Προς το περιεχόμενο

The [Old] Official Off Topic Thread

Lucifer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 61,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πω ρε πούστη, έχω έναν απίστευτο πονόλαιμο εδώ και δύο μέρες...

Δε μπορώ να καταπιώ χωρίς να κρατιέμαι από κάπου!

Πήγα στο φαρμακείο, μου δώσανε κάτι καραμέλες Orocil Lido που είναι αντισηπτικές με λιδοκαΐνη που και καλά είναι τοπικό αναισθητικό αλλά δεν έγινε τίποτα!

Και τώρα που το έψαχνα στο ίντερνετ σε κάποιο καναδέζικο site διάβαζα ότι μια δυνατή αντιμετώπιση των συμπτωμάτων γίνεται με χρήση κωδεΐνης με παρακεταμόλη (Panadol) ή ασπιρίνη ή ibuprofen (Advil) ή συνδιασμό των παραπάνω με ή χωρίς καφείνη κλπ...

Το έψαξα λίγο και είδα ότι οι δόσεις που συνήθως κυκλοφορούν είναι μία δόση αναλγητικού (πχ για την ασπιρινη 500mg) + 10 με 30 mg κωδεΐνη.

Ένα τέτοιο είναι το Lonarid-N που έχει 500mg παρακεταμόλη και 10mg κωδεΐνη.

Όμως εγώ δεν έχω Lonarid-N!

Είχα όμως ένα ξεχασμένο sival-b (αντιβηχικό σιρόπι με κωδεΐνη και παρεμπιπτόντως το μοναδικό που δουλεύει όταν έχεις βήχα, trust me, παρατήστε τις κιτρικές βουταμιράτες που είναι μόνο Placebo)

Έτσι κατέβασα ένα panadol extra και 6ml σιρόπι sival-b που περιέχουν 9mg κωδεΐνη!

Ρε παιδιά, δεν υπάρχει αυτό το πράμα! Με πέρασαν όλα σε λέω!

Θέλω αύριο να πάω στο φαρμακείο και να με δώσει ο π...της ο φαρμακοποιός Lonarid-N αλλά δε θα με δώσει ο κερατάς χωρίς συνταγή!

Γι αυτό και γω θα αξιοποιήσω το σιροπάκι μου που έτσι κι αλλιώς είναι να λήξει σε 3 μήνες!

Και τη δευτέρα θα πιάσω το φαρμακοποιό του ΙΚΑ (από το λαιμό αν χρειαστεί) και θα τον βάλω να με γράψει Lonarid-N ή Sival-b ή ότι άλλο κωδεϊνούχο γουστάρει!

Ουφ, τα είπα και ξεθύμανα!

Όσοι έχετε πονόλαιμο μην κάθεστε και παιδεύεστε! Πάτε στο γιατρό, βρείτε τι έχετε και πείστε τον εκτός των άλλων να σας γράψει κωδεϊνούχο αναλγητικό!

Κωδεΐνη rules τελικά!

Δημοσ.

Έχω πρόβλημα με το VirtualDub.

Σε αρκετές ταινίες που ενσωματώνω του υπότιτλους ,ο ήχος πάει λίγο πίσω απο την εικόνα.

Τι μπορώ να κάνω για να φτιάξει?

(Δε βάζω λινουξ, δε αλλάζω τροφοδοτικό)

Δημοσ.
  jason_rethymno είπε:
οκ εφτιαξε τώρα ..Επρεπε να κάνω reset

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 04:48 ----------

Έχω πρόβλημα με το VirtualDub.

Σε αρκετές ταινίες που ενσωματώνω του υπότιτλους ,ο ήχος πάει λίγο πίσω απο την εικόνα.

Τι μπορώ να κάνω για να φτιάξει?

Πας audio->inderleaving και βάζεις delay στον ήχο. Με θετικές τιμές ο ήχος θα μεταφερθει πιο μετά, με αρνητικές τιμές (αν βάλεις -) θα πάει πιο πίσω. Δοκίμαζε λίγο λίγο με βήματα των 100ms και σώζε κάθε φορά ένα μικρό κομμάτι (αν είναι ολόκληρη ταινία) με ομιλία για να βλέπεις τι γίνεται. Σου λέω 100ms γιατί μια ακρίβεια 100ms είναι καλή. Φυσικά αρχικά πρέπει να βρείς στο περίπου πόση είναι η διαφορά (εάν μιλάμε για ολόκληρα second) και μετά να δοκιμάζεις να αυξάνεις και να μειώνεις με βήμα 100ms. Εάν πχ νιώθεις ότι ο ήχος ακούγεται κατα δύο δεύτερα πιο νωρίς, βάλε 2000ms και σώσε. Αν έφυγε πιο μετά, πανε το στα 1900 και ξανασώσε. Κάπως έτσι. Εγώ έτσι χρονίζω άψογα.

Καλύτερα βασικά να κάνεις την ενσωμάτωση χωρίς να το πειράξεις και μετά να ανοίξεις το νεο σου αρχείο με τους ενσωματωμένους υπότιτλους, να γυρίσεις audio και video σε direct stream copy και να κάνεις τα παραπάνω από κει και κάτω. Επειδή στην ουσία δε θα γίνεται καμιά επεξεργασία οι δοκιμές σου θα γίνονται σχεδόν άμεσα.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

Δημοσ.
  antonl είπε:
Από την κολεξιόν 2010.

washcloud είπε:
εσύ σκάσε και διάβαζε, να σου λυθούν οι απορίες του τύπου "γιατί μπαμπά το Avatar......."

(αλλιώς θα υφάνω ΚΑΙ για 'σενα)

Καλή χρονιά και σε εσένα Τάσε...βλέπω φορτσάτος στο 2010..:Ρ

giorgos147 είπε:
Ξανά έκανα τέτοιο στο παγοδρόμιο, και ψιλοστραμπούληξα το χέρι! :D

Τουλάχιστον, πήγε καυλύτερα από χθες.

Καλησπέρα!

Αφού σε χαλάει τη συνεχίζεις;:Ρ

babylonx είπε:
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Wash νομίζω ότι με το παλικάρι εντός του σπόϊλερ γνωρίζεστε ή είναι θαυμαστής σου.!

Δημοσ.

Βγαίνει και σε υπέρδιπλο;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 07:42 ----------

Lonarid-N -----> 10 mg κωδεΐνη.

Lonalgal -----> 30 mg κωδεΐνη!!! Δράση φαρμάκου 10 λεπτά (από τις φυλλάδιο). Μιλάμε για πολύ WIN. :-D:-D:-D

Δημοσ.
  babylonx είπε:

Είχα όμως ένα ξεχασμένο sival-b (αντιβηχικό σιρόπι με κωδεΐνη και παρεμπιπτόντως το μοναδικό που δουλεύει όταν έχεις βήχα, trust me, παρατήστε τις κιτρικές βουταμιράτες που είναι μόνο Placebo)

το ίδιο παίρνω και δεν μου κάνει τίποτα...

δε κοιμάμαι το βράδυ από τον βήχα:mad:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...