FilipposMD Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Κοίτα η διαφωνία ήταν για το αν πριν το ποσοστό βάζουμε "α". Εγώ νομίζω ότι το βρίσκω χωρίς άρθρο συνήθως, αυτός με τον οποίο κουβέντιαζα το θυμόταν με άρθρο. Πιθανώς γράφεται και έτσι και αλλιώς. Απλώς επειδή σχολίασε ο KWSN_men το "the" (σωστά, αλλά ήταν θέμα βιασύνης στο παράδειγμα που έγραψα), πήγε εκεί η συζήτηση, γιατί εξαφανίστηκα κι εγώ. Νταξ, λύθηκε.
Φρού-Φρού Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Όχι κάποια συγκεκριμένη.Πχ για δουλειά σε κανα νετ καφέ ή σε καμια εταιρία σαν την Forthnet... Είχε πάρει το αυτί μου στην εκπομπή του Αυτιά κάτι για 29 ευρώ την ημέρα αλλά δεν ξέρω αν ισχύει γενικά,ή για κάποια συγκεκριμένα επαγγέλματα. Μιλάμε πάντα για full-time job. Λοιπόν οι απασχολούμενοι σε καφέ-μπαρ κτλ κτλ δεν υπάγονται σε καμια συλλογικη σύμβαση αλλά το ΙΚΑ έχει ορίσει σαν μίνιμουμ ημερομίσθιο τα 35,34 ευρώ (μικτα) Για την Forthnet απο την άλλη χρειάζομαι κι αλλα στοιχεία. Και πάλι για τι ειδικότητα μιλάμε? Σε γενικές γραμμές ο βασικός μισθός ειναι 500-600 ευρω (καθαρά). Αυτα
parsifal Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Έχει ακούσει κανένας το ομώνυμο κομμάτι από το σινγκλάκι «Η Ζωή Έχει Χρώμα» που βγάζει όπου να'ναι η Ευρυδίκη; Ακούγεται για λίγα δευτερόλεπτα στα TV spots του Υπουργείου Υγείας. Βρήκα μία live εκτέλεση στο Γιουτούμπι και από χτες το απόγευμα έχω φάει τρελό κόλλημα, το βιντεάκι παίζει non-stop!
pappous_soulis Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Λοιπόν οι απασχολούμενοι σε καφέ-μπαρ κτλ κτλ δεν υπάγονται σε καμια συλλογικη σύμβαση αλλά το ΙΚΑ έχει ορίσει σαν μίνιμουμ ημερομίσθιο τα 35,34 ευρώ (μικτα)Για την Forthnet απο την άλλη χρειάζομαι κι αλλα στοιχεία. Και πάλι για τι ειδικότητα μιλάμε? Σε γενικές γραμμές ο βασικός μισθός ειναι 500-600 ευρω (καθαρά). Αυτα Όταν λέω δουλειά στην Forthnet εννoώ να σηκώνω τηλέφωνα,κέντρο εξυπηρέτησης,καταλαβαίνεις. Πάντως πολύ γυφτιά,500 ευρώ ο βασικός...νόμιζα πως ήταν στα 700...(όχι οτι τα 700 είναι πολλά..) Anyways,ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Garnele Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Λοιπόν οι απασχολούμενοι σε καφέ-μπαρ κτλ κτλ δεν υπάγονται σε καμια συλλογικη σύμβαση αλλά το ΙΚΑ έχει ορίσει σαν μίνιμουμ ημερομίσθιο τα 35,34 ευρώ (μικτα) δηλαδή, αφαιρώντας τα ένσημα, πάμε γύρω στα 30 ευρώ ε?
KWSN_Men Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Όταν λέω δουλειά στην Forthnet εννoώ να σηκώνω τηλέφωνα,κέντρο εξυπηρέτησης,καταλαβαίνεις.Πάντως πολύ γυφτιά,500 ευρώ ο βασικός...νόμιζα πως ήταν στα 700...(όχι οτι τα 700 είναι πολλά..) Anyways,ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Το 500 πώς σου προέκυψε;
Φρού-Φρού Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Λοιπον για να είμαι πιο ακριβής: Ο βασικός μισθός ανειδίκευτου εργάτη συμφωνα με την Συλλογική Σύμβαση απο 01/05/2007 ορίστηκε στα 657,89 (μικτά) ευρώ, το δε ημερομίσθιο του ιδίου στα 29,29 (μικτά) ευρώ. @Garnele χλωμό να σου κολλάει ένσημα ο καφετεριάς, το πολύ πολύ να σου κολλάει 4-5 για να μην τον πάνε μέσα αν γίνει έλεγχος. :s
zoocra77 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 @Garnele χλωμό να σου κολλάει ένσημα ο καφετεριάς, το πολύ πολύ να σου κολλάει 4-5 για να μην τον πάνε μέσα αν γίνει έλεγχος. :s Βασικά νομίζω ότι τώρα πια αν σε πιάσουν χωρις να σου κολάνε ένσημα δεν βάζουν τον εργοδότη μέσα αλλα εσένα!(ή έτσι μου πε ο "εργοδότης" οταν δούλευα σε ενα τηλεφωνικό κέντρο και ζήτησα αν γίνεται να μην έχω ΙΚΑ)
livewire Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Βασικά νομίζω ότι τώρα πια αν σε πιάσουν χωρις να σου κολάνε ένσημα δεν βάζουν τον εργοδότη μέσα αλλα εσένα!(ή έτσι μου πε ο "εργοδότης" οταν δούλευα σε ενα τηλεφωνικό κέντρο και ζήτησα αν γίνεται να μην έχω ΙΚΑ) Υπερβολές? Εγώ ξέρω, από εμπειρία μου σε επιχείρηση εστίασης(!) ότι πέφτει πρόστιμο και στους 2 εμπλεκόμενους. Εργοδότη και υπάλληλο.
red7genius Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 να ρωτησω κατι, αυριο ειναι ανοιχτα μαγαζια, ταχυδρομεια κτλ?
Garnele Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 μ ναι, εμένα η εμπειρία μου λέει ότι σε περίπτωση που ο εργαζόμενος δεν έχει βιβλιάριο εργασίας μαζεύουν και τους δυο. (τα ένσημα δεν παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο-δικιολογούνται εύκολα)
pappous_soulis Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2008 Την γραφειοκρατεία μου μέσα... Το 500 πώς σου προέκυψε; Η Φρου-Φρου το'πε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.