Προς το περιεχόμενο

Περι Arch Linux

ironwiller

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δοκίμασε να περάσεις το Nero Linux 3. Αν δούλευε στα win με Nero τότε μάλλον θα δουλεύει και στο Linux. Το Nero Linux χρησιμοποιεί δικά του API. Εκτός και αν θέλεις να έχεις το k3b (που είναι καλύτερο κατά την γνώμη μου) αποκλειστικά. Επίσης δοκίμασε και με κάποια άλλη διανομή (κάποια Live για ευκολία) να δεις τι γίνεται. Ίσως να είναι κάποιο bug του Arch Linux. Αν θέλεις βοήθεια για το Nero πες μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δοκίμασε να περάσεις το Nero Linux 3. Αν δούλευε στα win με Nero τότε μάλλον θα δουλεύει και στο Linux. Το Nero Linux χρησιμοποιεί δικά του API. Εκτός και αν θέλεις να έχεις το k3b (που είναι καλύτερο κατά την γνώμη μου) αποκλειστικά. Επίσης δοκίμασε και με κάποια άλλη διανομή (κάποια Live για ευκολία) να δεις τι γίνεται. Ίσως να είναι κάποιο bug του Arch Linux. Αν θέλεις βοήθεια για το Nero πες μου.

θελω να εχω το K3B παρα ΝΕΡΟ... το να δοκιμασω live CD μου το ειπε και ενας φιλος. εχω το knoppix που θα το δοκιμασω..αλλα αυτο δυστυχως 1ον θα μου ειναι ταλαιπωρια καθε φορα που θελω να καψω να πηγαινω αλλου και δευτερον δε λυνει το υπαρχων προβλημα...τελσπα...θα το δοκιμασω παντως και θα ενημερωσω για τ' αποτελεσμα.

PS:να υποθεσω οτι εχεις κανει αναβαθμιση του K3B. (σου κολλησε καθολου?) εμενα μου κολλησε και χρειαστηκε να βαλω τη προηγουμενη εκδοση. (το δοκιμασα μαλιστα 2 φορες, 1 την μερα που βγηκε και 1 σημερα. αλλα δυστυχως το ιδιο αποτελεσμα. να μου κολλησει εντελως το συστημα ασχετα ποσο χρονο το αφησα (πανω απο 10 λεπτα) και να χρειαστει reset)

Έχω την έκδοση 1.0.1. Δεν μου έχει κολλήσει καθόλου. Όλα μια χαρά. Με το Live cd δοκίμασε αν σου έχει πρόβλημα το dvd-rw. Αν και πάλι κάνει τα ίδια με την growisofs... Αν όμως δουλεύει κανονικά μπορείς να υποβάλεις ένα bug report.

Έχω την έκδοση 1.0.1. Δεν μου έχει κολλήσει καθόλου. Όλα μια χαρά. Με το Live cd δοκίμασε αν σου έχει πρόβλημα το dvd-rw. Αν και πάλι κάνει τα ίδια με την growisofs... Αν όμως δουλεύει κανονικά μπορείς να υποβάλεις ένα bug report.

Λοιπον ...

ΝΑΙ εκαψα επιτελους DVD...σε live CD ....δυστυχως :)

τι κανω λοιπον τωρα?

υπαρχει περιπτωση το προβλημα να το προκαλει το ιδιο το K3B?

αν δλδ αλλαζα την εκδοση και εβαζα αυτη με την οποια εγραψα στο live CD θα δουλευε?

η εκδοση εκεινη ειναι 0.12.17

θα ψαξω να τη βρω να τη βαλω και θα βαλω συνεχεια εδω.

παντως εκτος αυτου...δεν ξερω τι αλλο να κανω.

ironwiller για δοκιμάσε να κάνεις εγκατάσταση το πακετο dvd+rw-tools μεσω της pacman από το shell.

το εχω ηδη . σε ευχαριστω παντως για την σωστη παρατηρηση.

btw

εχει μηπως καποιος την εκδοση K3B .12.17?

θελω να δοκιμασω μπας και μου δουλεψει με αυτην.

Μπορεί να μην φταίει το k3b αλλά η growisofs. Ποιο κ3β έχεις. Το τελευταίο είναι το 1.0.2 νομίζω. Και δες ποια έκδοση της growisofs έχει το livecd.

η τελευταια μου κολλαει εντελως το συστημα οπως και σε καποιους αλλους χρηστες. τη δοκιμασα μαλιστα 2 φορες. 1 οταν βγηκε και μια σημερα.

εχω την 1.0.1

..χμ...λοιπον αναλυτικα:

------------------------------k3b 0.12.17---------------k3b 1.0.1

cdrdao---------------------1.2.2------------------------1.2.2

cdrecord-------------------2.1.1a03-------------------1.1.6

dvd+rw-format-----------7.0--------------------------7.0

growisofs------------------7.0.1------------------------7.0

mkisofs--------------------1.1.0------------------------1.1.6

readcd---------------------1.1.0------------------------1.1.6

sox--------------------------12.17.9--------------------13.0.0

αυτα...

• 2 μήνες μετά...

καλημερα εχω ενα θεμα το οποιο χρειαζομαι βοηθεια...

υπαρχει καποιο προγραμμα που να μπορει να κανει capture απο καρτα video (συγκεκριμενα εχω την AverMedia DVD Ezmaker Gold) και μεσα απο το ιδιο προγραμμα να μπορω να κανω και δημιουργια DVD με διαφορες προσθηκες ?(πχ. τιτλους υποτιτλους...κτλ)

ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια.

• 1 μήνα μετά...

πολυ καλημερα.

εκανα εγκατασταση στον υπολογιστη ενος φιλου εχτες με το cd base του archlinux (duke).

ολα κανονικα χωρισα τον σκληρο (160GB) σε 4 μερη, δλδ

sdb1 = windows (65)

sdb2 = πυρηνας (20),

sdb3 = swap (2),

sdb4 = home (73).

ολα καλα με την εγκατασταση ακολουθωντας και τις οδηγιες του wantilles. εχοντας φτασει στον pacman και τα updates κατεβαινουν κανονικα, δε μου δημιουργησε καποιο προβλημα.

ομως οταν πηγα να φτιαξω το xorg, εχοντας τρεξει "hwd -xa", στην αρχη δε μου ειχε δημιουργησει καν το xorg.conf. ειχε απλα το "XF86Congif-4"

(οπου εκει νομιζω χωρις να ειμαι σιγουρος ειναι ισως και καποιο μπερδεμα. η μητρικη ειναι η Asus M2A-VM με onboard καρτα γραφικων ATi Radeon X-1250 , εχουμε βαλει μια αλλη καρτα γραφικων Albatron NVIDIA 8600 GT 512MB. την οποια φυσικα θελουμε τελικως να επιλεγει σαν κυρια καρτα γραφικων και το μηχανημα + το γεγονος οτι και στο bios ειναι επιλεγμενη σαν προεπιλογη η PCI-EXPRESS και οχι η onboard)

αυτο που εκανα για να βαλω τελικα το xorg.conf παροτι ειχα τρεξει και nvidia-xconfig οπου δεν μου δουλεψε (δλδ δεν ξεκινουσε τον x server και μου εβγαζε "could not start module "pcidata" [δεν εχω ιδεα τι ακριβως ειναι αυτο, δλδ το συγκεκριμενο module, αλλα τελσπα].),

ειναι να τρεξω το "xorgconfig" και να παω manual βημα βημα. ετσι μου δημιουργησε το xorg. οποτε επιτηδες μετα ετρεξα ξανα το hwd -xa και μαζι το "nvidia-xconfig" (ξερω οτι ισως ηταν περιττο διπλα το ιδιο πραγμα, απλα ηθελα να το τρεξω για να παρει οπωσδηποτε την nvidia)

τελειωνοντας με αυτο εκανα reboot και ξεκινησε κανονικα το γραφικο (βεβαια χωρις να μου βγαλει το εικονιδιο της nvidia στην αρχη) και με εβγαλε στο login βαζοντας username + password, περιμενει λιγο η οθονη εκει και μετα πανω αριστερα μου εμφανιζει ενα μικρο παραθυρο που μου λεει:

"Could not start kstartupconfig. please check installation"

???? τι στο καλο ειναι αυτο ????

υπαρχει περιπτωση δλδ να μην εχω κανει κατι σωστα στο xorg?

υπαρχει περιπτωση να μην εχει γινει σωστα η εγκατασταση?

ισως επειδη ειναι σε αλλο partition το home/user να μην εχει μπει σωστα το kde?

τι απο ολα? η ολα? :P

pls help

(επισης κατι ασχετο, με την ολη ιστορια , στον pacman , οταν ειχα φτασει στο σημειο να κατεβασω το beryl, μου βγαζει παραδοξως "error: 'beryl' : not found in sync db"

τι κουλο ειναι αυτο? εχει γινει καποια αλλαγη? εχω καιρο να κανω εγκατασταση απο την αρχη σε καποιον νεο υπολογιστη οποτε εχω χασει επισοδια, αλλα τοσα πολλα??)

πολυ καλημερα.

εκανα εγκατασταση στον υπολογιστη ενος φιλου εχτες με το cd base του archlinux (duke).

ολα κανονικα χωρισα τον σκληρο (160GB) σε 4 μερη, δλδ

sdb1 = windows (65)

sdb2 = πυρηνας (20),

sdb3 = swap (2),

sdb4 = home (73).

ολα καλα με την εγκατασταση ακολουθωντας και τις οδηγιες του wantilles. εχοντας φτασει στον pacman και τα updates κατεβαινουν κανονικα, δε μου δημιουργησε καποιο προβλημα.

ομως οταν πηγα να φτιαξω το xorg, εχοντας τρεξει "hwd -xa", στην αρχη δε μου ειχε δημιουργησει καν το xorg.conf. ειχε απλα το "XF86Congif-4"

(οπου εκει νομιζω χωρις να ειμαι σιγουρος ειναι ισως και καποιο μπερδεμα. η μητρικη ειναι η Asus M2A-VM με onboard καρτα γραφικων ATi Radeon X-1250 , εχουμε βαλει μια αλλη καρτα γραφικων Albatron NVIDIA 8600 GT 512MB. την οποια φυσικα θελουμε τελικως να επιλεγει σαν κυρια καρτα γραφικων και το μηχανημα + το γεγονος οτι και στο bios ειναι επιλεγμενη σαν προεπιλογη η PCI-EXPRESS και οχι η onboard)

αυτο που εκανα για να βαλω τελικα το xorg.conf παροτι ειχα τρεξει και nvidia-xconfig οπου δεν μου δουλεψε (δλδ δεν ξεκινουσε τον x server και μου εβγαζε "could not start module "pcidata" [δεν εχω ιδεα τι ακριβως ειναι αυτο, δλδ το συγκεκριμενο module, αλλα τελσπα].),

ειναι να τρεξω το "xorgconfig" και να παω manual βημα βημα. ετσι μου δημιουργησε το xorg. οποτε επιτηδες μετα ετρεξα ξανα το hwd -xa και μαζι το "nvidia-xconfig" (ξερω οτι ισως ηταν περιττο διπλα το ιδιο πραγμα, απλα ηθελα να το τρεξω για να παρει οπωσδηποτε την nvidia)

τελειωνοντας με αυτο εκανα reboot και ξεκινησε κανονικα το γραφικο (βεβαια χωρις να μου βγαλει το εικονιδιο της nvidia στην αρχη) και με εβγαλε στο login βαζοντας username + password, περιμενει λιγο η οθονη εκει και μετα πανω αριστερα μου εμφανιζει ενα μικρο παραθυρο που μου λεει:

???? τι στο καλο ειναι αυτο ????

υπαρχει περιπτωση δλδ να μην εχω κανει κατι σωστα στο xorg?

υπαρχει περιπτωση να μην εχει γινει σωστα η εγκατασταση?

ισως επειδη ειναι σε αλλο partition το home/user να μην εχει μπει σωστα το kde?

τι απο ολα? η ολα? :P

pls help

(επισης κατι ασχετο, με την ολη ιστορια , στον pacman , οταν ειχα φτασει στο σημειο να κατεβασω το beryl, μου βγαζει παραδοξως "error: 'beryl' : not found in sync db"

τι κουλο ειναι αυτο? εχει γινει καποια αλλαγη? εχω καιρο να κανω εγκατασταση απο την αρχη σε καποιον νεο υπολογιστη οποτε εχω χασει επισοδια, αλλα τοσα πολλα??)

update

τελικα το θεμα του logo της nvidia λυθηκε. εκανα copy απο το δικο μου pc που εχει και αυτο pci-express nvidia, το xorg.conf μεσω samba (που δουλευει κανονικοτατα) και μου ξεκινησε το γραφικο μια χαρα μαζι με το σημα της nvidia.

τωρα δυστυχως ακομη ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ το

που μου βγαζει οταν βαζω nickname + password στο log in.

τι μπορει να φταιει για αυτο???

pls help.

ευχαριστω.

Για ρίξε μια ματιά στο /home/. Υπάρχει φάκελος με το όνομα του χρήστη; Αν όχι σβήσε τον χρήστη και δημιούργησε τον πάλι. Όλα αυτά από κονσόλα σαν root.

Καλησπέρα

Δεν ξέρω αν σε βοηθήσει πάντως μια φορά που είχα κρατήσει τον φάκελο home χωρίς να τον κάνω format μου έβγαζε κάτι τέτοια και δεν μπορούσα να συνδεθώ στο kde.Θα σε δώσω την απάντηση που μου είχε δώσει τότε ο nske και δούλεψε μια χαρά.

Θα εκτελέσεις από το τερματικό : chown -R user:group /home/X

(αλλάζεις τα δικαιώματα για ναέχεις πρόσβαση)

,όπου Χ ο φάκελός σου και user,group τα δικά σου

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...