Προς το περιεχόμενο

πολυ οπισθοδρομιση

nikp52

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Billdane αν στη θέση του σταυρού ήταν το logo μιας εταιρίας η ενός κόμματος ( you know :wink: ) ή η φωτογραφία σου θα έλεγες τα ίδια ??

• Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ήταν της μόδας πριν λίγο καιρό, στον insomnia, να μιλάνε εναντίον της εκκλησίας. Βέβαια τώρα πέρασε και αυτό, ας μην το ξαναεπαναφέρουμε.

Ασχετο, αλλά ο Άνθιμος θεωρείτε ο καλύτερος κληρικός αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Και είναι και ο πιο αγαπητός, αφού ακόμα και ο Λαζόπουλος είχε μιλήσει με καλά λόγια για αυτόν!

Δημοσ.
ενω η εκσπερματωση πανω σε σταυρους και βινεο με αυνανισμους με τον εθνικο υμνο ειναι...προοδευτικα:roll:

δεν έχεις πάει ακόμα με γυναίκα στην Αγία Τράπεζα, δεν ξέρεις τι χάνεις...

• Super Moderators
Δημοσ.
Billdane αν στη θέση του σταυρού ήταν το logo μιας εταιρίας η ενός κόμματος ( you know :wink: ) ή η φωτογραφία σου θα έλεγες τα ίδια ??

Οι απόψεις μου περί ελευθερίας έκφρασης κλπ κλπ κλπ είναι οι ίδιες ανεξαρτήτως αντικειμένων, προσώπων, καταστάσεων κλπ!

Χαριτωμένο το αστειάκι περί κόμματος αλλά λίγο εκτός θέματος στη συγκεκριμένη περίπτωση (αν και με λίγη προσοχή σε ένα κομμάτι από την ομιλία του Άνθιμου, θα βγάζαμε πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα).

Απο κει και πέρα υπενθυμίζω πως όλα αυτα τα αισχρά και σατανικά κλπ κλπ έλαβαν χώρα σε έναν ειδικό χώρο και όχι χύμα στο κύμα ακριβώς για να μη σοκαριστούν όλοι! Πρέπει σώνει και καλά να φτάσουμε σε σημείο να θέλουμε να σκοτώσουμε καλλιτέχνες (έστω και χωρίς ταλέντο) όπως τότε με τα σκίτσα του Μωάμεθ?

Σχετικά με τη νομοθεσία και την τιμωρία των "υπευθυνων" δεν έχω να σχολιάσω τίποτα! Έχουμε να κάνουμε αναθεώρηση εδώ και δεκαετίες και με την ίδια λογική που διώκεται ο τύπος που απλά φιλοξενούσε λινκ από μια σελίδα που ενόχλησε κάποιον, θα δικαστούν και οι υπόλοιποι... Σιγά τα αυγά (έχει όμως πολύ ενδιαφέρον να ψάξετε και να βρείτε από ποιούς έγινε η μήνυση :P)!

Άσχετο: Στο χωριό μου λέγαμε μια παροιμία! "Η παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς!"

:roll:

Δημοσ.
Ήταν της μόδας πριν λίγο καιρό, στον insomnia, να μιλάνε εναντίον της εκκλησίας. Βέβαια τώρα πέρασε και αυτό...
Αντίθετα, η εγρήγορση ορισμένων, όποτε (θεωρούν ότι) γράφεται κάτι μειωτικό για την επιχείρηση που διευθύνει ο κάθε κ. Παρακευαΐδης, παραμένει διαχρονική...

No offence anyway.

Δημοσ.

Μια φίλη μου, βγαίνοντας απο την εκδήλωση, ένιωσε κάτι στο κεφάλι, να γλυστράει. Ενα χαρτί είχε πέσει απο Πάνω. έσκυψε, το πήρε και το διάβασε σιωπηλά (ευτυχώς):

"Δεήcειc, Προcευχέc, και ολονυκτίεc, αλληλοcυγκρουόμενεc δεν λαμβάνονται υπ όψη. Αποφαcίcτε επιτέλουc τι θέλετε, και υποβάλατε έν αίτημα ανα υπόθεcη, και εφ όcον ανήκει στη cφαίρα αρμοδιοτήτων Μαc, θα επιληφθούμε."

Last time We checked, οι πλοιοψηφία των γειτόνων cαc δήλωνε Χ.Ο., οπότε οι παρακλήσεις τουc, με την αντίθετη ακριβώc επιθυμία, φτάνουν κι αυτέc στο Γραφείο Μαc.

Δεδομένου οτι συμφωνα με εναν απο τους βασικούς όρους του στάνταρ πακέτου, "όλοι οι άνθρωποι θεωρούνται ίσοι ενώπιων Του",

αδυνατούμε να σας εξυπηρετήσομεν.

Η κλήση σας διαβιβάστηκε σε πιο ευέλικτους φορείς: τοπικό βολευτή, νομάρχη, καναλάρχη.

Σε περίπτωση που θεωρήτε οτι κακώς, τα mail των γειτόνων παραλαμβάνονται απο το Γραφείο μαc, διοτι θεωρήτε οτι δεν ειναι γνήσιοι ΧΟ,

πιθανον ανήκεται στην κατηγορία μελών που στην ερώτηση:

"τι είστε; Ορθόδοξος, Καθολικός, Διαμαρτυρόμενος, άλλο, ή Δ/Α ?", απαντάτε: "Χριστιανός!" ή "Ελληνας!". package Β1GR.

σε αυτή την περίπτωση, πάλι δηλώνουμε αναρμόδιοι, καθώς στο δικό σας "πακέτο" αναφέρεται ξεκάθαρα ο όρος:

2003.98.627 . Κάθε λαός, και κάθε κράτος έχει το Θεό του, και κανένας θεός δεν δικαιούται ανάμιξης στα εσωτερικά των άλλων πημνείων.

εκ του Γραφείου Τύπου.

Μετα τιμής,

ο Γραμματέας

-----------------------------------------------------------------

Σημ: παρότι επανηλημένως σας έχουμε τονίσει για τα προβλήματα που δημιουργόυν τα εναλλακτικά πακέτα τύπου Β1, καθώς συνηθίζεται να μετακινούνται λαοί και σύνορα, συμφωνα με τις επιθυμίες σας, με αποτέλεσμα την αδυναμία δρομολόγησης αιτημάτων, πολλά μέλη συνεχίζουν να τα επιλέγουν με τα γνωστά προβλήματα. Αν επιμένετε θα το υποστούμε: Το Μέλος έχει πάντα δίκιο. Ζωή σε λόγου σας.

:)
  • Super Moderators
Δημοσ.
ελευθερια λογου τα εθνικα/θρησκευτικα η οτιδηποτε συμβολα ΚΑΘΕ χωρας και λαου να ειναι στο ελεος του καθε βαρεμενου κουλτουριαρη που ψαχνει απεγνωσμενα να διαφημιστει?

και στην τελικη δεν λεμε συνεχεια οτι 'δεν εφαρμοζονται οι νομοι' κτλ κτλ

ε λοιπον υπαρχει ενας νομος για το θεμα-εκτος και αν και αυτο ειναι 'αντιδημοκρατικο'

Ήταν της μόδας πριν λίγο καιρό, στον insomnia, να μιλάνε εναντίον της εκκλησίας. Βέβαια τώρα πέρασε και αυτό, ας μην το ξαναεπαναφέρουμε.[...]

Φυσικά, ελευθερία λόγου μόνο για τον λόγο που συμφωνεί με τον δικό μας, έτσι; Οι νεο-ορθόδοξοι Ταλιμπάν μπορούν να επεμβαίνουν και να βρίζουν ό,τι γουστάρουν (πρόσφατη άλλωστε η επίθεση του Παναγριωτάτου κ. Παρασκευαΐδη στις πολιτικές μειοψηφίες - ξέρει αυτός, η "εθνοσωτήριος κυβέρνησις" την οποία ύμνησε όταν.. σπούδαζε είχε τον τρόπο της με τις μειοψηφίες...), αλίμονο όμως σε αυτούς που θα ζητήσουν να εκφράσουν το διαφορετικό.

Δείγμα της δημοκρατίας μας κι αυτό...

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ολομέτωπη επίθεση του κ. Παρασκευαΐδη και των παραφυάδων αυτού κατά των "κουλτουριάρηδων"....

Το προφέρουν λες και η ύπαρξη κουλτούρας και πολιτισμού είναι ύβρις!

Φυσικά! Η εκκλησία έχει αποδείξει, αιώνες τώρα, πώς συμπεριφέρεται σε όσους μετέρχονται πολιτισμού που εκφεύγει από τα πλαίσια της δικής της "νομιμότητας": Αφορισμός του Εμμανουήλ Ροΐδη (κουλτουριάρης κι αυτός), αφορισμός του Ανδρέα Λασκαράτου, αφορισμός Αλεξάνδρου Υψηλάντη και Μιχαήλ Σούτσου, παρ'ολίγον αφορισμός για τον Καζαντζάκη, "μαχητικές" διαδηλώσεις για το κινηματογραφικό έργο "Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται" (με "άγιο" ξύλο και σημαντικές φθορές σε κινηματογράφους).

Ο πολιτισμός είναι απών - αρκεί να είναι η εκκλησία παρούσα.

Αιδώς Αργείοι!

• Super Moderators
Δημοσ.
Φυσικά, ελευθερία λόγου μόνο για τον λόγο που συμφωνεί με τον δικό μας, έτσι; Οι νεο-ορθόδοξοι Ταλιμπάν μπορούν να επεμβαίνουν και να βρίζουν ό,τι γουστάρουν (πρόσφατη άλλωστε η επίθεση του Παναγριωτάτου κ. Παρασκευαΐδη στις πολιτικές μειοψηφίες - ξέρει αυτός, η "εθνοσωτήριος κυβέρνησις" την οποία ύμνησε όταν.. σπούδαζε είχε τον τρόπο της με τις μειοψηφίες...), αλίμονο όμως σε αυτούς που θα ζητήσουν να εκφράσουν το διαφορετικό.

Δείγμα της δημοκρατίας μας κι αυτό...

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ολομέτωπη επίθεση του κ. Παρασκευαΐδη και των παραφυάδων αυτού κατά των "κουλτουριάρηδων"....

Το προφέρουν λες και η ύπαρξη κουλτούρας και πολιτισμού είναι ύβρις!

Φυσικά! Η εκκλησία έχει αποδείξει, αιώνες τώρα, πώς συμπεριφέρεται σε όσους μετέρχονται πολιτισμού που εκφεύγει από τα πλαίσια της δικής της "νομιμότητας": Αφορισμός του Εμμανουήλ Ροΐδη (κουλτουριάρης κι αυτός), αφορισμός του Ανδρέα Λασκαράτου, αφορισμός Αλεξάνδρου Υψηλάντη και Μιχαήλ Σούτσου, παρ'ολίγον αφορισμός για τον Καζαντζάκη, "μαχητικές" διαδηλώσεις για το κινηματογραφικό έργο "Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται" (με "άγιο" ξύλο και σημαντικές φθορές σε κινηματογράφους).

Ο πολιτισμός είναι απών - αρκεί να είναι η εκκλησία παρούσα.

Αιδώς Αργείοι!

Ναι και τώρα εσύ περιμένεις να σε καταλάβουν όλοι... :mrgreen:

Δημοσ.

ο Φασισμός της Διαννόησης σε όλo του το μεγαλείο. σου τα λένε έτσι ωστε να μην καταλάβεις αν πρόκειται για κατηγορία ή συνηγορία :)

ο "απλός λαός" δεν εχει δικαιώματα; καi, τελος πάντων, αυτός ο.. Ροΐδης, ειναι ο γνωστός, ο παρτενέρ του Τσέχωφ στην άμυνα της Σπάρτα,

, ή απλή συνονυμία;
Δημοσ.

Ωραία κύριοι billdane και παρεδώσε .Εγώ αύριο θα κανω μια έκθεση με τις γυναίκες μητέρες κόρες σας σε αποτροπιαιες πράξεις και θα την ονομάσω το "οιδιπόδειο σύμπλεγμα".Αν παρεξηγηθείτε πρόβλημα σας έχουμε ελυθερία έκφρασης

Εσεις λαλάκες καθήστε να πληρώνετε για τον κάθε άχρηστο ζωγράφο.Η τέχνη είναι από το λαό προς το λαό.

• Super Moderators
Δημοσ.
Ωραία κύριοι billdane και παρεδώσε .Εγώ αύριο θα κανω μια έκθεση με τις γυναίκες μητέρες κόρες σας σε αποτροπιαιες πράξεις και θα την ονομάσω το "οιδιπόδειο σύμπλεγμα".Αν παρεξηγηθείτε πρόβλημα σας έχουμε ελυθερία έκφρασης

Εσεις λαλάκες καθήστε να πληρώνετε για τον κάθε άχρηστο ζωγράφο.Η τέχνη είναι από το λαό προς το λαό.

Καταρχήν στο συγκεκριμένο έργο (πολλα διαφορετικά θέματα μπλέξαμε σε αυτό το topic...) έπαιζε ένας ηθοποιός και όχι η μάνα μου, η αδερφή μου, ο πατέρας μου κλπ κλπ κλπ. Αυτό που λες είναι λίγο εκτός θέματος! Το ότι εσένα σου προκαλεί αηδία είναι σεβαστο αλλά μην περιμένεις και απο όλους τους υπόλοιπους να νιώθουν το ίδιο! Εξάλλου δεν μιλάμε για το περιεχόμενο του έργου αλλά για το δικαίωμα ενός καλλιτέχνη (η σκηνοθέτης που το δημιούργησε είναι αναγνωρισμένη διεθνώς) να εκφραστεί όπως θέλει!

Επίσης πόσοι από εσάς το είδαν αυτό το video? :P

• Super Moderators
Δημοσ.

Η πεμπτουσία του λαϊκισμού. :D

Παρεπιπτόντως, μάθε επιτέλους μερικά βασικά πράγματα. Όπως, για παράδειγμα, τι είναι το Οιδιπόδειο Σύμπλεγμα.

Αν δεν ξέρεις, ο Οιδίπους δεν είναι κανάς σέντερ φορ της Μίλαν ή του ΠΑΣ Γιάννενα.

(Αν ήξερες, δεν θα έβαζες μέσα τη γυναίκα μου και την κόρη μου - θα'χες μόνο τη μάνα μου ;) )

Έτσι, αν δεν καταλαβαίνεις εσύ, δεν είναι τέχνη.

Τα ίδια ακριβώς έλεγε και το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα το 1933-1945. Λες να μαντρώσουμε τους "κουλτουριάρηδες" που δεν συμμερίζονται τη δική σου «παιδεία»; Να κάψουμε και μερικά έργα για παραδειγματισμό;

Δημοσ.

Δηλαδή δεν ισχύει το ''ελευθερία του κάθε ανθρώπου μέχρι εκεί που να μην επηρεάζεται η ελευθερία των άλλων''? Δεν μπορώ εγώ να είμαι ελεύθερος να πιστεύω ότι και όπως θέλω χωρίς να έχω τον κάθε ''κουλτουριάρη'' και τον κάθε ''απελευθερωμένο'' να προσβάλει αυτά που πιστεύω ? Δεν είμαι κατά της τέχνης (εννοείται) αλλά δεν μπορώ να βγάλω ένα τραγούδι που να λέει π.χ ''όλοι οι εβραίοι είναι μαλάκες'' και μετά τρέχα γύρευε, να σας αφήσω εσάς να ψάχνετε τι θέλει να πει ο ποιητής... Κακά τα ψέματα αν δεν προκαλέσεις και λίγο με την ''τέχνη'' σου, μόνο η μαμάκα σου θα σε ξέρει άντε και οι γειτόνοι.

• Super Moderators
Δημοσ.

Από τα Νέα (είναι μεγάλο αλλά αξίζει τον κόπο να το διαβάσετε ώστε να βγάλετε και τα τυχόν συμπεράσματά σας!):

"

Θύμα λογοκρισίας έπεσε το βίντεο- έργο τέχνης, που κατασχέθηκε (!) στη διεθνή έκθεση Αrt Αthina προκαλώντας έντονες αντιδράσεις

Μεσημέρι Σαββάτου, δύο παρά τέταρτο. Την ώρα που εκατοντάδες επισκέπτες της (13ης) διεθνούς εικαστικής έκθεσης Αrt Αthina περιηγούνται τα περίπτερα των 71 γκαλερί, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης καταφτάνουν στον χώρο της Ηelexpo για να διερευνήσουν ανώνυμη καταγγελία περί «προσβολής εθνικών συμβόλων». Και φεύγουν με διπλή λεία: το «προσβλητικό» έργο τέχνης (βίντεο) της Εύας Στεφανή και τον γενικό διευθυντή της έκθεσης, Μιχάλη Αργυρού για να δώσει εξηγήσεις, βάσει νόμου του 1931!

Το έργο κατασχέθηκε ως αποδεικτικό υλικό, ο διευθυντής πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο μέχρι να αφεθεί χθες το μεσημέρι ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα για να παρουσιαστεί σήμερα στο μονομελές πλημμελειοδικείο, η καλλιτέχνις αναζητείται και ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης νίπτει τας χείρας του.

Κάτω από μια κυλιόμενη σκάλα και με πολλές πινακίδες που επεσήμαναν πως το έργο είναι ακατάλληλο για άτομα κάτω των 18 η κενή οθόνη άλλοτε πρόβαλε το επίμαχο βίντεο: επεξεργασμένες σκηνές από παλιά ελληνικά πορνό με πολύ κοντινά πλάνα σε γυναικεία γεννητικά όργανα, υπό την υπόκρουση του εθνικού ύμνου. «Η αφαίρεση έργου τέχνης από μια έκθεση είναι σε κάθε περίπτωση απαράδεκτη», είπε στα «ΝΕΑ» η καλλιτέχνις Εύα Στεφανή, γνωστή για το ντοκιμαντέρ της και τα εικαστικά της βίντεο, λέκτωρ κινηματογραφικής θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Αν καταργήσουμε τον τρόπο που εκφράζεται ο καλλιτέχνης τότε οδηγούμαστε στο χάος», λέει από την πλευρά της η επιμελήτρια Νάντια Αργυροπούλου, στην παράλληλη έκθεση της οποίας (στο πλαίσιο της Αrt Αthina) παρουσιάστηκε το βίντεο. «Με ρωτούν αν ήταν καλό το έργο κι εγώ ρωτώ: αυτό που συνέβη ήταν δημοκρατικό;».

«Η τέχνη πρέπει να προκαλεί», προσθέτει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Αrt Αthina, Χρήστος Σαββίδης. «Η προβολή γινόταν σε μία απολύτως θεσμική έκθεση και όχι σε μια πλατεία ή σε ένα ναό. Δεν υποχρεώθηκε κανείς να μπει στο χώρο. Πρέπει επιτέλους να απελευθερωθούμε από τους δύο-τρεις θερμοκέφαλους που "προστατεύουν" τα σύμβολα».

Ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης δήλωνε απλώς: «Το συγκεκριμένο έργο δεν είναι σύμφωνο ούτε με την αισθητική ούτε με τις αρχές μου, πλην όμως, κάθε καλλιτέχνης φέρει το βάρος της υπογραφής του. Μέσα στο πλαίσιο αυτό οι καλλιτέχνες έχουν τη δυνατότητα και την ελευθερία της δημιουργίας και οι πολίτες το δικαίωμα να απορρίπτουν ή όχι ό,τι πιστεύουν πως προσβάλει εθνικά σύμβολα».

Οι αντιδράσεις του εικαστικού- και όχι μόνο- κόσμου ήταν εντονότατες. Και όχι άδικα όταν το έργο επαναλαμβάνεται τέσσερα χρόνια μετά το «κυνήγι μαγισσών» με θύματα δύο έργα τέχνης στη διεθνή εικαστική έκθεση Οutlook (είχαμε την αποκαθήλωση πίνακα του Βέλγου καλλιτέχνη Τιερί Ντε Κορντιέ που θεωρήθηκε ότι «προσέβαλε τα χρηστά ήθη», διότι απεικόνιζε εκσπερμάτωση σε σταυρό, αλλά και τη συνουσία με καρπούζι σε φωτογραφικό έργο του Θανάση Τότσικα που έπεσε θύμα βανδαλισμού).

Η κατάσχεση έγινε μεν με ανώνυμη καταγγελία, αλλά θεωρείται βέβαιο πως πίσω της βρίσκονται εθνικιστικοί κύκλοι που θέλουν να προβληθούν εν όψει εκλογών- όπως και στην περίπτωση του Οutlook- ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ «κατακεραύνωνε» τον εικαστικό κόσμο μέσω των καναλιών. Η διαφορά είναι πως τώρα φτάσαμε πια σε συλλήψεις και κατασχέσεις!

«Στο Οutlook κατέβασαν το έργο, τώρα το κατάσχουν. Την επόμενη φορά θα μας τουφεκίσουν; Δεν έχει νόημα να γίνεται τέχνη υπό αυτούς τους όρους», υποστηρίζει ο εικαστικός Γιάννης Ζιώγας, ο οποίος κατέβασε τα έργα του από το περίπτερο της γκαλερί Ρ37 όπου εκτίθονταν και έγραψε στον τοίχο με κόκκινη μπογιά «Αυτή η έκθεση είναι λογοκριμένη».

Την ίδια ώρα δεκάδες εικαστικοί συγκεντρώνουν υπογραφές συνυπογραφής του έργου της Εύας Στεφανή, ώστε να θεωρούνται όλοι συνυπεύθυνοι, ενώ σήμερα στις 20.00, στην Ιάσωνος 45 (Μεταξουργείο) έκθεση-αντίδραση που να περιλαμβάνει και το επίμαχο έργο."

http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20070604&nid=4898143&sn=

Επίσης στο παραπάνω Link θα βρείτε και link προς άλλη σελίδα στην οποία υπαρχει και το επίμαχο video!

Δημοσ.

με μεγάλη μου έκπληξη συμφωνώ απολύτως με τα 2 πρόσφατα ποστς του "παρεδώσε"...

"Διαφωνώ με ό,τι λες αλλά, θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες !" Βολταίρος

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...