Προς το περιεχόμενο

The [Old] Official Off Topic Thread

Lucifer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 61,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Ναι αλλά αυτό και πάλι δεν αποδεικνύει ότι οι Έλληνες ήταν τις θεωρίας, ως στον αρχικό σου ισχυρισμό.

Anyway, waaaay offtopic.

Δεν ισχυρίστηκα ότι οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν μόνο της θεωρίας !!! Πως θα μπορούσα άλλωστε ? Ευτυχώς, χάρη στη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και στα αξεπέραστα μνημεία που άφησαν πίσω, γίνεται αυταπόδεικτο ότι είχαν μεγάλο και μάλιστα έναν από τους ισχυρότερους πολιτισμούς της εποχής τους (αν όχι τον ισχυρότερο). Αυτό που είπα ήταν ότι συνδύαζαν δημιουργικά στοιχεία διάφορων πολιτισμών και κληροδοτήματα παλαιότερων πολιτισμών(Αιγυπτίων, Βαβυλονίων κλπ.).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην εφαρμοσμένη γεωμετρία οι "Θεοί" της εποχής ήταν οι Φοίνικες. Γενικά οι Έλληνες ήταν άσσοι στη μαθηματική διατύπωση εφαρμοσμένων (από άλλους λαούς) μαθηματικών θεωρημάτων. Μην ξεχνάμε ότι τη θεωρία της σχετικότητας την "μετέφρασε" σε μαθηματική γλώσσα, για λογαριασμό του Αλβέρτου, ένας Έλληνας !

Χμμμμ... Μάλλον αυτό βγαίνει όμως από τα παραπάνω, σωστά;

Μου αρέσει που διόρθωσες και το λαθάκι που προέρχεται προφανώς από βιασύνη. Στο παρακάτω τι θα έκανες;

Eimai ΥΠΕΡ αμα το αδικημα γινοταν δυο φορες γιατι εγω να πληρωνο καθε τελειωμενο και να τον τιαζα στην φυλακη .θανατοσ και παλι θανατος αυτο ειναι σωστο σωθρονισμα για τους αλους να μην το επαναλαβουν

:lol: άσε με ρε Νι μεσημεριάτικα !.. Θα έκανα πως δεν το βλέπω !

Όσο για το "παραπάνω", δεν έρχεται σε κάποια αντίφαση με τα υπόλοιπα που έγραψα ! ΟΚ ! Ο Πυθαγόρας διατύπωσε το πυθαγόρειο θ., το οποίο οι Έλληνες εφάρμοσαν με επιτυχία ! Ο Ευκλείδης την Ευκλείδια Γεωμετρία, που έγινε πολύτιμο εργαλείο για τους μηχανικούς, αστρονόμους κλπ. της εποχής του.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ όμως από αυτά (και πολύ νωρίτερα μπορώ να σου πω), οι προς νότο και ανατολή γειτονές μας ΕΦΑΡΜΟΖΑΝ το πυθαγόρειο και ασφαλώς μπορούσαν να ορίσουν στο χώρο μια ευθεία γραμμή ή μια ορθή γωνία ! Τη γνώση αυτής της προγενεστερης εφαρμογής την είχε κι ο Πυθαγόρας κι ο Ευκλείδης και άλλοι ξακουστοί επιστήμονες της εποχής, γιατί ευτυχώς οι Ελληνες ήταν πολύ ανοιχτοί (σε ξένους πολιτισμούς), κινητικοί κι επικοινωνιακοί !

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ?

Τυγχάνει να είμαι φαν (όχι ανεμιστήρας, ο άλλος) της ιστορίας και ειδικά από Μεσαίωνα και πίσω. Οπότε τυγχάνει να γνωρίζω περί Αιγυπτίων για παράδειγμα μερικά πραγματάκια.

Όταν λες ότι οι Φοίνικες ήταν θεοί στην εφαρμοσμένη γεωμετρία και οι Έλληνες άσσοι στην μαθηματική διατύπωση, δεν προκύπτει χρονική αλληλουχία αλλά σύγκριση μεταξύ των δύο. BTW, άλλο οι θασασσοπόροι Φοίνικες, άλλο οι πυραμίδες στη Γκίζα.

Δεν είναι θέμα κατανόησης αλλά ακρίβειας και σωστής έκφρασης ίσως. Και σίγουρα δεν πρόκειται να ΚΑΤΑΛΑΒΩ αν φωνάζεις (άσε που μια χαρά κατάλαβα).

Τυγχάνει να είμαι φαν (όχι ανεμιστήρας, ο άλλος) της ιστορίας και ειδικά από Μεσαίωνα και πίσω. Οπότε τυγχάνει να γνωρίζω περί Αιγυπτίων για παράδειγμα μερικά πραγματάκια.

Όταν λες ότι οι Φοίνικες ήταν θεοί στην εφαρμοσμένη γεωμετρία και οι Έλληνες άσσοι στην μαθηματική διατύπωση, δεν προκύπτει χρονική αλληλουχία αλλά σύγκριση μεταξύ των δύο. BTW, άλλο οι θασασσοπόροι Φοίνικες, άλλο οι πυραμίδες στη Γκίζα.

Δεν είναι θέμα κατανόησης αλλά ακρίβειας και σωστής έκφρασης ίσως. Και σίγουρα δεν πρόκειται να ΚΑΤΑΛΑΒΩ αν φωνάζεις (άσε που μια χαρά κατάλαβα).

καλά ρε KWSN... Εδώ είχαμε ολόκληρη κουβέντα για την πολυ-πολιτισμικότητα (και πως αυτή βοήθησε τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό) κι εσύ έρχεσαι να με "κολλησεις" για να σου τοποθετήσω στην ακριβή ιστορικά χρονική θέση τους Φοίνικες ????:rolleyes:

ΟΚ ρε "φαν της ιστορίας" ? Εύχομαι και "λάβερ" !!!!:P:-)

έντιτ/ δε φώναξα ! Τα κεφαλαία ήταν για να τονίσω την ερώτηση...

Πολύ απλά, αυτό που είπες στο πρώτο μήνυμα καμία σχέση δεν είχε με αυτό που ισχυρίστηκες ότι έλεγες στα επόμενα μηνύματά σου. Παραδέξου ότι πιθανόν δεν το εξέφρασες καλά, δεν είναι κακό.

Στο netiquette εδώ και πολλά χρόνια τα κεφαλαία δείχνουν ότι κάποιος φωνάζει, πόσο μάλλον όταν γράφει αυτός ο κάποιος "ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;".

Μια σειρα που εδειχνε παλιοτερα το Μεγκα με εναν τυπο που εβρισκε καθε πρωι μια εφημεριδα με τα μελλουμενα που του φερνε μια γατα ην θυμαστε? Δεν εχω δει το τελος αλλα δεν θυμαμαι τον τιτλο για να το βρω, και εχω μεινει με την απορια.

Απορια νουμερο 2: αμα εισαι παντρεμενος με πολιτικο γαμο δεν μπορεις να κηδευτεις ή να βαπτισεις το παιδι σου? Εγω νομιζω οτι αυτα δεν ισχυουν πλεον. Η το αλλο οτι δεν μπορεις να το βαπτισεις με ονομα εκτος χριστιανικου εορτολογιου?

Απορια νουμερο 2: αμα εισαι παντρεμενος με πολιτικο γαμο δεν μπορεις να κηδευτεις ή να βαπτισεις το παιδι σου? Εγω νομιζω οτι αυτα δεν ισχυουν πλεον. Η το αλλο οτι δεν μπορεις να το βαπτισεις με ονομα εκτος χριστιανικου εορτολογιου?

Φυσικα και μπορεις. Και οσoι παπαδες/οτιδηποτε κανουν κονξες, την εxουνε δει Jesus Reloaded.

Μια σειρα που εδειχνε παλιοτερα το Μεγκα με εναν τυπο που εβρισκε καθε πρωι μια εφημεριδα με τα μελλουμενα που του φερνε μια γατα ην θυμαστε? Δεν εχω δει το τελος αλλα δεν θυμαμαι τον τιτλο για να το βρω, και εχω μεινει με την απορια.

Early Edition λεγεται η σειρα. Πλακα ειχε,την εβλεπα μικρος..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...