Προς το περιεχόμενο

Απο αυριο 2/6/07 ζωνες και κρανη γιατι......

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πραγματικα δεν καταλαβαινω ειπα εγω πουθενα να μην φοραμε ζωνες/κρανη?

Ειπα εγω πουθενα να γινουμε κτηνη?

Μερικοι εχετε αρχισει να καιτε λαδια μου φαινεται...

Η ολη συζητηση ειναι για τον εισπρακτικο ή οχι χαρακτηρα των προστιμων.

Δεν ειναι για το αν πρεπει να φυλαμε την ζωουλα μας.

Και η καραμελα αυτη του "δεν παρανομω - δεν με ενδιαφερει" ειναι το λιγοτερο γελοια.

Γιατι σημερα βαλανε τετοια προστιμα στον ΚΟΚ.

Αυριο θα βαλουν στα οικονομικα παραπτωματα.

Μεθαυριο ...

Σε μερικα χρονια θα κλανουμε και θα μας στελνουν σε θαλαμο αεριων :mrgreen:

• Απαντ. 650
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Όσο μυαλό θέλει να καταλάβουμε ότι:

• Τα πρόστιμα αφορούν σε αυτούς που παρανομούν, ότι
  • τις ζώνες και τα κράνη δεν πρέπει να τα φοράμε γιατί γράφουν, αλλά γιατί είναι για το δικό μας καλό (ντρέπομαι και μόνο που το γράφω), και ότι
  • το επιχείρημα «αφού το κράτος* είναι σκατένιο και θέλει να μου τα αρπάξει ενώ δε φτιάχνει τις λακούβες, εγώ αρνούμαι να γίνω άνθρωπος και θα συνεχίσω να πηδάω και όσους μπορώ τριγύρω μου» είναι άκυρο

Συμφωνώ 100% μαζί σου. Μπορώ να πω ότι τα νέα πρόστιμα είναι και πάλι μικρά. Οποιδήποτε ποσό θα ήταν μικρό σαν πρόστιμο σε κάποιον που δεν σκέφτεται ότι μπορεί να με σκοτώσει περνώντας με κόκκινο. Και μάλον ο μόνος τρόπος να σταμτήσει ο νεοέλληνας να τα γράφει όλα στις @ρχιδ@ρες του, είναι (δυστυχώς) να του μπεί κάπου ένα αγγούρι.

Όμως, ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΟΥΝΕ οτι το κάνουνε για το καλό μου. ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΟΥΝΕ οτι κόβονται για την ασφάλειά μου στον δρόμο. Δεν δίνουν μία για αυτά τα δύο. Αν δίναν, δεν θα βάζαν 4 μπάτσους αραχτούς και μισοκρυμμένους να περιμένουν να δουν αν φοράω κράνος, μοιράζοντας 10 κλήσεις το λεπτό. Θα τους βάζανε να τρέχουν στις εθνικές να σταματάνε τους τρελλούς γκαζοφονιάδες. Να ελέγχουν αν το φορτηγό μπροστά μου είναι σωστά φορτωμένο και συντηρημένο. Να ελέγχανε αν το λεωφορείο που πάει το παιδί μου το πρωι στον παιδικό σταθμό είναι ασφαλές. Αν το κάνανε αυτό, θα ήμουν σαφώς ασφαλέστερος στους δρόμους, αλλά αυτοί θα τρέχαν πολύ και θα κόβαν λιγότερες κλήσεις. Με όλα αυτά που κάνουν, ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΣΕΙ οτι απλά θέλουν τα λεφτά μου, για να μπαλώσουν τις τρύπες που οι ίδιοι ανοίγουν.

Δημοσ.
Θα μεζέψουν τα λεφτά από τα πρόστιμα για να λαδώσουν τους αντιπάλους του ΠΑΟ για να πάει στον τελικό του ΟΥΕΦΑ.

well done πονηριδη παρακολουθα με κ αλλο :-D

Δημοσ.

Για μένα οι παραβάσεις STOP,κόκκινο,μέθη κλπ είναι απόλυτα λογικό να διώκονται μέχρι που δεν παίρνει....

Η διαφωνία μου με το νέο Κ.Ο.Κ έχει να κάνει με το ξεκώλιασμα σε μικρο-παραβάσεις...

Έφαγα 200 ευρώπουλα+5 βαθμούς ποινής για δακτύλιο την περασμένη Παρασκευή,δεν έχω αμάξι ιδιόκτητο αλλά εταιρικό,όλοι έχουν δύο αμάξια πια(1 μονό,1 ζυγό) και πιάνουν και γαμάνε 10 μαλάκες σαν εμένα...

Δημοσ.

Προχθες εφαγε ενας φιλος μου κλιση για κρανος στο κεντρο της Πατρας. Του αφαιρεσαν και το διπλωμα. Το κακο ειναι οτι το παλικαρι μενει αρκετα μακρια απο την πατρα και πρεπει καθε μερα να ερχετε για δουλεια στο κεντρο. Τι σκ@τ@ θα κανει? Αναγκαστηκά αυτες τις μερες θα παρανομησει... Η αφαιρεση του διπλωματος για μη χρηση κρανους μου φαινεται εντελως χαζη. Κατα τα αλλα το προστιμο το θεωρω λογικο ειδικα αν το πληρωσεις μεσα σε 10 εργασιμες μερες οπου πληρωνεις τα μισα...

Δημοσ.

Έφαγα 200 ευρώπουλα+5 βαθμούς ποινής για δακτύλιο την περασμένη Παρασκευή

Αληθεια, τι ωρες ισχυει ο δακτυλιος? (καθημερινες και σαββατοκυριακο) Γιατι δεν ξερω ακριβως και καμια φορα λεω, δεν γμται ας απω απο κεντρο. Αλλα με 200 ευρω προστιμο δεν λεει.

Δημοσ.
Για μένα οι παραβάσεις STOP,κόκκινο,μέθη κλπ είναι απόλυτα λογικό να διώκονται μέχρι που δεν παίρνει....

Η διαφωνία μου με το νέο Κ.Ο.Κ έχει να κάνει με το ξεκώλιασμα σε μικρο-παραβάσεις...

Έφαγα 200 ευρώπουλα+5 βαθμούς ποινής για δακτύλιο την περασμένη Παρασκευή,δεν έχω αμάξι ιδιόκτητο αλλά εταιρικό,όλοι έχουν δύο αμάξια πια(1 μονό,1 ζυγό) και πιάνουν και γαμάνε 10 μαλάκες σαν εμένα...

Κοιτα και ο δακτυλιος εχει μπει για να μην κυκλοφορεις εσυ και ο κα8ε εσυ καποιες μερες για να μην γινεται τις κ%$^%$ στο κεντρο. Τοσα χρονια οι πιο πολλοι τον εχουν γραμμενο. Ε παρε ενα προστιμο και ξανα πηγαινε. Αμα δεν ηταν σοβαρο ο δακτυλιος δεν θα τον βαζαν. Θα προτιμουσες 2+ ευρο να το πληρωνεις σε διοδια για να μπαινεις κεντρο, αλλα και παλι θα ελεγες οτι ειναι εισπρακτικο μεσο.

Δημοσ.
Γιατι σημερα βαλανε τετοια προστιμα στον ΚΟΚ.

Προφανώς γιατί τα παλιά δεν φαινόταν να πτοούν τους περισσότερους Έλληνες οδηγούς (δες παρακάτω ;))

Αληθεια, τι ωρες ισχυει ο δακτυλιος? (καθημερινες και σαββατοκυριακο) Γιατι δεν ξερω ακριβως και καμια φορα λεω, δεν γμται ας απω απο κεντρο. Αλλα με 200 ευρω προστιμο δεν λεει.

Να λοιπόν γιατί χρειάζονται τα τσουχτερά πρόστιμα. Γιατί συνήθως λέμε "δε γαμιέται, θα το κάνω και ας είναι παράνομο".

Για να ξέρεις την επόμενη φορά που θα σκεφτείς κάτι τέτοιο, ο δακτύλιος ισχύει Δευτέρα-Πέμπτη 7πμ-8μμ και Παρασκευή 7πμ-3μμ και καλό θα ήταν να αποφεύγουμε το κέντρο όταν μπορούμε γιατί πήζει, τα νεύρα μας γίνονται κομμάτια χωρίς λόγο και τελικά την πληρώνουν αυτοί που είναι στιβαγμένοι σαν τα ζώα στα λεωφορία χωρίς air condition και μουσικούλα για να περάσει ευχάριστα η ώρα στην κίνηση.

Παρεμπιπτόντως, φίλος οδηγός ταξί έφαγε κλήση για φιμέ τζάμια. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θεωρείται παράβαση και πόσο σοβαρή είναι, αλλά αφού απαγορεύεται, απαγορεύεται (αν κάποιος γνωρίζει γιατί θα πρέπει να είναι ορατοί όλοι οι επιβάτες, ας μου εξηγήσει).

Το πρόστιμο ήταν από τα χαμηλά του νέου ΚΟΚ (μόλις 80?), αλλά όταν πήγε στην τροχαία Κηφισιάς για να το πληρώσει αμέσως όπως του είπε ο τροχονόμος για να πληρώσει μόνο 40?, του έσκασαν το μυστικό (που δεν είχε πει ο τροχονόμος) ότι πρέπει να τους παραδώσει για 10 ημέρες την άδεια, τις πινακίδες και το δίπλωμα και να χάσει άλλα 10 μεροκάματα.

Θα μου πείτε, ως επαγγελματίας θα έπρεπε να είναι πολύ πιό προσεκτικός για οτιδήποτε αφορά το εργαλείο της δουλειάς του και δε θα διαφωνήσω καθόλου, αλλά έχω την εντύπωση ότι η αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων για τα φιμέ τζάμια είναι κομματάκι υπερβολική ποινή (εκτός αν είναι τόσο σοβαρή η παράβαση και δεν το έχω καταλάβει).

Δημοσ.

Να λοιπόν γιατί χρειάζονται τα τσουχτερά πρόστιμα. Γιατί συνήθως λέμε "δε γαμιέται, θα το κάνω και ας είναι παράνομο".

Για να ξέρεις την επόμενη φορά που θα σκεφτείς κάτι τέτοιο, ο δακτύλιος ισχύει Δευτέρα-Πέμπτη 7πμ-8μμ και Παρασκευή 7πμ-3μμ και καλό θα ήταν να αποφεύγουμε το κέντρο όταν μπορούμε γιατί πήζει, τα νεύρα μας γίνονται κομμάτια χωρίς λόγο και τελικά την πληρώνουν αυτοί που είναι στιβαγμένοι σαν τα ζώα στα λεωφορία χωρίς air condition και μουσικούλα για να περάσει ευχάριστα η ώρα στην κίνηση.

.

Σαββατοκυριακα δεν ισχυει? Σαββατο στις 4μμ μπηκα. Δεν μπηκα δευτερα πρωι-πρωι :)

Δημοσ.

Το θέμα έχει ως εξής. Για να κυκλοφορίσεις με αυτοκίνητο ή μηχανή υπάρχουν κάποιεσ προυποθέσεις και κάποιοι περιορισμοι που καλώς ή κακώς έχουν βγει χωρίς εμάς. Από κει και πε΄ρα αν θες να κυκλοφορείς πρέπει να τους σέβεσαι. Εφ'οσον το κράτος είδε πως δεν τους σέβονται οι οδηγοί καλώς αύξησε τα πρόστιμα μπας και το καταφέρει (πιο σωστό αλλά και πιο δύσκολο θα ήταν να άλλαζε τις οδηγικές μας συνήθειες). Δεν έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε εμείς τι είναι σωστό και τι όχι στον δρόμο και να πράτουμε αναλόγως. Ακόμα και το θέμα κράνους-ζώνης που πολύ λένε πως είναι προσωπικό έχει νόημα. Ακόμα και αν διαφωνούμε με έναν νόμο, πρεπει να τον τηρούμε .εχοντας πάντα το δικαίωμα να εκφράσουμε την διαφωνία μας.

Δημοσ.

Παρεμπιπτόντως, φίλος οδηγός ταξί έφαγε κλήση για φιμέ τζάμια. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θεωρείται παράβαση και πόσο σοβαρή είναι, αλλά αφού απαγορεύεται, απαγορεύεται (αν κάποιος γνωρίζει γιατί θα πρέπει να είναι ορατοί όλοι οι επιβάτες, ας μου εξηγήσει).

Το πρόστιμο ήταν από τα χαμηλά του νέου ΚΟΚ (μόλις 80?), αλλά όταν πήγε στην τροχαία Κηφισιάς για να το πληρώσει αμέσως όπως του είπε ο τροχονόμος για να πληρώσει μόνο 40?, του έσκασαν το μυστικό (που δεν είχε πει ο τροχονόμος) ότι πρέπει να τους παραδώσει για 10 ημέρες την άδεια, τις πινακίδες και το δίπλωμα και να χάσει άλλα 10 μεροκάματα.

Θα μου πείτε, ως επαγγελματίας θα έπρεπε να είναι πολύ πιό προσεκτικός για οτιδήποτε αφορά το εργαλείο της δουλειάς του και δε θα διαφωνήσω καθόλου, αλλά έχω την εντύπωση ότι η αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων για τα φιμέ τζάμια είναι κομματάκι υπερβολική ποινή (εκτός αν είναι τόσο σοβαρή η παράβαση και δεν το έχω καταλάβει).

Ο νέος νόμος είναι ευτυχώς πιο ακριβής από τον παλιό.

Ορίστε και φωτό

http://www.bmw-motorsport.gr/forums/attachment.php?attachmentid=8103&d=1181830202

http://www.bmw-motorsport.gr/forums/attachment.php?attachmentid=8102&d=1181829964

Δημοσ.
Σαββατοκυριακα δεν ισχυει? Σαββατο στις 4μμ μπηκα. Δεν μπηκα δευτερα πρωι-πρωι :)

Δεν παιζει αυτο που λες φιλε. Ο δακτυλιος ισχυει Απο Δευτερα-Πεμπτη 6-8 και Παρασκευη 6-3 μεσημερη. Να αλλαξαν το δακτυλιο δεν νομιζω αλλα καλου κακου ρωτισα εναν ξαδερφο μου που ασχολειται και θα μου απαντηση στα σιγουρα σε κανα δυο μερες.

Δημοσ.
Δεν παιζει αυτο που λες φιλε. Ο δακτυλιος ισχυει Απο Δευτερα-Πεμπτη 6-8 και Παρασκευη 6-3 μεσημερη. Να αλλαξαν το δακτυλιο δεν νομιζω αλλα καλου κακου ρωτισα εναν ξαδερφο μου που ασχολειται και θα μου απαντηση στα σιγουρα σε κανα δυο μερες.

Οχι, δεν ειπα κατι. Ισα-ισα που δεν ξερω. Απλα το προηγουμενο σαββατο περναγα κοντα απο κεντρο και σκεφτηκα να μπω μεσα, αλλα δεν ημουνα σιγουρος αν ισχυει ο δακτυλιος. Αλλα απ'οτι μου λετε δεν ισχυει, οποτε κομπλε :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...