Λυκόφρων Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Γεια σας φίλοι! Εδώ και λίγα χρόνια, όταν απέκτησα ADSL, είχα αξιοποιήσει ένα αρχαίο Pentium 100 ως Open BSD firewall/router. Είχα μια σύνδεση στα 256 kbps, κι ο «μπάρμπας» (αυτό είναι το παρατσούκλι του) υπερασπιζόταν σθεναρά το δίκτυο του σπιτιού μου, παρέχοντας NAT, Firewall (το pf δεν παίζεται), Squid με Squidguard (χωρίς caching, μόνο για να φιλτράρει το web) και Dante socks (μια δόση υπερβολής κάνει τη ζωή μας πιο χαρούμενη! ). Στα 256 και, αργότερα, στα 768 kbps τα πράγματα πηγαίνανε μια χαρά. Όταν η σύνδεσή μου ανέβηκε στα 2Mbps (λέμε τώρα, για την ακρίβεια, έτσι λέει ο πάροχος) o «μπάρμπας» είχε αντικατασταθεί στα καθήκοντά του από ένα πιο σύγχρονο PC. Αναμένοντας την αγορά ενός καινούργιου υπολογιστή, σχεδιάζω τώρα ένα καινούργιο δίκτυο όπου κάθε υπολογιστής θα έχει πιο εξειδικευμένη δουλειά. Δοκίμασα και πάλι τον παλιό «μπάρμπα» και δε δείχνει να ζορίζεται καθόλου. Οπότε, ρωτάω: ξέρει κανείς αν ένα τόσο παλιό μηχάνημα μπορεί να διαχειριστεί τόση κίνηση ή θα μου «ρίχνει» την ταχύτητα; Τι cpu χρειάζομαι για να μοιράζει bandwidth 2ΜΒ σε, θεωρητικά τέσσερα, πρακτικά δύο μηχανήματα;
warchief Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Πιστεύω πως ο "μπάρμπας" δεν θα έχει πρόβλημα αρκει να μην τρέχει και άλλες 500 υπηρεσίες. Εδώ τα κατάφερνε μια χαρά ένα Sun UltraSparc I σε μια 1Mbps aDSL... Δες και αυτο: http://www.openbsd.org/faq/pf/perf.html
Ventrix Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Στα ασύρματα δίκτυα με 11mbps (θεωρητικά, αλλά και πάλι πολύ υψηλότερα απο 1-2) χρησιμοποιούνται άνετα embeded pcs με 200-300mhz που σηκώνουν ΠΟΛΛΕΣ υπηρεσίες. Όσο το βλέπεις και αντέχει, χώνε!
tsakonas Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 nai ontws, den exei kanena provlima kai me 10mbit....exw ena athlon xp2500 kai pezei akoma kai me windows longhorn mia xara!!
Λυκόφρων Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Θα χώσω λοιπόν κι άλλο! Ωρέ! Και wifi θα του βάλω λέμεεεε! (Warchief, απορώ πώς δεν την πήρε το μάτι μου τη σελίδα που αναφέρεις. Πολύ χρήσιμη!)
warchief Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Θα χώσω λοιπόν κι άλλο! Ωρέ! Και wifi θα του βάλω λέμεεεε! (Warchief, απορώ πώς δεν την πήρε το μάτι μου τη σελίδα που αναφέρεις. Πολύ χρήσιμη!) Google ----> 'pf performance'
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.