Προς το περιεχόμενο

Απο αυριο 2/6/07 ζωνες και κρανη γιατι......

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για όσους δεν φοράνε ζώνη (ή κράνος) "σε μια κοντινή αποστασή 1-2χλμ":

Αρχές της δεκαετίας του 80, επιτρεπόταν το παρκάρισμα μέσα στον περίβολο του ΕΜΠ, στην Πατησίων. Επειδή γινόταν πανικός, συνηθίζαμε ν' αφήνουμε ένα σημείωμα με τ' όνομά μας και το εσωτερικό τηλέφωνο, όπου θα μπορούσε να μας καλέσει κανείς. Κάποια μέρα, βιαζόμουν πολύ και προκειμένου να διασχίσω τ' αθλητικοπολιτικά πηγαδάκια της εισόδου, πάρκαρα σε μια θέση που βρήκα στην οδό Ζαΐμη. Το μεσημέρι χτύπησε το τηλέφωνο: "Συγγνώμη, επειδή θέλω να μεταφέρω κάποια ογκώδη αντικείμενα, μήπως θα μπορούσατε να μετακινήσετε το αυτοκίνητο; Στην ανάγκη, να το πάτε σε κάποιο parking και να το πληρώσω εγώ...". Μου ήταν δύσκολο ν' αρνηθώ στον ευγενέστατο άνθρωπο, έχοντας πια την χρονική άνεση, ξεκίνησα με σκοπό να παρκάρω στο Πολυτεχνείο. Φτάνοντας στην Στουρνάρη, σταμάτησα στο STOP κι ο αφηρημένος εκπρόσωπος της Κίτρινης Φυλής που ακολουθούσε, μ' εκτόξευσε στο πλευρό ενός λεωφορείου που κατέβαινε αμέριμνο από το Χαλάνδρι!.

Αν δεν φορούσα τη ζώνη (κι ας μην ήταν τότε υποχρεωτικό, πράγμα που μου είχε στοιχίσει κάμποσες ειρωνείες: "Αντε, ρε, μου φοράς τη ζώνη και μιλάς κι από πάνω!!!!!!"), είναι σίγουρο, πως θα είχα πολύ πιό σοβαρά πράγματα να με στενοχωρούν, εκτός από ένα διαλυμένο αυτοκίνητο.

Παρ' όλα αυτά, εξακολουθώ να διατηρώ σοβαρές αμφιβολίες για δυό πράγματα:

Αν αυτός που οδηγεί επικίνδυνα αδιαφορώντας για τη ζωή του ή για τη ζωή των παιδιών του, θα ωριμάσει σαν οδηγός χάρη στο τσουχτερό πρόστιμο.

Και κυρίως άν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν τη γνώση και την διάθεση να χρησιμοποιήσουν τα νέα μέτρα εναντίον αυτών που προσπερνούν χωρίς ορατότητα ή "τελικιάζουν" με φαλακρά λάστιχα ή/και διαλυμένα αμορτισερ και να καταλάβουν ότι για έναν νηφάλιο οδηγό με καλοσυντηρημένο αυτοκίνητο, τα 100-120 χλμ. στον αυτοκινητόδρομο είναι ταχύτητα επικίνδυνα χαμηλή.

Just my two cents.

• Απαντ. 650
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Γεια εμενα θα επρεπε να γινετε αμεσει και μονιμη αφερεση διπλοματος και σε περιπτοση που η οδηγιση ειναι επικυνδινη να χανει τα δικαιοματα ασφαλισης ο οδηγος.

Τοτε 8α μαζέψουνε, εάν όχι όλα, τα περισσότερα διπλώματα!

Θα μου πείς ας το κάνουνε...

Πιστεύω θα έχει δύσκολη κατάληξη στην οικονομία. Θα μειωθούν οι πωλήσεις των ΙΧ. Θα μειωθούν εισπράξεις απο τα τέλη, Κατανάλωση καυσίμων. κτλ κτλ

Εκτός αν μαζέψουνε 100-200 αδειες και παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι. Που δεν νομίζω να γινει...

Αρα σαν "μέτρο" λέω ότι θα έπεφτε έξω..

Δημοσ.

Και τι ακριβώς σχέση έχει το χαντάκι με την παραβίαση του κόκκινου ή του STOP; Ή με τη ζώνη και το κράνος;

Απλά καμία.

φιλε μου διαβασε προσεκτικα τα γραμμενα, οταν κανεις εναν ελιγμο τρεχοντας με 100 κ βαλε, δεν ειναι δυσκολο να παρεις μαζι σου και το κακομοιρη μοτοσυκλετιστη που εκεινη την ωρα σε προσπερνα.

το κρατος οφειλει να φτιαξει τους δρομους, εχει κ αυτο υποχρεωσεις.

μη κοιταμε το δενδρο κ χανουμε το δασος

Δημοσ.
φιλε μου διαβασε προσεκτικα τα γραμμενα, οταν κανεις εναν ελιγμο τρεχοντας με 100 κ βαλε, δεν ειναι δυσκολο να παρεις μαζι σου και το κακομοιρη μοτοσυκλετιστη που εκεινη την ωρα σε προσπερνα.

Τώρα το κράτος πως εμπλέκεται στην απόφαση του άλλου να μην βάλει ζώνη/κράνος ΕΙΔΙΚΑ όταν οι συνθήκες στους δρόμους είναι οπως ΟΛΟΙ μας γνωρίζουμε αυτό δε το καταλαβαίνω...

Δημοσ.

Μάλλον εσύ χάνεις το δάσος.

Να ξαναρωτήσω λοιπόν. Ποιος σου λέει εσένα να παραβιάσεις το STOP για να πληρώσεις αυτό το πρόστιμο;

Δημοσ.

Να ξαναρωτήσω λοιπόν. Ποιος σου λέει εσένα να παραβιάσεις το STOP για να πληρώσεις αυτό το πρόστιμο;

Δεν μου το'πε κανεις. Και δεν θα το κανω. Αλλα να σου πω ενα παραδειγμα. Στην περιοχη μου (Κορυδαλλος) ειναι ενα STOP (παραλληλα στην Γ. Λαμπρακη), που εχεις πληρη ορατοτητα (το στοπ ειναι για αριστερα, οπου βρισκεται μια πλατεια -μικρη-). Σχεδον ποτε δεν περναει κανεις. Ποτε μου δεν εχω βαλει 1η σε εκεινο το σημειο, ολο με 2α περναω. Αν το στρουμφ ομως ειναι στην γωνια θα μου το κοψει το 700αρι :roll:

Δημοσ.

Ένα πράμα θα πω εγώ για αυτό το θέμα.

Χθές γύριζα με φιλαράκι από Χαλκιδική την ώρα αιχμής. Ξεκινήσαμε κατά τις 19:00 από Φλογητά και φτάσαμε κατά τις 21:00 στην Θεσσαλονίκη. Σε ΟΛΗ την διαδρομή δεν είχε ούτε ένα περιπολικό. Πώς θα εφαρμόσουν τον καινούριο ΚΟΚ όταν δεν βγαίνουν στους δρόμους???

Ανεβάζω και μια φωτό με έναν τυπά που είχε ξεφύγει αρκετά. Έσερνε δυο αμάξια μαζί (που απ'ότι θυμάμαι απαγορεύεται) και κάθε τρεις και λίγο άλλαζε λωρίδα. Το πίσω αμάξι κάποια στιγμή κουνήθηκε τόσο πολύ που κόντεψε να φύγει.

hxjxmmwohrkyomzmvmuw.jpg

• Super Moderators
Δημοσ.

Να θέσω άλλη μία παράμετρο για την υποχρεωτική χρήση ζώνης/κράνους (πλην του γνωστού επιχειρήματος "το κράτος πληρώνει τα νοσήλεια - άρα επιβαρύνομαι και εγώ για τα νοσήλεια"). μια παράμετρο πιο... "εγωϊστική":

Αν υποθέσουμε ότι οδηγώ κανονικά και, λόγω κακού χειρισμού - κακής αντίληψης - ελλιπούς προσοχής - κακιάς ώρας, κάποιος άλλος πέσει πάνω μου ή πεταχτεί μπροστά μου. αν αυτός δεν φοράει ζώνη/κράνος, είναι πολύ πιθανό ότι θα υποστεί πολλαπλάσια ζημιά από αυτή που θα υποστεί αν λάβει αυτά τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας.

Με ενδιαφέρει λοιπόν άμεσα (κι όχι μόνο έμμεσα) να μην πάω κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ή για επικίνδυνη σωματική βλάβη εξ αμελείας.

Με ενδιαφέρει άμεσα να μην κληθεί η ασφαλιστική μου να πληρώσει σοβαρό τραυματισμό ή ψυχική οδύνη στους επιζώντες συγγενείς του άλλου οδηγού.

Με ενδιαφέρει άμεσα να μην έχω βάρος στη συνείδησή μου ένα σοβαρό ατύχημα ή έναν θάνατο.

Δημοσ.
Σχεδον ποτε δεν περναει κανεις. Ποτε μου δεν εχω βαλει 1η σε εκεινο το σημειο, ολο με 2α περναω. Αν το στρουμφ ομως ειναι στην γωνια θα μου το κοψει το 700αρι :roll:

Αυτά τα "σχεδόν ποτέ" στα stop έχουν κοστίσει ζωές.

Δημοσ.

γιατι επιμενεις με αυτο το γ*μημ*** ΣΤΟΠ ????

ανεφερα κανενα ΣΤΟΠ ?

ανεφερομαι σε συγκεκρυμενο παραδειγμα ,οτι δε θελει κ πολυ να γινει ενα ατυχημα, το οποιο δε θα προελθει απο το αν φορας κρανος ή ζωνη, αλλά απο πραματα τα οποια παραβλεπουν οι αρμοδιοι.

αλλο παραδειγμα :

λεωφορος λαυριου, κοντα στο υψος της ιντρακομ.

ακριβως στη μεση της λωριδας, κοντα στη διακεκομμενη διαχωριστικη,

ενα μισανοιχτο φρεατιο (ξερετε απο αυτα τα στρογγυλα σιδερενια καπακια) το οποιο καποιος το ανοιξε κ το αφησε μισανοιχτο (η μια πλευρα να κοιταει τον ουρανο δηλαδη), καραδοκει για να στειλει καποιον ατυχο στο ταφο, αφου αν περασει μια μηχανη κ δε το δει θα κανει front flip στον αερα......

Δημοσ.
Δεν μου το'πε κανεις. Και δεν θα το κανω. Αλλα να σου πω ενα παραδειγμα. Στην περιοχη μου (Κορυδαλλος) ειναι ενα STOP (παραλληλα στην Γ. Λαμπρακη), που εχεις πληρη ορατοτητα (το στοπ ειναι για αριστερα, οπου βρισκεται μια πλατεια -μικρη-). Σχεδον ποτε δεν περναει κανεις. Ποτε μου δεν εχω βαλει 1η σε εκεινο το σημειο, ολο με 2α περναω. Αν το στρουμφ ομως ειναι στην γωνια θα μου το κοψει το 700αρι :roll:

Τη μία φορά που θα περάσεις γρήγορα όμως λόγω συνήθειας και θα πάρεις τον άλλο παραμάζομα πόσο θα πρέπει να σου κόψει;

Δημοσ.
γιατι επιμενεις με αυτο το γ*μημ*** ΣΤΟΠ ????

ανεφερα κανενα ΣΤΟΠ ?

ανεφερομαι σε συγκεκρυμενο παραδειγμα ,οτι δε θελει κ πολυ να γινει ενα ατυχημα, το οποιο δε θα προελθει απο το αν φορας κρανος ή ζωνη, αλλά απο πραματα τα οποια παραβλεπουν οι αρμοδιοι.

αλλο παραδειγμα :

ενα μισανοιχτο φρεατιο (ξερετε απο αυτα τα στρογγυλα σιδερενια καπακια) το οποιο καποιος το ανοιξε κ το αφησε μισανοιχτο (η μια πλευρα να κοιταει τον ουρανο δηλαδη), καραδοκει για να στειλει καποιον ατυχο στο ταφο, αφου αν περασει μια μηχανη κ δε το δει θα κανει front flip στον αερα......

Κανένα ατύχημα δεν έχει αίτιο το ότι δεν φοράς ζώνη ή κράνος.

Και να ξαναρωτήσω λοιπόν. Τι σχέση έχει το ανοιχτό φρεάτιο με τα πρόστιμα και την εφαρμογή των νόμων;

Μήπως μέχρι να γίνονταν όλοι οι δρόμοι της χώρας σαν την Αττική οδό να καταργούνταν όλα τα πρόστιμα; Και φυσικά μετά δε θα χρειάζονταν, γιατί όλοι οι κάφροι θα έβλεπαν τους ωραίους δρόμους και από φιλότιμο θα οδηγούσαν έξαφνα τελείως διαφορετικά.

Δημοσ.
Εγώ όταν ειναι να πάω σε μια κοντινή αποστασή 1-2χλμ δεν το φοράω το κράνος κ ουτε σκοπευω να το φορεσω.

Βεβαια πηγαίνω με 20-30χλμ σταματαω στα στενά και δεν στεκομαι στη μεση στα φανάρια.

Αν πηγαίνεις με 20χλμ, ειδικά σε κεντρικούς δρόμους, μάλλον κινδυνεύεις περισσότερο. Όσο αργά και να πηγαίνεις, αν ο άλλος πέσει επάνω σου με 50, θα "πετάξεις" για αρκετά μέτρα.

αλλο παραδειγμα :

Ακριβώς επειδή είμαστε στην Ελλάδα και ποτέ δεν ξέρουμε τι μπορεί να βρεθεί ξαφνικά στον δρόμο μας πρέπει να φροντίζουμε εμείς για την ασφάλειά μας.

Δεν είναι λογικό να λες ότι "εγώ δεν θα φορέσω ζώνη ή κράνος πριν το κράτος φτιάξει τους δρόμους" όταν η ίδια η κατάσταση των δρόμων επιβάλει τη χρήση τους. Όταν ξέρεις ότι μπορεί να βρεθεί ξαφνικά μπροστά σου ένα ανοιχτό φρεάτιο και εσύ να βρεθείς να κάνεις ακροβατικά στον αέρα, είναι τουλάχιστον ανόητο να μην φοράς το κράνος ακόμα και για να πας στην επόμενη γωνία.

Εμένα αυτό που δεν μου άρεσε στον καινούριο ΚΟΚ και δείχνει ότι η αύξηση των προστίμων έγινε για εισπρακτικούς λόγους (αλλά κανείς δεν το ανέφερε γιατί μάλλον σας άρεσε) είναι ότι αν πληρωθεί το πρόστιμο εντός 10 ημερών έχουμε 50% έκπτωση.

Δημοσ.
Εμένα αυτό που δεν μου άρεσε στον καινούριο ΚΟΚ και δείχνει ότι η αύξηση των προστίμων έγινε για εισπρακτικούς λόγους (αλλά κανείς δεν το ανέφερε γιατί μάλλον σας άρεσε) είναι ότι αν πληρωθεί το πρόστιμο εντός 10 ημερών έχουμε 50% έκπτωση.

Αυτό είναι πράγματι απαράδεκτο για τέτοιες παραβάσεις. Γιατί αν είναι για παρκάρισμα πάει στο διάολο.

Δημοσ.
Τη μία φορά που θα περάσεις γρήγορα όμως λόγω συνήθειας και θα πάρεις τον άλλο παραμάζομα πόσο θα πρέπει να σου κόψει;

Δεν περναω στα τυφλα ρε συ. Το σημειο εχει πραγματικα απειρη ορατοτητα. Παρ'ολο που δεν φημιζομαι για την ηρεμη οδηγηση μου, ειμαι πραγματικα πολυ προσεχτικος σε κατι τετοια πραγματα. Γι'αυτο αισθανομαι και ευαλωτος στον νεο ΚΟΚ. Μου φαινεται οτι καποια μερα καποιος τροχονομος θα μου "την φερει" και θα πεταχτει στο ξαφνικο σε κατι τετοια σημεια.

Δεν ξερω αν ειμαι τοσο επικυνδυνος, αλλα για μενα υπαρχουν 2 κοκκινα φαναρια. Αυτο που περνας αερα πατερα (δεν το κανω ποτε) και αυτο που περνας στα μουλωχτα. Οπως και να το κανουμε βαριεμαι να περιμενω στο φαναρι τη στιγμη που δεν περναει ψυχη στο καθετο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...