. Συνάδελφοι είχαν 9 μήνες απλήρωτοι, τα τσέπωσαν, και την επόμενη του είπαν: είσαι αφερέγγυος, βρήκαμε αλλού δουλειά, λυπούμαστε αλλά αποχωρούμε!

Επιπλέον είσαι συνάδελφός του, μηχανικός. Αν του κάνεις πουστιά με ικα, επιθεωρήσεις κτλ, σίγουρα θα μαθευτεί στον κύκλο...

Πολύ βασικό. Σίγουρα διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις την καρριέρα σου σαν μηχανικός.

Ξέρω ότι θα αρχίσετε να λέτε ότι δεν σας ενδιαφέρει αν έχει άλλες υποχρεώσεις ή αν έχει επιταγές να πληρώσει, ο μήνας έχει 6 και εγώ θέλω τα λεφτά μου.

Άμα δεν έχει ο άνθρωπος τι να κάνει εκτός από το να κόψει το κεφάλι του? Δεν νομίζω πως αν είχε δεν θα τα έδινε αμέσως, αλλά θα τα κρατούσε στο συρτάρι του μήπως και διπλασιαστούν.

Καλά, γιαυτό μην βάζεις και το χέρι σου στην φωτιά, δυστυχώς υπάρχουν και ματζίρηδες στο επάγγελμά μας.

Και κάτι τελευταίο: 1000? ακόμα και μικτά είναι πάρα πολύ καλά για πρώτος μισθός! Το ΤΣΜΕΔΕ σου για τα πρώτα 5 χρόνια θα είναι 170? το μήνα, δηλαδή τα καθαρά σου θα είναι 870?. Αν κόβεις αποδείξεις, το φπα θα στο πληρώνει αυτός γιατί τον συμφέρει επειδή το εμφανίζει στην εφορία ως έξοδο. Αν σε προσλάβει ακόμα καλύτερα. Να ξέρεις ότι σου δίνει σχεδόν μισθό μηχανικού με 3ετή εμπειρία.... Αν θες περισσότερες λεπτομέρειες στείλε π.μ.

Δημοσ.
Το θεμα ειναι οτι ΔΕΝ θελω να ξαναπαω για δουλεια σε αυτον μετα την Παρασκευη, θελω να αρχισω να ψαχνομαι...

Φίλε, πέρα απο το κυρίως πρόβλημά σου, (τι χρωσταει, επιδοματα, προσληψη) που σου ειπαν αρκετα, να μην ξαναγραφω τα ιδια...

Κανόνας για τις αλλαγές εργοδότη σε μια χώρα με τόση ανεργία, τόση αυθαιρεσία εργοδοτών, και τόσο μπάχαλο κράτους/υπηρεσιών:

Πρώτα βρίσκεις και σιγουρεύεις την επόμενη δουλειά, και μετά παραιτήσαι. ακομα και interviews να θελουν, να τα κανονίσεις απόγευμα. όλα γίνονται αν θελεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...