Προς το περιεχόμενο

The [Old] Official Off Topic Thread

Lucifer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόνο αυτό αδυνατώ να καταλάβω. Κατά τα λοιπά, ήσουν σαφέστατος

Ναι, με τα τυριά έχουμε ένα ψιλοπροβληματάκι. Θα'θελα να ρωτήσω μόνα αν, στην θέση του δικού μας "τυρόπιτα" ή "κασερόπιτα", εσείς χρησιμοποιείτε κάτι πιό σαφές, όπως "μυζηθρόπιτα", "φετόπιτα" ή "εμενταλόπιτα";

τυροπιτα και κασεροπιτα εχουμε.

όχι. Την τυρόπιτα την λέμε τυρόπιτα. Την μπουγάτσα που αντί για κρέμα έχει μέσα τυρί, την λέμε μπουγάτσα με τυρί. Εσείς πως την λέτε;

δεν εχουμε αυτο που λες. η μπουγατσα σε μορφη κρεμας το εχει το τυρι μεσα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 61,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Ναι, με τα τυριά έχουμε ένα ψιλοπροβληματάκι. Θα'θελα να ρωτήσω μόνα αν, στην θέση του δικού μας "τυρόπιτα" ή "κασερόπιτα", εσείς χρησιμοποιείτε κάτι πιό σαφές, όπως "μυζηθρόπιτα", "φετόπιτα" ή "εμενταλόπιτα";

Όχι, εκεί είναι στάνταρ τα τυριά. Κάποτε ένας σαλονικιός φίλος είχε προσπαθήσει να με πείσει πως εφ' όσον λέμε την κασερόπιτα έτσι επειδή έχει κασέρι μέσα, έτσι και την τυρόπιτα την λέμε επειδή έχει τυρί, δλδ φέτα.

Λοιπόν δεν ξέρω τι ανωμαλίες κάνετε εκεί πάνω, εμείς στην τυρόπιτα όμως βάζουμε ανθότυρο.

όχι. Την τυρόπιτα την λέμε τυρόπιτα. Την μπουγάτσα που αντί για κρέμα έχει μέσα τυρί, την λέμε μπουγάτσα με τυρί. Εσείς πως την λέτε;

Χμ εδώ μπουγάτσα σπάνια θα βρεις με κάτι άλλο εκτός από κρέμα. Εγώ προσωπικά αν είναι μπουγάτσα και όχι κανονικό φύλλο ή σφολιάτα, το λέω μπουγάτσα με _____ όπως και πάνω. Στην τελική αυτό εσείς το φτιάξατε, όπως θέλετε εσείς λέγεται.

δεν εχουμε αυτο που λες. η μπουγατσα σε μορφη κρεμας το εχει το τυρι μεσα.

η μπουγάτσα είναι ολίγον παρεξηγημένη στην Αθήνα (ίσως και αλλού, δεν ξέρω). Η διαφορά στην μπουγάτσα δεν είναι το τί έχει μέσα, αλλά το πως είναι φτιαγμένη από έξω. Έτσι έχουμε μπουγάτσα με κρέμα (γλυκιά), με τυρί, με κιμά. Όπως αντίστοιχα υπάρχει πίτα με τυρί, με σπανάκι, με πράσο (τυρόπιτα, σπανακόπιτα κλπ).

άσχετο, ανεκδοτάκι: πώς λέει ο σαλονικιός την βασιλόπιτα;

μπουγάτσα με φλουρί:-D:-D:-D

Λοιπόν δεν ξέρω τι ανωμαλίες κάνετε εκεί πάνω, εμείς στην τυρόπιτα όμως βάζουμε ανθότυρο.

συνήθως στην τυρόπιτα βάζουμε μίγμα φέτας (λίγης) και μυζήθρας (περισσότερης). Ανθότυρο βάζουν αν θέλουν να την κάνουν πιό "ελαφριά" και λιγότερο αλμυρή, και πάλι όμως μαζί με λίγη φέτα (αυτό το έρμο το ανθότυρο δεν έχει γεύση).

Μιας και είναι σήμερα το ματς θυμήθηκα μια απορία που έχω.Ίσως είναι λίγο χαζό αυτό που ρωτάω...αλλά γιατί αλλάζουν συνέχεια γήπεδο ?? Μία παίζουν στο Καραισκάκη,μία στη Τούμπα,μία στο ΟΑΚΑ,μία στο Καυτατζόγλειο...δεν μπορούν να έχουν μια σταθερή έδρα ?

Η κανονική έδρα είναι καραϊσκάκι. Ηράκλειο παίξαμε γιατί ήμασταν τιμωρημένοι. Στην τούμπα επειδή ήταν για την αποχώρηση του ζαγοράκη. Και σήμερα ΟΑΚΑ επειδή ο ολυμπιακός έπαιζε χθες φιλικό με την σαχτάρ..

Και επίσης και για αυτό που λέει ο Leftermann

:lol: :lol:

Ο Λούσιφερ φαίνεται υπέρβαρο μωρό :mrgreen:

Είναι επειδή εκεί τα ταίζουνε με πρέτσελ και λουκάνικα αντί για κρέμες για μωρά...:lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...