headbanger Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 λοιπόν , έχω το εξής πρόβλημα με διάφορους υπότιτλους που κατεβάζω. ενώ σε περιβάλλον windows εμφανήζονται κανονικά, σε linux εμφανίζονται όπως στην εικόνα. μπορεί κάποιος να με βοηθήσει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Είναι κωδικοποιημένοι σε windows-1253 (ή iso-8859-7) character encoding και ο editor πάει να τους ερμηνεύσει σύμφωνα με UTF-8 encoding. Δύο επιλογές: - Μετατρέπεις το αρχείο σε utf-8 >cat file.srt | iconv -f windows-1253 -t utf8 > file2.srt - ή χρησιμοποιείς έναν editor με δυνατότητα χειροκίνητης επιλογής κωδικοποίησης όπως ο kate ή ο (g)vim (για τον gedit δεν ξέρω). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Koultouras Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Στον gedit πατας ανοιγμα, διαλεγεις το αρχειο με τους υποτιτους και κατω δεξια αν θυμαμαι καλα σου εχει να διαλεξεις encoding. Διαλεξε το iso-8859-7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
headbanger Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 ευχαριστώ για τον χρόνο σας παιδιά . ακόμα 1 thread που πάει στο αρχείο μου!!! Βέβαια αυτοί που γράφουν τους υπότιτλους καλό 8α ήταν να τους είχαν κδικοποιήσει σε utf-8/iso και όχι σε win-1234 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.