george_o/c Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Δεν είχα δει ότι είχες ήδη cooler και μάλιστα πολύ καλό, λέω για το XTC Cooler... Σε καμία περίπτωση μην το αλλάξεις με το Dominator όχι ότι είναι κακό αλλά κατά τη γνώμη μου το XTC είναι καλύτερο... Όσο για τις κουβέρτες δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητες με τέτοιο cooler. Και πάλι όμως δε θα κλόκαρα προσωπικά noname dimmakia. Όταν πάρεις τις Kingston ανέβασε 240 άφοβα με αυτό το cooler που έχεις (240 x 2= 480MHz). Άμα δεις και δεν bootarei το σύστημα πριν φτάσεις στα 480 δώσε +0.1V να πάρουν περισσότερο ρεύμα, αν και δεν νομίζω να χρειαστεί...
kag3to Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Όσο για τις κουβέρτες δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητες με τέτοιο cooler. Πήγαινε μία εδώ και άμα μπορείς πές μου επιπλέον τη γνώμη σου για το άμα θα εφάπτεται μία κουβέρτα με το XTC Cooler. Και κάτι ακόμα πήγαινε μία εδώ και πες την γνώμη σου, thanks:D !
kag3to Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 george_o/c εάν είδες τα παραπάνω επειδή σκεύτομαι να πάρω 1GB RAM αυτή ή αυτή?, πες μου άν είναι καλύτερα να πουλήσω το cooler που έχω και αν βάλω μία κουβέρτα. (το λέω γιατί δεν νομίζω να πάρω αργότερα άλλες μνήμες και το cooler θα κάθεται τσάμπα να φυσάει την μια)
george_o/c Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Σόρρυ ρε συ είχα μπερδευτεί... Καλύτερο κλοκάρισμα οι Corsair άρα πήγαινε για αυτές...:wink: Φυσικά αν είναι μόνο να κρατήσεις ένα dimmaki τι να το κάνεις το cooler? Οπότε πάρε μια κουβέρτα... υπολόγιζε 460MHz με κουβέρτα και Corsair
kag3to Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Σόρρυ ρε συ είχα μπερδευτεί... Καλύτερο κλοκάρισμα οι Corsair άρα πήγαινε για αυτές...:wink: Φυσικά αν είναι μόνο να κρατήσεις ένα dimmaki τι να το κάνεις το cooler? Οπότε πάρε μια κουβέρτα... υπολόγιζε 460MHz με κουβέρτα και Corsair ok thanks πολύ χρήσιμα αυτά που μου είπες ... αλλά κάτι άλλο την μνήμη να την βάλω κοντά στον επεξεργαστή ή κοντά στα CD drives ?
george_o/c Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Koίταξε ακόμα και σε midi Tower δεν νομίζω να είναι "κοντά" στα 5.25 Drives, απλά προς τη μεριά τους. Nαι, τέλοσπάντων, όπου και να την βάλεις δεν παίζει ρόλο... Βασικά τώρα που ξαναείδα την photo της mobo από πάνω, και είδα το cpu cooler τέρας (9500 εεε? καταπληκτικό cooler), αν τις βάλεις δίπλα στο cpu o αέρας που θα περνάει από πάνω τους, θα παίρνει και το ζεστό μαζί (που θα φεύγει από τις κουβέρτες :wink:)... Αν είναι έτσι...
george_o/c Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Α και εφόσον φοράει η cpu σου 9500 (Νοrhtwood δεν είναι? Αχ αυτοί οι Northwood, εγώ έχω τον 3άρι με stock cooler @ 3315MHz), bare in mind that Northwood has huge overclocking potential. Με την ψύκτρα που έχεις πήγαινε κατευθείαν για 3GHz, θα σε πάει ανετότατα... Τι mobo έχεις? Θερμοκρασίες idle, full load? Πρέπει να είναι γύρω στα 25 idle ε? Τροφοδοτικό? Να δούμε τι θα γίνει, πάντως τρώει πολύ o/c! hehehehe :twisted:
kag3to Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 ναι Zalman CNPS9500 LED ειναι idle η θερμοκρασία του επεξεργαστή είναι 41 αλλά έπεξα το Need For Speed: Carbon και έχει πάει στους 46. Έχω βάλει και zalmnan cooler στην κάρτα γραφικών το οποίο δεν φαίνετε καλά και είτε το πιστεύεις είτε όχι την θερμοκρασία από 51 την πάει 42. mobo δεν είναι και πολύ καλή δες εδώ υπόψην δεν θέλω να το κάψω το μηχάνημα γιατί μετά δεν έχει άλλο :-D
george_o/c Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Xmmmm πώς γίνεται 41 βαθμοί κελσίου idle ο επεξεργαστής σου... Εμένα που είναι ο 3άρης σε idle είναι στους 30 βαθμούς (υπόψην ότι το κουτί μου είναι ένα απλό midi Tower με μόνο ανεμιστήρα του τροφοδοτικού πίσω) και full load πάει 44. Μπας και έχεις Prescott? Για την GPU το πιστεύω μιας και κάνει καλή δουλειά η Zalman γενικά στον τομέα ψύξης :wink:... Επειδή πάντως βλέπω ότι έχει δυνατότητες το mobo σου αν ενδιαφερθείς να ξεκινήσεις πες το... Υ.Γ Ακόμα και τώρα που λειτουργεί στα 3315MHz, idle έχει 36-38, και full load 50 βαθμούς (με stock cooler και κάκιστο air flow)
kag3to Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 δεν νομίζω να κάνω κανά τρελό o/c και δεν ξέρω άμα είναι Prescott μάλλον με socket 478, και εμένα το κουτί απλό είναι με ροή αέρα από το πλάι και με εισαγωγή από μπρoστά και εξαγωγή από πίσω (το θέμα είναι πως έχει και το τροφοδοτικό ένα 12αρι) συνήθως το CPU το πάω στα 2,6 ή 2,8 χωρίς να παρατηρώ διαφορά στη θερμοκρασία idle αλλά ουτε και στην επίδοση
george_o/c Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Με το μάτι διαφορά που να δείς? Στο ναρκαλιευτή, στο net surfing, ή στο word...? Άσε το 2.4 και τρέξε ένα 3D Mark, μετά πήγαινε 3 και ξανατρέξε το να δεις διαφορά...:wink:... Μάλλον Prescott είναι το άτιμο (Socket 478 υπήρξαν και Northwood και Prescott)... Αλλά τι προσπαθούμε να μαντέψουμε, να κάνουμε σωστά τη δουλειά... Εδώ, πάτα CPU-Z download πάνω αριστερά και τρέξε το, είναι ότι καλύτερο freeware για πληροφορίες CPU, Ram... Τρέξε το και πες μου τι CPU έχεις...
george_o/c Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Καλά το υποψιάστηκα, τέτοιες θερμοκρασίες ακόμα και με το stock cooler σε Norhtwood είναι εξωπραγματικές. Λοιπόν ανέβασε το fsb σε 150 x 18 = 2700 για αρχή. Πρόσεχε με τις μνήμες βέβαια και τους διαιρέτες. Αν δεν έχει να παίξεις με διαιρέτες και είναι 1:1 τότε πας μόνο μέχρι και 170 x 18 = 3060. Kαι οι μνήμες θα λειτουργούν σε περίπου 480ΜΗz.. Μια χαρά θα είναι, οι επιδόσεις στα παιχνίδια σίγουρα αισθητές...:wink: Αν δε μπορείς να βρεις την αναλογία με τους διαιρέτες μέσω BIOS την λέει στο cpu-z στην καρτέλα της Memory ----> FSB/DRAM π.χ 1|1 Υ.Γ προσοχή ε? To FSB σιγά σιγά 2-3 MHz κάθε φορά όχι τρελά πράγματα. Σε περίπτωση που κολλήσει (πριν από τα 3.2 και με τέτοιο cpu cooler αποκλείεται) αλλά λέμε κάλε clear CMOS (ξέρεις το jumperaki πάνω στο mobo σου...:wink: Γενικά το overclocking είναι μπελαλίδικο, αλλά σε συνεπαίρνει εύκολα...! συνήθως το CPU το πάω στα 2,6 ή 2,8 χωρίς να παρατηρώ διαφορά στη θερμοκρασία idle αλλά ουτε και στην επίδοση τη θερμοκρασία την μετράμε όταν είναι σε full load, για να δεις αν έχεις και καλά αποτέλεσματα..:wink: Αν από idle σε full load η διαφορά είναι χαοτική π.χ δεν έχεις καταφέρει και κάτι Απλώς την idle την αναφέρουμαι έτσι για να βρίσκεται...
kag3to Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 που λες george_o/c επειδή δεν τα ξέρω και πολύ καλά αυτά με τους πολλαπλασιαστές και έτσι , λεω να το αφήσω έτσι όπως είναι και το πολύ πολύ να πάω τον επεξεργαστή στα 2,8 και η μνήμη από μόνη της θα πάει στα 480 η κάτι τετοιο. anyway thanks
george_o/c Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Με ένα πρόχειρο υπολογισμό αν πας τον επεξεργστή από stock 135 x 18 = 2430MHz @ 170 x 18 = 3060MHz, δηλαδή ανεβάσεις το FSB κατά 170 - 135 = 35MHz τότε οι μνήμες θα ανέβουν από 200 x 2 = 400MHz @ 235 x 2 = 470MHz. Πάντα βέβαια με την προϋπόθεση να είναι 1|1 (λογικά τόσο είναι το default από τον κατασκευαστή) οπότε ΟΚ μια χαρά... Ελπίζω να βοήθησα :D
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.