panospanos1 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Σκέφτομαι να φτιάξω ένα PC home theater σύστημα. Έχω φάει τον κόσμο να βρω ένα DVD recorder που να καλύπτει κάποιες απαιτήσεις που έχω, αλλά πάντα κάτι λείπει. Είπα λοιπόν κι εγώ ο άμοιρος να συναρμολογήσω ένα PC, που σημειωτέον, θα μπει στην κρεβατοκάμαρα (δηλαδή ησυχία...). Δεν ξέρω αν κάποιος άλλος από εδώ έχει επιχειρήσει κάτι τέτοιο για να βοηθήσει. Μετά από μια μικρή έρευνα βρήκα κάποιες εταιρείες για τα κουτιά (3R systems, coolmaster) Μετά έψαξα για τροφοδοτικό που ΔΕΝ έχει ανεμιστηράκι και βρήκα το Yesico 480 Watt (δεν ξέρω βέβαια αν δουλεύει ή θα τα ψήσει όλα) Ένα από τα ζητούμενα είναι να μπορεί να ανοίγει και να κλείνει το PC από το remote control. Έψαξα, διάβασα, αλλά άκρη δεν έβγαλα. Πρέπει να έχει λέει VFD Type remote control και έχει και ένα iMON. Τι είναι τούτο; Ανοίγει από το control το PC? Έχει σχέση με το λειτουργικό, με το motherboard; Φυσικά υπάρχουν και πολλά ακόμα που θέλουν ψάξιμο (motherboard, κάρτα TV κλπ) αλλά, για αρχή, πιστεύω φτάνουν αυτές οι απορίες. Όσοι πιστοί προσέλθετε...
skarpelos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Φιλε μου δεν εχω ξανασχοληθει με κατι τετοιο αλλα θα σου πω καποια πραγματακια που μπορει να σε βοηθησουν. Λοιπον το τροφοδοτικο δεν ξερω αν εχεις βρει καπου να το παρεις αλλα το ειχε παρει το ματι μου πριν κανα 6μηνο στα Multirama Extreme στη Στουρναρη και οσο για το αν ειναι αξιοποιστο δεν ξερω να σου πω καθως δεν εχω ακουσει να το εχει παρει καποιος αλλος. Μητρικη με αυτα που ζητας νομιζω οτι ειναι η ASUS P5W Deluxe η οποια εχει ενα τηλεχειριστιριο οποτε θα μπορεις να ανοιγεις και να κλεινεισ το PC απο μακρια. Απ'οτι καταλαβα θελεις ενα οσο ποιο αθορυβο συστημα οποτε για να το πετυχεις αυτο θα πρεπει να καταφυγεις ή σε υδροψυξη ή σε παθητικη ψυξη.Ακομα ομως και αν βαλεις σε οποιο part χρειαζεται αποβολη θερμοτητας παθητικη ψυκτρα θα πρεπει να βαλεις ανεμιστηρες γιατι αλλιως δεν θα βγαινει η θερμοτητα εξω απο το κουτι αρα μεγαλος κινδυνος να καψεις καποιο hardware.Θα σου προτεινα να βαλεις 2 μεγαλα ανεμηστηρια(τουλαχιστον 12cm) ενα να βαζει και ενα να βγαζει αερα και αν εχεις ανεκτες θερμοκρασιες κατεβασε τις στροφες τους στο ελαχιστο.Τετοια ανεμηστηρια ειχα βρει στο Multirama Extreme τα οποια ειχαν πολυ λιγα db(δεν θυμαμαι ακριβως ποσα) αλλα κοστιζαν 30 ευρω το ενα!Παντως αν κανεις μια βολτα απο τα μαγαζια στη Στουρναρη θα βρεις πολλα αθορυβα parts;)
dpolal Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Για κουτιά θα πρέπει να δεις οπωσδήποτε και τα SilverStone. Έχουν εξαιρετικά αθόρυβους ανεμ. και από design σκίζουν. Θα τα βρεις στο http://www.hacshop.gr
panospanos1 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Thanks για το motherboard. Δεν ήξερα ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. Με έσωσες από τους μπελάδες του iMON και όλων των συναφών.
tolis86 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 η πρoταση μου ειναι η ακολουθη. καρτα γραφικων δεν εβαλα μιας και ειναι καλυτερα να περιμενεις λιγες μερες να κοικλοφορησουν οι 2600/2400 και να παρεις μια τετεια αν σε ενδιαφερει να βλεπεις H.264 αλλιως και με την 6150 δε νομιζω να εχεις προβλημα να βλεπςι; απλα βιντεο.... εκτως και αν θες να παιζεις και παιχνια οποτε τοτε αλαζει ολοκληρη η συνθεση μιας και το hardware που εβαλα δεν ειναι υψηλων επιδοσεων...το κουι και το τροφοδοτικο παντως ειναι κορυφη. αλλα αν ειναι να πας σε καρτες γραφικων πιο ενεργοβορες απο μια 7900 καλο θα ηταν να επερνες το 500αρι http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702430 το iMON ειναι το συστημα του τηλεχειρισμου. δε διαφερει σε κατι απο το συστημα που θα εχει το ασους. νομιζω δλδ... ουψ ξεχασα να βαλω dvd-rw.....
panospanos1 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Θα το προσπαθήσω..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.