headbanger Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 λοιπόν , έχω το εξής πρόβλημα με διάφορους υπότιτλους που κατεβάζω. ενώ σε περιβάλλον windows εμφανήζονται κανονικά, σε linux εμφανίζονται όπως στην εικόνα. μπορεί κάποιος να με βοηθήσει?
nske Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Είναι κωδικοποιημένοι σε windows-1253 (ή iso-8859-7) character encoding και ο editor πάει να τους ερμηνεύσει σύμφωνα με UTF-8 encoding. Δύο επιλογές: - Μετατρέπεις το αρχείο σε utf-8 >cat file.srt | iconv -f windows-1253 -t utf8 > file2.srt - ή χρησιμοποιείς έναν editor με δυνατότητα χειροκίνητης επιλογής κωδικοποίησης όπως ο kate ή ο (g)vim (για τον gedit δεν ξέρω).
Koultouras Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Στον gedit πατας ανοιγμα, διαλεγεις το αρχειο με τους υποτιτους και κατω δεξια αν θυμαμαι καλα σου εχει να διαλεξεις encoding. Διαλεξε το iso-8859-7
headbanger Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 ευχαριστώ για τον χρόνο σας παιδιά . ακόμα 1 thread που πάει στο αρχείο μου!!! Βέβαια αυτοί που γράφουν τους υπότιτλους καλό 8α ήταν να τους είχαν κδικοποιήσει σε utf-8/iso και όχι σε win-1234
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.