Προς το περιεχόμενο

Απο αυριο 2/6/07 ζωνες και κρανη γιατι......

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οκ, να ρωτήσω κάτι. Έχουμε αυτό που λέμε νόμους; Μη μου πείτε οι πολιτικοι οι κλέφτες, το ένα το άλλο. Οι νόμοι υπάρχουν, εσείς τους εφαρμόζετε;

ΥΓ: Τι περίεργο που σε όλες τις χώρες που θέλουμε να μοιάζουμε εφαρμόζεται εδώ και χρόνια το ίδιο ακριβώς πράγμα. Εκεί θα είναι κουτόφραγκοι φένεται και κάνουν ότι τους λέει η (αδιάφθορη) κυβέρνηση.

• Απαντ. 650
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πιστεύω είναι μια πολύ καλή κίνηση η αύξηση προστίμων για ζώνες κράνη και κόκκινα φανάρια. Και ειδικά στην επαρχεία που έχει άπειρα γίδια (βλέπε Λαμία)

Μια φορά παραλίγο να με πατήσει ένα ζώο που πέρασε με κόκκινο που άναβε πόση ώρα...

Για της ζώνες, πόσοι θα ζούσανε άμα τις φορούσανε... Αυτό και μόνο φτάνει. Αφού δεν έχουν μυαλό ίσως να συμμορφωθούν έτσι. (φοράω πάντα ζώνη. Για μένα όχι για τον μπάτσο...)

Για τα κινητά τι να πω... Όλα τα ζώα οδηγούν και είναι με το κινητό στο χέρι. Λες και άμα μιλήσουν αργότερα κάτι θα γίνει! Άπειρα παραδείγματα τροχαίων εξαιτίας τους. Όχι ότι φταίνε αυτά...

Για τα κράνη καλό θα ήταν πρώτα να τα πουλάει αφορολόγητα, να πάρει ο κόσμος κράνη της προκοπής και όχι κάτι πλαστικά που γίνονται κομμάτια... και μετά να επιβάλει μεγάλα πρόστιμα.

Τώρα για το αλκοόλ πολύ αυστηρά τα έχουν κάνει...

Δημοσ.
Για τα κράνη καλό θα ήταν πρώτα να τα πουλάει αφορολόγητα...Τώρα για το αλκοόλ πολύ αυστηρά τα έχουν κάνει...

Τα κράνη δεν είναι δυνατόν σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία να πωληθούν χωρίς ΦΠΑ. Αλλά κάτι μου λέει, ότι αν αντί για 200 ευρώ έκανε ένα κράνος 160, πάλι δε θα το έπερναν κάποιοι.

Τώρα για το αλκοόλ, απλά να σου πω ότι υπάρχουν και χώρες που δεν υπάρχει όριο. Πολύ απλά το ποσοστό αλκοόλ πρέπει να είναι 0%.

Δημοσ.
Και ειδικά στην επαρχεία που έχει άπειρα γίδια

Ενώ στην πρωτεύουσα όλοι οδηγούν σαν ευρωπ(έ)οι!

Επίσης το κράνος φορολογείται ώς είδος πολυτελείας!! :roll: :evil:

Δημοσ.
Τα κράνη δεν είναι δυνατόν σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία να πωληθούν χωρίς ΦΠΑ. Αλλά κάτι μου λέει, ότι αν αντί για 200 ευρώ έκανε ένα κράνος 160, πάλι δε θα το έπερναν κάποιοι.

Τώρα για το αλκοόλ, απλά να σου πω ότι υπάρχουν και χώρες που δεν υπάρχει όριο. Πολύ απλά το ποσοστό αλκοόλ πρέπει να είναι 0%.

Δεν το ήξερα αυτό για τα κράνη. Ε και πάλι έστω και 80,100 euro να δώσεις για κράνος καλά είσαι. τα 160 πιστεύω είναι πολλά. Αλλά με 20 euro που πάνε και αγοράζουν κάτι άστα να πάνε... δεν λέει. Μια φορά αγοράζεις κράνος. Δεν αγοράζεις κάθε μέρα...

Καλά και να μην υπάρχει όριο για το αλκοόλ δεν λέει. Αλλά γενικά θα έπρεπε να είναι ποιο ελαστικά τα μέτρα. Δεν φταίει πάντα το αλκοόλ που πάνε και σκοτώνονται, αλλά και το ότι έχεις πάρει το δίπλωμα σε φακελάκι με 5,6 μαθήματα...

Επειδή βαριέμαι να κοιτάξω όλα τα προηγούμενα, για ζώνη και κράνος πόσο έχει πάει το μαλί? Κράνος και για τον συνοδηγό?

Δημοσ.

Καλα ολα αυτα, αλλα ο μπ... συγνωμη ο τροχονομος δεν θα σου κοψει την κληση στο φαναρι Κηφησος- Π.Ραλλη, που πρεπει να εισαι και τρελος να το περασεις με κοκκινο, αλλα θα σου πεταχτει στα ξαφνικα στο πιο ημερο φαναρι που περιμενεις καμποσα λεπτα και δεν υπαρχει ψυχη. Ή που περασες καταλαθος μες στην κινηση. Αμα καταφερετε και σκοτωσετε εσεις ανθρωπο περνωντας στα μουλωχτα (κολλημενοι πισω απ'τον μπροστινο) καποιο φαναρι στην Πειραιως κοντα στην Ομονοια πειτε το μου να'μαι εκει.

Δεν ειπα να μας γινει συνηθεια και να τα περναμε ολα με κοκκινα. Αξιζει μια τετοια βλακειουλα 700 ευρω? (λιγο παραπανω απο 1 μισθο)

Και εκει ειναι που θα το φας το προστιμο...

Δημοσ.
Επίσης το κράνος φορολογείται ώς είδος πολυτελείας!! :roll: :evil:

Άλλο το είδος πολυτελείας και άλλο το 19%.

Δημοσ.
Δεν το ήξερα αυτό για τα κράνη. Ε και πάλι έστω και 80,100 euro να δώσεις για κράνος καλά είσαι. τα 160 πιστεύω είναι πολλά. Αλλά με 20 euro που πάνε και αγοράζουν κάτι άστα να πάνε... δεν λέει. Μια φορά αγοράζεις κράνος. Δεν αγοράζεις κάθε μέρα...

Το κρανος πρεπει ν'αλλαζει το αργοτερο καθε 5 χρονια καθως και μετα απο ατυχημα εννοειται.200 ευρω ειναι το μινιμουμ για ενα σοβαρο κρανος εκτος αν βρεις απο στοκ.

Καλά και να μην υπάρχει όριο για το αλκοόλ δεν λέει. Αλλά γενικά θα έπρεπε να είναι ποιο ελαστικά τα μέτρα. Δεν φταίει πάντα το αλκοόλ που πάνε και σκοτώνονται, αλλά και το ότι έχεις πάρει το δίπλωμα σε φακελάκι με 5,6 μαθήματα...

Εδω συμφωνω.

Δημοσ.

Στην ελλάδα με βύσμα παίρνεις δίπλωμα, με βύσμα περνάς κτεο οποιοδήποτε σαράβαλο,με βύσμα σβήνεις κλήσεις, δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός επανέλεγχος διπλώματος, καμία οδηγική παιδεία,καμία ποιότητα στους δρόμους και καμία προσπάθεια από το κράτος να αλλάξουν όλα τα παραπάνω.

Τα πρόστιμα καλό είναι να είναι αυστηρά, ειδικά για σημαντικά παραπτώματα που αφορούν την ανθρώπινη ζωή. Το θέμα είναι να μη μένουμε μόνο σ αυτά...

Άλλο το είδος πολυτελείας και άλλο το 19%.

Αυτό δε το κατάλαβα. Το κάθε είδος πολυτελείας με 19% δε φορολογείται? Το κράνος θα πρεπε να φορολογείται ως είδος βασικής ανάγκης.Όπως το ψωμί για παράδειγμα (8%).

Δημοσ.

Εμένα δυο πράγματα δε μου αρέσουν καθόλου.

Καταρχην ακόμα και αν αποδεκτούμε την πολιτική τσουχτερά πρόστιμα, δεν μπορείς να έχεις σταθερά πρόστιμα για όλους. Να μαμάς δηλαδή αυτόν με το βασικό μισθό και από την άλλη να υπάρχουν άνθρωποι που τα 700ευρώ τα έχουν για μια έξοδο. Βάλε ένα μεταβλητό πρόστιμο και βλέπουμε.

Δεύτερο που είμαι σίγουρος ότι θα γίνει, είναι ότι θα πηγαίνουνε πάλι σε τίποτα γνωστά σημεία με ξεχασμένα όρια ταχύτητας κτλ κτλ και θα γράφουν κόσμο χωρίς να κάνουν τίποτα επικίνδυνο. Χαρ/κο ήταν σε μια εκπομπή του Σταθάκη νομίζω που πήγε Αθήνα-Θεσ/κη με σεβασμό σε όλα τα όρια ταχύτητας που υπήρχαν και χρειάστηκε μια μέρα.

Δημοσ.
Εμένα δυο πράγματα δε μου αρέσουν καθόλου.

Καταρχην ακόμα και αν αποδεκτούμε την πολιτική τσουχτερά πρόστιμα, δεν μπορείς να έχεις σταθερά πρόστιμα για όλους. Να μαμάς δηλαδή αυτόν με το βασικό μισθό και από την άλλη να υπάρχουν άνθρωποι που τα 700ευρώ τα έχουν για μια έξοδο. Βάλε ένα μεταβλητό πρόστιμο και βλέπουμε.

Δηλαδή αν κάποιος δεν έχει εισόδημα θα πρέπει να του επιτρέπεται να κυκλοφορεί χωρίς ζώνη ή κράνος;

Γιατί πρέπει να θεωρούμε ως δεδομένο ότι θα παρανομούμε ότι και να γίνει και να γκρινιάζουμε για το ύψος τον προστίμων αντί να προσπαθήσουμε να σεβαστούμε κάποιους κανόνες που αν μη τι άλλο, έχουν σκοπό να μας προστατέψουν από το ξερό μας το κεφάλι.

Αφού όλοι συμφωνούμε ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές (υπάρχει κανείς εδώ μέσα που διαφωνεί; :roll: ), είναι τόσο δύσκολο να πείσουμε τους εαυτούς μας να τα χρησιμοποιούν και να μη μας απασχολεί το ύψος του προστίμου;

Και για όσουν λένε ότι η μη χρήση κράνους/ζώνης είναι παράβαση που επηρεάζει μόνον αυτόν που την διαπράττει, γιατί θα έπρεπε να στιγματιστώ εγώ ως δολοφόνος (είτε φταίω γιά το ατύχημα, είτε όχι) όταν το "θύμα" αδιαφορεί γιά τη ζωή του; Πιστεύεται ότι το δικαστήριο θα δείξει επιείκεια και οι συγγενείς κατανόηση; Μάλλον όχι...

Ο τίτλος του topic δε θα έπρεπε να είναι " Απο αυριο 2/6/07 ζωνες και κρανη γιατι......" (θα μας σκίσουν; :roll: ) αλλά "Πάντα ζώνες και κράνη γιατί σκοτωνόμαστε άδικα"

Δημοσ.

Δρακόντεια τα μέτρα του εισπράκτορα «τροχαία». Ίσως βάση του Δράκοντα της αρχαίας Ελλάδας θα έπρεπε η μικρότερη ποινή να είναι εκτέλεση επι τόπου για τον κάθε παραβάτη. Αλλά βλέπετε στη σύγχρονη εποχή χάνουμε τα έσοδα.

Τελικά η εξουσία έχει φοβερό ενδιαφέρων για την υγεία μας. Και για την τσέπη μας. Τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Μας έλυσαν όλα μας τα προβλήματα.

Προσωπικά φοράω πάντα ζώνη. Αλλά τα θεωρώ γελοία τέτοια μέτρα για την προστασία μας.

Παραλογισμό και κατάχρηση εξουσίας θα το χαρακτήριζα.

Διατηρούν ένα σήμα με ταχύτητα έως 40χιλ/τρα δεκαετίες και κάθονται ανα διαστήματα εκατό μέτρα παραπέρα και γράφουν για υπερβολική ταχύτητα. Ότι βλέπαμε εδώ και χρόνια στην τηλεοπτική σειρά Ντιούκς το πραγματοποιεί σήμερα η Ελληνική τροχαία και με περισότερο ζήλο.

Τα πραγματικά συγκοινωνιακά προβλήματα δεν κοίταξαν να τα λύσουν. Και ούτε θα το κοιτάξουν γιατί πρέπει να γίνεται χάος για να υπάρχει η είσπραξη.

Δεν κοιτάνε να λύσουν το πρόβλήμα της κίνησης στους δρόμους αλλά μόνο την τσέπη τους.

Εν πάση περιπτώση είμαι αντίθετος με τον νέο ειπρακτικό κώδικα.

Συμφωνώ στα σημεία περί αλκοόλ , και για την χρήση κινητού.

Πάμε να πάρουμε όλοι ποδήλατα να γίνουμε Κίνα. :mrgreen:

Δημοσ.

Εχεις δοκιμασει να κινηθεις με ποδηλατο??

Εχεις λιγοτερες πιθανοτητες επιβιωσης απο οτι οπαδος του ΠΑΟ στο Καραισκακη...

Και ειλικρινα σε αυτο σας επιασε το επαναστατικο σας???? Απλα φορεστε το κρανος σας... βαλτε τη ζωνουλα σας... μην περνατε με κοκκινο και δεν θα χρειαστει ποτε να σκασετε λεφτα για την Mercedes κανενος...

Και ολα τα αλλα για λακουβες, ορια και μυδια @@ ειναι αλλα λογια να αγαπιωμαστε οσες φορες εχω εμπλακει σε ατυχημα, (και ειναι αρκετες παναθεμα τις) δεν εφταιγε ουτε οριο ουτε λακουβα παρα μονο η μαλ.... του αλλου οδηγου ή η δικη μου....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...