vasiliou Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Λοιπόν έχω αυτήν την μητρική EP-8K9A7I http://www.epox.nl/products/view.php?product_id=345 Και άλλαξα τον επεξεργαστή …είχα(έχω τώρα) τον Athlon XP 1800+Mobile DTR Processor (Model 8/10) 1533 MHz 1.80 Volt max. Temp. 100°C 256 KB L2 Cache 266 MHz Systembus (133 MHz FSB) x 11.5 Και έβαλα τον Athlon XP 2800+(Barton) Desktop Processor (Model 10) 2083 MHz 1.65 Volt max. Temp. 85°C 512 KB L2 Cache 333 MHz Systembus (166 MHz FSB) x 12.5 Μνήμες έχω DDR Ι στα οι 2 είναι PC-2100 /133 MHz DDR-266 και η άλλη PC-2700/ 166 MHz DDR-333 Και το πρόβλημα είναι το έξις έβαλα τον Athlon XP 2800+και ενώ εκκινεί μια χαρά bootαρι μόλις είναι να ξεκινήσουν τα winxp (πχ f8 προλαβαίνεις να πατήσεις και να σου εμφανίσει το μενού που λέει safe mode κτλ..)κολλαει η κάνει reboot..ε λέω κάτσε να βάλω έναν νέο δίσκο και να περάσω ξανά τα winxp ε την ώρα που φορτώνει για την εγκατάσταση στις αρχικές οθόνες πριν βγάλει το I agree πάλι κολλαει.. Mετά λέω ας βάλω κάνα live Linux και το βάζω το linuxaki και πάλι κολλαει στο φόρτωμα και λέει κάτι για kernel panic… Μετά λέω ίσως φτενέ οι μνήμες οι 2 που είναι αργές PC-2100 /133 MHz και έτσι τις βγάζω… άλλαξα πάλι και με την 2700/ 166 MHz που το αφίσα, το ίδιο πράγμα… πάλι τίποτα… Και ερωτούμαι της πταιει????? Εγώ σήκωσα τα χεριά ψηλά…. Φταίει ο Athlon XP 2800+ οι κάτι άλλο….???? Ακούω γνώμες συμβουλές κτλ… Υγ. τώρα έβαλα τον παλιό και μια χαρά μπήκα με την μια και σας γράφω!!!
skarpelos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Τον εχεις clockarei μηπως?Εμενα αυτο μου το κανει οταν ανεβαζω FSB και δεν δινω αρκετο ρευμα....Για checkare το
vasiliou Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 oxi tpt.....malista anti gia na ton uperxonisw ton upoxronisa... diladi ton katebasa na fenete san ton palio... alla pali tpt....sinexia to idio
ninos30 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Έχεις πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Ο ΧP παρότι πάει χαμηλότερα από τον Athlon έχει θερμική προστασία για να μην καεί και σταματάει όταν πάει πολύ ψηλα. Καθάρισε την ψήκτρα σου (μήπως την αλλάξεις κιόλας; ) βάλε λίγη καινούρια πάστα και ξαναδοκίμασε. Ο XP δεν πρέπει να ανεβάινει πάνω από τους 45οC. Τα συμπτώματα που λες είναι από υπερθέρμανση.
EKTELESTES Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Ο δάσκαλος σου πταίει..... που δε σου μαθε ορθογραφία
vasiliou Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Έχεις πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Ο ΧP παρότι πάει χαμηλότερα από τον Athlon έχει θερμική προστασία για να μην καεί και σταματάει όταν πάει πολύ ψηλα. Καθάρισε την ψήκτρα σου (μήπως την αλλάξεις κιόλας; ) βάλε λίγη καινούρια πάστα και ξαναδοκίμασε. Ο XP δεν πρέπει να ανεβάινει πάνω από τους 45οC. Τα συμπτώματα που λες είναι από υπερθέρμανση. les e???? basika den kserw an kanei h psixtra pou exw... mias kai einai h palia alla pali an esbine apo uperthermansi pws molis bsish anigh amesos kai h thermokrasia dixnei oti einai 37-43???
ninos30 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Αυτά που λες ενισχύουν ακόμα περισσότερο τον συλλογισμό μου. Η θερμοκρασία ένος CPU ανεβαίνει ραγδαία (αν δεν ψύχεται επαρκώς) και το ίδιο γίνεται όταν πέφτει. Όταν κάνει post το μηχάνημα η CPU σχεδόν δεν λειτουργεί και τα 8-10 δευτερόλεπτα αρκούν για να πέσει ξανά σε αυτά που λες. Όταν λοιπόν ξαναφτάνει στους 85 που λες τότε κάνει reset για να μην καεί. Δοκίμασε μια καινούρια και δεν θα χάσεις. Ακόμα και να μην φταίει αυτό που λέμε θα έχεις σαφέστατα καλύτερες θερμοκρασίες και άρα ένα πιο γρήγορο και "ασφαλές" σύστημα. Πάντως και οι 100 του Athlon είναι υπερβολικοί. Αν δίνει σωστή πληροφορηση το bios για τις θερμοκρασίες σου, τότε είσαι στο όριο για να σου καεί...
vasiliou Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 pantos h cpu mias kai anabi logika den exei problima e?oxxxxxx ante na breis psixtra gia socket A sthn kalamata aurio kiolas
vasiliou Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Athlon XP 1800+Mobile max Temp. 100°C Athlon XP 2800+(Barton) max Temp. 85°C Αυτά που λες ενισχύουν ακόμα περισσότερο τον συλλογισμό μου. Η θερμοκρασία ένος CPU ανεβαίνει ραγδαία (αν δεν ψύχεται επαρκώς) και το ίδιο γίνεται όταν πέφτει. Όταν κάνει post το μηχάνημα η CPU σχεδόν δεν λειτουργεί και τα 8-10 δευτερόλεπτα αρκούν για να πέσει ξανά σε αυτά που λες. Όταν λοιπόν ξαναφτάνει στους 85 που λες τότε κάνει reset για να μην καεί. Δοκίμασε μια καινούρια και δεν θα χάσεις. Ακόμα και να μην φταίει αυτό που λέμε θα έχεις σαφέστατα καλύτερες θερμοκρασίες και άρα ένα πιο γρήγορο και "ασφαλές" σύστημα. Πάντως και οι 100 του Athlon είναι υπερβολικοί. Αν δίνει σωστή πληροφορηση το bios για τις θερμοκρασίες σου, τότε είσαι στο όριο για να σου καεί... oi times poy eipa einai ta max pou adexoun... h mobo sto boios dixnei baria 43 alla ths exw pei kai na sbinei moni ths an paei 75oC ...ara den tha eprepe na kolage h na ekane reboot mias kai sto 75 tha ekane turn off swsta?
ninos30 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Μάλλον Ναι σε αυτό που λές για την CPU. Εκτός κι είναι προβληματική και γι' αυτό ανεβάζει θερμοκρασίες. Επειδή ανεβάζει όμως κι ο άλλος που έχεις νομίζω πως δεν έχει πρόβλημα. Ψάξε για αυτην: http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.912204 http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=147&code=005 oi times poy eipa einai ta max pou adexoun... h mobo sto boios dixnei baria 43 alla ths exw pei kai na sbinei moni ths an paei 75oC ...ara den tha eprepe na kolage h na ekane reboot mias kai sto 75 tha ekane turn off swsta? Αυτό που θα έπρεπε να κάνει είναι reset. Αλλά επειδή αυτές οι τεχνολογίες μόλις είχαν πρωτο εμφανιστεί στα mobo μην νομίζεις ότι λειτουργούν και 100%. Άσχετο αλλά πολύ σχετικό . BIOS update έχει κάνει;
vasiliou Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Μάλλον Ναι σε αυτό που λές για την CPU. Εκτός κι είναι προβληματική και γι' αυτό ανεβάζει θερμοκρασίες. Επειδή ανεβάζει όμως κι ο άλλος που έχεις νομίζω πως δεν έχει πρόβλημα. Ψάξε για αυτην: http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.912204 http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=147&code=005 pff eleos 25euro pira thn cpu 27 exei h psixtra
ninos30 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Δυστυχώς οι καλές ψήκτρες κοστίζουν... Σου είπα για αυτήν γιατί είναι σχετικά εύκολο να την βρεις. Είμαι σίγουρος όμως θα βρεις μια noname που θα κάνει σε κάποιο μαγαζί. Και να σου πω κάτι... Αν τελικά πάρεις μια καλή πάρε αυτήν: http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.650470 Είναι μια από τις καλύτερες ψύκτρες και την χρησιμοποιείς αργότερα σε C2D ή Athlon και κάνει ένα ευρώ παραπάνω από την άλλη.
vasiliou Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 pff barethika na bazw kai na bgazw cpu kai pestes... loipon look at is ....a exw to last bios kai edw eno metraei an to afisw na teliosei to metrima kolaei an patisw enter pali kolaei ...to idio kai an epileksw kati apo ta alla...pantos nomizw oti mesa se 4sec pou diarki to reset den nomizw napigenei 85oC kai meta na pefti 44oC
vasiliou Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 kai na ti mou dixnei otan paei na fortosh ta ubuntu...katalabenei kapoios kati..... sto cpu leei 0 ara..????
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.