Προς το περιεχόμενο

The [Old] Official Off Topic Thread

Lucifer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κοίτα η διαφωνία ήταν για το αν πριν το ποσοστό βάζουμε "α". Εγώ νομίζω ότι το βρίσκω χωρίς άρθρο συνήθως, αυτός με τον οποίο κουβέντιαζα το θυμόταν με άρθρο. Πιθανώς γράφεται και έτσι και αλλιώς. Απλώς επειδή σχολίασε ο KWSN_men το "the" (σωστά, αλλά ήταν θέμα βιασύνης στο παράδειγμα που έγραψα), πήγε εκεί η συζήτηση, γιατί εξαφανίστηκα κι εγώ. Νταξ, λύθηκε.

• Απαντ. 61,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Όχι κάποια συγκεκριμένη.

Πχ για δουλειά σε κανα νετ καφέ ή σε καμια εταιρία σαν την Forthnet...

Είχε πάρει το αυτί μου στην εκπομπή του Αυτιά κάτι για 29 ευρώ την ημέρα αλλά δεν ξέρω αν ισχύει γενικά,ή για κάποια συγκεκριμένα επαγγέλματα.

Μιλάμε πάντα για full-time job.

Λοιπόν οι απασχολούμενοι σε καφέ-μπαρ κτλ κτλ δεν υπάγονται σε καμια συλλογικη σύμβαση αλλά το ΙΚΑ έχει ορίσει σαν μίνιμουμ ημερομίσθιο τα 35,34 ευρώ (μικτα)

Για την Forthnet απο την άλλη χρειάζομαι κι αλλα στοιχεία. Και πάλι για τι ειδικότητα μιλάμε? Σε γενικές γραμμές ο βασικός μισθός ειναι 500-600 ευρω (καθαρά). Αυτα :-)

Δημοσ.

Έχει ακούσει κανένας το ομώνυμο κομμάτι από το σινγκλάκι «Η Ζωή Έχει Χρώμα» που βγάζει όπου να'ναι η Ευρυδίκη; Ακούγεται για λίγα δευτερόλεπτα στα TV spots του Υπουργείου Υγείας. Βρήκα μία live εκτέλεση στο Γιουτούμπι και από χτες το απόγευμα έχω φάει τρελό κόλλημα, το βιντεάκι παίζει non-stop!

Δημοσ.
Λοιπόν οι απασχολούμενοι σε καφέ-μπαρ κτλ κτλ δεν υπάγονται σε καμια συλλογικη σύμβαση αλλά το ΙΚΑ έχει ορίσει σαν μίνιμουμ ημερομίσθιο τα 35,34 ευρώ (μικτα)

Για την Forthnet απο την άλλη χρειάζομαι κι αλλα στοιχεία. Και πάλι για τι ειδικότητα μιλάμε? Σε γενικές γραμμές ο βασικός μισθός ειναι 500-600 ευρω (καθαρά). Αυτα :-)

Όταν λέω δουλειά στην Forthnet εννoώ να σηκώνω τηλέφωνα,κέντρο εξυπηρέτησης,καταλαβαίνεις.

Πάντως πολύ γυφτιά,500 ευρώ ο βασικός...νόμιζα πως ήταν στα 700...(όχι οτι τα 700 είναι πολλά..)

Anyways,ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Δημοσ.

δηλαδή, αφαιρώντας τα ένσημα, πάμε γύρω στα 30 ευρώ ε?

Δημοσ.
Όταν λέω δουλειά στην Forthnet εννoώ να σηκώνω τηλέφωνα,κέντρο εξυπηρέτησης,καταλαβαίνεις.

Πάντως πολύ γυφτιά,500 ευρώ ο βασικός...νόμιζα πως ήταν στα 700...(όχι οτι τα 700 είναι πολλά..)

Anyways,ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Το 500 πώς σου προέκυψε;

Δημοσ.

Λοιπον για να είμαι πιο ακριβής:

Ο βασικός μισθός ανειδίκευτου εργάτη συμφωνα με την Συλλογική Σύμβαση απο 01/05/2007 ορίστηκε στα 657,89 (μικτά) ευρώ, το δε ημερομίσθιο του ιδίου στα 29,29 (μικτά) ευρώ.

@Garnele χλωμό να σου κολλάει ένσημα ο καφετεριάς, το πολύ πολύ να σου κολλάει 4-5 για να μην τον πάνε μέσα αν γίνει έλεγχος. :s

Δημοσ.

@Garnele χλωμό να σου κολλάει ένσημα ο καφετεριάς, το πολύ πολύ να σου κολλάει 4-5 για να μην τον πάνε μέσα αν γίνει έλεγχος. :s

Βασικά νομίζω ότι τώρα πια αν σε πιάσουν χωρις να σου κολάνε ένσημα δεν βάζουν τον εργοδότη μέσα αλλα εσένα!(ή έτσι μου πε ο "εργοδότης" οταν δούλευα σε ενα τηλεφωνικό κέντρο και ζήτησα αν γίνεται να μην έχω ΙΚΑ)

Δημοσ.
Βασικά νομίζω ότι τώρα πια αν σε πιάσουν χωρις να σου κολάνε ένσημα δεν βάζουν τον εργοδότη μέσα αλλα εσένα!(ή έτσι μου πε ο "εργοδότης" οταν δούλευα σε ενα τηλεφωνικό κέντρο και ζήτησα αν γίνεται να μην έχω ΙΚΑ)

Υπερβολές?

Εγώ ξέρω, από εμπειρία μου σε επιχείρηση εστίασης(!) ότι πέφτει πρόστιμο και στους 2 εμπλεκόμενους. Εργοδότη και υπάλληλο.

Δημοσ.

μ ναι, εμένα η εμπειρία μου λέει ότι σε περίπτωση που ο εργαζόμενος δεν έχει βιβλιάριο εργασίας μαζεύουν και τους δυο. (τα ένσημα δεν παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο-δικιολογούνται εύκολα)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...