Προς το περιεχόμενο

Απο αυριο 2/6/07 ζωνες και κρανη γιατι......

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εφόσον είσαι παράνομος φυσικά και να σε γράψει και να πιάσει και τον κλέφτη. Το να εφαρμόζεις τον νόμο δεν είναι αρπαχτή, έστω και αν γίνεται και για εισπραχτικούς λόγους. Και μην ακούσω σαν δικαιολογία πως αφου δεν πιάνουν τους κλέφτες να μην γράψουν εμένα , γιατί είναι το λιγότερο παιδική. 'Η σ'εβεσαι τους νόμους ή όχι και δέχεσαι τις συνέπειες. Σε μια έννομη κοινωνία δυστηχώς ή ευτυχώς δεν έχεις δικαίωμα να επιλέγεις τους νόμους που θες να τηρείς.

• Απαντ. 650
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δυο παρατηρήσεις απο μένα,αν και πιστεύω οτι το θέμα έχει εξαντληθεί.

Δε παρανομώ, φοράω ζώνη έτσι κι αλλιώς, δε πίνω όταν οδηγώ και θεωρώ μέγιστη μαλακία να είσαι σε μηχανή χωρίς κράνος (αν και το χω κάνει). Οπότε δε με νοιάζουν τα πρόστιμα.Καλά κάνουν και είναι υψηλά μπας και συμμορφωθεί ο κόσμος στα βασικά.

Ενα πράγμα ομως δε με πείθει οτι είναι για το καλό μας και όχι για εισπρακτικά μέσα... το γράψιμο για ταχύτητα. Οταν σε μερικές περιοχες είναι υπερβολικά χαμηλά, όταν βλέπω τους αστυνομικούς να είναι κρυμμένοι με ρανταρ σε κάτι τρελά σημεία και να σε γράφουν μολις ακριβώς περάσεις την πινακίδα με το οριο.Οταν σε φωτογραφίζουν στην εγνατια και σε γράφουν με 130 και αμέτρητες άλλες περιπτώσεις. Δε λέω να πηγαίνουμε με 200 και σε κατοικημένες περιοχές, αλλά μια αναπροσαρμογή και στα όρια και στη φιλοσοφία της τροχαίας χρειάζεται.Οπως χρειάζεται και καλύτερη σήμανση για τα ορια ταχύτητας.

Με λίγα λόγια στα υπόλοιπα πείθομαι οτι γίνονται για το καλό μου. Στο γράψιμο για ταχύτητα δε με έχουν πείσει ακόμα.

ΥΓ: Σταματάνε ενα φορτηγό για έλεγχο και βρίσκουν οτι εχει φθαρμένα λάστιχα και είναι υπέρβαρο (80%των φορτηγών) και είναι επικίνδυνο να κυκλοφορεί... το γράφουν όπως σωστά πρέπει...ο οδηγός πέρνει την κλήση και φεύγει.Στην επόμενη στροφή γλιστρά και σκοτώνει εμένα... Να πω μπράβο στην αστυνομία που κάνει σωστά τη δουλειά της και με συνεχούς ελέγχους φροντίζει για την ασφάλειά μας?

Δημοσ.

ΥΓ: Σταματάνε ενα φορτηγό για έλεγχο και βρίσκουν οτι εχει φθαρμένα λάστιχα και είναι υπέρβαρο (80%των φορτηγών) και είναι επικίνδυνο να κυκλοφορεί... το γράφουν όπως σωστά πρέπει...ο οδηγός πέρνει την κλήση και φεύγει.Στην επόμενη στροφή γλιστρά και σκοτώνει εμένα... Να πω μπράβο στην αστυνομία που κάνει σωστά τη δουλειά της και με συνεχούς ελέγχους φροντίζει για την ασφάλειά μας?

Τα φθαρμένα ελαστικά σε ένα φορτηγό είναι μια πολύ καλή δικαιολογία για να δώσουν την κλήση :confused: Αλλά να γλυστρίσει στην επόμενη στροφή και να σε σκοτώσει δεν το έχω δει. Λόγο βάρους είναι πολύ δύσκολο ένα φορτηγό να γλυστρίσει , εκτός και έχει κάνα κουβά πετρέλαιο κάτω :razz:(αυτό το έχω δεί)

Φεύγει όμως εύκολα από κακό χειρισμό. Όπως ταχύτητα , ή ξαφνικό αναγκαίο φρενάρισμα πάνω στη στροφή (και ο θεός βοηθός :oops:)

Δημοσ.

PS Το οριο στους αυτοκινητοδρομους σαν εγνατια ειναι 130.

Για πες μου μονο ποια θα ηταν οι προτασεις σου στο θεμα ταχυτητας λεπτομερος για καθε περιοχη (κατοικημενες,ταχυας κυκλοφοριας, αυτοκινητοδρομους) απλα και μονο να καταλαβω τι θελεις να πεις.

Το ΥΣ. ειναι σωστο και εγω θα προτιμουσα να τον ακινητοποιουσαν εκει και μετα να τον βαζαν να φερει καποιον να αλλαξει λαστιχα.

Δημοσ.

Τα φθαρμένα λάστιχα με υπέρβαρο είναι θανατος... τα περιστατικά δυστυχώς πολλά ( πχ τεμπη)

Με τα όρια πιστευω πως πρέπει να μελετώνται πιο αναλυτικά και να εφαρμόζονται ανάλογα με την περίπτωση. Δε μπορεί η Αθηνών-πατρών να χει ιδιο όριο με την Γρεβενά-Βέροια, είναι αστείο.Στην κατάρα σε 1-2 σημεία το όριο είναι 5km!!!Σε άλλες περιπτώσεις βλέπω κάτι 10, 20. Δηλαδή μόνο σε μένα φαίνονται παράλογα?

Πρόσφατο παράδειγμα για να εξηγήσω καλύτερα τι εννοώ: Στην είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων υπάρχει 2+ λωρίδες ανα κατεύθυνση και νησίδα στη μέση.Το όριο είναι 70 και μέχρι 90 δε σε γράφει κανένας.Ολα καλά μέχρι εκεί. Λίγο πριν μπείς στην πόλη όμως υπάρχει ενα ελαφρύ ύψωμα το οποίο μολις κατεβαίνει έχει πινακίδα με όριο 50.Εκεί αν δεν την ξέρεις είναι πρακτικά αδύνατο να τη δείς και να κόψεις από 80-90 σε 50-60.Εκεί ακριβώς κάθεται η τροχαία και σε γράφει.(Στρατόπεδο Βελισσαρίου για όσους ξέρουν). Ο δρόμος είναι το ίδιο πλατύς και δεν έγινε και τίποτα να πας και 200 μέτρα ακόμα με την ιδια ταχύτητα.Ακόμη δε μπαίνεις σε κατοικημένη περιοχή.Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι καλύτερη η σήμανση και να σε προειδοποιεί πιο πρίν ή η τροχαία να μη σε χτυπάει 1 μέτρο αφού περάσεις την πινακίδα.Ε αυτό δε με πείθει οτι γίνεται για την ασφάλειά μου.

Τα παραδείγματα αναρίθμητα.

Δημοσ.

Το να μου λες συγκεκριμενα σημεια που δεν νωριζω δεν μου λεει απολυτος τπτ. Εγω σου ζητησα να μου πεις γενικα τι προτεινεις για τους δρομους και οχι συγκεκριμενες περιπτωσεις. Και αυτο που λες για τα Γιαννενα με το υψωμα υποθετο οτι το υψωμα που ανεβαινεις δεν σου δινει την δυνατοτητα να εχεις πληρη ορατοτητα του δρομου απο την αλλη πλευρα του υψωματος αρα για αυτο ειναι σωστο να κοβεις ταχυτητα. Και παλη ομως στην καθοδο οσο μεγαλυτερη ταχυτητα εχεις τοσο δυσκολοτερο ειναι να σταματισει το οχημα σε περιπτωση που προκλιθει ατυχημα μπροστα. Για αυτο και σου λενε πηγαινε με 50. Το οτι η πινακιδα ειναι εκει που ειναι δεν ειναι καλο θα επρεπε να ειναι στην κορυφη του υψοματος εσι ωστε να την βλεπουν οι ανερχομενοι οδηγοι.

Τα υπολοιπα σημεια που λες δεν τα ξερω καθολου και δεν μπορω να πω κατι.

Δημοσ.

Είναι δυσκολο να βρω κοινά παραδείγματα :-).

Πρότεινα να υπάρξει καλύτερη σήμανση, πιο μελετημένα όρια (για κάθε δρόμο και οχι κατοικημένες περιοχές 50, εθνική 120 και τέλος) και καλύτερη νοοτροπία τροχαίας.

Σχετικά με το παράδειγμα είναι δύσκολο να καταλάβεις χωρίς φώτο :-). Η κλίση του υψώματος είναι πολύ μικρή, ακίνδυνη και έχεις πλήρη ορατότητα...απλά όπως πας βλέπεις αστυνομία και πινακίδα ταυτόχρονα :-)

Ας μην αναλωθούμε σε συγκεκριμένα παραδείγματα, όντως δε λένε και τίποτα... όλοι έχουμε και μερικά να αναφέρουμε.

Εσύ τι πιστεύεις?Τα όρια είναι οκ δηλαδή? Τα εφαρμόζεις πλήρως? Μόνο σε μένα δημιουργείται αυτή η εντύπωση για τα όρια ταχύτητας?

Δημοσ.

Εγω οδηγο ενα sunny αθανατο του πατερα μου. Και να θελω να παω πανω 130 δεν γινεται. Και ναι με 50 σε μερικα μερη δεν μπορεις οπως γεφυρες κηφισιας. Αλλα πολλες προηδοποιητικες πινακιδες ειναι σωστες τουλαχιστον στην Αττικη. Σορρυ δεν εχω κυκλοφορισει περα απο Λαμια και λιγο στην Αρτα. Δεν τα εφαρμοζω πληρος. Δεν μπορω να παω με 50 στο Μαρουσι πχ χωρις να μου σπασουν τα νευρα. Παιρνω το αμαξι για να κανω γρηγορα την δουλεια μου οχι να κοβω βολτες μεσα στην κινηση. Οταν μπορω να αποφευγω κατι το κανω. Οταν ειναι 2 το πρωι τοτε του δινω και καταλαβαινει σε ανοιχτο δρομο. Ισχυει αγραφα οτι αν εισαι απο το οριο που εχει η πινακιδα 20 το πολυklm την ωρα τοτε εισαι μια χαρα. Αλλα φαντασου απο 50 να το πηγαιναν 70. Τοτε ολοι

θα πηγαιναν με 90. Καηκαμε.

Δημοσ.
Ισχυει αγραφα οτι αν εισαι απο το οριο που εχει η πινακιδα 20 το πολυklm την ωρα τοτε εισαι μια χαρα.

Όταν σε σταματήσουν και σε γράψουν για 5-10 χιλιόμετρα παραπάνω τότε ξαναγράψε μας εδώ πως αισθάνθηκες που σε άδειο δρόμο σε έγραψαν για υπερβολική ταχύτητα (45Km) .... Υπάρχουν βλέπετε ξεχασμένες πινακίδες από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο που ισχύουν κανονικά. Ξεθωριασμένες ξεβαμένες σχεδόν αόρατες. Αλλα 100 μέτρα παρακάτω σε κάποια σκιά γίνεται πάρτυ.

Όπου υπάρχει σκιά υπάρχει και μπλόκο.

Ενας τρόπος για να προσέχετε :-P

Δημοσ.

Να με γραψει ρε φιλε γιατι μα μην με γραψει. Ειπα εγω οχι.Αμα παω με 140 σε κατοικιμενη περιοχη να με γραψει. Φυσικα θα τα παρω ασχημα αλλα γιατι δεν εχω να πληρωσω οπως εχω πει εδω και ποσα ποστ. Αλλα σου λεω οτι το μετρο δεν δημιουργηθηκε για να τα περνει αλλα και να βαλουμε μυαλο. Και σου ξανα λεω οτι τρεχω εκει που ολη τρεχουνε σε κεντρικα σημεια. Τρεχω οταν βλεπω ανοιχτο δρομο. Μα καλα ειναι δυνατον στην κηφισιας στης γεφυρες και τετοια σημεια να μην τρεχεις. Ε μη τρελαθουμε τωρα. Δλδ τι θα κανω θα κατσω σα μλκς. Με το 45km τι εννοεις

Δημοσ.
Με το 45km τι εννοεις

Υπάρχει πινακίδα με ανώτατο όριο 40km και πας με 50 έστω. Κάηκες.

Επίσης αν περάσει κανείς με κόκκινο το παρακάτω φανάρι πάλι κάηκε.

img_73221.jpeg

Και καλά κάποιος που είναι από την περιοχή ξέρει ότι υπάρχει φανάρι και θα ψάξει να το βρεί να δει τι χρώμα έχει. Κάποιος ξένος όμως; Θα περάσει έτσι απλά χωρίς να πάρει χαμπάρι τίποτα. Ας πάει μετά να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας.

Για την ασφάλειά μας ρε γαμώτο. :-P

Δημοσ.

Βασικά πιο πολύ θα με απασχολούσε μήπως σκοτώσω κανέναν αν περάσω το συγκεκριμένο φανάρι με κόκκινο παρά αν θα με γράψουν.

Αλήθεια, πόσο καιρό είναι γνωστό αυτό; Έχει πάρει κανένας τηλέφωνο το Δήμο να κλαδευτεί το δέντρο; Σκέφτηκε κανείς να το κλαδέψει μόνος του;

Δημοσ.

η δική μου εμπειρία πάντως λίγο καιρό μετά την επιβολή των νέων προστίμων

είναι πως οι περισσότεροι πλέον προσέχουν και είναι πιο τυπικοί σε ζώνες-κράνη-όρια.

μπορεί να μην το καταλαβάινουν,να βρίζουν κτλ αλλά και μόνο αυτό εμένα μου αρέσει. είναι μια αρχή..

όσο για τα όρια, στις κατοικημένες περιοχές και στους μεγάλους δρόμους χωρίς νησίδα είναι ( και πρέπει να είναι αυστηροί). στην εθνική Αθ-Λαμ που έχει κανονικά διάζωμα (από την δική μου εμπειρία και πάλι) πρέπει να είσαι πολύ πάνω από το όριο ( > 20χιλ/ωρα) ή λίγο αλλά με παλιό ή μικρό αυτοκίνητο για να σε γράψουν.

σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις απλά παραθέτω τη δική μου γνώμη από τις προσωπικές μου εμπειρίες

Δημοσ.
Αν δεν μπορείς να της το πεις αυτό, να δω τι θα πεις στους συγγενείς της αν πέσετε και χτυπήσει (γιατί όπως συνηθίζεται, οι συγγενείς εσένα θα κατηγορήσουν ακόμα και αν δεν έφταιγες).

Το θέμα είναι ότι δεν θα ανεβάσω κανένα 18χρονο πάνω. Μιλάμε για ηλικίες 26 και πάνω.

Που σημαίνει τι?

Θα μου ζητήσουνε οι γονείς τα ρέστα επειδή ανέβασα το κοριτσάκι τους το ανυπεράσπιστο πάνω στη μηχανή?

Και κάτι τελευταίο.

Δικό μου έιναι το κεφάλι μου ας το κάνω ότι θέλω. Θα εχω και μια υπεθυνη δήλωση μαζί μου που θα λέει ότι εάν το σπασω να μην με πάνε σε κανένα νοσοκομείο, να μην αγκαρευω κανένα γιατρό!

Δημοσ.
Επίσης αν περάσει κανείς με κόκκινο το παρακάτω φανάρι πάλι κάηκε.

img_73221.jpeg

Και καλά κάποιος που είναι από την περιοχή ξέρει ότι υπάρχει φανάρι και θα ψάξει να το βρεί να δει τι χρώμα έχει. Κάποιος ξένος όμως; Θα περάσει έτσι απλά χωρίς να πάρει χαμπάρι τίποτα. Ας πάει μετά να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας.

Για την ασφάλειά μας ρε γαμώτο. :-P

Μήτσο,περίεργο αυτό που postάρεις.Εγώ -απ' τη φτωχειά μου τη μπύρα- ξέρω ότι ,το μεγαλύτερο δεντρί τσι Κερκύρας είν' ο μαϊντανός,αυτό πως μεγάλωσε και έκρυψε και το φανάρι;Τι το ταϊζετε;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...