Προς το περιεχόμενο

Απο αυριο 2/6/07 ζωνες και κρανη γιατι......

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γενικά είμαι υπέρ των νέων μέτρων. Φοράω πάντα ζώνη, προσέχω τα όρια, και φροντίζω να μην παίρνω το αμάξι όταν είναι να πιω. Έχοντας την ατυχία να πάω στην κηδεία 4 συμμαθητών μου (όλοι από τροχαία) μπορώ να πω ότι προσέχω να μην εκθέτω τον εαυτό μου τόσο στις δικές μου απροσεξίες/χαζομάρες όσο και σε αυτές των υπολοίπων.

Παρ'όλα αυτά θα έπρεπε παράλληλα με τα νέα μέτρα να γίνει και μία αναθεώρηση της σήμανσης των δρόμων. Πχ είναι ανεπίτρεπτο στον δρόμο Άργους - Ναυπλίου στον οποίο κυκλοφορούν αρκετά φορτηγά, μηχανήματα και τρακτέρ να μην υπάρχει ούτε ένα σημείο στο οποίο να μπορώ να προσπεράσω νόμιμα. Όταν ο άλλος κινείται με 30 σε μέρος με όριο 60 ε αναγκαστικά κάποια στιγμή θα τον περάσω....αν είμαι τυχερός δεν με δει η τροχαία και θα την γλιτώσω. αν όχι θα πρέπει να πληρώσω την λυπητερή.

Όσον αφορά τα κράνη και τις ζώνες έχω μόνο ένα να πω..δεν βάζετε μόνο την δική σας ζωή σε κίνδυνο. Είναι τελείως διαφορετικό να εμπλακεί κάποιος σε αυτοκινητιστικό ατύχημα με μόνο υλικές ζημιές και τελείως διαφορετικό σε θανατηφόρο...

• Απαντ. 650
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μα ειναι πραγματικα γελοιο το επιχειρημα οτι ο νομος αλλαξε για να προστατεψει τους εν δυναμει φονιαδες των δεμενων ή μη ατυχων που θα βρεθουν την καταλληλη στιγμη στον δρομο τους.Αν καποιος πιστευει οτι υπαρχει αρκετα μεγαλη πιθανοτητα να πεσει με 40 σε καποιον στοχο (αλλο αμαξι , πεζο κτλ) απο δικια του αμελεια ωστε να θεωρει οτι τα νεα μετρα τον προστατευουν καλυτερα να μην πιανει τιμονι στα χερια του καθολου.Μπορει στην πραξη να γινεται αυτο, μπορει χιλια δυο, αλλα πως ειναι δυνατον να το παρουσιαζεις ως επισημη δικαιολογια.

Δημοσ.

Σε σωστή κατεύθυνση τα νέα μέτρα αλλά πρέπει να συνοδευτούν με ανάλογα καλούς δρόμους και σωστή σηματοδότηση.

Προβλέπω πάντως να πέφτει πολύ λάδωμα στην τροχαία.... αν είναι κάποιος να πληρώσει 700 ευρώ για παράνομο προσπέρασμα γιατί να μην προτιμήσει να δώσει κάνα 200-άρι στον αστυνομικό που θα του κόψει την κλήση?

Δημοσ.
Πχ είναι ανεπίτρεπτο ................

Να περνάει το μηχάνημα που κάνει διαγραμίσεις και να κάνει μόνο διπλή γραμμή χωρίς κανένα κόψιμο πουθενά... :D Δηλαδή κύριε εξουσία πως θα περάσω απέναντι νόμιμα ; Πρέπει να πάρουμε αεροπλάνο;

Όσο για το κόκκινο φανάρι. Επι ένα χρόνο σε κεντρικό κόμβο υπήρχε φανάρι χαλασμένο ως εξής. Κόκκινο μισή ώρα και πράσινο για μισό λεπτό. Ουρές χιλιομέτρων για ένα χρόνο και κανείς δεν συγκινήθηκε. Όσοι ήταν ντόπιοι και ήξεραν την κατάσταση έδειναν το καλό παράδειγμα και περνούσαν. :mrgreen: Ούτε μια φορά δεν πάτησε η τροχαία να ρυθμίση την κυκλοφορία. Πήγαιναν εκατό μέτρα παρακάτω και έκαναν απλά μπλόκο.

Επίσης πριν το κόκκινο προηγείτε πορτοκαλί. Έτσι πρέπει κανονικά. Και θα πρέπει νομίζω για 3-5 δευτερόλεπτα. Και όχι στα δύο δευτερόλεπτα. :???: γιατί αν πηγαίνεις με 60 δεν προλαβαίνεις ούτε να το δείς. Αλλά στο βωμό των εδόδων δεν κοιτάνε να φτιάξουν πέντε πράγματα.

Δημοσ.
αυτόν εδω δλδ τι έπρεπε να τον κάνουν ? http://www.youtube.com/watch?v=tB8Z4T_tG4w

Ωχ ωχ. Ελεος. Ας πηγαινε τουλαχιστον με την οπισθεν στην εκτακτης αναγκης (οχι οτι θα'ταν καλυτερα). Αυτος ομως ειναι δολοφονος, δεν ειναι οδηγος που παρανομησε.

Δημοσ.
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΗΣ, ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΡΑΒΑΤΗ ΓΙΑ ΖΩΝΗ/ΚΡΑΝΟΣ,

ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΑΜΕΙΡΟ ΜΠΛΟΚΑΚΙ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΣΗ, ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΧΗΜΗ ΠΛΕΥΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ

Και στις πόσες συμβουλές σου κόβουν την κλήση; Να βάλουμε ένα point system συμβουλών;

δηλαδη οταν τρεχεις με 100 σε μια ευθεια κ βρεις ενα χαντακι στη μεση του δρομου, (ξερετε τα συνηθισμενα , απο αυτα που μπορουν να απογειωσουν το αυτοκινητο) και γυρισεις αποτομα το τιμονακι σου να περασεις απο πανω του, δεν υπαρχει περιπτωση να παρεις μαζι σου κ κανα μηχανακι που εκεινη την ωρα σε προσπερνα ????

Και τι ακριβώς σχέση έχει το χαντάκι με την παραβίαση του κόκκινου ή του STOP; Ή με τη ζώνη και το κράνος;

Απλά καμία.

Δημοσ.
μου αρέσει που τσαντίζεστε. μιλάμε για καταπληκτική ομολογία εκ μέρους σας, σα να λέτε "δε θέλω να με φεσώνουν όταν παρανομώ".

ο δρόμος προς τον πολιτισμό κάνει στάση καιάδα παλικάρια.

My point exactly.

Δημοσ.

gia to βιντεο με την αττικη οδο...μ φαινεται λιγο ψευτικο το βιντεο...μιας κ κανεις απο τους περαστικους δεν ανοιγε φωτα ή φρεναρε ακομη κ οταν περναει καθετα τον δρομο...

σημερα ειδα οτι η ιταλια ακομη κ τωρα με τον ΔΙΠΛΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ εχει τα προστιμα π ειχαμε εμεις αλλα αυτοι εχουν κ εθνικες τυπου autostrata με οριο πολλων κμ ή στην γερμανια μερικα κοματια του π δεν εχουν καν οριο...

κ μεις εχουμε εδω κ χρονια διοδια για μπαλωματα κ λακουβες κ προσφυση 0 κ μετα ανεβαζουμε κ τις τιμες...:P

ποσα χρονια θα πληρωνουμε φορο σε κρανος,στολες κτλ?

για αυτους π λενε οτι επιβαρυνονται οι ελληνες σε καθε χτυπημα...να υπενθυμησω οτι αν δεν εχεις ασφαλεια απο καποιο ταμειο πληρωνεις απο την τσεπη σου εκτος κ αν δεν εχεις οπως λενε μερικες ταξεις της κοινωνιας μας οποτε κ παλι θα πληρωνεις ,αλλα θα σ πω οτι υπαρχει η ιδιωτικη ασφαλιση π το κρατος δεν την αναγνωριζει ωστε αν θελεις να μην σ κρατανε φορους καθε μηνα απο εισοδημα σου...

ακομη κ την συνταξη π δινει σε αναπηρους οι φοροι απο κρανοι κ στολες ειναι πολυ μεγαλυτεροι απο τα εξοδα συνταξεων...

Δημοσ.

Αν προσέξεις το video την ώρα που κόβει κάθετα το δρόμο αυτός που έρχεται στην αριστερή αλλάζει απότομα λωρίδα για να τον αποφύγει οπότε μάλλον είναι αληθινό. Πάντως είναι περίεργο ότι κανένας δεν του παίζει τα φώτα.

Πρώτη φορά το είδα στο bloka.com

Σήμερα -μέρα επιστροφής στην Αθήνα- που έκανα βόλτα στην ανατολική Αττική και σε δύο εθνικές η τροχαία μου έκανε αίσθηση με την απουσία της (άντε... είδα ένα τροχονόμο στο Μαρκόπουλο).

Δημοσ.
σημερα ειδα οτι η ιταλια ακομη κ τωρα με τον ΔΙΠΛΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ εχει τα προστιμα π ειχαμε εμεις αλλα αυτοι εχουν κ εθνικες τυπου autostrata με οριο πολλων κμ ή στην γερμανια μερικα κοματια του π δεν εχουν καν οριο...

κ μεις εχουμε εδω κ χρονια διοδια για μπαλωματα κ λακουβες κ προσφυση 0 κ μετα ανεβαζουμε κ τις τιμες...:P

Don't do the crime so you will not pay the fine.

ποσα χρονια θα πληρωνουμε φορο σε κρανος,στολες κτλ?

Όσα χρόνια είναι κοινωτική νομοθεσία.

ακομη κ την συνταξη π δινει σε αναπηρους οι φοροι απο κρανοι κ στολες ειναι πολυ μεγαλυτεροι απο τα εξοδα συνταξεων...

Εντάξει, κάπου εδώ χάνεται η μπάλα.

Να ρωτήσω λοιπόν και πάλι. Τι σας πειράζει εσάς πόσο πάει το κόκκινο αν δεν το περνάτε;

Δημοσ.
σημερα ειδα οτι η ιταλια ακομη κ τωρα με τον ΔΙΠΛΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ εχει τα προστιμα π ειχαμε εμεις αλλα αυτοι εχουν κ εθνικες τυπου autostrata με οριο πολλων κμ

140 max. Και πραγματικά, η εθνική οδός μπροστά στην οτοστράντα είναι πίστα ηλεκτρομαγνητικών εκπομπών για αμάξια-χόβερκραφτ. είχα πάρει ένα γκολφάκι τον απρίλη εκεί και κατέβαινα άσπρος από το κλανίδι που πατούσα με όσα κάνανε.

Δημοσ.

κ καμια μπαλα δεν χαθηκε ψαξτα βρες τα αυτα π λεω...κ αν δεν ειναι για τα εξοδα συνταξεων ειναι για νοσηλειες κτλ ή κατι παρομοιο.εχει ξανασυζητηθει κ το θεμα κρανος κ φοροι...κ αυτο ισχυει μονο στην Ελλαδα κ οχι στην ε.ε. κ απορω π σας κανει εντυπωση.αμεσως μ ρχεται σαν παραδειγμα χοντρης οικονομας κ ας τρωνε προστιματα ο εκτελωνισμος αυτοκινητων.εκει η οικονομα ειναι μεγαλη κ στα @@ τους το προστιμο καθε χρονο.

μαζευτηκαν πολλοι "σωστοι¨" οδηγοι π δεν παρανομουν εδω ή ειναι η ιδεα μ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...