Προς το περιεχόμενο

Απο αυριο 2/6/07 ζωνες και κρανη γιατι......

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Χωρις πλακα ομως τωρα. Φαντασου τωρα Πανεπιστημιου, Ακαδημιας κτλ. Αυτοκινητο σταματαει ξαφνικα για να περασει πεζος (το φαναρι πρασινο). Η καραμπολα προβλεπεται γυρω στα 45 μετρα :mrgreen:

Σε κανέναν από τους μεγάλους δρόμους (πλην της Πατησίων) δεν έχει διάβαση πεζών χωρίς φανάρι...

Ναι, είναι γνωστό αυτό που περιγράφεις. Όσες φορές έχω σταματήσει για να αφήσω πεζό να περάσει, το μόνο που έχω εισπράξει είναι ένα κορνάρισμα από τον από πίσω (στην καλύτερη). Προσωπικά όμως θεωρώ ότι είναι πολυτιμότερη η προτεραιότητα του πεζού (που κινείται σε εντελώς αντίξοες συνθήκες), από το βρίσιμο που θα φάω από ένα ζώο.

• Απαντ. 650
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Σε κανέναν από τους μεγάλους δρόμους (πλην της Πατησίων) δεν έχει διάβαση πεζών χωρίς φανάρι...

Βαλε μεσα και τι Κηφησϊας στο carrefour στους Αμπελοκηπους. Διαβασει πεζων ακριβος απο εξω απο τα carrefour ενο υπαρχουν φαναρια στα 50 μετρα και δεξια και αριστερα στα 100. Πως δεν εχει γινει τπτ απορω. Πολυ ακυροι η διαβασει ενο υπαρχουν φαναρια πολυκοντα.

Δημοσ.

Γιατι, στη πωσειδώνος δεν έχει μπόλικες ξεκάρφωτες διαβάσεις στο ύψος της Γλυφάδας?

Στην Ελλάδα δυστυχώς μόνο στο αεροδρόμιο μπορείς να εμπιστευτείς τις διαβάσεις. Είναι από τα πλέον δύσκολα πράγματα να συνηθήσεις όταν οδηγάς εξωτερικό, οι διαβάσεις δεν είναι διακοσμητικές...

Δημοσ.
Εξήγησέ μου σε παρακαλώ γιατί θεωρείς «άδικο» ή «υπερβολικό» το να σε γράψουν επειδή δεν παραχώρησες προτεραιότητα σε διάβαση πεζών. Είσαι υποχρεωμένος ή όχι; Είναι ο πεζός ο «αδύναμος» χρήστης του δρόμου ή όχι; Για μένα είναι αδικία το ότι δε γράφουν για τέτοιες παραβάσεις, όπως και για φλας, και για εξατμίσεις, και για προβολάκια.

Φυσικά αστειεύεσαι πιστεύω. Εχει τύχει να πέσουν από πίσω μου σε κόκκινο λόγο αφηρημάδας (ευτυχώς ήμουν με το αμάξι). Προτιμώ να πηγαίνω με το λεωφορείο παρά να αρχίσω να σταματώ στις διαβάσεις πεζών που δεν έχουν φανάρι, μιας και η τράκα είναι θέμα ημερών.

Το θέμα δεν είναι τι προτιμάς εσύ. Το θέμα είναι να μην περνάς με κόκκινο in the first place. Αν περάσεις με κόκκινο προφανώς κάτι έκανες (πολύ) λάθος και δεν έχεις κανένα ελαφρυντικό, ως εκ τούτου θα κάτσεις και θα υποστείς την ποινή, οποιαδήποτε και αν είναι αυτή.

Έχει τύχει επίσης να με γράψουνε για κόκκινο επειδή είχα σταματήσει μπροστά από την γραμμή του φαναριού με το μηχανάκι. Φυσικά το έκανα για να είμαι μπροστά από το μοναδικό αυτοκίνητο που ήταν εκείνη την στιγμή σταματημένο στο φανάρι. Τελικά τα 163? τότε μου κάτσανε μια χαρά.

Άλλα 2-3 πρόστιμα που έχω πάρει για κράνος και για στάθμευση ήταν δικαιολογημένα, οπότε όταν είδα-πήρα την κλήση είπα και ευχαριστώ. Αυτό προς όλους όσους διατείνονται πως όσοι θεωρούν τα νέα μέτρα τραβηγμένα είναι κάγκουρες των δρόμων και γκαζοφονιάδες.

Εγώ πάλι προτιμώ - έστω και μέσω εισπρακτικής τρομοκρατίας - ο Έλληνας να βάλει λίγο το ακατοίκητο να δουλέψει και να μάθει να οδηγεί πιο ανθρώπινα. Δε με ενδιαφέρει το πως στο συγκεκριμένο θέμα, με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, για να μπορώ και εγώ να κυκλοφορώ έχοντας το κεφάλι μου πιο ήσυχο.

Εγώ αυτό που έχω δεί τις τελευταίες μέρες είναι οδηγούς να κοιτάνε με την άκρη του ματιού τους για μπλόκα αντί να κοιτάνε τον δρόμο, να αλλάζουν από τις λεωφορειολωρίδες βεβιασμένα μόλις δούνε αστυνομικό και επίσης να ψάχνουν να κρύψουν το κινητό τους τελευταία στιγμή μήν φάνε το πρόστιμο.

Δημοσ.
Εγώ αυτό που έχω δεί τις τελευταίες μέρες είναι οδηγούς να κοιτάνε με την άκρη του ματιού τους για μπλόκα αντί να κοιτάνε τον δρόμο, να αλλάζουν από τις λεωφορειολωρίδες βεβιασμένα μόλις δούνε αστυνομικό και επίσης να ψάχνουν να κρύψουν το κινητό τους τελευταία στιγμή μήν φάνε το πρόστιμο.

Αυτοι απλα πανε να κρυψουν μια κακια συνηθεια απο τον τυχον μπατσο που υπαρχει. Οταν ομως τους πιασουν για αυτο και παρουν το προστιμο θα συνεχεισουν αυτη την τακτικη κρυφτουλη ή θα το παρουν αποφασει οτι δεν πρεπει να τον κανουν. Αμα συνεχησει να το κανει τοτε τον ειναι βλακας και δεν καθισε να σκεφτει γιατι πραγματικα εφαγε κλιση και τι επακολουθα μπορει να εχει αυτη του η πραξη.

Δημοσ.
Έχει τύχει επίσης να με γράψουνε για κόκκινο επειδή είχα σταματήσει μπροστά από την γραμμή του φαναριού με το μηχανάκι. Φυσικά το έκανα για να είμαι μπροστά από το μοναδικό αυτοκίνητο που ήταν εκείνη την στιγμή σταματημένο στο φανάρι. Τελικά τα 163? τότε μου κάτσανε μια χαρά.

Αυτό το "φυσικά" πολύ μου άρεσε. Που ακριβώς λέει στον ΚΟΚ ότι τα μηχανάκια θα πρέπει να σταματάνε μπροστά από τα αυτοκίνητα στα φανάρια; Αν είχες σταματήσει μετά τη γραμμή, είχες σταματήσει πάνω στη διάβαση των πεζών, οπότε καλά σου έκαναν και σε έγραψαν.

Έχω βαρεθεί να περιμένω σε διάβαση και μόλις ανάψει το πράσινο να φοβάμαι να περάσω γιατί δεν ξέρω που ακριβώς έχουν σκοπό να σταματήσουν τα αυτοκίνητα και κυρίως οι μηχανές που προσπαθούν να τους προσπεράσουν όλους και να ξεκινήσουν πρώτες.

Δεν ξέρω αν έπρεπε να σε γράψουν για κόκκινο (αν και τυπικά το είχες παραβιάσει), αλλά σίγουρα έπρεπε να σε γράψουν για κάτι.

Δημοσ.

το ανεφερα πριν αλλα μερικοι το καναν γαργαρα γιατι δεν τους βολευει μονο να μην κανουμε παραβασεις γραφουν

Δημοσ.
το ανεφερα πριν αλλα μερικοι το καναν γαργαρα γιατι δεν τους βολευει μονο να μην κανουμε παραβασεις γραφουν

Όλη την ώρα συμβαίνει. Τον πατέρα μου τον είχαν γράψει για ταχύτητα στο Αίγιο, πήγε στη δικάσιμο και είχε παραγραφεί.

Δημοσ.
Προτιμώ να πηγαίνω με το λεωφορείο παρά να αρχίσω να σταματώ στις διαβάσεις πεζών που δεν έχουν φανάρι

Κάτι μου λέει πως είσαι από αυτούς που δν χτυπάνε εισιτήριο.

Δημοσ.

Luci. flameαρεις. πολυ. μην ξανα.

(πλακιτσα):mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Δημοσ.

Μάγος είσαι? Επίσης είμαι από αυτούς που όπου δω μωράκια κάνω γκριμάτσες εκφοβισμού για να τα κάνω να κλαίνε. Φυσικά το καπάκι της τουαλέτας δεν το ανεβαζω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...