Προς το περιεχόμενο

Δουλειά ή δουλεία

kostassid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον το θεμα για να μην το αναλυω πολυ ειναι το εξης...επιασα δουλεια στις 29/1/2007 και ειπαμε για 1000 ευρω το μηνα, οταν με πληρωσε για πρωτη φορα στις 2/3/2007 μου ειπε να μην μου κολλαει ενσημα μεχρι το Σεπτεμβριο οπου θα αρχισει να μου κολλαει (εννοειτε οτι ο μισθος εμεινε στα 1000 ευρω, σιγα μην μου τα εδινε στο χερι) anyway συνεχιζω με πληρωσε στις 9/5/2007 (!!!) για Απριλιο με 1000+100 ευρω για δωρο πάσχα και επειδη σαπιζω εδω μεσα θελω να φυγω.Ειναι ηδη 5/6 και δεν εχω παρει λεφτα για τον Μάϊο και Παρασκευη 8 Ιουνιου θελω να φυγω, αλλα δεν βλεπω να με πληρωνει μεχρι τότε.Τί κανω? για να παρω τα λεφτα μου αφου εχω γυγει... να του το πω ποτε οτι φεύγω

please την βοηθεια σας!!!

Δημοσ.

Για αρχη απειλησε τον οτι θα πας στην επιθεωρηση εργασιας.

Αμα και παλι δεν μασησει, κανε την απειλη σου πραγματικοτητα.

Δημοσ.

έχετε υπογράψει σύμβαση εργασίας και ρέστα??μην δουλεύεις πήγαινε ότι ώρα γουστάρεις κάνε τα τηλεφωνά σου απο κει (κινητά-υπεραστικά)και άστον να σε απολύσει για να πάρεις και αποζημίωση.κάνε και καταγγελίες σε ΙΚΑ και επιθεώρηαη εργασίας.sorry που θα ρωτήσω αλλά τί δουλεία είναι αυτή??

Δημοσ.
Για αρχη απειλησε τον οτι θα πας στην επιθεωρηση εργασιας.

Αμα και παλι δεν μασησει, κανε την απειλη σου πραγματικοτητα.

Η μλκια είναι ότι δεν έχει υπογράψει κάποια σύμβαση ( I think so ) οπότε παίζει να την πληρώσει κ ο ίδιος κ το κολασμένο αφεντικό του...

Δημοσ.

Δεν εχουμε υπογραψει τιποτα, ειμαι τελειως "μαυρος" η δουλεια ειναι πολιτικου μηχανικου.Το θεμα ειναι οτι ΔΕΝ θελω να ξαναπαω για δουλεια σε αυτον μετα την Παρασκευη, θελω να αρχισω να ψαχνομαι...δεν θελω ουτε δωρο Χριστουγεννων που κανονικα δικαιουμαι, θελω να παρω τα λεφτα μου που δικαιουμαι. Για να καταλαβετε τί ανθρωπος ειναι αν του πω οτι φεύγω, ΔΕΝ προκειται να πάρω ουτε λεπτο...

Αν παω στην επιθεωρηση τί παιζει? υππαρχει περιπτωση να μου το γυρισει μπουμερανγκ και να μου πουν γιατι δεν το ειπες νωριτερα κτλ?

Δημοσ.

ναι αλλα αμα καλεσει την επιθεωρηση ή το ΙΚΑ εν' ώρα εργασίας και τον βρούνε να εργάζεται χωρίς να ειναι γραμμένος (που φυσικά και δεν ειναι εφόσον δεν του κολλάνε ενσημα ) ??? Τοτε τι παίρνει ο καλος αφεντικούλης ??? Εκεινος θα πει οτι του είπαν οτι του εχουν πρόσληψη αλλα χαρτιά δεν ειδε κτλ κτλ... ο υπάλληλος σ' αυτες τις περιπτώσεις εχει πάντα δίκιο ....

Η επιθεωρηση νομίζω αν το παίξεις και λιγο χαζος δεν σου κανει τιποτα εσενα... εσυ δεν ήξερες ετσι και αλλιως, σου ειπαν οτι σου εχουν κανει πρόσληψη και εσυ τους πίστεψες ετσι δεν ειναι??? Εκτος και αν ο αφεντικος σου σε εχει βαλει (με τροπο) να υπογράψεις κανα χαρτι οτι οικιοθελώς δουλευεις χωρις ενσημα και μισθο απλά σαν βοήθεια στην εταιρια, οπού εκει δεν ξερω τι ακριβώς γινεται....

Δημοσ.

μπορω να παω στην επιθεωρηση εργασιας και να μην δουλευω εδω να εχω φυγει δηλαδη? γινεται κατι τετοιο? και που ειναι η επιθεωρηση?

Δημοσ.

Ρώτησε στον ΟΑΕΔ, νομίζω εκεί υπάγονται. Είναι η πρώτη σου δουλειά? Αν ναι, μπορείς να το παίξεις χαζός, και καλά δεν ήξερες κλπ.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Έχω την εντύπωση πως για το ΙΚΑ εσύ είσαι συνένοχος, δηλαδή ακόμη κι αν θα πληρώσει την καμπάνα το αφεντικό σου από τα λεφτά που ούτως ή άλλως έχει κλέψει, θα πληρώσεις κι εσύ το πρόστιμο αργά η γρήγορα από τα λεφτά όμως που δεν έχεις. Γι' αυτό καλύτερα δώστε τα χέρια (το δικό σου στη μάπα του) για να λυθεί φιλικά το θέμα.

Δημοσ.
μπορω να παω στην επιθεωρηση εργασιας και να μην δουλευω εδω να εχω φυγει δηλαδη? γινεται κατι τετοιο? και που ειναι η επιθεωρηση?

Αν δεν σε εχουν γραμμένο δεν ξέρω πόσα μπορείς να καταφέρεις αφου έχεις φύγει γιατι το αφεντικό μπορεί να κάνει οτι δεν σε ξέρει... Αν είσαι ακόμα εκει και σε βρουνε μεσα στην εταιρια χωρίς να εισαι γραμμένος του κάνεις ζημιά (του βάζουν πρόστιμο) ... Κάθε περιοχη λοιπόν υπάγεται στην ανάλογη Επιθεωρηση εργασίας ...πάρε στον ΟΑΕΔ να σου πούν που ανήκει η εταιρία που δουλεύεις, ή πάρε οποιαδήποτε επιθεωρηση και ρώτα εκει..

Καλό ειναι πάντως να περιμένεις να σε πληρώσει και μετα να φύγεις (λεφτά δεν σε κόβω να παίρνεις αν του πεις πρώτα οτι θες να φύγεις)

Τωρα το άν και πόσο θες να τον τραβήξεις με ΙΚΑ και επιθεωρήσεις ειναι δικό σου θεμα.. (οχι οτι δεν του αξίζει, αλλα τι να πω και εγώ? Μπορεί να διαβάζει ο φανταστικός αφεντικός μου :P :p :P )

Kαλή τύχη λοιπόν !!!

Δημοσ.

Φίλε, δεν είσαι γραμμένος στο ΤΕΕ και κατ'επέκταση στο ΤΣΜΕΔΕ? Συμφωνήσατε να δουλεύεις σαν μισθωτός ή με δελτίο παροχής υπηρεσιών?

Δημοσ.

μου ειπε να μην δωσω τοτε για την αδεια ασκησης επ/τος αλλα το σεπτεμβρη οπου θα αρχισει να μου το πληρωνει αυτος, οποτε δεν ειμαι ακομα γραμμενος στο ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ

Δημοσ.

Πιστεύω ότι το καλύτερο είναι να συμβουλευτείς έναν δικηγόρο που ειδικεύεται σε εργασιακά θέματα (ή έστω έναν οποιονδήποτε δικηγόρο). Έχω ακούσει ότι υπάρχουν τέτοιοι δικηγόροι που αναλαμβάνουν υποθέσεις σαν και τη δική σου και τυλίγουν τους αφεντικούλιδες σε μια κόλλα χαρτί. Γενικώς πάντως ξέρω ότι κατά 95% στα δικαστήρια κερδισμένος βγαίνει ο εργαζόμενος.

Δημοσ.

Τις τελευταίες μέρες έχω διαβάσει σε διάφορα forums παρόμοια θέματα.

Εγώ πάλι λέω να κάνεις υπομονή λίγες μέρες ακόμη, να πάρεις τα λεφτά σου και να φύγεις κανονικά.

Το ότι καθυστέρησε να σε πληρώσει μια εβδομάδα εμένα δεν μου λέει κάτι. Μπορεί ο άνθρωπος να είχε κάποια δυσκολία, μπορεί να είχε 2-3 επιταγές να καλύψει.

Ρώτησε τον πότε υπολογίζει να σε πληρώσει και θα δεις τι θα σου πει.

Επιπλέον είσαι συνάδελφός του, μηχανικός. Αν του κάνεις πουστιά με ικα, επιθεωρήσεις κτλ, σίγουρα θα μαθευτεί στον κύκλο...

Ξέρω ότι θα αρχίσετε να λέτε ότι δεν σας ενδιαφέρει αν έχει άλλες υποχρεώσεις ή αν έχει επιταγές να πληρώσει, ο μήνας έχει 6 και εγώ θέλω τα λεφτά μου.

Άμα δεν έχει ο άνθρωπος τι να κάνει εκτός από το να κόψει το κεφάλι του? Δεν νομίζω πως αν είχε δεν θα τα έδινε αμέσως, αλλά θα τα κρατούσε στο συρτάρι του μήπως και διπλασιαστούν.

Υπομονή και όλα γίνονται...

Δημοσ.

φιλε μου θα σου πω μια λυση που εφαρμοσα στο παρελθον.

βρες 2 ανθρωπους που να ξερουν οτι δουλεβες εκει.αν μπορεις και καποιον υπαλληλο απο εκει μεσα ακομα καλυτερα,η ακομα και κανα πελατη που του εκανες δουλεια.πας στο ικα και του κανεις καταγγελια.

με το που την κανεις αυτος εχει φαει ενα 1000αρικακι μονο και μονο γιατι εγινε καταγγελια.αν απο εκει και περα αποδειχθει οτι δεν σου κολλαγε ενσημα εκτος του οτι θα στα πληρωσει κανονικα,θα παρεις(ακομα και αν φυγεις μονος σου) αποζημιωση αδειας,επιδομα αδειας και κατι αλλες παροχες που δεν τις θυμαμαι τωρα.επειδη ομως αυτος αυτα που σου γραφω τα ξερει,(οπως και καθε εργοδοτης,αλλα κανουν την κοτα) θα του πεις πως θες τουλαχιστον τα λεφτα που δικαιουσαι και το δωρο χριστουγεννων και πασχα κανονικα.σε αντιθετη περιπτωση θα του πεις(οχι απειλητικα ομως) οτι ρωτησες στο ικα και σου ειπαν οτι καλυτερα θα ηταν να κανεις καταγγελια και θα τα παρεις ολα τα λεφτα που δικαιουσαι.αν σου πει οτι και καλα δεν θα παρεις τιποτα,τοτε να σηκωθεις να φυγεις λεγοντας του οτι η επομενη φορα που θα μιλησετε θα ειναι στο γραφειο του προισταμενου στο τμημα εσοδων επιχειρισεων της περιοχης σου.να εισαι σιγουρος οτι ακομα και αν σε αφησει να φυγεις,θα σε παρει τηλεφωνο αφου μιλησει με τον λογιστη του και στο τελος θα στα δωσει ολα.μην δεχθεις τιποτα λιγοτερο απο αυτα που δικαιουσαι(και αν δεν ξερεις ποσα ειναι,μια βολτα απο το ικα της περιοχης σου θα σου λυσει καθε απορια).

θα σου προτεινα να μην ασχοληθεις με επιθεωρηση εργασιας καθως προκειται για υπηρεσια που εχει πελατιακες σχεσεις με τους αργοδοτες.εκτος και αν εχεις κανα γνωστο εκει η εισαι σιγουρος οτι θα βρεισ κανα υπαλληλο προθυμο να σε συμβουλευσει και να σε βοηθησει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...