Προς το περιεχόμενο

Open BSD Firewall/Router

Λυκόφρων

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας φίλοι!

Εδώ και λίγα χρόνια, όταν απέκτησα ADSL, είχα αξιοποιήσει ένα αρχαίο Pentium 100 ως Open BSD firewall/router. Είχα μια σύνδεση στα 256 kbps, κι ο «μπάρμπας» (αυτό είναι το παρατσούκλι του) υπερασπιζόταν σθεναρά το δίκτυο του σπιτιού μου, παρέχοντας NAT, Firewall (το pf δεν παίζεται), Squid με Squidguard (χωρίς caching, μόνο για να φιλτράρει το web) και Dante socks (μια δόση υπερβολής κάνει τη ζωή μας πιο χαρούμενη! :mrgreen: ).

Στα 256 και, αργότερα, στα 768 kbps τα πράγματα πηγαίνανε μια χαρά. Όταν η σύνδεσή μου ανέβηκε στα 2Mbps (λέμε τώρα, για την ακρίβεια, έτσι λέει ο πάροχος) o «μπάρμπας» είχε αντικατασταθεί στα καθήκοντά του από ένα πιο σύγχρονο PC.

Αναμένοντας την αγορά ενός καινούργιου υπολογιστή, σχεδιάζω τώρα ένα καινούργιο δίκτυο όπου κάθε υπολογιστής θα έχει πιο εξειδικευμένη δουλειά. Δοκίμασα και πάλι τον παλιό «μπάρμπα» και δε δείχνει να ζορίζεται καθόλου. Οπότε, ρωτάω: ξέρει κανείς αν ένα τόσο παλιό μηχάνημα μπορεί να διαχειριστεί τόση κίνηση ή θα μου «ρίχνει» την ταχύτητα; Τι cpu χρειάζομαι για να μοιράζει bandwidth 2ΜΒ σε, θεωρητικά τέσσερα, πρακτικά δύο μηχανήματα;

Δημοσ.

Στα ασύρματα δίκτυα με 11mbps (θεωρητικά, αλλά και πάλι πολύ υψηλότερα απο 1-2) χρησιμοποιούνται άνετα embeded pcs με 200-300mhz που σηκώνουν ΠΟΛΛΕΣ υπηρεσίες. Όσο το βλέπεις και αντέχει, χώνε!

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Θα χώσω λοιπόν κι άλλο! :D Ωρέ! Και wifi θα του βάλω λέμεεεε! :mrgreen:

(Warchief, απορώ πώς δεν την πήρε το μάτι μου τη σελίδα που αναφέρεις. Πολύ χρήσιμη!)

Δημοσ.
Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Θα χώσω λοιπόν κι άλλο! :D Ωρέ! Και wifi θα του βάλω λέμεεεε! :mrgreen:

(Warchief, απορώ πώς δεν την πήρε το μάτι μου τη σελίδα που αναφέρεις. Πολύ χρήσιμη!)

Google ----> 'pf performance' :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...