MsquitoPrincess Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Το τραβάει η μάπα του πάντως Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leftermann Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 τελευταία, αν δεν τον δείρει κανένας, λένε ότι δέρνεται και μόνος του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Super Moderators Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Αυτον τον Κουγια γιατι τον δερνουν ολοι?[...] Εχω φτασει σε σημειο να πιστευω πως αν τον συναντησω ποτε στο δρομο και δεν τον κλωτσησω (τουλαχιστον), θα παρεξηγηθει. Έχω ξεραθεί στο γέλιο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
slipknot Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Τελικά για πείτε μου...ο ηλεκτρικός μέχρι τι ώρα λειτουργεί τελικά ? Γιατί άκουσα ότι λειτουργεί μέχρι τις 2:00 και χτες την πάτησα και δεν λειτουργούσε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
red7genius Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 το σημειωνω στον εγκεφαλο μου. αυτο πιστευω ειναι το μελανό σημειο της ιστοριας.... V = όγκος υγρού αυγού (σταθερός λόγω κελύφους) Απότομη αύξηση της θερμοκρασίας του υγρού αυγού προκαλεί απότομη αύξηση όγκου του υγρού Λιγο αντιφατικο δεν ειναι αυτο? P=V*Tόπου P = πίεση υγρού αυγού πάνω στο κέλυφος V = όγκος υγρού αυγού (σταθερός λόγω κελύφους) Τ = θερμοκρασία υγρού αυγού Απότομη αύξηση της θερμοκρασίας του υγρού αυγού προκαλεί απότομη αύξηση όγκου του υγρού αυγού επομένως, και απότομη αύξηση της πίεσης πάνω στο κέλυφος. Έτσι γίνεται η έκρηξη. Μόνο άν υπήρχε αντίστοιχη απότομη μείωση πίεσης εντός του αυγού θα μπορούσε ο όγκος (άρα και το κέλυφος) να παραμείνει σταθερό. Συγνωμη γλυκεια μου, χωρις να θελω να το παιξω εξυπνος, no offence ετσι, απλα αυτο που λες δεν υπαρχει. Μαλλον εχεις τα εχεις μπερδεψει λιγο. Αυτο που θες να πεις ειναι η Καταστατικη Εξισωση των Ιδανικων Αερίων και ειναι γνωστη ως P*V=n*R*T ή παυε να ρωτας, όπου P=πίεση του αεριου V=ογκος n=mol αεριου R=σταθερα των ιδανικων αεριων T=θερμοκρασια αεριου. Επομενως αυτα ειναι Μηχανική Αερίων και κατ' επεκταση Θερμοδυναμικη. Αρα λοιπόν το φαινόμενο οφειλεται στην μεταβολη που υπεστει το αεριο στο εσωτερικο του αυγου. Συγκεκριμενα εχουμε Ισόχωρη μεταβολη(δηλ μεταβολη με σταθερο ογκο). Αυτο σημαινει πως ολη η θερμότητα απορροφαται απο το αεριο για να αυξηθει η εσωτερικη του ενεργεια, με συνεπεια αποτομη αυξηση της πιεσης στο εσωτερικο του αυγου. Επομενως με μεγαλη αυξηση της θερμοκρασιας, η πιεση γινεται αρκετα μεγαλη, που δεν μπορει να αντεξει ο φλοιος του αυγου. Τελικα, το αυγο σπαει τωρα αν εχω κανει καπου λαθος, δεν ξερω. ΥΓ omg δεν το πιστευω οτι τα θυμαμαι ακομα απο την β λυκειου... Τελικά για πείτε μου...ο ηλεκτρικός μέχρι τι ώρα λειτουργεί τελικά ? Γιατί άκουσα ότι λειτουργεί μέχρι τις 2:00 και χτες την πάτησα και δεν λειτουργούσε. νομιζω πως το νεο αυτο μετρο ισχυει για παρασκευοσαββατοκυριακα μονο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sp00ker@s Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Aπόρια Γιατί ό Χάρος έχει δρεπάνι???? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Harkon Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 για να θερίζει τις ψυχές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xartial Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Αυτον τον Κουγια γιατι τον δερνουν ολοι?Εχω φτασει σε σημειο να πιστευω πως αν τον συναντησω ποτε στο δρομο και δεν τον κλωτσησω (τουλαχιστον), θα παρεξηγηθει. :lol::lol: τελειο!!!! Aπόρια Γιατί ό Χάρος έχει δρεπάνι???? βασικα τωρα που ειπες χαρο, εχει δει κανεις την γιαγια στο "Μπαμπα μην τρεχεις";;; μια που μπινελικωνει!!!! :lol: αν δεν την εχετε δει, δειτε την και θα με θυμηθειτε!! τα εχωσε στο χαρο τις προαλλες κι ειχα πεσει κατω απο τα γελια... το εβλεπε ο ανηψιος της σε ενα ονειρο κι αυτη αντι να φοβηθει τον χαρο, που φορουσε τη μαυρη μπερτα και κουκουλα κι ειχε το δρεπανι στο χερι, τον μπινελικωνε κανονικα!!! αυτουνου καλα του τα πε!!!!:X Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiltoZ Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Αυτον τον Κουγια γιατι τον δερνουν ολοι? Γιατί άμα δεν τον βαρέσεις εσύ πρώτος θα σε βαρέσει αυτός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
χάπι Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Συγνωμη γλυκεια μου, χωρις να θελω να το παιξω εξυπνος, no offence ετσι, απλα αυτο που λες δεν υπαρχει.Μαλλον εχεις τα εχεις μπερδεψει λιγο. Αυτο που θες να πεις ειναι η Καταστατικη Εξισωση των Ιδανικων Αερίων και ειναι γνωστη ως P*V=n*R*T ή παυε να ρωτας, όπου P=πίεση του αεριου V=ογκος n=mol αεριου R=σταθερα των ιδανικων αερίων T=θερμοκρασια αεριου. Επομενως αυτα ειναι Μηχανική Αερίων και κατ' επεκταση Θερμοδυναμικη. Αρα λοιπόν το φαινόμενο οφειλεται στην μεταβολη που υπεστει το αεριο στο εσωτερικο του αυγου. Συγκεκριμενα εχουμε Ισόχωρη μεταβολη(δηλ μεταβολη με σταθερο ογκο). Αυτο σημαινει πως ολη η θερμότητα απορροφαται απο το αεριο για να αυξηθει η εσωτερικη του ενεργεια, με συνεπεια αποτομη αυξηση της πιεσης στο εσωτερικο του αυγου. Επομενως με μεγαλη αυξηση της θερμοκρασιας, η πιεση γινεται αρκετα μεγαλη, που δεν μπορει να αντεξει ο φλοιος του αυγου. Τελικα, το αυγο σπαει τωρα αν εχω κανει καπου λαθος, δεν ξερω. ΥΓ omg δεν το πιστευω οτι τα θυμαμαι ακομα απο την β λυκειου... πωωωπωωωω, πόσο σαλάτα τα έχω κάνει με τους τύπους της φυσικής ???? Όχι δεν είμαστε τσακωμένοι, απλά μας χωρίζουν πολλά χρόνια... Υ.Γ. Πάντως, ανεξάρτητα από τους τύπους, καταλήξαμε στην ίδια φυσική εξήγηση... Όχι ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
red7genius Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 πωωωπωωωω, πόσο σαλάτα τα έχω κάνει με τους τύπους της φυσικής ???? Όχι δεν είμαστε τσακωμένοι, απλά μας χωρίζουν πολλά χρόνια... Υ.Γ. Πάντως, ανεξάρτητα από τους τύπους, καταλήξαμε στην ίδια φυσική εξήγηση... Όχι ? yeap:-) Το αποτελεσμα ειναι η αυξηση της πιεσης στο εσωτερικο του αυγου, απλα οφειλεται στο αεριο και οχι στο υγρο It doesn't matter:-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Στο απέναντι διαμέρισμα από αυτό που φιλοξενούμαι, κάποιος φάλτσος κύριος προσπαθεί να βγάλει τον Πεχλιβάνη του Θανάση Παπακωνσταντίνου με λάθος συγχορδίες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
χάπι Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Όοοοοχιιιι... Από τα πιο όμορφα τραγούδια του Θανάση... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Δεν υπάρχουν «λάθος συγχορδίες». Μόνο διασκευές... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Εντάξει, έχει ξεχειλώσει λίγο από τότε που έγινε trend, αλλά είναι ωραίο, ναι. Αλλά πλέον ακούω Θανάση και σκέφτομαι ΕΑΑΚ, έχει καταντήσει ανοργασμικό. έντιτ, ο παραπάνω μοντ ακούει φιούζιον τζαζ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.