totti Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Το πρόβλημα είναι ότι σε κατάσταση idle με το πιο πρόσφατο bios δείχνει θερμοκρασίες 65-70 C... αν τρέξω κάποιο απαιτητικό παιχνίδι ανεβαίνουν μέχρι τους 76 C (υψηλότερη θερμοκρασία που είδα μέχρι στιγμής) H CPU δουλεύει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις με την "μαμα" ψύκτρα. Ως εδώ καλά διότι κανένα πρόβλημα με το σύστημα (ούτε κολλήματα, ούτε επανεκκινήσεις)... Το παράξενο είναι όταν αυξήσω το HT Frequency (FSB μάλλον) για O/C. Αν κάνω Ο/C την CPU από 2.2Ghz στα 2.5Ghz η θερμοκρασία κατεβαίνει στους 48C σε idle, κάνει boot κανονικά αλλά το σύστημα γίνεται ασταθές λόγω των USB νομίζω (μπλέ οθόνες με IRQ... κάτι errors)... έχει κάποιος αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα; Χρησιμοποιώ το τελευταίο bios 0902 beta από την ASUS και Windows Vista Business 64bit και έχω δοκιμάσει και τα πιο παλιά bios το υπόλοιπο σύστημα είναι αυτό που φαίνεται στην υπογραφή.
kag3to Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 κοιταξε να δεις....αυτό που λες δεν έχει νόημα το να υποδουλεύει ένα σύστημα δεν σημαίνει υψηλότερη θερμοκρασία (πρόσεξε γιατί μπορεί να μην έχει γίνει καλά το update στο Bios) δεν έχω τπτ άλλο να υποθέσω
totti Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 Αυτό είναι το πρόβλημα... Δεν είναι υποχρονισμένος ο επεξεργαστής, 2.2Ghz είναι όπως βγαίνει από την AMD. Το παράξενο συμβαίνει εάν τον κάνω O/C τότε είναι που βλέπω πιο χαμηλές θερμοκρασίες... Κάτι με τους σένσορες της μητρικής πρέπει να παίζει...
kag3to Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 και εγώ αυτό νομίζω....προσπαθησε να βρείς κάποια άλλη λύση για την μέτρηση της θερμοκρασίας ή καλύτερα πήγαινέ τον στο κατάστημα που το πήρες να τους το δείξεις.....αλλά άμα είναι όπως αναφέρεις πιο πάνω να μήν κολάει και να δουλεύει μια χαρά τότε μην ανησηχείς. Εγώ έπαιζα ένα παιχνίδι το οποίο μετά από μιση ώρα κόλαγε τρελά όσπου σε κάπιο σημείο με πέταγε έξω (ασφαλής λειτουργία), πάντος μην φοβάσε για το να κάψεις κάτι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.