Mijithroulis Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 σοβαρα ρε μεγαλε? το να ξεφτυλιζει ο καθε κομπλεξικος και ψευτοπροοδευτικος εθνικο υμνο και σημαια ειναι ελευθερια εκφρασης? το οτι αποβλακωνουν την Ελλάδα με τις μ@λ@κίες που δειχνουν στην τηλεοραση με τις αδελφ@ρες και τα υπόλοιπα σκουπιδια είναι δημοκρατία? η δημοκρατια και η ελευθερία λογου βασιζονται και στον σεβασμο. αυτο ειναι αναρχία. Σεβασμος... κατι που δειχνεις να μην εχεις με το να εξισωσονεις καθηγητρια πανεπιστημιου και εικαστικο με αυτο που εχεις μεσα στο κεφαλι σου ως αδερφαρες και λοιπα σκουπιδια της τηλεωρασης....
Super Moderators billdanos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Τι πάει να πει προσωπικό billdanos? Το να γελοιοποιούν τον εθνικό ύμνο είναι κάτι που με πειράζει όπως και να 'χει. Δεν είμαι ακροδεξιός, δεν είμαι εθνικιστής αλλά για να ζούμε όπως ζούμε σήμερα κάποιοι αγωνίστηκαν και πέθαναν για αυτά τα σύμβολά. Πρέπει να ανεχόμαστε τον κάθε ψευτο-κουλτουριάρη που τα γελοιοποιεί με σκοπό να αποκτήσει περισσότερη δημοσιότητα το πρόσωπό του?! Το ότι σε πειράζει είναι αποδεκτό και λογικό! Τα να μην επιτρέπεις σε κάποιον όμως να εκφραστεί ελεύθερα ή ακόμη και να εμποδίζεις άλλους να τον "ακούσουν" είναι το πρόβλημα! Αν κανείς δεν έδινε τόση σημασία δεν θα γινόταν τίποτα! Θα λέγαμε όλοι "σιγά την αηδία" και αυτό ήταν όλο! Με όσα εγιναν όμως και η καλλιτέχνης έγινε γνωστή και πολλοί περισσότεροι είδαν το έργο της!
theglassicon Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 ενω η εκσπερματωση πανω σε σταυρους και βινεο με αυνανισμους με τον εθνικο υμνο ειναι...προοδευτικα:roll: Το πρώτο σίγουρα διεγερτικό.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δεν το πόσταρα για να κρίνουμε τα ΝΕΑ, αλλά για να ενημερωθούμε και λίγο για το γεγονός! Όπως επίσης για να δει (όποιος θέλει) το επίμαχο video γιατί απο το πρωί ακούω και διαβάζω τραγικές περιγραφές που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα! Επίτηδες φυσικά δεν έβαλα το direct link για το download...:roll: Αυτό ακριβώς εννοούσα κι εγώ, ότι τραγικό γεγονός ή τέλος πάντων γεγονός άξιο λόγου είναι το κεφάλι του συνταξιούχου που του το ανοίξανε μετά από 40 χρόνια δουλειάς. Άρα για "να ενημερωθούμε", έχουμε πρώτα την υποχρέωση να χρησιμοποιούμε σοβαρά έντυπα. Αλλά σοβαρό έντυπο δεν είναι αυτό που ασχολείται με ζωγραφικές ηλιθιότητες και καλά για να επιτεθεί στην κυβέρνηση. Είμαι σίγουρος πως πολύ θα ήθελε να γράψει στο πρωτοσέλιδο "ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ στην Γκαλλερί Αταλαντιξ"
Super Moderators billdanos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Αυτό ακριβώς εννοούσα κι εγώ, ότι τραγικό γεγονός ή τέλος πάντων γεγονός άξιο λόγου είναι το κεφάλι του συνταξιούχου που του το ανοίξανε μετά από 40 χρόνια δουλειάς. Άρα για "να ενημερωθούμε", έχουμε πρώτα την υποχρέωση να χρησιμοποιούμε σοβαρά έντυπα. Αλλά σοβαρό έντυπο δεν είναι αυτό που ασχολείται με ζωγραφικές ηλιθιότητες και καλά για να επιτεθεί στην κυβέρνηση. Είμαι σίγουρος πως πολύ θα ήθελε να γράψει στο πρωτοσέλιδο "ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ στην Γκαλλερί Αταλαντιξ" Σοβαρά έντυπα όπως???
kx5 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Το ότι σε πειράζει είναι αποδεκτό και λογικό! Τα να μην επιτρέπεις σε κάποιον όμως να εκφραστεί ελεύθερα ή ακόμη και να εμποδίζεις άλλους να τον "ακούσουν" είναι το πρόβλημα! Αν κανείς δεν έδινε τόση σημασία δεν θα γινόταν τίποτα! Θα λέγαμε όλοι "σιγά την αηδία" και αυτό ήταν όλο! Με όσα εγιναν όμως και η καλλιτέχνης έγινε γνωστή και πολλοί περισσότεροι είδαν το έργο της! Εδώ μπαίνει στη συζήτηση ένα άλλο θέμα. Που σταματάει η ελευθερία του άλλου και αρχίζει η δική μου. Σαν κοινωνία έχουμε κάποιους κανόνες που θέτουν αυτό το όριο. Και το όριο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως τα εθνικά σύμβολα που σαν έθνος συσπειρωνόμαστε κάτω από αυτά α)για το κοινό καλό β)για να τιμήσουμε τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο μέλλον, δεν είναι δυνατόν να γελοιοποιούνται από τον κάθε ψευτό-κουλτουριάρη με απώτερο σκοπό το προσωπικό του όφελος :roll:
Henry3GR Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Σεβασμος... κατι που δειχνεις να μην εχεις με το να εξισωσονεις καθηγητρια πανεπιστημιου και εικαστικο με αυτο που εχεις μεσα στο κεφαλι σου ως αδερφαρες και λοιπα σκουπιδια της τηλεωρασης.... οταν δεν σεβονται εμενα πως περιμενεις εγω να τους σεβαστώ? και τωρα για το "καθηγητρια παν." τι να πω. οριστε η κατάντια
Super Moderators billdanos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Εδώ μπαίνει στη συζήτηση ένα άλλο θέμα. Που σταματάει η ελευθερία του άλλου και αρχίζει η δική μου. Σαν κοινωνία έχουμε κάποιους κανόνες που θέτουν αυτό το όριο. Και το όριο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως τα εθνικά σύμβολα που σαν έθνος συσπειρωνόμαστε κάτω από αυτά α)για το κοινό καλό β)για να τιμήσουμε τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο μέλλον, δεν είναι δυνατόν να γελοιοποιούνται από τον κάθε ψευτό-κουλτουριάρη με απώτερο σκοπό το προσωπικό του όφελος :roll: Υπάρχουν και πιο δημοκρατικοί τρόποι για να αντιδράσεις σε κάτι που σε προσβάλει! Όπως ας πούμε η αδιαφορία, η αποδοκιμασία ή ακόμη και το γιουχάρισμα!
kx5 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Υπάρχουν και πιο δημοκρατικοί τρόποι για να αντιδράσεις σε κάτι που σε προσβάλει! Όπως ας πούμε η αδιαφορία, η αποδοκιμασία ή ακόμη και το γιουχάρισμα! Άποψή σου και αν πραγματικά συμπεριφέρεσαι με αυτό τον τρόπο απέναντι σε πράγματα που σε προσβάλουν προσωπικά τότε μαγκιά σου :wink:
Alexaig Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Μήπως πρέπει μερικοί να αναρωτηθούν τι είναι τέχνη και τι ελευθερία?
Super Moderators billdanos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Άποψή σου και αν πραγματικά συμπεριφέρεσαι με αυτό τον τρόπο απέναντι σε πράγματα που σε προσβάλουν προσωπικά τότε μαγκιά σου :wink: Δεν με πρόσβαλε προσωπικά το συγκεκριμένο! Απλά δεν μου άρεσε! Πως θα έπρεπε δηλαδή να αντιδράσω σύμφωνα με τα δικά σου κριτήρια? Να ζητήσω τον αφορισμό του δημιουργού? Να ζητήσω να μπει φυλακή? Να φάει ξύλο? Να την κάψουμε μαζί με τα έργα της? Και ο Τελευταίος Πειρασμός του Καζαντζάκη είχε να κάνει με ένα σύμβολο της πίστης κλπ αλλά δεν παύει να είναι αριστούργημα ως έργο! Θα έπρεπε δηλαδή να το κάψουνε και να μην κυκλοφορήσει ποτέ?
Super Moderators billdanos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 http://artlogokrisia.blogspot.com/ 8)
Harkon Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Μήπως πρέπει μερικοί να αναρωτηθούν τι είναι τέχνη και τι ελευθερία? όπως βλέπω η τέχνη είναι ευρήτερη σε ελευθερία απ την ελευθερία τελικά..
kx5 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δεν με πρόσβαλε προσωπικά το συγκεκριμένο! Απλά δεν μου άρεσε! Πως θα έπρεπε δηλαδή να αντιδράσω σύμφωνα με τα δικά σου κριτήρια? Να ζητήσω τον αφορισμό του δημιουργού? Να ζητήσω να μπει φυλακή? Να φάει ξύλο? Να την κάψουμε μαζί με τα έργα της? Εμένα όμως με προσβάλει προσωπικά. Σε αυτή την περίπτωση τι πρέπει να γίνει? Από τη στιγμή που η νομοθεσία αυτής της πολιτείας καταδικάζει τη γελοιοποίηση των εθνικών συμβόλων (τα όρια της ελευθερίας τα θέτουν οι νόμοι), τότε κατ εμε καλά έκαναν και τους κυνήγησαν. Αν αύριο η πλειοψηφία των πολιτών αυτού του κράτους αποφασίσει (μέσω εκλογών, δημοψηφίσματα, κινητοποιήσεις κτλ) ότι πχ η σημαία μας μπορεί πλέον νόμιμα να χρησιμοποιείται ως χαλάκι μπροστά στο μπιντέ του μπάνιου τότε σαν απόφαση θα τη σεβαστώ. Εφόσον όμως δεν θα είναι υποχρεωμένος να πατάω επάνω της όποτε θα σκουπίζω τον κ*** μου, θα επιλέξω να την έχω κρεμασμένη στο μπαλκόνι. Και ο Τελευταίος Πειρασμός του Καζαντζάκη είχε να κάνει με ένα σύμβολο της πίστης κλπ αλλά δεν παύει να είναι αριστούργημα ως έργο! Θα έπρεπε δηλαδή να το κάψουνε και να μην κυκλοφορήσει ποτέ? Υπάρχει σάτιρα και σάτιρα. Για παράδειγμα η ταινία "Λούφα και παραλλαγή" έμμεσα σατιρίζει τα εθνικά σύμβολα, αλλά το κάνει με έξυπνο και χιουμοριστικό τρόπο. Θα μου πεις όμως "εντάξει εσένα δε σε πείραξε η Λούφα & Παρ. αλλά κάποιους άλλους ναι. Άρα σύμφωνα με τη λογική σου θα πρέπει να απαγορευθεί". Για να είμαι ειλικρινής έχω τις αμφιβολίες μου με το όλο θέμα :neutral:
Alexaig Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Ναι αλλά αυτό που θέλω να πω είναι πως το συγκεκριμένο πως πέρνει τον τίτλο "τέχνη". Πρόσφέρει κάτι σε αυτόν που το βλέπει? Είναι αισθητικά ευχάριστο? Που απευθύνεται? Ποιός ο λόγος υπαρξής του τελικά εκτός απο το να προσβάλει και να σοκάρει το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων αυτής της χώρας? Μήπως θα έπρεπε να υπάρχουν κάποιες πρυποθέσεις πριν ονομαστεί κάτι τέχνη? Έστω ότι έιναι τέχνη το συγκεκριμένο , ποιο είναι ακριβώς το μύνημα που θέλει ο δημιουργός του να περάσει και το λογοκρίνουν. Γιατί η λέξη λογοκρισία περιέχει την λέξη "λόγος", η οποία όμως απουσιάζει απο το συγκεκριμένο αντικέιμενο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.