Προς το περιεχόμενο

To DVD drive δεν ανοίγει να πάρω το δισκάκι μου!

FilipposMD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Λοιπόν, σε υπολογιστή με dvd drive, cd-rw drive και Windows XP. Έβαλα ένα δισκάκι DVD-RW στο DVD drive, αλλά δεν μου το διάβαζε (το ίδιο δισκάκι το έχω χρησιμοποιήσει πολλάκις σε διάφορα pc). Κολλάει ο υπολογιστής στην προσπάθεια να το διαβάσει. Κάνω restart, πάλι δεν το διαβάζει. Το θέμα ποιο είναι; Δεν κάνει eject, για να βγει. Ο υπολογιστής σέρνεται εν τω μεταξύ, γιατί συνεχώς προσπαθεί να διαβάσει το DVDRW που έχει μέσα (αναβοσβήνει το φωτάκι). Προσπάθησα με το κουμπί του drive, προσπάθησε από το my computer με δεξί κλικ, δεν ανοίγει το πορτάκι για να βγάλω το ρημάδι το δισκάκι. Έχει κανείς καμιά ιδέα τι να κάνω; Restart έχω κάνει μπόλικα. Α, επίσης, μετά από κάποια ωρα που παλεύει να το διαβάσει, αφού έχω κάνει επανεκκίνηση, στο my computer δεν εμφανίζεται καν το drive! Μου έχει σπάσει τα νεύρα! όποιος καλός άνθρωπος μπορεί να βοηθήσει...

Δημοσ.

κάπου δεξιά απο το drive εχει μια μικρή τρύπα,στη συσκευασία θα πρέπει να είχε ενα μικρό σιδεράκι το οποίο το πατάς μέσα και ανοίγει το drive

Δημοσ.

Εγώ παρεπιπτόντως θυμάμαι πριν κάποια χρόνια που είχα αρκετά προβλήματα με ένα οδηγό CD-ROM. Χρησιμοποίησα αρχικά ένα κατσαβίδι για να το ξεκοιλιάσω... Μετά έβγαλα το δισκάκι και ο οδηγός απόλαυσε ένα ωραίο εναέριο (και σύντομο) ταξίδι έξω από το μπαλκόνι...

Δημοσ.

Γιατί να χρησιμοποιήσεις κατσαβίδι και όχι μια βελόνα στην τρύπα που λένε και τα παιδιά εδώ? Δε βλέπω λόγο να μην το βγάλει αφού βγαίνει τελείως μηχανικά. Κρίμα και το ταξίδι δηλαδή...

Δημοσ.
Γιατί να χρησιμοποιήσεις κατσαβίδι και όχι μια βελόνα στην τρύπα που λένε και τα παιδιά εδώ? Δε βλέπω λόγο να μην το βγάλει αφού βγαίνει τελείως μηχανικά. Κρίμα και το ταξίδι δηλαδή...

Δεν το εξέφρασα σωστά... ΗΘΕΛΑ να το ξεκοιλιάσω!

Δημοσ.

Όσον αφορά τις προτάσεις για να κάνεις "μαγκαϊβεριά",αυτή του smilefreeware

είναι ή πιο τσίλικη("ανοίγεις" ένα συνδετήρα,και βουαλά-έχεις έναν ωραιότατο μοχλίσκο για να χώσεις στην περίφημη τρύπα,ή οποία παρεπιπτόντως,ανάλογα το drive,μπορεί να μην παίρνει καν οδοντογλυφίδα που αναφέρθηκε,άσε που μπορεί να σου σπάσει και μέσα αυτή και να τραβάς τα τιτς σου μετά...)

2η κίνηση είναι να σπρώξεις τον ανοιγμένο πλέον συνδετήρα(η κάτι άλλο κατα προτίμηση μεταλικο και ουχί εύκαμπτο)για να κινήσεις τον μηχανισμό που θα ανοίξει το πορτάκι(μη φοβάσαι την ώση,δεν είναι δικές μας αρκουδιές αυτά,έτσι είναι φτιαγμένο κάθε drive για ν' ανοίγει σε περίπτωση που το πορτάκι του δεν λέει ν' ανοίξει.Παρ' ολ' αυτά έσο και λίγο διακριτικός με το σπρώξιμο,μπας και κατά λάθος έβαλες cd πάνω στο cd και γι' αυτό έχει φρακάρει-για να καταλάβεις,συνήθως τα drive συνοδεύονται από 1 τέτοιο "μοχλάκι"..)

Βέβαια αν δεν είναι μηχανικό το πρόβλημα,και κολλάει γι' αλλους λόγους,μπορείς ν' αποφύγεις την καταστροφή ενός συνδετήρα,δοκιμάζοντας να πατήσεις το κουμπάκι open λίγο μετά που θ' ανοίξει to pc (πριν δλδ φορτώσουν τα windows...)

Δεν το εξέφρασα σωστά... ΗΘΕΛΑ να το ξεκοιλιάσω!

..μόνο να το ξεκοιλιάσεις;Και το "ταξίδι" ήταν bonus του..καταστήματος;

Δημοσ.

Αχχ... μόνο η Plextor έδινε μαζί με το drive και το απαραίτητο εργαλείο για αυτή τη δουλειά.

Χρησιμοποίησε ένα συνδετήρα όπως γράφουν παραπάνω τα παιδιά.

Δημοσ.

Εντάξει, αποστολή εξετελέσθη! Όντως, οδοντογλυφίδα δε χωρούσε, οπότε τελικά με βόλεψε μια μεγάλη βελόνα. Είναι χρήσιμο να ασχολείται και κάποιος στο σπίτι με ράψιμο! Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις. Μάλλον το δισκάκι έφταιγε, γιατί τα άλλα τα διαβάζει.

Δημοσ.
Αχχ... μόνο η Plextor έδινε μαζί με το drive και το απαραίτητο εργαλείο για αυτή τη δουλειά.

Χρησιμοποίησε ένα συνδετήρα όπως γράφουν παραπάνω τα παιδιά.

Όχι μόνο... ASUS έχω και συνοδεύεται από τον απαραίτητο εξοπλισμό γι' αυτή τη δουλειά.

Δημοσ.

Για την ιστορια και μονο, μερικες φορες το παθαινω κι εγω και δεν ξεκολλαει με ρεσταρτ αλλα με shutdown & power on μετα.Οποτε πριν καταφυγετε στην καρφιτσα,δοκιμαστε κι αυτο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...