Προς το περιεχόμενο

The [Old] Official Off Topic Thread


Lucifer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 61,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ναι, αντιλαμβάνεσαι οτιδήποτε όξινο (λεμόνι, ξύδι, σόδα, μπύρα κτλ) ως γλυκό αλλά με διαφορετική εσάνς το καθένα.

 

Μπύρα σοκολάτα. Θέλω να το βρω.

Δημοσ.

Μαλλον μουδιαζει το μερος της γλωσσας που "αντιλαμβανεσαι" το οξινο και καταλαβαινεις το "γλυκο".

Δημοσ.

Ναι, νομιζω πως σε διαφορετικο σημειο της γλωσσας καταλαβαινεις το οξινο, σε διαφορετικο το γλυκο. Δηλαδη, αν μουδιασει και δεν λειτουργει το σημειο για το οξινο δεν θα καταλαβαινεις το οξινο απο αυτο που τρως. Αλλα μπορει να λεω και βλακεια δεν ξερω.

Αντε βρες το και πες μετα!!:P

Δημοσ.

Έτσι όπως λες λειτουργεί, αλλά αυτό δεν "νεκρώνει" απλώς το μέρος που αντιλαμβάνεσαι το όξινο. Ακόμα και κάτι που το μέρος της γλώσσας που αναγνωρίζει το γλυκό, κανονικά δε θα το αναγνώριζε (πχ αν ρίξεις λεμόνι μόνο στο γλυκό section, δε θα καταλάβεις γεύση, πρέπει να πέσει και στο όξινο) θα το αναγνωρίσει ως γλυκό.

Δημοσ.
Ρε παιδια...ξερει κανεις πως ειναι στα αγγλικα το "Χρονια πολλα να τα εκατοστησεις."??

 

Years many, to hundred them!

Δημοσ.
όπως λέμε "shit high and gaze" ? :P

 

Ναι, αλλά για φώναξε μια δυνατά στα αγγλικά "Θέλω ένα φθηνό βιβλίο"

Δημοσ.
Νομίζω ακούγεται καλύτερα αν πεις, "θελω ενα φθηνο στοιχηματιτζη" στα αγγλικα

 

Είναι που δεν ασχολούμαι με τον τζόγο.

Δημοσ.
Λοιπόν, πείτε τι ξέρετε γι' αυτό. Τούφα σου εφιστώ την προσοχή.

 

Διάβαζα ένα άρθρο σήμερα γι' αυτό σε μια εφημερίδα που βρήκα και ψήθηκα άσχημα.

 

 

DESCRIPTION

The Miracle Berry, also called Miracle Fruit or Miraculous Fruit, are small, reddish berries of the Sysepalum dulcificum (also known as Richadella dulcifica or Sideroxylon dulcificum), an evergreen shrub native to western Africa. While Miracle Berries are themselves rather bland, they contain a glycoprotein called miraculin that has the notable effect of making sour foods taste sweet. Miraculin temporarily causes the sweet taste buds to be stimulated by acids, meaning that normally-sour foods are experienced as sweet.

 

Some growers have reported that the Sysepalum dulcificum only produces berries after years of growth, and even then generates a relatively small yield, which has thus far prevented Miracle Berries from widespread availability. Mirculin is used as a sweetener in Japan, where scientists have reported growing modified lettuce that contains miraculin. As of June 2007 this lettuce does not appear to have reached market.

 

Dose

A single miracle berry alters taste perception for around half an hour.

 

Price

Not commonly sold in the United States.

 

Law

Miraculin was classified as a food additive by the FDA in 1974. As of 2007, miraculin has apparently not been taken through the FDA approval process necessary to market regulated products, and is not widely available in the United States.

 

Chemistry

The active agent in Miracle Berries is a glycoprotein called miraculin. It also contains high amounts of aspartic acid, valine, glycine, proline, threonine, and phenylalanine, with a high density of the sugars glucosamine and mannose.

 

Pharmacology

Miraculin binds to the taste buds. In nerve fibers normally stimulated by sweet tastes, miraculin increases responsiveness to acidity by 2-3 times, while simultaneously depressing response to sweeteners.

 

History

Little is known about the history of Miracle Berries.

 

Slang

Miracle Fruit, Miracle Berry, Miraculous Berry, Sweet Berry.

 

 

EFFECTS

 

Onset

The taste-altering effects of Miracle Berries are distinctly noticeable within 30 seconds to a minute after eating.

 

Duration

Miracle Berry effects are typically described as lasting for about half an hour, but have been reported to last as long as two hours.

 

The Experience

A single Miracle Berry produces rapid, dramatic effects. Sour foods such as limes, lemons, and vinegar are experienced as very sweet. One person describes an average lime tasting "like sorbet". Effects taper off gradually.

 

 

PROBLEMS

Miracle Berries inhibit the natural aversion to acidic foods. It is possible to develop gastric distress or irritation to the mouth and throat by rapidly eating very sour foods while under the influence of Miracle Berries. One person writes: "A colleague and I once spent an evening experimenting with miracle berries. We drank straight lemon juice, sauerkraut juice, even vinegar. All tasted extremely sweet. Somehow we forgot how acidic these substances are. We awoke the next day to find our mouths full of ulcers."

 

Addiction Potential

Miracle Berries are not known to be either physically addicting or likely to cause psychological dependance.

 

Contraindications

 

* Be cautious not to over-indulge in highly-acidic foods that may cause irritation or gastric distress.

 

 

 

οσο για μπυρα σοκολατα υπαρχει ηδη http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/1834232.stm (stout)

 

εδω υπαρχει και μπυρα πιτσα στην σοκολατα θα κολαγανε? :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...