Προς το περιεχόμενο

Ηλεκτρονικά καταστήματα - Φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια

Japan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συνεχώς βλέπω διαφημίσεις για νέα ηλεκτρονικά καταστήματα, για οτιδήποτε μπορούμε να φανταστούμε. Λουλούδια, εργαλεία, ηλεκτρικές συσκευές, ρούχα, ότι θες...

Αυτό που έχω παρατηρήσει όμως είναι ότι αρκετά από αυτά δεν αναγράφουν διεύθυνση και επωνυμία εταιρίας, πως διαχειρίζονται τα προσωπικά μας δεδομένα, και άλλα. Αν δεν κάνω λάθος, θα πρέπει να γίνει κάποια αίτηση στην ΑΠΠΔ για άδεια επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων. Πόσοι την έχουν κάνει?

Ποιοί είναι αυτοί με τους οποίους θα κάνουμε την συναλλαγή μας? Και αν δεν δώσουμε πιστωτική κάρτα, έχει καλώς. Αν όμως ξεγελαστούμε με το λουκετάκι και το https, ξέρουμε πραγματικά σε ποιον δίνουμε τα στοιχεία μας? Έχουν βγει πιστοποιητικά SSL της πλάκας, τα οποία παρέχουν ΜΟΝΟ κρυπτογράφηση και δεν πιστοποιούν την ταυτότητα της εταιρίας και κατά πόσο αυτή υφίσταται. Οπότε πολλοί, βλέπουν λουκετάκι, και νομίζουν πως μπορούν να δώσουν προσωπικά στοιχεία και αριθμούς πιστωτικής κάρτας χωρίς πρόβλημα. Δείτε όμως και το subject του πιστοποιητικού, να δείτε αν εκεί αναφέρεται η επωνυμία της εταιρίας...Αν όχι, δεν ξέρετε σε ποιον τα δίνετε.

Εσείς τι προσέχετε όταν αγοράζετε online?

Δημοσ.

αγοραζω μονο απο 2-3 συγκεκριμενα καταστηματα τα οποια τα ξερω σαν εταιρειες....επισης κατα κορον χρησιμοποιω paypal.μεχρι τωρα μονο μια φορα εχω πεσει θυμα μιας διατραπεζικης συναλλαγης (10 ευρω!!!) απο μεγαλη εταιρεια στο χωρο του on-line στοιχηματος την οποια και αποδιδω σε δικο μου λαθος.(ημουν μικρος και αμυαλος!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:αυτα!)

Δημοσ.

αν και εχω κανει αρκετες αγορες,μονο σε μια περιπτωση εχασα λεφτα,απο μηνιαια συνδρομη που κρατησε ενα μεγαλο site,χωρις την εγκριση μου.Φυσικα εδωσα εντολη αποκλεισμου,και απεγκατεστησα το προγραμμα του αμεσως.Με τρελλανανε στα email αλλα ουτε που τους απαντησα.Δεν το αναφερω ,μονο και μονο επειδη οσοι δεν το γνωριζουνε θα επιχειρησουν να το δοκιμασουνε,και το μονο που δεν <γουσταρω> ειναι να τους κανω διαφημηση.

Δημοσ.

Eχω ψωνίσει με πιστωτική απο αρκετά διαφορετικά μαγαζιά.Ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Οταν ενδιαφέρεσε να ψωνίσεις απο κάπου συγκεκριμένα, τσέκαρε σε σχετικά με το αντικείμενο forum, και θα σου απαντήσουν αν είναι ΟΚ ή οχι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...