Προς το περιεχόμενο

Bios update help

balander10

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω αυτή την μητρική gigabyte GA-965P-DS4 και θέλω να κάνω update τόσο στο bios όσο και στους drivers.

Απορία 1η: Τι είναι τα rev.1, 2, 3 kai ούτω καθεξής. Που θα μάθω ποια έχω εγώ;

Αυτό είναι το linkaki για το bios π.χ.

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=2454

Απορία 2η: Απλά κάνω download και το τρέχω ή είναι πιο σύνθετη η διαδικασία;

Απορία 3η: Πέραν της μητρικής και της κάρτας γραφικών ποιο άλλο εξάρτημα του υπολογιστή χρειάζεται update;

Είμαι λίγο άμπαλος είναι η αλήθεια :grin:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Απαντάω επειδή πέρασε μία μέρα και δεν σου απάντησε κανένας άλλος.

Λοιπόν:

1. Φανταζομαί εκδόσεις. Το πώς θα μάθεις ποια είναι η δικιά σου δεν το ξέρω, δεν είχα ποτέ gigabyte

2. Είναι λίγο πιο σύνθετο και είναι ανάλογα με την μητρική σου

3. Εγώ μόνο στην κάρτα γραφικών κάνω update. Στην μητρική το θέμα αλλάζει και θα πρέπει να σκεφτείς αν χρειάζετε να κάνεις update το bios γιατί αν κολλήσει κάπου υπάρχει πρόβλημα.

Το ξέρω ότι δεν βοηθάω και πολύ αλλα δεν είχε απαντήσει άλλος.

Δημοσ.

Για να βρεις ευκολα τη revision της μητρικής, ανοιξε το κουτί και κάπου στο κέντρο λέει το μοντέλο και την εκδοση (π.χ αυτη η έκδοση που δειχνεις στο link είναι η 3.3) στην 'ιδια ιστοσελίδα βρες ακριβώς τη μητρική σου και πήγαινε εκέι που λέει BIOS και κατέβασε το πιο πρόσφατο F που θα βρεις. Αποσυμπίεσέ το σε έναν φάκελο και γράψε σε μία δισκέτα ενα αρχείο που θα λέει κατι τετοιο GA965PDS4.F9 με μέγεθος 512ΚΒ.

Κάνε επανεκκίνηση και κατα τη διάρκεια του φορτώματος του bios πατα F8 ή όποιο άλλο F σου λέει πως μπαινει στο Q-Flash Utility.

Εκεί απλά βαλε τη δισκέτα πήγαινε στο load bios from disk και μην το πειραζεις μ΄εχρι να σου πει ότι bios updated successfully!!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ FLASH BIOS ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΗΤΡΙΚΗ????ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΕΙΣ!!!

Αυτα τα ολίγα

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Μάλλον όντως δεν θα πειράξω το bios μην τυχών και προκύψει κανένα πρόβλημα. Αυτό που θέλω κατά κύριο λόγο είναι καταρχήν οι νέοι drivers για την on board κάρτα ήχου.

Το τελευταίο διάστημα έχω τρομερό πρόβλημα με το WoW, καθώς μετά το νέο patch προ δεκαημέρου το pc κρασάρει συνέχεια. Το πρόβλημα δεν το έχω μόνο εγώ αλλά πάρα πολύς κόσμος, όπως είδα και στα επίσημα forum, με καινούργια αλλά και πιο παλιά μηχανήματα.

http://forums.wow-europe.com/board.html;jsessionid=94F31E684B18A2CD84C850B03AED1140.app09_02?forumId=11079&sid=1

Απλά δεν υπάρχει λύση και κανεις δεν ξέρει τι μπορεί να φταίει. Τα δοκίμασα σχεδόν όλα και δεν είδα φως. Απλά θα δοκιμάσω μην τυχών υπάρχει πρόβλημα με την κάρτα ήχου.

Αυτό είναι το σύστημα μου και μέχρι πριν το τελευταίο patch της blizzard ο υπολογιστής μου δεν είχε ποτέ το παραμικρό πρόβλημα. XP Pro SP2 έχω πάνω πλήρως ενημερωμένα και από προστασία το Norton Protection Center 2007 (επίσης updated) τα οποία ποτέ δεν μου είχαν βγάλει το παραμικρό πρόβλημα.

INTEL CORE 2 DUO E6400

GIGABYTE GA-965G-DS4

XFX GEFORCE 8800GTS PVT80GGHF9 320MB

SEAGATE BARRACUDA ES ST3400620NS 400GB SATA2

ENERMAX LIBERTY 500W

2 X TWINMOS ddr 2 στα 667 (CL 5 νομίζω)

Δημοσ.

εγώ πάντος έχω gigabyte mobo και έχω κάνει update και οι εκδόσεις μου εμφανίζονται ως F7,F8,F9 (όπως και εσένα :D) αυτό που έχεις κατεβάσει το F9 για π.χ. το κάνεις αποσιμπίεση (extract με το winrar) και τα αρχεία που βγαίνουν τα βάζεις μέσα σε μία δισκέτα...κάνεις restart και μπαίνεις στο Bios ... εκεί έχει κάτω-κάτω θα δείς λέει "Q-Flash Utility" και το πατάς (πατόντας F8) θα σου βγάλει από πού να φορτώσει αρχεία για το Update θα επιλέξεις την δισκέτα και ένα από τα 3 αρχεία (μην φοβάσε γιατί άμα επιλέξεις λάθος απλά σου λέει δεν γίνετε και συνεχίζεις με το επόμενο)

Αυτή είναι η διαδικασία, ελπίζω να βοήθισα:D

Δημοσ.
εγώ πάντος έχω gigabyte mobo και έχω κάνει update και οι εκδόσεις μου εμφανίζονται ως F7,F8,F9 (όπως και εσένα :D) αυτό που έχεις κατεβάσει το F9 για π.χ. το κάνεις αποσιμπίεση (extract με το winrar) και τα αρχεία που βγαίνουν τα βάζεις μέσα σε μία δισκέτα...κάνεις restart και μπαίνεις στο Bios ... εκεί έχει κάτω-κάτω θα δείς λέει "Q-Flash Utility" και το πατάς (πατόντας F8) θα σου βγάλει από πού να φορτώσει αρχεία για το Update θα επιλέξεις την δισκέτα και ένα από τα 3 αρχεία (μην φοβάσε γιατί άμα επιλέξεις λάθος απλά σου λέει δεν γίνετε και συνεχίζεις με το επόμενο)

Αυτή είναι η διαδικασία, ελπίζω να βοήθισα:D

:razz: :razz: :razz:

Thanks

Δημοσ.

Afou exeis gigabyte exeis kai dual bios. kane oti theleis afoba. bale oti bios theleis. tin ora pou kanei update kleise to reuma. kai ego gigabyte mitriki pira gia auto to logo. Otan ekana update to bios apo ta windows meta to erase kolisan. Kai? sta @@ mou :P. Meta to reboot anebike to backup automata.

giauto kane oti theleis kai mi fobasai.

PS: auto to kalo to brika kai se cd-rw tis ARTEC. allazeis mia thesi sto jumper kai fortonei to default firmware :). opote kai ekei kaneis oti theleis peiramatizontas me ola ta firmware.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...