parsifal Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Για την ακρίβεια, το NTFS υποστηρίζει case sensitivity, αλλά οι εφαρμογές που τρέχουν σε WOW, VDM, OS/2 και Win32 subsystems κάνουν την «πάπια». Υποθέτω (χωρίς να θυμάμαι αν το έχω δοκιμάσει ποτέ) ότι ένα NTFS volume προσαρτημένο με ntfs-3g σε Linux θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πλήρως case sensitive... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ferongr Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Αλλα το να εμπιστευεσαι τα δεδομενα σου σε εναν Open Source driver που προσπαθει να πετυχει συμβατοτητα μ ενα undocumented πρωτοκολλο ειναι λιγο επικινδυνο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Αν ακολουθείτο αυτή η λογική κατά του reverse engineering τυφλά, οι περισσότερες διανομές Linux δε θα προσέφεραν ούτε τη μισή λειτουργικότητα από αυτήν που προσφέρουν τώρα. Και ειδικά για το ntfs-3g, πόσοι ξέρουν ότι αναπτυσσόταν και δοκιμαζόταν πάνω από μία δεκαετία, πριν χαρακτηριστεί σχετικά πρόσφατα (και δικαίως, εκ του αποτελέσματος) ως stable... ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ferongr Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Ωπ, sorry, επρεπε να διευκρινισω οτι μιλαω απ'την πλευρα του επαγγελματια και οχι του χομπιστα. Και σαν επαγγελματιας, δηλωνω οτι εφοσον ενα πρωτοκολλο το εφτιαξε η MS, τοτε πρεπει να το λειτουργει λογισμικο MS. Εφοσον κατι παιζει με αρχεια που κοστιζουν συνολικα παραπανω απο το αμαξι, το σπιτι και το παπι μου, ακομα και μια πιθανοτητα ασταθειας 1% παραπανω δεν ειναι αποδεκτη(που στην περιπτωση του ntfs-3g πρεπει να ειναι αρκετα παραπανω απο 1% σε σχεση με τις υπολοιησεις της MS). Και οχι, δεν εχω κανενα προβλημα με την κοινοτητα του open source λογισμικου γενικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Και σαν επαγγελματιας, δηλωνω οτι εφοσον ενα πρωτοκολλο το εφτιαξε η MS, τοτε πρεπει να το λειτουργει λογισμικο MS. Συμφωνώ απόλυτα. Γι' αυτό τα κλειστά πρωτόκολλα της MS και της κάθε MS πρέπει να τα εξωπετάξουμε από τον κόσμο της Πληροφορικής και να αγκαλιάσουμε τα αντίστοιχα ανοιχτά πρωτόκολλα/πρότυπα και το interoperability σε όλα τα επίπεδα. Να μείνει μόνη της η MS να νοιώθει την ανάγκη να λειτουργεί τα πρωτόκολλά της με το λογισμικό της. Άλλως πως, να αλλάξει ρότα. Ή να ρίξει το βάρος εκεί που διαπρέπει (κατά την ταπεινή μου γνώμη και εμπειρία, τα περισσότερα προϊόντα της που έχουν σχέση με developement είναι εξαιρετικά). ...(που στην περιπτωση του ntfs-3g πρεπει να ειναι αρκετα παραπανω απο 1% σε σχεση με τις υπολοιησεις της MS) Το «πρέπει να είναι» μου ακούγεται σαν εκτίμηση. Ας κάνω λοιπόν κι εγώ μία εκτίμηση: Δεδομένου του αριθμού και της ποικιλότητας των filesystem operations που γίνονται καθημερινά στoυς Η/Υ εκατοντάδων χιλιάδων χρηστών (μήπως λέω πολλούς; ) Linux ανά τον κόσμο και της διείσδυσης που έχει το συγκεκριμένο πακέτο, αν ήταν ακριβής η εκτίμηση του 1% μάλλον θα είχε βουήξει ο τόπος για την εμμένουσα αστάθειά του. Κάτι που δε συμβαίνει, απ' όσο ξέρω... (διάβολε, τόση ανάγκη να το υπερασπιστώ ούτε στο developement team να ήμουνα ) Εξ άλλου, θίγεις κάτι που θα έπρεπε να θεωρείται non-issue. Σε production περιβάλλοντα που δουλεύουν με πλατφόρμες MS, αμφιβάλλω ότι υπάρχει ανάγκη για άμεση προσπέλαση NTFS volumes από Unix-like Λ/Σ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ferongr Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Γι' αυτό τα κλειστά πρωτόκολλα της MS και της κάθε MS πρέπει να τα εξωπετάξουμε από τον κόσμο της Πληροφορικής και να αγκαλιάσουμε τα αντίστοιχα ανοιχτά πρωτόκολλα/πρότυπα και το interoperability σε όλα τα επίπεδα... Αχ... Και γω με τετοια ιδανικα ξεκινησα καποτε... Δυστυχως, οταν βγεις στην αγορα εργασιας θα αλλαξεις γνωμη και συ. εκατοντάδων χιλιάδων χρηστών (μήπως λέω πολλούς; ).... Κοντα επεσες. Απλως, αλλο να εχεις ntfs-3g για να παιζεις τη μουσικη που εχεις στο τερας του 1TB και αλλο να εχεις μια database που πραγματοποιει εκατονταδες αναγνωσεις-εγγραφες ανα δευτερολεπτο. Ο home user ειναι light user. Αν και οντως δεν τιθεται θεμα επαγγελματικης χρησης, απλα, κουβεντα να γινεται... Ωπ... 3:00? Δεν θελω να παω στην "Θελουμε και Μεις ISO ΕΠΕ" καθυστερημενος... Νυχτεν, και στειλτους ολους τους αντιρρησιες *ΝΙΧ στο /devnull Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Αχ... Και γω με τετοια ιδανικα ξεκινησα καποτε... Δυστυχως, οταν βγεις στην αγορα εργασιας θα αλλαξεις γνωμη και συ. Ως αγορά εργασίας λογίζεται να σε πληρώνουν για να χειρίζεσαι το κατσαβίδι και τον «καρφωτήρα» μόνο ή κάνει και το system administration; Ευτυχώς είμαι καλυμμένος απ' όλες τις μπάντες, γιατί ήδη έχω δουλέψει κατσαβίδι και καρφώσει καλώδια περισσότερο απ' όσο θα ήθελα (ως προγραμματιστής που θέλω να εργαστώ τελικά, δεν στέκομαι ακόμη καλά, λόγω μικρής εμπειρίας . Αλλά μαθαίνω!) Ξεπερνώντας τα παραπάνω όμως, γράφεις σαν να έχεις πεισθεί ότι είναι αδύνατον να βγάλει ψωμάκι επαγγελματίας, προωθώντας και προτείνοντας λύσεις που βασίζονται σε ανοιχτά πρότυπα. Πρόσεξε, μιλάω για ανοιχτά πρότυπα και όχι αναγκαστικά για λύσεις εξολοκλήρου βασισμένες σε ανοιχτό λογισμικό. Ωπ... 3:00? Δεν θελω να παω στην "Θελουμε και Μεις ISO ΕΠΕ" καθυστερημενος... Νυχτεν, και στειλτους ολους τους αντιρρησιες *ΝΙΧ στο /devnull Καληνύχτα και να σου προτείνω ως bedtime αναγνώσματα μερικά γραπτά του Eric Raymond. Αυτό σε σχέση με το 1ο quote. Αν δε σου αρέσουν γιατί τα βρίσκεις πολύ λογισμικοστρεφή, μπορείς να τα προτείνεις σε φίλο/η σχετικό/ή με το αντικείμενο, που έχεις παρεξηγήσει ομοίως ως ονειροπόλο αναρχοκομμουνιστή του λογισμικού... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ferongr Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Καλημερες. Ωραιο το link. Προωθηθηκε στο καταληλο ατομο, καθως η ακροδεξια μου θεωρια περι λογισμικου δεν μου επιτρεπει τετοια αναγνωσματα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Φρού-Φρού Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 http://users.ira.sch.gr/kiosterakis/test.html τεστάκι για να περνάει η ώρα (ή έστω μερικά δεπτερόλεπτα.. ) "Η βαθμολογία σου είναι: 10 σωστές απαντήσεις στις 11. Το επίπεδό σου: Ω! Πολύ καλά. Αν θέλεις έλα να δουλέψεις μαζί μας" ... ή μπορώ να πάω έκτη δημοτικού.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
horsepower Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 Αχαχαχα και εγώ 10.. Ο Μωυσής δεν είχε κιβωτό ο Νώε είχε!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Φρού-Φρού Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 Αχαχαχα και εγώ 10.. Ο Μωυσής δεν είχε κιβωτό ο Νώε είχε!! εγω δεν λέω που έκανα λάθος, ντρέπομαι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
χάπι Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 10/11 Γαμ* την 4η Ιουλίου ! Γ*μώ ! (εξέλαβα την ερώτηση με την ιστορική έννοια ...) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Φρού-Φρού Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 γιατί δεν μπαίνει στον γρύφο με την βασείλησα? το βρηκα το λάθως... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Φρού-Φρού Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 edit: φακ, το σβήσανε .. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
horsepower Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 Το σκηνικό γίνεται πλέον χειμωνιάτικο..Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας από σήμερα το βράδυ που θα συνοδεύεται από κατά τόπους βροχές-καταιγίδες και χιονοπτώσεις.. (φρου-φρου σε σένα πάει αυτό αχαχαχαχαχαχα..) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.