Προς το περιεχόμενο

πολυ οπισθοδρομιση

nikp52

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα ρε αγαπημένε μου όμνι, η τράπεζα δν το κατάσχει από αγνώστους. Το κατάσχει από κάποιους οι οποίοι έχουν υπογράψει χαρτάκι το οποίο λέει "ε κοίτα, αν δν ξεπληρώσω τα γκαφρά που 'μου 'δωσες, πάρε μου το σπίτι". Δεν είναι και πως δν είχαν επιλογή.

Αντιθέτως ο τύπος που το φίνο Γερμανικό γκομενάκι του έκανε το αμάξι τετρακόσιες χιλιάδες κομμάτια, δεν είμαστε και βέβαιοι πως έφταιγε σε κάτι.

• Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
Το τι είναι άξιο σεβασμού ή όχι το καθορίζει η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Αν δεν συμφωνεις και δεν σέβεσαι την πλειοψηφία τότε δεν πιστέυεις στην δημοκρατία αλλά στην αναρχία.

Το θέμα που έθεσα, όπως ίσως αντιλαμβάνεσαι, δεν είναι αν η μειοψηφία σέβεται την πλειοψηφία αλλά το ακριβώς αντίθετο: Κατά πόσο γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα της μειοψηφίας μέσα σε μία δημοκρατία. Ή αλλιώς: η πλειοψηφία, επειδή είναι πλειοψηφία, κάνει ό,τι γουστάρει; Μέχρι ποιού σημείου;

Το τι θα κάνεις στον ιδιωτικό σου χώρο χωρίς να ενοχλείς είναι δικό σου θέμα. Απλά αν παρανομείς έχεις τον κίνδυνο να σε πιάσουν. Το παράνομο είναι παράνομο όπου και να γίνετε.

Το πρώτο σκέλος της απάντησής σου, στην προκειμένη περίπτωση, έρχεται σε αντίθεση με το δεύτερο. Αν εγώ δεν σέβομαι τα δικά σου "ιερά σύμβολα" ποιόν προσβάλλω μέσα σε ιδιωτικό χώρο, μη προσβάσιμο από όλους; Γιατί είμαι (κατά τη γνώμη σου) παράνομος;

Τις επικύνδινες απόψεις άτυπα τις καθορίζει η κοινωνία και έντυπα το κράτος.

Τυπικά εννοείς - το "έντυπα" σημαίνει "σε έντυπη μορφή".

Λυπάμαι αλλά αυτό που λες δεν ισχύει: Η κοινωνία δεν έχει ένα ομοιογενές σύστημα αξιών - άλλη η "κοινωνία" στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη και άλλη η "κοινωνία" στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας ή στο Αλμυρό Βόλου. Οπότε η κοινωνία δεν καθορίζει τίποτα.

Σε κάθε περίπτωση, ολισθαίνεις σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι. Η κοινωνία αλλάζει καθημερινά. Κάτι που θεωρείτο επικίνδυνο ή αισχρό πριν από 25 χρόνια, είναι ανεκτό ή και διαδεδομένο σήμερα.

Επικύνδινες δεν είναι αυτές που είναι αντίθετες στο κράτος, αλλά αυτές που προτρέπουν ή προωθούν την παρανομία.

Οπότε αν αύριο ένας από τους "φωτισμένους" πολιτικούς μας ηγέτες θεωρήσει ότι το rock προωθεί τα ναρκωτικά, έχει (κατά τη γνώμη σου) δικαίωμα να το απαγορεύσει; Ή να ζητήσει τη φυλάκιση όσων ακούν τη συγκεκριμένη μουσική;

[....] Να το κάνουμε πιο απλό. Η Ελλάδα είναι ένα board. Πήγε ο συγκεκριμένος χρήστης και αφού συμφώνησε με τους κανόνες του board, ανέβασε μια εικόνα που ήταν αντίθετη με τους κανόνες και προσέβαλε πολούς από τους χρήστες και οι moderators την κάναν remove.

Δεν είναι τόσο απλό το θέμα. Το board (όπως το παρόν forum) είναι ένας ιδιωτικός χώρος στον οποίο φιλοξενούμαστε με την άδεια, την ανοχή και την γενναιοδωρία του ιδιοκτήτη. Ο ίδιος βάζει ό,τι κανόνες θέλει - όποιος δεν υπακούει σε αυτούς, μπορεί να αποχωρήσει. Δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή.

Το Κράτος δεν είναι ιδιωτικός χώρος. Οι πολίτες έχουν υποχρεώσεις έναντι του Κράτους αλλά απολαμβάνουν και δικαιώματα - ένα από τα πρωταρχικά δικαιώματα είναι η ελευθερία έκφρασης και η ελευθερία καλλιτεχνικής δημιουργίας. Τα δικαιώματα αυτά εγγυώνται (μεταξύ άλλων) και από το Σύνταγμα και το Κράτος οφείλει και υποχρεούται να διαφυλάξει αυτά τα δικαιώματα. Και κυρίως να διαφυλάξει την ύπαρξη και την ελευθερία της μειοψηφίας - γιατί αυτή κινδυνεύει από την κρατική αυθαιρεσία. Όχι η πλειοψηφία.

Για να το θέσω διαφορετικά: Ελευθερία της έκφρασης δεν πρέπει να υπάρχει για την άποψη με την οποία συμφωνούμε αλλά για την άποψη την οποία σιχαινόμαστε.

[...] Όταν υπάρχει νόμος σε ισχύ και (θέλω να πιστέυω) η πλειοψήφία συμφωνεί με τον νόμο, τότε γιατί το συζητάμε.

Σε παραπέμπω στο αρχικό μου ζήτημα περί δικαιωμάτων της μειοψηφίας.

Επίσης εξαιρετικά επικίνδυνη είναι η ελευθερία όταν καταντάει ασυλία.

Νομίζω εννοείς ασυδοσία.

Δημοσ.
ε κοίτα, αν δν ξεπληρώσω τα γκαφρά που 'μου 'δωσες, πάρε μου το σπίτι"

στο ξανάπα εμένα δε με νοιάζει τι λέει ο νόμος.Δε πα να λέει πως πρέπει να του παρει και πίπα;διαφωνω με αυτόν το νόμο.Είμαι παράνομος;

δεν είμαστε και βέβαιοι πως έφταιγε σε κάτι.

Τα λεφτά πως τα κανε; Εχει βρύση που τρέχει μάρκα;Και στην τελική αστα υατά εγώ αρχίζω γιατί ο τάδε και ο δείνα να κυκλοφορουν με ανοιχτά αμάξια και ο αλλος με το αστικό.Νομιμα τα απέκτησε σωστά;Αλλά κάτι εμένα δε μου κάθεται καλά

Δημοσ.
στο ξανάπα εμένα δε με νοιάζει τι λέει ο νόμος.Δε πα να λέει πως πρέπει να του παρει και πίπα;διαφωνω με αυτόν το νόμο.Είμαι παράνομος;

Τα λεφτά πως τα κανε; Εχει βρύση που τρέχει μάρκα;Και στην τελική αστα υατά εγώ αρχίζω γιατί ο τάδε και ο δείνα να κυκλοφορουν με ανοιχτά αμάξια και ο αλλος με το αστικό.Νομιμα τα απέκτησε σωστά;Αλλά κάτι εμένα δε μου κάθεται καλά

1) ναι εισαι παρανομος...

2) λεφτα για να παρεις ενα καμπριο αμαξι μονο μεσα απο παρανομιες μπορεις να βγαλεις? 30000 ευρο ειναι πολλα ας πουμε για καποιον που εισαγει πλακακια μπανιου π.χ..... παρανομος ειναι αυτος? Το οτι δεν μπορουν να τα αγορασουν ολοι δεν σημαινει οτι οσοι τα αγοραζουν ειναι υποπτοι...

Και για να μην παρεξηγηθω και μου την πεσουν τιποτα αστυνομικοι απο το Ηθων ή την Διωξη, εγω οδηγω μια Corolla του 2002...ενταξει ειμαι???

Δημοσ.
ναι εισαι παρανομος...

για σένα και τους νόμους του καθεστώτος σου.Για μένα μπορςεί να σαι εσύ παράνομος

λεφτα για να παρεις ενα καμπριο αμαξι μονο μεσα απο παρανομιες μπορεις να βγαλεις

Εχεις χάσει επεισόδια.Δε θεωρώ παράνομο τον κλέφτη πχ για να καταλαβεις το θέμα των ομολόγων δε το θεωρώ κλεψιά αλλά σημείο του νεοφιλελευθερου -κρατικίστικου οικονομικού συστήματος.

Kαι σου κανω την εξής ερώτηση.η επιχείρηση πτωχεύει απολύεσαι (μη μου πεις ότι είανι απίθανο η citi απέλυσε 20000) και έχεις να θρέψεις 3 κουτσούβελα.Αν τα λεφτά σου δε σε φτάνουν και αρχίζεις και κλέβεις από τις τράπεζες (που έτσι κι αλλιως είναι ασφαλισμένα) θα είσαι παράνομος;

Δημοσ.
Kαι σου κανω την εξής ερώτηση.η επιχείρηση πτωχεύει απολύεσαι (μη μου πεις ότι είανι απίθανο η citi απέλυσε 20000) και έχεις να θρέψεις 3 κουτσούβελα.Αν τα λεφτά σου δε σε φτάνουν και αρχίζεις και κλέβεις από τις τράπεζες (που έτσι κι αλλιως είναι ασφαλισμένα) θα είσαι παράνομος;

Ναι, θα ειμαι...απλα και ομορφα...

Αλλα θυμησου αυτα που λες οταν καποιος "ομοιδεατης" σου, μπει μεσα στο σπιτι σου και σου σηκωσει ο,τι εχεις στην κατοχη σου...Υποθετω οτι δεν θα παρεις καν τηλεφωνο την αστυνομια, ετσι? Στο κατω κατω αυτος θα ειναι παρανομος μονο βασει των νομων του καθεστωτος μου...

Εχεις χάσει επεισόδια.Δε θεωρώ παράνομο τον κλέφτη πχ για να καταλαβεις το θέμα των ομολόγων δε το θεωρώ κλεψιά αλλά σημείο του νεοφιλελευθερου -κρατικίστικου οικονομικού συστήματος.

Επειδη εκτος του οτι εχω χασει επισοδεια, ειμαι και λιγο χαζουλης, θα ηθελες να μου πεις τι σημαινει αυτο σε απλα ελληνικα? Να καταλαβαινει και ο λαος, οχι μονο αυτοι που εχουν το δικο σου επιπεδο μορφωσης (:mrgreen: )

Δημοσ.
Ναι, θα ειμαι

Ελπίζω να μη θιχτείς αν σε πω μαζοχιστή:???:

Αλλα θυμησου αυτα που λες οταν καποιος "ομοιδεατης" σου, μπει μεσα στο σπιτι σου και σου σηκωσει ο,τι εχεις στην κατοχη σου.

Τι σχέσει έχει τώρα ο Αλβανός που μπαίνει μες στο σπίτι και σε κλέβει δεν ξέρω;Και όχι δεν είναι ομοιδεάτης μου το κάθε κλεφτρόνι.Ειναι διαφορά ληστεία από πιστωτικό οργανισμό και ληστεία σε σπίτι

Τώρα για το νεοφιλελευθερο τσέκαρε εδώ

neo

.Εν ολίγοις αυτοί που είναι ενάντια σε κάθε τι εθνικό ,πατριωτικό παραδοσιακό αλλά και ενάντια στην υιοθέτηση του 7ωρου υπέρ της αλόγιστης μεταναστευσης

Τσέκαρε και ένα παράδειγμα

Δλδ έχουμε έναν πακιστανό.στο Πακιστάν δεν έχει ψυγεία ,αυτοκίνητα αιρκοντιτιον κινητά τηλεόραση κτλ.Που σημαίνει αφενός ότι δεν τα έχει ανάγκη (αν θες σου λέω το παρδειγμα με τα αφρικανακαι και τη σκάλα) και αφετέρου λιγότερες πωλήσεις για τηνGm λιγότερα κέρδη.Ερχεται ο φουκαράς στν Ευρώπη .Βλέπει όλες τις χαζογκόμενες με κινητό.Ολους τους ηλιθιοποιημένους αστούς με αμάξι ε αυτός ο καημένος γιατί να μην έχει;Οπότε αγοράζει αγαθα και οι επιχειρήσεις κερδίζουν γιατί αν έμενε στο Πακισταν δε θα τ αγόραζε.

Μια έκφανση του νεοφιλελευθερισμού.Πάμε μια άλλη.Εμένα και σένα προσωπικά οφέλη από το αν θα ονομαστει η Βαρδαρσκα Μακεδονία η όχι δεν έχουμε.Ο κύριος Βερόπουλος όμως έχει.Γιατί δε γουσταρει εμπαργκα;Πως αλλιώς θα παρει φθηνότερα τα προιόντα του από τον βαρδαρσκιανό παραγωγό;

Μπορούμε να πούμε και άλλα πολλα αλλά επειδή βράδιασε ... Ελπίζω να με νοήσες

Πάρε κι άλλο να φρίξεις

http://www.bulls.gr/read_op.php?oid=1488

Στο συγκεκριμένο να το καναν από αγάπη στο συνάνθρωπο να το δεχτώ και γω μαζί τους αλλά αν είναι αντιρατσιστές στο όνομα του κέρδους να το βράσω

Δημοσ.

Τι σχέσει έχει τώρα ο Αλβανός που μπαίνει μες στο σπίτι και σε κλέβει δεν ξέρω;

Πολυ ενδιαφερον... Σου ειπα για κλεφτη και εσυ αμεσως μου λες "Αλβανος". Αυτο υποθετω εχει να κανει με τον νεοφιλελευθερισμο, ετσι? Ασε τις τραπεζες να κανουν την δουλεια τους και κοιτα να συμβιβαστεις με τις ρατσιστικες αποψεις σου... Στο κατω κατω ο Αλβανος γεννηθηκε απλα σε μια πατριδα που την λενε Αλβανια, και αυτο ηταν το μονο του εγκλημα για ανθρωπους σαν εσενα. Οι εξυπνοι που πανε να παρουν καταναλωτικο δανειο για να πανε διακοπες με την γκομενα, ενω δεν εχουν λεφτα να το πληρωσουν, αφου ολο τον χρονο τα χαλαγανε για να κανουν το κομματι τους τα Σαββατοβραδα, ποιος τους φταιει? Η τραπεζα τους αναγκασε?

Δημοσ.
Πολυ ενδιαφερον... Σου ειπα για κλεφτη και εσυ αμεσως μου λες "Αλβανος". Αυτο υποθετω εχει να κανει με τον νεοφιλελευθερισμο, ετσι? Ασε τις τραπεζες να κανουν την δουλεια τους και κοιτα να συμβιβαστεις με τις ρατσιστικες αποψεις σου... Στο κατω κατω ο Αλβανος γεννηθηκε απλα σε μια πατριδα που την λενε Αλβανια, και αυτο ηταν το μονο του εγκλημα για ανθρωπους σαν εσενα. Οι εξυπνοι που πανε να παρουν καταναλωτικο δανειο για να πανε διακοπες με την γκομενα, ενω δεν εχουν λεφτα να το πληρωσουν, αφου ολο τον χρονο τα χαλαγανε για να κανουν το κομματι τους τα Σαββατοβραδα, ποιος τους φταιει? Η τραπεζα τους αναγκασε?

Χαμός ρε παιδιά γίνεται κάθε ΠΣ βράδυ έξω από τα μαγαζιά. Μετά πως λέμε ότι δε μας φτάνουν. Εντάξει οι μισθοί είναι χαμηλοί αλλά τόσα έξοδα σε διασκέδαση, αυτοκίνητα , διακοπές?

Κάθε ΣΚ στις παραλίες χαμός και μιλάμε για 50 60 100χλμ διαδρομές. Τι να πω, δε ξέρω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...