Προς το περιεχόμενο

Συνεχεια Ελληνων

chris_4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομίζω είναι ένα θέμα στο οποίο καταλήγουν πολλές συζητήσης από άλλα θέματα. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει τεληκά η συνέχεια των αρχαίων ελληνων στους σημερινούς. Προσωπική μου άποψη είναι πως υπάρχει πάντος. Σίγουρα έγινε μια ανάμειξη πληθυσμων στον ελλαδικό χώρο με την κάθοδο διαφόρων φύλλον, παρόλα αυτα πιστευω πως η διατήρηση της γλώσσας, εθίμων, παροιμιων, κ.α καταδεικνύουν οτι υπάρχει αυτή η συνέχεια. Αλλωστε πολλοί αρχαιοι πολιτισμοί (αρχαιοι) έσβησαν και όντως δεν υπάρχει καμιά συνέχεια.

Δημοσ.
Νομίζω είναι ένα θέμα στο οποίο καταλήγουν πολλές συζητήσης από άλλα θέματα. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει τεληκά η συνέχεια των αρχαίων ελληνων στους σημερινούς. Προσωπική μου άποψη είναι πως υπάρχει πάντος. Σίγουρα έγινε μια ανάμειξη πληθυσμων στον ελλαδικό χώρο με την κάθοδο διαφόρων φύλλον, παρόλα αυτα πιστευω πως η διατήρηση της γλώσσας, εθίμων, παροιμιων, κ.α καταδεικνύουν οτι υπάρχει αυτή η συνέχεια. Αλλωστε πολλοί αρχαιοι πολιτισμοί (αρχαιοι) έσβησαν και όντως δεν υπάρχει καμιά συνέχεια.

Εγώ πιστεύω ότι οι Ρωμαικρατία και στην συνέχεια το Βυζάντιο άλλαξαν σημαντικά την ταυτότητά μας... Οι πιο "κοντινοί" μας πρέπει να είναι οι Έλληνες της Μικρασιατικής καταστροφής....

Δημοσ.

Το θέμα της συνέχειας ή όχι των εθνών είναι γενικότερο. Το ερώτημα είναι αν μπορεί κανείς να μιλήσει για έθνη από αρχαίων χρόνων και για συνέχειά τους στους σημερινούς. Αν μπορεί, έχει καλώς, γιατί να μην το κάνει και για τους έλληνες;

Δημοσ.
Πχ ο Εφιάλτης (ο οποίος ήταν κι Εβραίος) έχει διατηρηθεί 2500 χιλιάδες χρόνια

Συνομωσιοπαράνοια.

Δημοσ.
Πχ ο Εφιάλτης (ο οποίος ήταν κι Εβραίος) έχει διατηρηθεί 2500 χιλιάδες χρόνια

Χωρίς το Εβραίος (ανακριβές και άκυρο, ο Εφιάλτης ήταν Σπαρτιάτης) συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Ρουφιάνοι και κομπλεξικοί που ασχολούνται χωρίς λόγο, στραβώνουν και προσπαθούν να κάνουν κακό στους τριγύρω τους υπάρχουν πάρα πολλοί, ειδικά, στην Ελλάδα...

Υ.Γ. Άν τελικά ο Εφιάλτης ήταν Εβραίος, τότε οι περισσότεροι απο τους μισούς Έλληνες είναι Εβραίοι ;) :mrgreen:

Δημοσ.
Χωρίς το Εβραίος (ανακριβές και άκυρο, ο Εφιάλτης ήταν Σπαρτιάτης) Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Ρουφιάνοι και κομπλεξικοί που ασχολούνται χωρίς λόγο, στραβώνουν και προσπαθούν να κάνουν κακό στους τριγύρω του υπάρχουν πάρα πολλοί, ειδικά, στην Ελλάδα...

Υ.Γ. Άν τελικά ο Εφιάλτης ήταν Εβραίος, τότε οι περισσότεροι απο τους μισούς Έλληνες είναι Εβραίοι ;) :mrgreen:

Όχι, δεν ήταν Σπαρτιάτης. Τα μπερδεύεις από τους 300 μάλλον. Ντόπιος βοσκός ήταν.

Δημοσ.

oi σημερινοι ελληναραδες ειναι απογονοι αξιων προγονων ,ομως τι να το κανεις αν ειχες εναν αξιο παππου και εσυ τεμπελιαζεις και εισαι του καναπε ,επισης και τα 400 χρονια σκλαβιας δεν ενσκυψαμε μονο στον οθωμανικο ερωτα...

Δημοσ.

Πιστεύω ότι οι Έλληνες των νησιών έμειναν πιο ανέπαφοι καθώς και της Πελλοπονήσου και τις Κρήτης για διάφορους γεωγραφικούς λόγους.Αλλά γενικότερα πιστεύω στην αφομίωση.Το ότι κατέβεναν άλλοι λαοί δεν σημαίνει ότι είχαν μεγάλους πληθυσμούς.Πιο πολύ με νομάδες μάλλον έμοιαζαν.Δεν θεωρώ τυχαίο το ότι τα χαρακτηριστηκά μας είναι τόσο διαφορετικά από τους υπόλοιπους βαλκάνιους.

Αλλά όπως είπε και το παλικάρι πιο πάνω τι σημασία έχει να έχεις το αίμα τους και όχι τα καλά της νοοτροπίας τους.

Οι Τούρκοι ωστόσο επείδη μου την σπάνε είναι ΟΛΟΙ Έλληνες!Ήταν υπερβολικά λίγοι αριθμιτικά και βασίστηκαν στο παιδομάζομα.Τα χαρακτησηστηκά τους αλλάζουν προς τα βάθη της Μ.Ασίας.Εκεί μπορεί να υπάρχουν μερικοί πραγματικοί...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Eφόσον υπάρχουν αρκετοί "Γιατζόγλου" και "Δερμιτζόγλου" και "Καπάνταης" και "Γκέκας" και "Γκίκας" και χιλιάδες χιλιάδων άλλοι, είναι τουλάχιστον αστείο να συζητάμε τέτοιο ενδεχόμενο συνέχειας.

Ο μόνος που μπορεί να το πιστεύει αυτό είναι κανένα "Ολύμπιο" ψώνιο που το πιθανότερο είναι να άλλαξε το "Ιωάννης Χατζόγλου" σε "Ερμής Τρισμέγιστος". Το οποίο οπωσδήποτε δεν σημαίνει ότι απέβαλλε τα οθωμανικά έθιμα, ούτε και ότι είναι απολύτως στα καλά του.

Δημοσ.

Όλοι οι υπόλοιποι παραπάνω παραθέτουν τις απόψεις τους με εποχειρήματα.Το επώνυμο δεν έχει καμία σχέση με τον αν το αίμα σου είναι αυτό που νομίζεις ότι είναι...

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω οτι μόνο ένα μικρό ποσοστό των σημερινών Ελλήνων έχει "αρχαίο ελληνικό αίμα" στις φλέβες του. Είναι απόλυτα λογικό αν σκεφτούμε πόσες φυλές πέρασαν όλους αυτούς τους αιώνες από το γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας, οι περισσότερες μάλιστα σφάζοντας,λεηλατώντας και βιάζοντας τους ντόπιους πληθυσμούς. Ειδικά στα τελευταία χρόνια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας ολόκληρη η Ευρώπη κατακλύστηκε από "βαρβαρικές" φυλές που εγκαταστάθηκαν και αποτέλεσαν τους ιδρυτές των σύγχρονων ευρωπαϊκών κρατών.

Όμως ποτέ δεν κατάλαβα τι σημασία έχει να είμαστε γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. Το γεγονός οτι μιλάμε την ελληνική γλώσσα, οτι πολλές από τα ήθη και τα έθιμα μας είναι σχεδόν ίδια με αυτά των αρχαίων Ελλήνων δείχνει οτι και εμείς είμαστε Έλληνες. Ακόμα κ αν οι πρόγονοι μας ήταν Γότθοι, Σλάβοι, Ούνοι η οτιδήποτε άλλο σημασία έχει πως όλοι αυτοί αφομοιώθηκαν από τον ελληνικό πολιτισμό και έγιναν και αυτοί Έλληνες.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Όλοι οι υπόλοιποι παραπάνω παραθέτουν τις απόψεις τους με εποχειρήματα.Το επώνυμο δεν έχει καμία σχέση με τον αν το αίμα σου είναι αυτό που νομίζεις ότι είναι...

Δεν υπάρχει πιο λογικό και πιο ορθό επιχείρημα από αυτό:

ο παππούς δίνει το όνομά του στο γιό, ο γιός στον εγγονό, ο εγγονός στον δισέγγονο και πάει λέγοντας. Έτσι για παράδειγμα αποκλείεται να χαθεί ένα αρβανίτικο όνομα, ασχέτως του τι πιστεύει ότι είναι ο τρισέγγονος που μεγάλωσε στην... Αθήνα. Ο τρισέγγονος μπορεί και να πιστεύει ότι είναι απευθείας απόγονος του Δία. Η αλήθεια είναι σκληρή όμως, γι' αυτό όλοι θέλουν να είναι απόγονοι βασιλιάδων και αρχαίων εξαφανισμένων φυλών. Κανένας δεν θέλει να είναι απόγονος αρβανίτη τσομπάνου.

Για μένα λίγη σημασία έχουν αυτά: αν είχα να κάνω με αρχαίους Έλληνες με ότι αυτό συνεπάγεται, αδιαφορώ κι αν θα ήταν αράπηδες. Αλλά συνήθως έχω να κάνω με οθωμανούς και στον τρόπο αντίληψης της ζωής, και στο dna.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...