leftermann Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 lefterman δεν είναι ακριβώς έτσι ρε συ. Το λίγο κάπνισμα σε σχέση με το καθόλου κάπνισμα, έχει πολύ διαφορά στην καθημερινότητά σου. Τόσο καιρό δεν είχα ούτε πονοκεφάλους, ούτε κακό ύπνο, ούτε μειωμένη όσφρηση, όπως είχα μάθει να ζω με αυτά 15 χρόνια που κάπνιζα.Και σιγά σιγά έβλεπα και διαφορά στις αντοχές μου. Ουσιαστική διαφορά. Respect. Αν έχεις υψηλές απαιτήσεις αθλητικών επιδόσεων από τον εαυτό σου, το τσιγάρο σε γ@μάει. Εγώ αθλούμαι ελάχιστα (λιγα βάρη και λίγο ποδήλατο 2-3 φορές την εβδομάδα). Καπνίζω από τα 16 μου, και το είχα κόψει για 2 ολόκληρα χρόνια. Τώρα έχει που καπνίζω κανονικά εδώ και 1+ χρόνο. Δεν είχα ποτέ πονοκέφαλο, ούτε δυσκολία στον ύπνο. Βέβαια καπνίζω ελάχιστα (συνήθως 3, 4 ή 5 τσιγάρα, και σπάνια παραπάνω). Η μεγάλη διαφορά με 2 χρόνια άκαπνος, ήταν όταν πήγα να παίξω μπαλίτσα 5χ5 με παλιόφιλους, και ναι μεν μου έπεσε η γλώσα λόγω κακής φυσικής κατάστασης, το πνευμόνι μου δε ήταν ανοιχτό σαν μπουρί και έπαιρνε αέρα αρκετό για να με επαναφέρει σε λίγα λεπτά και όχι σε μισή ώρα, όπως τώρα. Μακάρι να μην το είχα βάλει ποτέ στο στόμα μου. Τώρα όμως, μετά από 16 χρόνια καπνιστής, δεν θέωρώ ότι με βλάπτει τόοοοοσο πολύ, για να το στερηθώ, γιατί ακόμα και μετά από 2 χρόνια άκαπνος, το τσιγαράκι δεν έφυγε από το μυαλό μου. Το ίδιο μου λέει και ο πατέρας μου, που έκοψε το τσιγάρο πρίν 20 χρόνια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fireflies Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Εμένα μου λείπει λιγάκι τώρα το καλοκαίρι μόνο, που κάθομαι έξω στο μπαλκόνι και δεν έχω τι άλλο να κάνω πέρα από το να κάθομαι. Εννοώ όμως ότι το σκέφτομαι μόνο μια δυο στιγμές και μετά μου περνάει, ίσως γιατί κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι μου λείπει περισσότερο η ιδέα του "κάθομαι στο μπαλκόνι/στη θάλασσα/στο θερινό και καπνίζω" παρά το ίδιο το τσιγάρο (μάλλον είμαι από τους ελάχιστους ανθρώπους που την ίδια εβδομάδα που το έκοψαν αγόρασαν πακέτο αλλά ΔΕΝ μπήκαν στον πειρασμό να καπνίσουν). Τέλοσπάντων, το έχω γράψει και σ' άλλο θρεντ, η απόφασή μου να το κόψω (και κυρίως το γεγονός ότι δεν ξανάρχισα) δεν έχει να κάνει τόσο με λόγους υγείας κλπ (προσωπικά δεν έχω δει και πολύ μεγάλη διαφορά σε αντοχές κλπ διότι συμπτωματικά και λόγω άλλων προβλημάτων σταμάτησα την άσκηση σχεδόν ταυτόχρονα με το τσιγάρο) αλλά με το ότι ήθελα να είμαι μη-καπνίστρια περισσότερο από ό,τι ήθελα να καπνίζω. Ακούγεται αυτονόητο, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η ισορροπία. Σε αντίθεση με άλλους πρώην καπνιστές, δεν ζηλεύω όταν βλέπω άλλον να καπνίζει, αναρωτιέμαι πώς στο καλό έκανα αυτή τη βλακεία τόσα χρόνια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
punky Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Νομίζω ότι ήταν μεγάλο μάθημα για μένα αυτή η ιστορία. Κατάλαβα ότι δεν μπορείς να εφησυχάζεσαι με το τσιγάρο. Εκεί που νομίζεις ότι το έχεις, σε έχει εκείνο. Δυστυχώς δεν είμαι από τους καπνιστές που μπορούν να παραμείνουν στα επίπεδα των 5-6 τσιγάρων. Για μένα μάλλον, ισχύει ή το μαχαίρι ή το fulltime. Ούτε έχω μπει στο ιδανικό τριπάκι του μυαλού που είναι η fireflies. Μη νομίζεις ότι κάνω κάτι πιο απαιτητικό από σένα όσον αφορά τη σωματική άσκηση. Απλά εγώ τη διαφορά δεν την βλέπω μόνο στο θέμα της αναπνοής (όπως πολύ εύστοχα περιγράφεις). Πραγματικά νιώθω διαφορά και στο "κάψιμο" των μυών. Το νιώθω πως κουράζονται πιο γρήγορα, όταν καπνίζω. Τελικά έχει να κάνει με το τι σκατά κουβαλάει στο μυαλό του κανείς. Και εμένα αυτό που με χαλάει είναι η φθορά. Να μου πεις ότι μου μένει μία ώρα ζωής, ειλικρινά δε με χαλάει ούτε με τρομάζει. Αλλά η φθορά... Όσο χαζό κι αν ακούγεται, το γεγονός ότι βελτίωσα τη φυσική μου κατάσταση σε σημείο καλύτερο από όταν ήμουν έφηβος, για μένα ήταν μια κατάκτηση. Για αυτό έχω θυμώσει με τον εαυτό μου τώρα. Επειδή χαλάρωσα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leftermann Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Όλα στο μυαλό μας είναι. Εγώ όταν το έκοψα, το έκοψα γιατί είχα στραβώσει με την πάρτη μου ως εξαρτημένο από μια μαλακία, όποια κι αν είναι αυτή. Μου την έδινε που φεύγοντας από το σπίτι μπορεί να είχα ξεχάσει τα κλειδιά, το πορτοφόλι, το βρακί, αλλά ποτέ τα τσιγάρα μου. Και που το βράδυ πριν γυρίσω σπίτι έλεγα "έχω τσιγάρα για αύριο το πρωί;" Και αν όχι, έπρεπε πρώτα να ψάξω να βρώ περίπτερο, και μετά να γυρίσω σπίτι. Το έκοψα, το ξανάρχισα. Τώρα δεν έχω αυτού του είδους την εξάρτηση. Πχ χτες που πίναμε μπύρες στην θάλασσα έκανα 15 τσιγάρα. Σήμερα δεν έχω καπνίσει καθόλου. Και δεν ξέρω καν αν έχω τσιγάρα στο σπίτι, αν το απόγευμα πω να καπνίσω θα πρέπει να κατεβώ να πάρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
red7genius Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 ποση ωρα κανει το κτελ να ερθει απο κορινθο αθηνα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
punky Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Όλα στο μυαλό μας είναι. Εγώ όταν το έκοψα, το έκοψα γιατί είχα στραβώσει με την πάρτη μου ως εξαρτημένο από μια μαλακία, όποια κι αν είναι αυτή. Μου την έδινε που φεύγοντας από το σπίτι μπορεί να είχα ξεχάσει τα κλειδιά, το πορτοφόλι, το βρακί, αλλά ποτέ τα τσιγάρα μου. Ακριβώς έτσι είναι. Το καταλαβαίνω απόλυτα. Τώρα δεν έχω αυτού του είδους την εξάρτηση. Πχ χτες που πίναμε μπύρες στην θάλασσα έκανα 15 τσιγάρα. Σήμερα δεν έχω καπνίσει καθόλου. Και δεν ξέρω καν αν έχω τσιγάρα στο σπίτι, αν το απόγευμα πω να καπνίσω θα πρέπει να κατεβώ να πάρω. Σου εύχομαι να διατηρήσεις αυτή την κουλ στάση. Είναι πιο ισορροπημένο έτσι. ποση ωρα κανει το κτελ να ερθει απο κορινθο αθηνα? Αναλόγως ποιος οδηγάει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Costinio Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 1 ωρα (10 χαρακτηρες και μλκιες :-P) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Freakster Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Εγώ λέω κίτρινο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Εγώ όταν προσπαθούσα να κάνω δίαιτα, ήμουν διακοπές με κάτι φίλους μου (πριν χρόνια) και τους έπρηζα. Ξέρετε τώρα, σε στυλ "έλα μωρέ, ας φάω και μια φέτα ψωμί με το φαγητό, δε χάλασε ο κόσμος, ε;" Μου απαντούσαν πάντα αρνητικά και δε χρειάζεται και τέτοια. Κάποια στιγμή μετά από το γνωστό μεσημεριανό πρήξιμο, μου κάνει ο φίλος "Ε, φάτηνα ρε μαλάκα τη φέτα ψωμί, να δω ΤΙ θα καταλάβεις! Άντε και σιχτίρ πιά!" Έκανα δύο χρόνια να ξαναφάω ψωμί. Οπότε: Ε, κάντο ρε punky το τσιγάρο, να δω τι θα καταλάβεις! (έκοψα το μαλάκα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wizzy Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Nαι αλλά δεν έβαλες το όνομα του punky σε bold ! Σε παρακαλώ να κάνεις edit, έχουμε κάποιους κανόνες σε αυτό το forum!! :-D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
1980 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Νομίζω ότι ήταν μεγάλο μάθημα για μένα αυτή η ιστορία. Κατάλαβα ότι δεν μπορείς να εφησυχάζεσαι με το τσιγάρο. Εκεί που νομίζεις ότι το έχεις, σε έχει εκείνο.Δυστυχώς δεν είμαι από τους καπνιστές που μπορούν να παραμείνουν στα επίπεδα των 5-6 τσιγάρων. Για μένα μάλλον, ισχύει ή το μαχαίρι ή το fulltime. Ούτε έχω μπει στο ιδανικό τριπάκι του μυαλού που είναι η fireflies. Μη νομίζεις ότι κάνω κάτι πιο απαιτητικό από σένα όσον αφορά τη σωματική άσκηση. Απλά εγώ τη διαφορά δεν την βλέπω μόνο στο θέμα της αναπνοής (όπως πολύ εύστοχα περιγράφεις). Πραγματικά νιώθω διαφορά και στο "κάψιμο" των μυών. Το νιώθω πως κουράζονται πιο γρήγορα, όταν καπνίζω. Τελικά έχει να κάνει με το τι σκατά κουβαλάει στο μυαλό του κανείς. Και εμένα αυτό που με χαλάει είναι η φθορά. Να μου πεις ότι μου μένει μία ώρα ζωής, ειλικρινά δε με χαλάει ούτε με τρομάζει. Αλλά η φθορά... Όσο χαζό κι αν ακούγεται, το γεγονός ότι βελτίωσα τη φυσική μου κατάσταση σε σημείο καλύτερο από όταν ήμουν έφηβος, για μένα ήταν μια κατάκτηση. Για αυτό έχω θυμώσει με τον εαυτό μου τώρα. Επειδή χαλάρωσα. λογικο ειναι να φοβασαι την φθορα οταν την προκαλεις μονος σου και οχι το περασμα του χρονου. επισης απολυτα λογικο μου φαινετε το να μην φοβασαι το να εχεις μια ωρα ζωης μπροστα σου γιατι εισαι νεος ανθρωπος και εγω ετσι νοιωθω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
punky Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Παιδιά, γίνεται στις επόμενες κρίσεις, να κάνετε τον wizzy moderator? manuel, για αρχή θα μου περάσει ο πονοκέφαλος ρε γαμώτο. όσο για τον άμπαλο, μαύρο φυσικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KWSN_Men Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 όσο για τον άμπαλο, μαύρο φυσικά. Ποιος σου είπε ότι μας ενδιαφέρει τι βάζεις στο στόμα σου και ρουφάς και κυρίως τι χρώμα έχουν αυτά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
punky Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Καλαμάκι για φραπέ εννοούσα ρε δημότη του Άρθρου 44 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KWSN_Men Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Και εγώ που έλεγα να σου φέρω σαλάμι αέρος... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.