FilipposMD Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Ναι, αλλά κι εγώ πέτυχα κάποιο κανάλι που έδειχναν ότι στη Βρετανία τα πρόστιμα είναι από 3 ως 7 χιλιάρικα. Χιλιάρικα! Με λέμε μόνο ό,τι θέλουμε! Και τέλος πάντων, το είπαμε 100 φορές. Είναι προαιρετικό έξοδο. Αν θες να παρανομείς, μόνο τότε θα πληρώσεις. Απλώς ή παρανομία γίνεται είδος πολυτελείας. Χμμμμ, δε μου φαίνεται και τόσο τραγικό!
kage Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Κ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ εκει 3 φορες πανω...κ αστα χιλιαρικα στις θεσεις του σε 2 περιπτωσεις ηταν μεγαλα προστιματα οταν αυτα εδω εχουν 2χιλ κ υποχρεωτικη παραδωση διπλωματος. ειχα ακουσει για εναν οδηγο π πηγε δικαστηριο ή αρειο παγο για το θεμα των νεων προστιμων κ των τιμων τους μηπως γνωριζει καποιος κατι γι αυτο το θεμα? στις ειδησεις ισως να θυμαστε οταν καποιος δημοσιογραφος ρωτησε τον λιαπη αυτος αποχωρησε στα καπακια χωρις να πει τιποτα...
KWSN_Men Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Και 50 φορές επάνω να είναι εκεί οι μισθοί και 10 ευρώ τα πρόστιμα, τι ρόλο παίζει; Τι σε νοιάζει πόσο είναι το πρόστιμο του STOP ας πούμε; Συνηθίζεις να τα περνάς αβέρτα ή απλά σε κουβεντα να βρισκόμαστε; Η όλη συζήτηση απλά δείχνει ότι τα πρόστιμα είναι μάλλον επιβεβλημένα.
poscaman Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 το συγκεκριμενο βιντεο μπορει να μην ειναι αληθινο,αλλα τυπας ο οποιος εκανε το ιδιο στον περιφερειακο της Πατρας γραπωθηκε παραυτα ΟΧΙ απ'την αστυνομια,αλλα απ΄τους υπευθυνους ασφαλειας του περιφερειακου,ευτυχως πριν συμβει κατι μοιραιο.δικαιολογηθηκε οτι κατι ξεχασε κ αποφασισε να γυρισει πισω. αυτα
antreaslam Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 ρε μάγκες,με ενοχλεί η πολιτική της ατσυνομίας. Είπε πριιν ο φίλιππος, ότι πρέπει να υποχρεώσει τους πολίτες της αυτή η χώρα,σε μια σωστότερη νοοτροπία,και συμφωνώ! (θυμηθείτε τη γενιά των σημερινών 50+, που κανείς σχεδόν δε φορούσε ζώνη,σε αντίθεση με τη δική μας γενιά, που εξαιτίας των προστίμων, μάθαμε να τη φοράμε,και τώρα θεωρούμε σχεδόν αδιανόητο το να μπουμε σε αμάξι χωρίς να φοράμε ζώνη)! όμως, το να βρίσκομαι επί της αχαρνών πριν 3 ημέρες, μπροστά ακριβώς στο σταθμό του τρένου, όπου ο δρόμος,είναι, μισή λωρίδα που στρίβει αριστερά για πατησίων,μία λωρίδα για ευθεία,κ η λεωφορειολωρίδα, αλλά επειδή γίνονται έργα στη μέση του δρόμου,αυτοί που στριβουν αριστερά αναγκάζονται να έρθουν προς τη μέση (και το φανάρι τους ανοίγει 10'' /5λεπτο),με αποτέλεσμα όποιος κακομοίρης θέλει να πάει ευθεία,να πρέπει να μπει στην λεωφορειολωρίδα για να μην σχηματιστεί ουρά μέχρι...τη φιλαδέλφεια! ΕΕΕΕ, εκεί είχαν στήσει μπλόκο τα εξυπνοπούλια οι μπάτσοι, και (μας) έγραφαν επειδή μπήκαμε σε λεωφορειόδρομο.... Και όταν τους ρωτάς,τι έπρεπε να κάνω,σου λενε,να περιμένεις στην ουρά! και στην φυσική απάντηση, μα,η ουρά θα έφτανε στη φιλαδέλφεια, σου απαντούν ότι αυτό είναι πρόβλημά σου! με ενοχλεί που μου αποδεικνύουν ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΟΥ, ότι μάγκα, άσχετα αν τα μέτρα τα σκέφτηκε κάποιος για το καλό των πολιτών, στην πραγματικότητα, είναι για εισπρακτικούς λόγους! Επίσης, ας κάνει μια φορά αυτή η χώρα το αντίθετο! ας δημιουργήσει εκείνες τις υποδομές , που θα κάνουν τον πολίτη να ΜΗΝ ΘΕΛΗΣΕΙ να παρανομήσει (πχ, αντιμετώπιση πολιτων στο μετρό). Φτιάξε δρόμους και λακούβες, διόρθωσε τα όρια ταχυτήτων, και εκεί πάνω "πάτα",και όποιον παρανομήσει,κόψτου τον κώλο! ΥΓ:επίσης, μου ακούγεται λίγο περίεργο,ότι δε μπορείς να μιλάς στο κινητό με handsfree,αλλά μπορείς με μπλουτουθ. Το καλώδιο είναι η διαφορά δηλαδή? ΥΓ2:πόσες φορές έχετε δει μπάτσο(συνήθως ζητά),να κυνηγά αμάξια που αναπτύσσουν υπερβολικές ταχύτητες σε δρόμους του κέντρου,ή που κάνουν σφήνες κλπ? Αντίθετα, πόσες φορές έχετε δει ζητάδες,να σταματούν αμάξια γιατί είναι σε λεωφορειόδρομο(κατακριτέο μεν,αλλά δεν κινδυνεύουν ζωές δε)! όσο για το παληκάρι που λέει για τα συνεχόμενα χιλιόμετρα εθνικής οδού με διπλή γραμμή,έχει δίκιο! ο δρόμος είναι τετοιος που μπορείς και να προσπεράσεις κάποια στιγμή,αλλά έτσι όπως είναι τώρα,για να το κάνεις,θα χρειαστείς την τύχη να μη σε δει μπάτσος! ΥΓ3:ναι, οι πολίτες λοιπόν εξαναγκάζονται σε σωστή νοοτροπία,και όπως είπα, συμφωνώ.... Οι μπάτσοι όμως?
Skia11 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Λοιπόν θα σας πω μια ιστοριούλα: Πρίν 3 χρόνια ο αδερφός της γυναίκας μου είχε ένα ατύχημα με την μηχανή του με αποτέλεσμα να του γίνει το προσώπο σμπαράλια (δεν φόραγε κράνος και ήταν σε διαδρομή κοντινή για να πάρει έναν φίλο του), στον Ερυθρό που τον πήγανε και μετά απο πολύωρη επέμβαση (-σεις), κάποια στιγμή μιλάγαμε με τον γιατρό που τον χειρούργησε (γναθοχειρουργος πολλά χρόνια εκεί) ενώ διπλα μας ήταν μια μάνα που ωρυόταν γιατί το παιδί της (πολυτραυματίας απο τροχαίο) αργοπέθαινε λόγω έλλειψης εντατικής κλίνης. Βλέποντας το ο γιατρός μου λέει το εξής: "στα 25 χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά μπορώ να σου πω οτι αν ο κόσμος φόραγε τη ζώνη του και το κράνος του δε θα είχαμε ποτέ πρόβλημα με τις εντατικές, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό που νοσηλεύονται στις εντατικές είναι πολυτραυματίες απο τροχαία οι οποίοι δεν φόραγαν τη ζώνη τους ή το κράνος τους". Αυτό το παραθέτω στους Ελληνάρες του στύλ "στον εαυτό μου κάνω κακό και δε σας πέφτει λόγος ούτε στο κράτος να μου πει τι θα κάνω". Τώρα για τα πρόστιμα, δε με απασχολούν γιατί δε κουνάω βήμα χωρις κράνος-ζώνη και το κάνω πρωτίστως για την δική μου ασφάλεια. Γενικότερα όμως είμαι της άποψης οτι έτσι όπως είναι η κατάσταση στην Ελλάδα μόνο με zero-tolerance policy μπορεί να συμμορφωθεί ο κόσμος (βλέπε Guliani) γιατί αν περιμένουμε ο κάθε απαίδευτος κάφρος ξαφνικά να γίνει νομοταγής πολίτης στο οδήγημα επειδή αυξήθηκαν τα πρόστιμα ,θα συνεχίσουμε να είμαστε πρώτοι στα τροχαία στην Ευρώπη. KWSN_Men +1 απο μένα
Socratis_g Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Εγώ όταν ειναι να πάω σε μια κοντινή αποστασή 1-2χλμ δεν το φοράω το κράνος κ ουτε σκοπευω να το φορεσω. Βεβαια πηγαίνω με 20-30χλμ σταματαω στα στενά και δεν στεκομαι στη μεση στα φανάρια. Εαν ειναι να χτυπίσω κεφάλι με αυτή τη συμπεριφορά (εαν είναι να σου τύχει θα μου πείτε), τότε και στα λεωφορεια-αυτοκηνιτα και πεζοι να ειμαστε, να φοράμε κράνος. Εαν έχω λαθος διωρθόστε με.
Skia11 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Εγώ όταν ειναι να πάω σε μια κοντινή αποστασή 1-2χλμ δεν το φοράω το κράνος κ ουτε σκοπευω να το φορεσω. Και ο αδερφός της γυναίκας μου στη περίπτωση που προανέφερα 2 χλμ απόσταση πήγε και του 'κατσε.
Socratis_g Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Και ο αδερφός της γυναίκας μου στη περίπτωση που προανέφερα 2 χλμ απόσταση πήγε και του 'κατσε. Ναι. Πως του έκατσε? Περασε κάποιος στοπ? Με πόσα πήγαινε? Χαζευε κάπου? Σε τι φάση είναι τώρα το παδί?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Εγώ όταν ειναι να πάω σε μια κοντινή αποστασή 1-2χλμ δεν το φοράω το κράνος κ ουτε σκοπευω να το φορεσω. Βεβαια πηγαίνω με 20-30χλμ σταματαω στα στενά και δεν στεκομαι στη μεση στα φανάρια. Εαν ειναι να χτυπίσω κεφάλι με αυτή τη συμπεριφορά (εαν είναι να σου τύχει θα μου πείτε), τότε και στα λεωφορεια-αυτοκηνιτα και πεζοι να ειμαστε, να φοράμε κράνος. Εαν έχω λαθος διωρθόστε με. Προσωπικά δεν θα το διακινδύνευα. Δεν λέω, μπελάς το κράνος (μεγαλύτερος μπελάς απ' ότι η ζώνη) αλλά έτσι όπως έχουν γίνει οι δρόμοι και οι οδηγοί, κρίμα είναι. Γιός οικογενειακής φίλης πήγαινε στη δουλειά του, η οποία απέχει 1,5 χλμ από το σπίτι του. Πρωί-πρωί (6.30). Χωρίς κράνος. Πετάγεται μία τύπισσα από STOP (αγουροξυπνημένη και αυτή), τον έστειλε αδιάβαστο. Δυόμιση μήνες σε κώμα. Είναι να μη σου τύχει, όντως. Όπως όμως λέει κι η διαφήμιση "κι αν σου κάτσει;"...
leftermann Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 άσχετο (όχι εντελώς) αλλά καλό: Ζητάς σταματάει γνωστό μου με παπάκι, με το κράνος (κλασσικά) περασμένο στο χέρι: - το κρανάκι γιατί στο χέρι και όχι στο κεφάλι; - γιατί όσες φορές έπεσα, το χέρι μου χτύπησα, δεν χτήπησα ποτέ το κεφάλι μου! φυσικά τον έγραψε (οι εξυπνάδες πληρώνονται...
Skia11 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Ναι. Πως του έκατσε?Περασε κάποιος στοπ? Με πόσα πήγαινε? Χαζευε κάπου? Σε τι φάση είναι τώρα το παδί? Με 40-50 πήγαινε του πετάχτηκε πεζός πίσω απο παρκαρισμένο φορτηγάκι και καθώς έκανε ελιγμό έπεσε και χτύπησε σε αυτές τις υπερυψωμένες στάσεις για τα λεώφορεια με τα μούτρα
Socratis_g Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Γιός οικογενειακής φίλης πήγαινε στη δουλειά του, η οποία απέχει 1,5 χλμ από το σπίτι του. Πρωί-πρωί (6.30). Χωρίς κράνος. Πετάγεται μία τύπισσα από STOP (αγουροξυπνημένη και αυτή), τον έστειλε αδιάβαστο. Δυόμιση μήνες σε κώμα. Ισως εσφαλε το παιδί. Με τη μηχανή δεν ισχυει ο ΚΟΚ!! Εχεις δεν έχεις στοπ, σταματάς και κοιτάς. Εχεις πράσινο "κόβεις" και ελέγχεις. Δεν έχεις το περιθωρίο λάθους που έχεις στο αμάξι. Αλλά απο εκεί και περα δεν μιλάω.... Εαν είναι να σου τύχει θα σου τύχει και πεζός να είσαι...
Skia11 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Εσφαλε το παιδί. Με τη μηχανή δεν ισχυει ο ΚΟΚ!!Εχεις δεν έχεις στοπ, σταματάς και κοιτάς. Εχεις πράσινο "κόβεις" και ελέγχεις. Δεν έχεις το περιθωρίο λάθους που έχεις στο αμάξι. Γι' αυτό ΠΑΝΤΑ ΚΡΑΝΟΣ :wink:
ItsToasted Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Αυτη η συζητηση μου θυμιζει τα παραθυρα στα καναλια προσφατα με τα παιδια που χαθηκαν κανοντας rafting αν θυμαμαι καλα. Η νοοτροποια του στιλ "Ας ειναι ολοι καθυστεριμενοι.. θα επρεπε να υπαρχει υπευθηνος να μας πει τι να κανουμε" πολυ μου την σπαει. Γεια εμενα θα επρεπε να γινετε αμεσει και μονιμη αφερεση διπλοματος και σε περιπτοση που η οδηγιση ειναι επικυνδινη να χανει τα δικαιοματα ασφαλισης ο οδηγος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.