mariosCS Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 ο δίσκος μου είναι σε 4 partitions. 1)NTFS with Window$XP installed 2)NTFS for backup/storage use 3)Swap 4)ext3 with Kubuntu 7.04 installed Προς το παρόν όλα δουλεύουν ρολόι, εκτός από το ότι δε μπορώ να έχω όλα τα δικαιώματα στους NTFS "δίσκους" από τα Kubuntu. Όταν πάω δηλαδή στον D:/ δε μπορώ να κάνω delete ένα αρχείο, ή να κάνω copy σε αυτό ένα αρχείο. Γενικά δεν έχω δικαιώματα εγγραφής και modification. Να χρησιμοποιήσω / ανοίξω τα αρχεία από εκεί, μπορώ. Αυτό το πρόβλημα λύνεται? any ideas???? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Εγγενής εγγραφή σε NTFS δίσκους δεν υποστηρίζεται από το GNU Linux. Μόνο ανάγνωση μπορείς να έχεις. Για να έχεις δικαιώματα εγγραφής χρειάζεσαι ειδικό driver. Ένα είναι το Cedega και ένα άλλο το ntfs-3g. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pinkFloyd Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 h alliws kane tous diskou sou fat ~! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Eusebius Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 How to mount Windows partitions (NTFS) on boot-up, and allow users read and write access http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Feisty Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mariosCS Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 h alliws kane tous diskou sou fat ~! τα winXP είναι οκ σε FAT32 ? δε το δοκίμασα ποτέ... How to mount Windows partitions (NTFS) on boot-up, and allow users read and write accesshttp://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Feisty αυτό είχα κάνει εξ' αρχής... έψαξα για το ntfs configuration tool, το εκανα install, αλλά δε το κάνει run όταν το κάνω κλίκ από το Kmenu Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 το ntfs-3g το εχεις εγκαταστησει?αν οχι ανοιξε τον synaptic και εγκατεστησε το.αν εξακολουθει να μην σου ανοιγει το tool πες μας να το κανουμε mount μονοι μας με τον παλιο καλο τροπο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mariosCS Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 το ntfs-3g το εχεις εγκαταστησει?αν οχι ανοιξε τον synaptic και εγκατεστησε το.αν εξακολουθει να μην σου ανοιγει το tool πες μας να το κανουμε mount μονοι μας με τον παλιο καλο τροπο όντος... δεν είχα εγκαταστήσει το ntfs-3g... όταν το έβαλα δούλεψε κανονικά το ntfs configuration tool... λεπτομέρεια και ίσως αυτονόητο για τους πιο έμπειρους, αλλά εμείς οι linux noobs θέλουμε ακόμη συγκεκριμένη καθοδήγηση... :-P Ευχαριστώ πολύ chek2fire... και να σκεφτείς ότι αν δεν λυνότανε το πρόβλημα... ίσως σταματούσα να χρησιμοποιώ kubuntu με dual boot... thx again! cheers 8) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Και να συνέχιζε να μην σου δουλεύει το tool θα το κάναμε mount μόνοι μας δινοντάς το δικαιώματα read/write.Μονο πάντα να θυμάσαι ότι σε αντίθεση με τα win στο linux τα προβλήματα μπορείς να τα λύσεις πάντα αρκεί βέβαια να ξέρεις να το κάνεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Keydo Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 τα winXP είναι οκ σε FAT32 ? δε το δοκίμασα ποτέ... Μια χαρά. Μέχρι στιγμής (εδώ και 1 μήνα περίπου) δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα έχοντας τον δίσκο των Windows σε FAT32, είτε μέσα από Ubuntu 7.04 είτε από XP SP2. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Δοκίμασε να περάσεις στον δίσκο κάποιο αρχείο μεγαλύτερο από 4 Gbyte. Νομίζω ότι το fat32 δεν μπορεί να "καταλάβει" πάνω από 4096 Μbytes. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Keydo Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δοκίμασε να περάσεις στον δίσκο κάποιο αρχείο μεγαλύτερο από 4 Gbyte. Νομίζω ότι το fat32 δεν μπορεί να "καταλάβει" πάνω από 4096 Μbytes. Θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mariosCS Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα. well ???? ???? ???? ???? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.