sarisn Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Έχω μια κάμερα που παίρνει τα μικρά dvd και θέλω να τα περάσω στον σκληρό για επεξεργασία. Ποιό πρόγραμμα χρειάζομαι για αυτή τη δουλειά? Δοκίμασα το Ulead Dvd Movie factory 5 αλλά δεν νομίζω ότι έχει αυτή τη δυνατότητα. Ξέρει κανείς κάποιο άλλο? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
kpartsi Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Εγώ τα περνάω με DVD Decrypter. Γρήγορο, εύκολο, αξιόπιστο και ελαφρύ.
StavrosD Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Βάζεις το δισκάκι στο DVD του υπολογιστή (όλοι οι σύγχρονοι επιτραπέζιοι υπολογιστές παίρνουν και μικρά δισκάκια, το πορτάκι τους έχει καρακτηριστικό βαθούλωμα) και κάνεις copy - paste, όπως αντιγράφεις αρχεία από κατάλογο σε κατάλογο. Αν έχεις φορητό υπολογιστή, μην το δοκιμάσεις. Διάβασε το εγχειρίδιο χρήσης, καθώς μερικά μοντέλα δεν υποστηρίζουν μικρά δισκάκια. Αν δεν υποστηρίζει μικρά δισκάκια το DVD σου, τότε μπορείς να τη συνδέσεις με το καλώδιο USB ή Firewire που θα είχε στην συσκευασία, και με το πρόγραμμα της κάμερας τα αντιγράφεις.
kpartsi Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Καλά Σταύρο, εντάξει. Εδώ ταιριάζει αυτό που μου έλεγε η καθηγήτρια στην Έκθεση: ''Διάβαζε καλά την ερώτηση, ώστε να μην βγαίνεις εκτός θέματος''. Θα σταθώ στην αντιγραφή-επικόλληση. Με ποιό πρόγραμμα μετά θα επεξεργαστεί τα δεδομένα περασμένα στον σκληρό με αυτόν τον τρόπο; Κανένα δεν θα τα ανοίγει. Πάλι στο DVD Decrypter θα καταλείξει.
StavrosD Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Φίλε kpartsi, Από την στιγμή που θα περάσουν τα αρχεία από το DVD στον δίσκο, η διαδικασία είναι η ίδια είτε γίνει η αντιγραφή με copy-paste είτε με DVD-Decrypter. Οι βιντεοκάμερες δεν νομίζω να κλειδώνουν τα αρχεία στο DVD, και τα μη-προστατευμένα δισκάκια αντιγράφονται με απλό copy-paste, χωρίς πρόβλημα. Το DVD-Decrypter κάνει αυτό που λέει το όνομά του, κεκλειδώνει (decrypt=αποκρυπτογραφώ) τα δισκάκια που έχουν προστασία κατά της αντιγραφής. Αν ένα δισκάκι είναι ξεκλείδωτο, κάνει απλά copy-paste. Από την στιγμή που θα αντιγραφτεί το αρχείο στον δίσκο, μπορεί να χρησιμοποιήσει όποιο πρόγραμμα θέλει, από το Windows Movie Maker 2 (είναι δωρεάν από την Microsoft, ίσως να απαιτεί να υπάρχει κάποιος άλλος encoder για MPEG2), μέχρι και το Adobe Premiere. Μια λύση που μου άρεσε ήταν το NeroVision Express, που σε 5 λεπτά είχα φτιάξει το DVD με ένα βασικό menu. Σχετικά με την καθηγήτρια στην έκθεση, μάλλον πρέπει να είχε κάποια "άλλα" προσόντα και δεν πρόσεχες στο μάθημα. Η τελευταία λέξη δεν γράφεται "καταλείξει" αλλά "καταλήξει".
kpartsi Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 κεκλειδώνει Φίλε Σταύρο μάλλον είχαμε την ίδια καθηγήτρια!!!!! :D Όπως βλέπεις λάθη πληκτρολόγησης κάνουμε όλοι!!! Φιλικά πάντα και χωρίς διάθεση για flame. Στο θέμα μας τώρα. Δεν ξέρω τι κάμερα έχεις εσύ, αλλά σε Sony και σε Panasonic που έχω δοκιμάσει εγώ τα δεδομένα βίντεο δεν αναγνωρίζονται από κανένα πρόγραμμα!!!! Μάλλον μερικές κάμερες χρησιμοποιούν δικό τους format. Η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη όταν μαζί με το βίντεο έχεις τραβήξει στο ίδιο δισκάκι και φωτογραφίες. (Το ίδιο μου έχει συμβεί και σε δισκάκια που έχουν γραφτεί σε επιτραπέζια DVD-Recorders). Έχω βρεί το κόλπο με το DVD-Decrypter που φέρνει τα δεδομένα κατά την αντιγραφή τους στον σκληρό σε ''φυσιολογική'' κατάσταση και ''έτοιμα στο πιάτο'' για επεξεργασία με άλλα προγράμματα. Από την άλλη πλευρά ο καθένας προσαρμόζεται ανάλογα με την προσωπική του εμπειρία, και το παιδί στην ερώτηση βλέπεις να λέει ότι τα δεδομένα στο δισκάκι δεν αναγνωρίζονται.
sarisn Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Η κάμερα δεν είναι δικιά μου, οπότε δεν την έχω στα χέρια μου αυτή τη στιγμή. Θα δω το μοντέλο και θα σας πω. Αυτό που θυμάμαι σίγουρα είναι ότι η μάρκα είναι Hitachi. Εδώ είναι η σελίδα με τις κάμερες DVD της εταιρίας: http://www.hitachidigitalmedia.com/DMG/dvd-camera.jsp Απ' ότι είδα από τον Windows Explorer, τα αρχεία στα dvd είναι σε μορφή .vob, όπως δηλαδή τα κανονικά dvd. Έχει μάλιστα και δύο folders με όνομα VIDEO_TS και VIDEO_RM. Αν κάνω τη μεταφορά στο σκληρό με το DVD Decrypter, μετά με ποιό πρόγραμμα θα μπορώ να επεξεργαστώ τα chapters που είναι ήδη στα dvd της κάμερας? Γιατί φαντάζομαι ότι με το decrypter θα δημιουργηθεί ένα ενιαίο αρχείο και όχι πολλά αρχεία ανάλογα με τα chapters που υπάρχουν, σωστά?
StavrosD Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Στον κατάλογο VIDEO_TS έχει αρχεία .IFO; Αν ναι, αυτά τα αρχεία περιέχουν τα chapter διαβάζονται από όλα τα προγράμματα που επεξεργάζονται DVD. Δεν είπες ακόμα αν με απλό copy & paste αντιγράφεται ο κατάλογος VIDEO_TS στον σκληρό δίσκο. Τα αρχεία .VOB που περιέχει είναι τα αρχεία βίντεο. Είναι mpeg2 βίντεο.
stalker9 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Δοκίμασε αν θες και το nero vision make DVD και import disc... Από προσωπική εμπειρία, πολύ καλό... Καλή επιτυχία...
sarisn Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Στον κατάλογο VIDEO_TS έχει αρχεία .IFO; Δεν είπες ακόμα αν με απλό copy & paste αντιγράφεται ο κατάλογος VIDEO_TS στον σκληρό δίσκο. Θα τα τσεκάρω και τα δύο όταν πάω σπίτι. .IFO νομίζω ότι είχε πάντως. Δοκίμασε αν θες και το nero visionmake DVD και import disc... Από προσωπική εμπειρία, πολύ καλό... Καλή επιτυχία... Θα το δοκιμάσω thanks
dialpistis Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 ----***---- an exeis SONY pou den exei eksodo USB i fireware... tin ekatses ti varka (san kai mena)---***--- simbouli: min grafeis me epanegrapsima diskakia.... tin exo patisei... akoma kai "kleista" ta windows den mou ekanan ti xari na ta doune...
nick833 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Εγώ πάλι έκανα copy-paste και ήθελα να αφαιρέσω τμήματα από 3 διαφορετικά δισκάκια (1,2 GB το καθ' ένα) και στο τέλος να φτιάξω ένα κανονικό DVD των 4.7 GB. Δοκίμασα το Nero Vision αλλά μετά την εισαγωγή των VOB εκεί τα βλέπει 10 δευτερόλεπτα το καθ' ένα. Πως να τα επεξεργαστώ??? Πήγα στο Power Director 3 (Cyberlink) και δεν αναγνωρίζει τον ήχο ac3, ούτε και το 16:9 και βγάζει mpeg2, αλλά μουγκά και ψιλόλιγνα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.