FilipposMD Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Μ' αρέσει που συζητάμε δυο πράγματα ταυτόχρονα. Γενικά, και ειδικά στην Ελλάδα, θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ η κατοχή αυτοκινήτου. Για κάποιο λόγο, τον οποίο δεν καταλαβαίνω, όταν κάποιος σκέφτεται να αγοράσει αυτοκίνητο, δεν υπολογίζει το πού θα το βάλει. Για μένα, αυτό είναι ένα βασικό θέμα. Δε θεωρώ ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει χώρο στάθμευσης για τα άπειρα αυτοκίνητα που θέλουν και μπορούν να αγοράζουν οι πολίτες της. Ο καθένας μπορεί να θεωρεί ότι του είναι απαραίτητο, αλλά δε σημαίνει ότι το κράτος πρέπει να συμφωνεί. Αν τα οικονομικά του δεν του επιτρέπουν να νοικιάζει θέση στάθμευσης, ας μην το πάρει. Δε θα παρουσιάσουμε τον ιδιοκτήτη ΙΧ ως Γιάννη Αγιάννη που αναγκάζεται να παρκάρει παράνομα για να επιβιώσει! Κι αν κυκλοφορούσα με αναπηρικό καροτσάκι, χίλιες "ρουφιανιές" τη μέρα θα έκανα. Δε θα με κλειδώσει εμένα σπίτι μου ο καθένας που θέλει να παρκάρει δίπλα στο σπίτι του και καβαλάει πεζοδρόμια και ράμπες. Εκτός αν συμφωνήσουμε να μην υπάρχουν νόμοι για το παρκάρισμα και επιτραπεί και στον πεζό να σπάει το αυτοκίνητο που τον ενοχλεί.
livewire Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 και οι πιο παλιοι τα ιδια μου λεγανε οτι ετσι ειναι το normal Δηλαδή, οι παλιοί δούλευαν διπλές βάρδιες όσο ήσουν εκεί? Μήπως ήταν απλά μια δύσκολη περίοδος για την επιχείρηση ξέρωγώ(έλλειψη προσωπικού or smth)? Αν δεν έχω χάσει επεισόδια και είσαι ακόμα μάγειρας, γνωρίζω ότι αυτές οι δουλειές έχουν σκαμπανεβάσματα. Αν καταφέρεις να ανταποκριθείς όμως, "κερδίζεις" πόντους. Και, όπως και να έχει, αν πρόκειται για σοβαρή κατάσταση, όπως ο Γκ.Ράμζεϊ που είχες αναφέρει, ίσως αξίζει το παλούκι που θα φας(αρκεί να μην τραβάει σε βάθος χρόνου, ε). Αυτές οι δουλειές είναι "σχολείο" και πολύτιμη προσθήκη στο βιογραφικό σου. Επίσης, μπορεί και να λέω πίπες, αλλά δεν γίνεσαι πιο σαφής όμως :Ρ
Lucifer Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Αυτό το "οι τιποτέεεενιοοιιι...." στο τέλος, είναι χιλιετηρίδες μπροστά.
liopyr Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Μ' αρέσει που συζητάμε δυο πράγματα ταυτόχρονα. Γενικά, και ειδικά στην Ελλάδα, θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ η κατοχή αυτοκινήτου. Για κάποιο λόγο, τον οποίο δεν καταλαβαίνω, όταν κάποιος σκέφτεται να αγοράσει αυτοκίνητο, δεν υπολογίζει το πού θα το βάλει. Για μένα, αυτό είναι ένα βασικό θέμα. Δε θεωρώ ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει χώρο στάθμευσης για τα άπειρα αυτοκίνητα που θέλουν και μπορούν να αγοράζουν οι πολίτες της. Ο καθένας μπορεί να θεωρεί ότι του είναι απαραίτητο, αλλά δε σημαίνει ότι το κράτος πρέπει να συμφωνεί. Αν τα οικονομικά του δεν του επιτρέπουν να νοικιάζει θέση στάθμευσης, ας μην το πάρει. Δε θα παρουσιάσουμε τον ιδιοκτήτη ΙΧ ως Γιάννη Αγιάννη που αναγκάζεται να παρκάρει παράνομα για να επιβιώσει! Κι αν κυκλοφορούσα με αναπηρικό καροτσάκι, χίλιες "ρουφιανιές" τη μέρα θα έκανα. Δε θα με κλειδώσει εμένα σπίτι μου ο καθένας που θέλει να παρκάρει δίπλα στο σπίτι του και καβαλάει πεζοδρόμια και ράμπες. Εκτός αν συμφωνήσουμε να μην υπάρχουν νόμοι για το παρκάρισμα και επιτραπεί και στον πεζό να σπάει το αυτοκίνητο που τον ενοχλεί. Nαι, δεν διαφωνώ με όσα λες, τα λέω και εγώ στο προηγούμενο post μου, αλλά δεν βλέπω να προτείνεις κάποια λύση στο καθημερινό παράδειγμα που σου ανέφερα πριν... Every theory has it's holes when true life step's in...
Toufas Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δηλαδή, οι παλιοί δούλευαν διπλές βάρδιες όσο ήσουν εκεί?Μήπως ήταν απλά μια δύσκολη περίοδος για την επιχείρηση ξέρωγώ(έλλειψη προσωπικού or smth)? Αν δεν έχω χάσει επεισόδια και είσαι ακόμα μάγειρας, γνωρίζω ότι αυτές οι δουλειές έχουν σκαμπανεβάσματα. Αν καταφέρεις να ανταποκριθείς όμως, "κερδίζεις" πόντους. Και, όπως και να έχει, αν πρόκειται για σοβαρή κατάσταση, όπως ο Γκ.Ράμζεϊ που είχες αναφέρει, ίσως αξίζει το παλούκι που θα φας(αρκεί να μην τραβάει σε βάθος χρόνου, ε). Αυτές οι δουλειές είναι "σχολείο" και πολύτιμη προσθήκη στο βιογραφικό σου. Επίσης, μπορεί και να λέω πίπες, αλλά δεν γίνεσαι πιο σαφής όμως :Ρ δεν κανω πλακα, απο τοτε που ειχα παει για δοκιμη ειναι τα ιδια. απο οσους ηταν τοτε εκει, μονο 2 εχουν μεινει. και με σερβιτορες μιλησα και με τα παιδια που ηταν εκει ηδη, και λενε οτι ετσι ειναι συνεχεια. αν ηταν εξαιρεση οταν εχει δουλια να κατσω παραπανω, αλλα 2πλες βαρδιες καθε μερα ειναι παραλογο. το αφεντικο εκει μεσα μου ειπε οτι οταν θα χει πιο πολλα ατομα θα εχουμε μονες, αλλα εδω και ενα μηνα απο οτι εμαθα ειναι στο ΘΑ. διπλες ωρες με μονο μισθο (υπερωριες και τετοια δεν εχει) δεν αξιζει τον κοπο.
livewire Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 διπλες ωρες με μονο μισθο (υπερωριες και τετοια δεν εχει) δεν αξιζει τον κοπο. o_O Οκ, φίλος. Time to move on.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Αυτά που λες Fillipos, θα ίσχυαν ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ είχαμε καλά ΜΜΜ. Από τη στιγμή που είναι όπως είναι και μας αναγκάζουν μ' αυτό τον τρόπο να παίρνουμε αυτοκίνητα, πρέπει να βρίσκουν και λύσεις. Ή ας διορθώσουν τα ΜΜΜ, ώστε να μην αναγκαστούμε να πάρουμε αυτοκίνητο. Δουλειά τους είναι, δε θα τους κουράσουμε. Γι' αυτό τους έχουμε εκεί πέρα, για να λύσουν αυτά τα θέματα. Δεν καταλαβαίνω τη νοοτροπία "ε, τι να κάνουν και αυτοί". Δεν είναι δική μου δουλειά να βρω τη λύση. Άμα δεν ξέρουν τι να κάνουν και είναι ανίκανοι, να μη βάζουν υποψηφιότητες και ας αφήσουν να κυβερνάει κανένας άλλος. Τόσα λεφτά παίρνουν, έχουν το χρόνο να στύψουν το μυαλό ( ; ) τους και να βρουν τις σωστές λύσεις. Δηλαδή σε άλλα κράτη πως δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα; Έχουν εξωγήινους κατοίκους; Μέχρι και δωρεάν ποδήλατα θα δεις και τα ΜΜΜ άψογα συνεργαζόμενα μεταξύ τους. Βλέπε ιστορία με τρένο και λεωφορείο που έγραψα σε άλλο ποστ.
FilipposMD Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Η λογική "να γίνουν πρώτα καλά ΜΜΜ και μετά θα αφήσουμε όλοι ξαφνικά το αυτοκίνητο" δεν είναι εφαρμόσιμη. Σε πολλά μέρη της Αθήνας (για αλλού δεν ξέρω) οι συγκοινωνίες είναι πάρα πολύ καλές. Εγώ κατεβαίνω την Κηφισίας εδώ και 10 χρόνια και η βελτίωση είναι χαώδης, παρότι δεν είναι διαδρομή που πάει το μετρό. Όλα τα λεωφορεία είναι καινούργια και αρκετά καθαρά και περνάνε σε αποδεκτή συχνότητα. Το να βρεθείς σα παστή σαρδέλα συμβαίνει μάλλον σπάνια. Ωστόσο, έχω άπειρους γνωστούς που εξακολουθούν να κατεβαίνουν την Κηφισίας με ΙΧ. Κάνουν περισσότερο χρόνο, ξοδεύουν απείρως περισσότερα λεφτά σε βενζίνες κτλ, κι όμως συνεχίζουν. Και φυσικά έχουν απαίτηση να παρκάρουν και στους Αμπελοκήπους ή τα Ιλίσια που δουλεύουν. Η μόνη ρεαλιστική δυνατότητα περαιτέρω βελτίωσης της συγκοινωνίας είναι να μειωθεί η κίνηση στην Κηφισίας, για να πηγαίνουν και τα λεωφορεία πιο γρήγορα και να είναι πιο συχνά τα δρομολόγια. Άρα, η λύση που προτείνω εγώ είναι να αυξηθεί ο φόρος στα καύσιμα, να αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας, τα ασφάλιστρα κτλ, να γίνει το 2ο και το τρίτο αυτοκίνητο ανά οικογένεια πραγματική πολυτέλεια. Τότε θα τα ξεφορτωθούν όσοι δεν τα χρειάζονται πραγματικά και οι εναπομείναντες θα βρίσκουν να παρκάρουν και θα κυκλοφορούν σε καλύτερες συνθήκες. Συν όλα τα προφανή κέρδη για το περιβάλλον. Προφανώς, για αρκετές διαδρομές, η συγκοινωνία δε βολεύει και κάποιοι άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να κυκλοφορούν με ΙΧ. Αλλά αυτοί είναι σχετικά λίγοι και δεν είναι αυτοί που δημιουργούν το πρόβλημα. Manuel, στις χώρες με καλά δίκτυα ΜΜΜ, εκτός από την καλή οργάνωση, υπάρχουν και οι γιάπηδες, λεφτάδες, επαγγελματίες κάθε είδους, οι οποίοι θεωρούν φυσιολογικό να περιμένουν στην στάση του λεωφορείου. Εδώ, ο μέσος άνθρωπος θεωρεί βλάκα αυτόν που "κάθεται και περιμένει μέσα στη βροχή και μυρίζει την ιδρωτίλα στο λεωφορείο" αντί να "κάθεται άνετος στην αυτοκινητάρα του".
slipknot Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Το μόνο ΜΜΜ που λειτουργεί κάπως σωστά είναι ο ηλεκτρικός/μετρό άντε και κανα τραμ.Τα λεωφορεία είναι σε τραγική κατάσταση,μερικά είναι και πολύ παλιά.Στην Αθήνα πάντα,για να μη μιλήσω για άλλες περιοχές ξεχασμένες... Κατά τα άλλα,οι αστυνομικοί που μοιράζουν κλήσεις μου θυμίζουν αρκετά τους ελεγκτές του ΗΣΑΠ.Εξαφανισμένοι,βγαίνουν μόνο 2-3 φορές το χρόνο και τη στήνουν σε συγκεκριμένα σημεία για να χώσουν καμιά κλήση σε ανυποψίαστους πολίτες. Ένα περιστατικό δικό μου,έχει γίνει πέρυσι:Είμαι μοναστηράκι και θέλω να πάρω τον ηλεκτρικό.Πάω χτυπάω το εισιτήριο μου(σημ: είχα ακουστικά εκείνη την ώρα οπότε δεν άκουσα τον ήχο που κάνει η μηχανή).Ε μπαίνουν μέσα ελεγκτές,δείχνω το εισιτήριο και μου λέει "δεν είναι χτυπημένο μήπως έχεις άλλο και τα μπέρδεψες?" Εκπλήσσομαι εγώ,του λέω "όχι αυτό είναι".Με κατεβάζουν Θησείο,μου ζητάνε και πάσο επειδή το εισιτήριο ήταν μειωμένο(το είχα κανονικά το πάσο μαζί μου) και βγάζει ο άλλος το μπλοκάκι να μου γράψει πρόστιμο.Του λέω "φαίνεται δε χτυπήθηκε το εισιτήριο στο μηχάνημα,εγώ το έβαλα κανονικά,θα πάρω πρόστιμο?".Μου απαντά "Μπορεί να κυκλοφορείς συνέχεια με αυτό το εισιτήριο και να λες τα ίδια". Απλά,για κάμποσο καιρό την είχανε στήσει Μοναστηράκι-Θησείο και ψάχναν να χώσουν κάνα πρόστιμο.Τους είδα άλλες 3-4 φορές να κατεβάζουν άτομα.Θα μου πεις,ε δε πρέπει να βγάλουν το ψωμάκι τους κι αυτοί?
alexzzz Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 slipknot δεν είχαν και άδικο... συμβαίνουν και τέτοια.
firewalker Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 slipknot, αστυνομικό είχαν μαζί τους; Αν όχι, κακός έκαστες να σε γράψουν. Δύο φορές στο σταθμό Ειρήνης που με έπιασαν χωρίς να έχω το πάσο πάνω μου και ήθελαν να με γράψουν τους έγραψα κανονικά και έφυγα. Φώναζαν για να τους δώσω ταυτότητα κ.τ.λ. Αλλά από την στιγμή που δεν είχαν αστυνομικό μαζί τους του γείωσα.
liopyr Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 . Άρα, η λύση που προτείνω εγώ είναι να αυξηθεί ο φόρος στα καύσιμα, να αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας, τα ασφάλιστρα κτλ, να γίνει το 2ο και το τρίτο αυτοκίνητο ανά οικογένεια πραγματική πολυτέλεια. Τότε θα τα ξεφορτωθούν όσοι δεν τα χρειάζονται πραγματικά και οι εναπομείναντες θα βρίσκουν να παρκάρουν και θα κυκλοφορούν σε καλύτερες συνθήκες. Συν όλα τα προφανή κέρδη για το περιβάλλον. Αντί να τα πληρώνεις σε κλήσεις και parking δλδ, να τα πληρώνεις στο κράτος τους βενζινάδες και τους ασφαλιστές... Φοβερή λύση. Οhh wait! -Και αν είσαι ο οικοδόμος που έλεγα πιο πριν? -Who cares, να κόψει το λαιμό του ... Ας γινόταν επαγγελματίας γραφειοκράτης....
liopyr Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Άσχετο, και ναι, κάνω νέο post. Θυμήστε μου την σελίδα με τα shuffle σκίτσα black humor που είχαμε γ@μηθεί να post-άρουμε εδώ... Θέλω να την βάλω homepage για το "καλημέρα"...
alexzzz Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Άσχετο, και ναι, κάνω νέο post. Θυμήστε μου την σελίδα με τα shuffle σκίτσα black humor που είχαμε γ@μηθεί να post-άρουμε εδώ... Θέλω να την βάλω homepage για το "καλημέρα"... Ούτε ο άλλος σου εαυτός την θυμάται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.