Προς το περιεχόμενο

Περι Arch Linux

ironwiller

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα. χρειαζομαι την βοηθεια σας για δυο εξης θεματα.

1ον: WIFI connection σε laptop: εχοντας διαβασει τις οδηγιες στο wiki, και δοκιμαζοντας τες δεν μπορεσα να καταφερω να συνδεσω το laptop που εχει wifi ip2200 (intel) με το router. (απο τα παραθυρα δουλευει μια χαρα). παροτι εδειξε οτι καπως βρισκει το δικτυο δεν δειχνει να συνδεεται με τιποτα. υπαρχει καπου οδηγος (αν ειναι δυνατον visual) με συγκεκριμενα βηματα ωστε να μπορω να κανω την συνδεση που χρειαζομαι?

2ον: αγορασα ενα usb το οποιο βγαζει RC-A (Easy Cap-DC60) για να συνδεσω μια καμερα. ειχε μαζι ενα cd με drivers για τα παραθυρα. 1ον υπαρχει κατι που μπορω να το λειτουργησω και πως ακριβως? εψαξα στο google αλλα ειτε λογω ελλειπης γνωσης πως ακριβως να ψαξω ειτε επειδη δεν υπαρχουν πολλα τετοια θεματα δε βρηκα τιποτα που να βοηθα. αν ειναι και δεν βρω κατι για το θεμα των drivers αν βαλω το cd και το τρεξω με wine υπαρχει περιπτωση να δουλεψει?

ευχαριστω εκ των προτερων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Για την πρώτη ερώτηση σου, δες αυτό http://wiki.archlinux.org/index.php/Network_profiles. Εγώ έτσι συνδέομαι, δεν είναι γραφικό αλλά είναι εύκολο.

σουπερ. εχω συνδεθει μεχρι και το modem, δλδ μπορω να πω στην IP του modem, το θεμα ειναι οτι δεν με βαζει στο Internet.

δοκιμασα να βαλω dns. δυστυχως κανενα αποτελεσμα. τι θα πρεπει να κανω ωστε να μπω και online?

παραθετω παρακατω το αρχειο που εχω φτιαξει συμφωνα με τις οδηγιες σου:

>
CONNECTION="wireless"
INTERFACE=wlan0
SCAN="yes"
ESSID="networkname"
key="1234567890"
IP="static"
IFORTS="192.168.0.2 netmask 255.255.255.0 broadcast 192.168.0.255"
DNS1=192.168.0.1
TIMEOUT=20

ευχαριστω ξανα για την βοηθεια.

Έχεις φτιάξει σωστά το /etc/resolv.conf; Επίσης δε βλέπω να έχει ορίσει gateway.

ολα καλα. δοκιμασα ξανα μετα απο αρκετες δοκιμες με επανεκκινησεις. και εβαλα το GATEWAY. το περιεργο ειναι οτι πριν οταν το εβαζα μου ελεγε οτι ηδη υπηρχε και δε συνδεοταν. αλλα τωρα ολα καλα.

Για το δεύτερο: Αν μπορείς πόσταρε την έξοδο της εντολής lsusb έχοντας συνδεδεμένη την συσκευή που σε ενδιαφέρει.

αργησα λιγο, επρεπε να συναντηθω με τον φιλο που εχει το laptop και δεν ειχε βρεθει χρονος πιο πριν. λοιπον μου εβγαλε αυτα:

>
Bus 005 Device 003: ID 05e1:0408 Syntek Semi Contactor Co.. LTD

τωρα τι κανουμε???

:)βοηθεια!!

ΥΣ: επισης βρηκα κατι στο google, που λεει κατι για τους drivers: http://hardware4linux.info/module/usb_stk11xx_driver/

αν ειναι και ειναι αυτοι οι drivers. απο πους τους κατεβαζω και πως το κανω για το archlinux. ευχαριστω

Αρχικά κατέβασε το παρακάτω αρχείο

http://aur.archlinux.org/packages/stk11xx/stk11xx.tar.gz

Αποσυμπίεσε το με την εντολή tar -xvf stk11xx.tar.gz. Μπες στον φάκελο που δημιουργείτε και δώσε την εντολή makepkg. Θα "παραπονεθεί" για το πρόγραμμα ctags αν δεν το έχεις περασμένο. Δώσε λοιπόν pacman -S ctags και μετά πάλι makepkg. Όταν τελειώσει δώσε σαν root την εντολή pacman -U stk11xx-1.3.1-1-i686.pkg.tar.gz. Στην συνέχεια μπορείς να φορτώσεις το module δίνοντας την εντολή modprobe stk11xx σαν root. Για να φορτώνει αυτόματα μπορείς να το δηλώσεις και στο /etc/rc.conf στον τομέα των modules.

http://aur.archlinux.org/packages.php?ID=12669

Αρχικά κατέβασε το παρακάτω αρχείο

http://aur.archlinux.org/packages/stk11xx/stk11xx.tar.gz

Αποσυμπίεσε το με την εντολή tar -xvf stk11xx.tar.gz. Μπες στον φάκελο που δημιουργείτε και δώσε την εντολή makepkg. Θα "παραπονεθεί" για το πρόγραμμα ctags αν δεν το έχεις περασμένο. Δώσε λοιπόν pacman -S ctags και μετά πάλι makepkg. Όταν τελειώσει δώσε σαν root την εντολή pacman -U stk11xx-1.3.1-1-i686.pkg.tar.gz. Στην χυνέχεια μπορείς να φορτώσεις το module δίνοντας την εντολή modprobe stk11xx σαν root. Για να φορτώνει αυτόματα μπορείς να το δηλώσεις και στο /etc/rc.conf στον τομέα των modules.

http://aur.archlinux.org/packages.php?ID=12669

εγραψες! σε υπερ ευχαριστει ο φιλος και εγω φυσικα. κατι επισης αν γνωριζεις οσον αφορα το keytouch. το εχω βαλει απο το pacman αλλα επειδη το laptop του φιλου ειναι turbo-x, καλυτερα θα ηταν να κατεβασει και το keytouch-editor και να κανει δικες επιλογες? η υπαρχει κατι ετοιμο? επισης για να τρεχει στην αρχη απο τι λεει πρεπει να βαλεις κατι στο xorg. γνωριζεις τι σειρα εντολης θα πρεπει να βαλω?

ευχαριστω εκ των προτερων ξανα.

Ironwiller δέν θέλει να βάλεις κάτι στο xorg. Απλώς σου λέει οτι πρέπει να το τρέξεις απο τον session manager του de σου. Στο wiki του Arch έχει ειδικό Section. Αν δεν το καταφέρεις ρώτα να σου πώ βήμα βήμα.

Ρίξε μια ματιά στο wiki όπως λέει και ο DaEmOnIcUs.

http://wiki.archlinux.org/index.php/Extra_Keyboard_Keys

oki doki...θελει κατανοηση.. αναμενετε εξελιξη σε λιγες μερες για αυτο.. αλλα 2 (πιστευω τελευταια για την ωρα (οχι αυτη την ωρα) :P ).

εχω ενα pda της HP, συγκεκριμενα το ipaq rx1950. εψαξα και βρηκα απο google, το synce. το εβαλα και μετα κατεβασα κιολας synce-dccm , synce-vdccm , syncekonnector. αλλα ενω το εχω συνδεσει και εχω τρεξει το λεγομενο "raki" (καλα θα ηταν και λιγο ρακι lol) λεει " no device connected". εκανα επανεκιννηση μπας και αλλα τπτ. γνωριζετε τι θα μπορουσα να κανω ωστε να κανω συγχρονισμο η τουλαχιστον συνδεση για να μπορω να μεταφερω αρχεια?

επισης εχω μια webcam (Creative Webcam NX). στα "παραθυρια" δουλευει μια χαρα. οταν την βαζω στη usb θυρα με τo skype που θελω να την δουλεψω και δε δουλευει (ουτε με kopete). εκτος απο αυτη εχω μια pci καρτα video (που την αναγνωρισε by default) και δουλευει μια χαρα.

τα μυνηματα που μου βγαζει ειναι τα εξης.

οταν παταω lsusb:

>
Bus 002 Device 006: ID 041e:401c Creative Technology, Ltd WebCam NX [PD1110]

οταν τη βαζω και παταω dmesg | tail (συμφωνα με τις οδηγιες του wiki για webcam) μου βγαζει:

>
usb 2-2.3: USB disconnect, address 5
usb 2-2.3: new full speed USB device using ehci_hcd and address 6
usb 2-2.3: configuration #1 chosen from 1 choice
usb 2-2.3: ZC0301[P] Image Processor and Control Chip detected (vid/pid 0x041E:0x401C)
usb 2-2.3: No supported image sensor detected
usb 2-2.3: USB disconnect, address 6
usb 2-2.3: new full speed USB device using ehci_hcd and address 7
usb 2-2.3: configuration #1 chosen from 1 choice
usb 2-2.3: ZC0301[P] Image Processor and Control Chip detected (vid/pid 0x041E:0x401C)
usb 2-2.3: No supported image sensor detected

γιατι λοιπον ενω την βρισκει στο lsusb δειχνει οτι και καλα no supported image sensor? εχω βρει οτι το chipset ειναι το stv680. το δοκιμασα και το εβαλα και στα Modules μπας και αλλα δεν. (δε ξερω αν επραξα σωστα, αλλα ειπα να δοκιμασω)

τι πρεπει να κανω? υπαρχει περιπτωση να κανει conflict με τη καρτα video?

ευχαριστω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...