Προς το περιεχόμενο

RAM αλλά ποιές???

kag3to

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Όχι στο Princeton :wink:

Ναι σε αυτό, σαφώς και είναι προτιμότερο από Corsair Value Select + Akasa heatspreader, αφού έχει πολύ ''σφιχτά'' timings, και φυσικά υψηλότερη τάση...:wink: Έτσι αν προβείς σε o/c, χαλαρώνεις τα timings, και τους δίνεις να καταλάβουν άνετα 500ΜΗz (δεν ξέρω βέβαια αν έχουν και micron D9 chips, αλλά σιγουρότατα ανεβαίνουν περισσότερο από όλους τους συνδιασμούς που έχουμε αναφέρει σε αυτό το thread :wink:)

Δημοσ.

Πάντως αν έχεις χρόνο googlare λίγο και ψάξε αν η Corsair XMS έχει micron D9 chips, γιατί αν έχει ProMos χλωμά τα κόβω τα 500MHz, πιο κάτω μάλλον θα τελικιάζει...:sad:

Πάντως με τάση 2.75V, σίγουρα θα clockaretai πιο καλά από όλα τα άλλα που αναφέραμαι πιο πριν, αφού τα περισσότερα DDR Dimmakia έχουν 2.5-2.6V :wink:

Δημοσ.

αλλά δεν νομίζω πως υπάρχει κύνδινος να την κάψω γιατί και αυτά τα no-name που έχω τώρα όταν τα πάω στα 450 για πχ το σύστημα δεν bootarει κάνει restart και στο bios όλα τα o/c setting γίνονται restore

Δημοσ.

Μα δεν είναι ανάγκη να κάψεις ένα dimmaki για να δεις που πάει...

Το o/c, θέλει προσοχή, και μην πηγαίνεις no-name dimmakia στα 450. Μπορεί να είναι stable το σύστημα για λίγο και μετά να κάνει reboot από μόνο του, ή να κάνεις Clear CMos και να γυρνάνε όλα στις default τιμές, αλλά έχε υπόψην σου, ότι όλα αυτά είναι επιζήμια για το σύστημά σου...

Δεν θέλει και πολύ να πάρεις το dimmaki στο χέρι... Για δοκίμασε να το ζορίσεις και άλλο και θα με θυμηθείς (ειδικά αν ανεβάσεις την τάση σε no-name θα καεί πριν πεις κύμι, όχι κύμινο... :lol:)

Δέχομαι ότι με ένα Clear CMos όλα ΟΚ, αλλά το σύστημα γενικά γίνεται unstable με τα πολλά τέτοια, και μην ξεχνάς: o/c δεν κάνεις για να τελικιάσεις κάτι και σε 1 ώρα να κάνει reboot το σύτημα, αντίθετα ανεβάσεις ταχύτητα με μετριασμένο ρυθμό σε ανεκτά επίπεδα για να μην το πάρεις στο χέρι...

Εγώ είχα πάει Kingston Value Ram στα 2 x 266MHz = 532MHz και το σύστημα λειτούργησε για 1 περίπου ώρα, και μετά reboot (τι να το κάνω το o/c εκεί?), ενώ τώρα με αυτές στα 442MHz όλα ΟΚ...

Δημοσ.

γενικά στο o/c που έχεις κάνει βλέπεις καμία αισθητή διαφορά?

το λέω γιατί τον P4 από 2,4 τον έχω πάει στα 2,95 και δεν βλέπω διαφορά (εκτός από 500 μονάδες στο 3d mark 2006) πάντος από προβλημα δεν έχω κανένα π.χ. ο επεξεργαστής από 41 βαθμούς έχει πάει 42-43 σε Idle άρα δεν έχω πρόβλημα :D

Δημοσ.

Tη θερμοκρασία τη μετράμε σε full load. Το idle το αναφέρουμε έτσι για να βρίσκεται...

Το o/c σε έναν επεξεργαστή 3ετίας, με 0,5mb l2 cache (1mb ο δικός σου prescott, 4mb o c2d, 8mb o core2quad), δεν θα επιφέρει και τρομερές διαφορές...:wink:

Εκτός αν ποτέ του έβαζα μια custom υδρόψυξη με Danger Den, και OC Labs καλούδια να βαρέσω 267FSB x 15 = 4005MHz (μόνο στα όνειρά μου δηλαδή)

Διαφορές δεν είδα, αφού πλέον με παιχνίδια δεν πολυασχολούμαι (ειδικά τώρα στις εξετάσεις) και με τέτοια κάρτα γραφικών, και στο surfarisma και office διαφορές για 300MHz δεν βλέπεις... οπότε μάλλον για την πλάκα μου το έκανα, έτσι για το καλό μωρέ συ... LOL :lol:

Να φανταστείς την κακόμοιρη την 9200, την πήγα από Clock/Memory 200/160 stock @ 292/232 hehehehehe έτσι για να γελασω :lol:

Εμένα πάλι με stock ψύξη και μοναδικό ανεμιστήρα σε αυτό το άθλιο midi tower, του τροφοδοτικού έχω idle 36-38 και full load 50 βαθμούς...

Με ένα συμμάζεμα καλωδίων, ένα CM Stacker με κάμποσους ανεμιστήρες για καλό airflow, και την Zalman 9500 θα χτυπήσω 35άρα σε full load, αλλά λέμε τώρα ότι θέλω 250+ ευρώ οπότε άσε το καλύτερα...:wink:

Δημοσ.

επειδή άλλαξα πολλές φορές γνώμη τελικά καταλήγω εδώ για να βάλω 2GB στο σύστημα αντί για 1GB ;) ... και όσον αναφορά το o/c με κουβέτρες μου φαίνεται πως πάνε μέχρι 442 όπως αναφέρει και ο george_o/c, θα πάω και τον επεξεργαστή στα 3,κάτι και θα είναι comple :D, τί λέτε?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά ανάμεσα σε CRUCIAL CT12864Z40B 1GB PC3200 DDR1 400MHZ και KINGSTON KVR400X64C3A 1GB PC3200 400MHZ VALUE RAM ποιά θα παίρνατε.

Και οι παρακάτω 3 κουβέρτες έχουν καμία διαφορά μεταξύ τους εκτός του χρώματος?

REVOLTEC RAM FREEZER COPPER EDITION

REVOLTEC RAM FREEZER PLATINUM EDITION

REVOLTEC RAM FREEZER GOLD EDITION

Δημοσ.

An thes exw 2x1gb hyperx kingston(pou einai oti kalitero iparxei gia ddr1) k tis poulaw....Kalitera apo oti na dwseis 132 gia na pareis 2x1gb tis aples...kapou ekei tis poulaw k egw k einai klasis anwteres....

Δημοσ.
An thes exw 2x1gb hyperx kingston(pou einai oti kalitero iparxei gia ddr1) k tis poulaw....Kalitera apo oti na dwseis 132 gia na pareis 2x1gb tis aples...kapou ekei tis poulaw k egw k einai klasis anwteres....

1gb θέλω να πάρω και αν εννοείς Dual Channel η mobo μου δεν υποστηρίζει.

υπάρχει και section με αγγελίες :lol:

Δημοσ.

θα ήθελα να ρωτίσω άμα είναι ακόμα νωρίς για DDR3, γιατί όπως ξεκίνισε π.χ. η DDR2 με 553MHz και έχει φτάσει μέχρι τα 1150ΜHz, έτσι και η DDR3 από 1333 φτάσει κανα 2000?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...