Φρού-Φρού Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Καλημέρα κι απο μένα! Manuel δεν νομίζω οτι έχει να κάνει με την ισορροπία δυστυχίας-ευτυχίας.. Είναι λίγο πιο σύνθετο και ακόμα πιο υποκειμενικό.. Απλά θεωρώ οτι όταν κάποιος βιώσει/πάρει πολλές "μονάδες" δυστυχίας μαθαίνει με τον καιρό να εκτιμά και να αξιολογεί διαφορετικά τον πόνο. Αυτό ίσως μεταφράζεται και σε εμπειρία αν θες και ασφαλώς πολύ μεγάλο ρόλο παίζει ο χαρακτήρας/ψυχοσύνθεση του καθενός. Αυτόματα λοιπόν μαθαίνει να αξιολογεί διαφορετικά και την ευτυχία πχ. δίνει μεγαλύτερη βάση στις μικρές χαρές της ζωής κτλ.. Αλλά και πάλι για τον κάθε άνθρωπο δεν ισχύουν τα ίδια.. Απο κει και πέρα όσον αφορά στα συναισθήματα ίσως και αυτά δεν είναι αναλλοίωτα, είμαι 29 χρονών και είμαι βέβαιη οτι ούτε με την ίδια δύναμη μπορώ να ερωτευτώ, ούτε ενθουσιάζομαι τόσο εύκολα όπως όταν ήμουν 18 χρονών ξέρω γω.. Και μια ερώτηση στον lefterman.. Πως μπορεί κάποιος που δεν έχει παντρευτεί να ξέρει τι είναι γάμος? Εμένα και μόνο η ιδέα με τρομοκρατεί πάντως.. δεν λέω οτι κάποια στιγμή δεν θα ήθελα να αποκτήσω οικογένεια αλλά με φρικάρει άσχημα το πακετάκι.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ferongr Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Καλημέρα κι απο μένα! Manuel δεν νομίζω οτι έχει να κάνει με την ισορροπία δυστυχίας-ευτυχίας.. Είναι λίγο πιο σύνθετο και ακόμα πιο υποκειμενικό.. Απλά θεωρώ οτι όταν κάποιος βιώσει/πάρει πολλές "μονάδες" δυστυχίας μαθαίνει με τον καιρό να εκτιμά και να αξιολογεί διαφορετικά τον πόνο. Αυτό ίσως μεταφράζεται και σε εμπειρία αν θες και ασφαλώς πολύ μεγάλο ρόλο παίζει ο χαρακτήρας/ψυχοσύνθεση του καθενός. Αυτόματα λοιπόν μαθαίνει να αξιολογεί διαφορετικά και την ευτυχία πχ. δίνει μεγαλύτερη βάση στις μικρές χαρές της ζωής κτλ.. Αλλά και πάλι για τον κάθε άνθρωπο δεν ισχύουν τα ίδια.. Καταπληκτικο post. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 +1. Και βρίσκω ότι ταυτίζομαι απόλυτα με τις τελευταίες γραμμές περί φρίκης... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ferongr Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Ωχου... πως φευγουνε τωρα απο το σπιτι... Καταρα... Θα κανει το κρυο της αρκουδας στο καρο... Τεσπα... Καλη μας δουλεια σε οσους δουλευουμε, καλο Word of ΞυσCraft σε οσους δεν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aledjo Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 ΚΟΙΜΗΘΗΚΑ! ειδα prison break και λιγο alias και κατα τις 6 με πηρε ο υπνος! μετα κατα τις 9:30 ξυπνησα.... τωρα? τι θα κανω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Φρού-Φρού Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paschalia Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Τα ''Στερ Σινεμας'' του Βαρδινογιάννη είναι ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 ΚΟΙΜΗΘΗΚΑ!ειδα prison break και λιγο alias και κατα τις 6 με πηρε ο υπνος! μετα κατα τις 9:30 ξυπνησα.... τωρα? τι θα κανω? Είναι νωρίς ακόμα. Δε βάζεις να δεις Prison Break και λίγο Alias; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Harkon Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Τα ''Στερ Σινεμας'' του Βαρδινογιάννη είναι ? εσύ δεν έλεγες πως το μπλα2 έχει αντικαταστήσει τις ενότητες Κινηματογράφος κ Μούζικα; :p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leftermann Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Πως μπορεί κάποιος που δεν έχει παντρευτεί να ξέρει τι είναι γάμος? Εμένα και μόνο η ιδέα με τρομοκρατεί πάντως.. δεν λέω οτι κάποια στιγμή δεν θα ήθελα να αποκτήσω οικογένεια αλλά με φρικάρει άσχημα το πακετάκι.. Όλο και κάτι θα ξέρει... Μην μου πεις πως δεν έχεις την παραμικρή ιδέα πώς είναι ο γάμος... Κάποιος σοφός (δεν θυμάμαι ποιος) είχε πει πως ο γάμος είναι η κατάσταση κατά την οποία διπλασιάζεις τις υποχρεώσεις σου, ενώ ταυτόχρονα μειώνεις τα δικαιώματά σου στο μισό... Καλά τα είπε, αλλά ξέχασε να ασχοληθεί με τα καλά του γάμου... Αυτό για το οποίο κάποιος δεν μπορεί να έχει την παραμικρή ιδέα, είναι πώς θα είναι ο δικός του γάμος. Γι αυτό συμφωνώ, δεν θα το ξέρεις ποτέ αν δεν το κάνεις. Πάντως, το είπα και πιο πάνω, δεν θεωρώ ότι σώνει και καλά πρέπει όλοι να παντρευτούν. Είναι λογικό να ξεθωριάσει και το τρίτο σκέλος του τρίπτυχου "πατρίς - θρησκεία - οικογένεια" (το αν είναι καλό ή όχι είναι άλλο θέμα). Αν και ξέρω ελάχιστους (σε "ηλικία γάμου", όχι πιτσιρικάδες) που να λένε "δεν παντρεύομαι". Οι περισσότεροι λένε "θέλω μωρέ, αλλά όχι ακόμα, άσε λίγο ακόμα να ωριμάσω / να κάνω καριέρα / να χαρώ τα νιάτα μου / να πάω ταξίδια" κλπ κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Φρού-Φρού Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Αυτό για το οποίο κάποιος δεν μπορεί να έχει την παραμικρή ιδέα, είναι πώς θα είναι ο δικός του γάμος. Γι αυτό συμφωνώ, δεν θα το ξέρεις ποτέ αν δεν το κάνεις. Οι περισσότεροι λένε "θέλω μωρέ, αλλά όχι ακόμα, άσε λίγο ακόμα να ωριμάσω / να κάνω καριέρα / να χαρώ τα νιάτα μου / να πάω ταξίδια" κλπ κλπ. ε μα ασφαλώς αυτό εννοούσα πρίν.. Με τρομάζει η ιδέα μήπως ο γάμος μου θα είναι μίζερος, βαρετός, ρουτινιασμένος, καλουπιασμένος.. θα μου πεις στο χέρι σου είναι... Δεν θέλω να ωριμάσω, δεν θέλω να κάνω καριέρα, δεν θέλω να χαρώ τα νιάτα μου, δεν θέλω να πάω ταξίδια.. Θελω να περνάω καλά μαζι με τον συντροφό μου αλλά και χωρίς αυτόν αν θέλω, θέλω να συνενοούμαι χωρίς πολλά λόγια/τσακωμούς, δεν θέλω να μεταλλαχτώ σε χαρωπή νοικοκυρούλα/μανούλα, δεν θέλω να αλλάξω. Θέλω να γουστάρω να παντρευτώ. Να γουστάρω πολύ όμως . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Houston Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Τα ''Στερ Σινεμας'' του Βαρδινογιάννη είναι ? paschalia όταν αναφέρεσαι στο όνομά μου θα βάζεις το κύριος μπροστά….ορίστε μας Να θυμάσαι ότι η ευτυχία και η δυστυχία είναι σε ζυγαριά και ισορροπούν πάντα. Όσο ρίξεις από τη μια μεριά, τόσο θα έχεις και από την άλλη. Όχι, δεν εννοούσα αυτό. "Ποσοτικά" το εννοούσα. Χαζό παράδειγμα, που όμως εξηγεί καλά τι εννοώ. Αν κάποιος όταν είναι στεναχωρημένος, ψυχοπλακώνεται 10 μονάδες δυστυχίας, όταν είναι χαρούμενος έχει 10 μονάδες ευτυχίας. Αν ψυχοπλακώνεται με 20 μονάδες δυστυχίας, τότε χαίρεται με 20 μονάδες ευτυχίας. I know, εντελώς ηλίθιο παράδειγμα. Δεν έχει να κάνει με τη χρονική διάρκεια. Μπορεί να ζήσεις 1 χρόνο χάλια και 10 χρόνια τέλεια. Έχει να κάνει με το πόσο "νιώθει" κανείς. χμ, έχει να κάνει δλδ με την ένταση, όχι με την ποσότητα. μπορεί κάποιος στην ζωή του να πάρει 10 μονάδες ευτυχίας και 1 δυστυχίας αλλά θα έχουν την ίδια απόκλιση. Επίσης δε θεωρώ ότι είναι επίκτητη τέτοια συμπεριφορά. Όταν βγαίνεις από εκεί (μετά τον 1 - 1,5+ χρόνο που λέγαμε) είσαι πια ένας διαφορετικός άνθρωπος, με μερικά πλεονεκτήματα παραπάνω κ μερικά μειονεκτήματα παραπάνω. Γιατί μειονεκτήματα??? τι θα γίνει δηλαδή στα 28-30; Θα σταματήσει να έχει ευθύνες ο γάμος; Αν κάποιος φοβάται τις ευθύνες, θα τις φοβάται ανεξάρτητα από την ηλικία του. Όντως ο γάμος σε γεμίζει ευθύνες. Το παιδί ακόμα περισσότερο. Ίδιες θα είναι, είτε είσαι 25, είτε 30. Αν κάποιος δεν θέλει να τις αντιμετωπίσει, ας μην παντρευτεί, δεν είναι υποχρεωτικό. Γιατί leftermann να σκλαβωθεί με ευθύνες κάποιος από τα 25??? Και μετά τι? Τελος? Τι θα περιμένει κάποιος από τη ζωή του? Όλα θα είναι προκαθορισμένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Harkon Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Χιούστον ΙΖ ΜΠΑΚ!!!! οεεοοεεοεοεε ναι ρε σεις ο γάμος δεν είναι κάτι αναγκαστικό! αν δεν... γουστάρουμε δεν κάνουμε τίποτα! φρου2, οι φοβίες περί γάμου είναι ίδιες για όλους και είναι πράγματι στο χέρι μας. γενικά πιστεύω πως όσο πιο "χαλαροί" και χωρίς άγχος είμαστε τόσο πιο ξεχωριστό και όμορφο γάμο θα κάνουμε. σίγουρα ρόλο παίζουν και τα χρήματα βεβαίως.. το "δε θέλω να αλλάξω" δεν καταλαβαίνω να σου πω την αλήθεια.. πιστεύω πως συνέχεια αλλάζουμε λίγο ή πολύ. το θέμα είναι να μπορούμε να αλλάζουμε προς το καλύτερο. εγώ αν μπορούσα δε θα ήθελα να μένω στάσιμος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Φρού-Φρού Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Χιούστον ΙΖ ΜΠΑΚ!!!! οεεοοεεοεοεε ναι ρε σεις ο γάμος δεν είναι κάτι αναγκαστικό! αν δεν... γουστάρουμε δεν κάνουμε τίποτα! φρου2, οι φοβίες περί γάμου είναι ίδιες για όλους και είναι πράγματι στο χέρι μας. γενικά πιστεύω πως όσο πιο "χαλαροί" και χωρίς άγχος είμαστε τόσο πιο ξεχωριστό και όμορφο γάμο θα κάνουμε. σίγουρα ρόλο παίζουν και τα χρήματα βεβαίως.. το "δε θέλω να αλλάξω" δεν καταλαβαίνω να σου πω την αλήθεια.. πιστεύω πως συνέχεια αλλάζουμε λίγο ή πολύ. το θέμα είναι να μπορούμε να αλλάζουμε προς το καλύτερο. εγώ αν μπορούσα δε θα ήθελα να μένω στάσιμος συμφωνώ, στα παραπάνω και φυσικά για την ύπαρξη χρημάτων .. Όταν λέω δεν θέλω να αλλάξω εννοώ, δεν θέλω να γίνω αυτά που κοροιδεύω, δηλαδή μια μίζερη γυναικούλα που όλη μέρα κάνει δουλειές για να μην πεί τίποτα η πεθερά της, που πίνει καφέ με την Πίτσα στον 4ο και βλέπει Βέρα στο δεξί... πωπωωω ανακατεύτηκα πρωί πρωί γαμώτο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Houston Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Προδιαγεγραμμένη ζωή θα έλεγα. Μωρά, σχολεία, εφηβεία, γάμοι εγγόνια – ΤΕΛΟΣ. Όχι σε μικρή ηλικία όμως αυτήν η κατάσταση….κακά τα ψέματα, ο γάμος είναι θέμα και ηλικίας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.