Προς το περιεχόμενο

Απο αυριο 2/6/07 ζωνες και κρανη γιατι......

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ε …τώρα πως μπορείς να διαφωνήσεις?

Και μη ξεχνάμε και τους νέους οδηγούς, που μπορεί να κάνουν την βλακεία τους πολύ εύκολα.

Αλλά αυτό για το στοπ προσωπική μου άποψη είναι καθαρά εισπρακτικό. Δηλαδή πείτε μου ποιος δεν περνάει κοιτώντας χωρίς να σταματήσει ειδικά σε δόμους που είναι φαρδιοί και έχεις κάποια σχετική ορατότητα. Τις περισσότερες φορές όμως κινδυνεύεις εκεί που δεν υπάρχει στοπ αλλά υποχρεωτική παραχώρηση στο δεξιό. Αλλά εκεί είναι λίγο δύσκολο να εφαρμοστεί το μέτρο….και νομίζω ότι καταλαβαίνεται τους λόγους που με κάνουν να πιστεύω για τις προθέσεις των νέων μέτρων .

DE JAVU.

Στου Κουνγκ φου την πορτα οσο θελεις βροντα.

Εγω τα λεω και ο γιαλος απαντα.

Τοσα επειχηρηματα και τοσες σελιδες προσπαθουμε να καταλαβετε κατι και δεν ιδρωνει κανενος τα αυτι. Ωρες ωρες αναρωτιεσαι αν αυτα που γραφεις ο αλλος τα διαβαζει κανονικα και τα σκεφτεται η απλα τα βλεπει μια και οτι του ερθει στο μυαλο σου απανταει. Λες να θελουν να φτιαξουν παλι καμια βιλα τα παιδια και να μην εχουν χρηματα? Και τοτε γιατι δεν αυξανουν τα διοδια που θα ειναι 100% γρηγορο μαζεμα χρηματων και απο περισσοτερους, 24/7 χωρις καν επιπροσθετο κοπο.Τελικα θα ειναι στραβα ο γιαλος εμεις μια χαρα αρμενιζουμε.

• Απαντ. 650
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
μια ερωτηση γιατι με εχουν κανει αυτα που βλεπω να αμφιβαλω για αυτα που ξερω.

σε στενακια, οταν δεν υπαρχει κανενα απολυτως σημα, δεν ισχυει παντα η προτεραιοτητα απο δεξια? παιζει κανενα ρολο ποιο απο τα 2 στενα ειναι πιο φαρδυ ή ποιο καταληγει στον εκαστοτε κεντρικο δρομο της περιοχης? γιατι ειναι τοσοι πολλοι που κορναρουν καθως ερχονται απο αριστερα σε ενα στενακι διπλα απο το σπιτι μου, που εχω αρχισει να αμφιβαλω οτι εχω δικιο, και σταματαω σαν να εχω στοπ εγω, ωστε να μην χτυπησω κανεναν.

Δίκιο έχεις.

Ο ΚΟΚ δεν λέει τίποτα για στενό δρόμο, φαρδύ δρόμο και τρίχες κατσαρές.

Οπου δεν υπάρχει σήμανση ισχύει η από δεξιά προτεραιότητα.

Δημοσ.
Κάπου εδώ χάνεις τη μπάλα.

Το ότι είναι νόμος και οι παραβάτες πρέπει να τιμωρούνται σου κάνει ή όχι;

Άν το πρόστιμο ήταν 10 ευρώ για τη ζώνη θα ήσουν οκ;

Οταν ο νομος διχαζει τοτε δεν κανει τοσο καλα την δουλεια του, τουλαχιστον οι μισοι Ελληνες νομιζω θεωρουνε αδικη την συγκεκριμμενη αυξηση.Δεν χανω την μπαλα ,το παλιο προστιμο ηταν νομιζω 80 ευρω, αν αυξησεις τους ελεγχους και οχι το προστιμο δεν κανεις την δουλεια σου ; Χωρις να αδικεις και τον αλλον που παρανομησε απο στιγμιαια αμελεια και δεν το κανει κατ'επαγγελμα. Αλλα εδω θελουμε να αφησουμε να κανει ολη την δουλεια ενα προστιμο, ανεξαρτητα οπως ειπα και πριν που δεν θα ισχυει αναγκαστικα για ολες τις περιπτωσεις και σε ολη την επικρατεια, ο αστυνομικος εχει και ενα οριο.Το ζητουμενο δεν ειναι μονο να εκφοβισεις αλλα να εισαι και δικαιος.Τι προσπαθουμε υποτιθεται να κανουμε ετσι ; να μειωσουμε τα κακα νουμερα, και απο ποτε αρχισε να γινεται αυτο στην Ελλαδα, μην περιμενεις απο ολους τοσο ευκολα να θυμηθουν τ'αυτονοητα για μας επειδη το κρατος αποφασισε να ξυπνησει τωρα , ειναι συνηθεια και οχι συνειδητο εγλημα.Με τοση τρομοκρατια που επεσε απο τα μεσα ενημερωσης ηθελα να ξερα ποτε θα χουμε το πρωτο θυμα απο την περιπτωση βλεπω μπλοκο και αφηνω το τιμονι να βαλω ζωνη.Μετρο στα μετρα λοιπον, οχι με βαση τον εαυτο μας αλλα τον μεσο ορο.

Ναι και τα στατιστικα για τις ζωνες, προσφατα επιτευχθεντα νουμερα στις περισσοτερες χωρες.

http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/07/584&format=HTML&aged=0&language=EL&guiLanguage=en

Δημοσ.

Στην «τσιμπίδα» του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ο Π.Ψωμιάδης

Στην «τσιμπίδα» του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας έπεσε και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης οδηγούσε τη μηχανή του χωρίς κράνος και τιμωρήθηκε με πρόστιμο 350 ευρώ και 5 βαθμούς στο πόιντ σίστεμ.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες του νομάρχη να οδηγεί τη μηχανή του, ενώ μαζί του ήταν και η νικήτρια του διαγωνισμού της Eurovision Μαρίγια Σερίφοβιτς.

Τις φωτογραφίες του νομάρχη είδε ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την Τροχαία Θεσσαλονίκης ζήτησε να χρεωθεί πρόστιμο στον κ. Ψωμιάδη ύψους 350 ευρώ και να του καταλογιστούν και πέντε βαθμοί ποινής.

Χεχέ!:-D:evil:

πηγή: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=809063&lngDtrID=244

Δημοσ.

παραδειγμα απλης ανυπαρξιας ισονομιας.

πουθενα δεν αναφερεται οτι του κατασχεθηκε το διπλωμα.

μονο το χρηματικο προστιμο του επιβληθει.

Δημοσ.
Οταν ο νομος διχαζει τοτε δεν κανει τοσο καλα την δουλεια του, τουλαχιστον οι μισοι Ελληνες νομιζω θεωρουνε αδικη την συγκεκριμμενη αυξηση.Δεν χανω την μπαλα ,το παλιο προστιμο ηταν νομιζω 80 ευρω, αν αυξησεις τους ελεγχους και οχι το προστιμο δεν κανεις την δουλεια σου ; Χωρις να αδικεις και τον αλλον που παρανομησε απο στιγμιαια αμελεια και δεν το κανει κατ'επαγγελμα. Αλλα εδω θελουμε να αφησουμε να κανει ολη την δουλεια ενα προστιμο, ανεξαρτητα οπως ειπα και πριν που δεν θα ισχυει αναγκαστικα για ολες τις περιπτωσεις και σε ολη την επικρατεια, ο αστυνομικος εχει και ενα οριο.Το ζητουμενο δεν ειναι μονο να εκφοβισεις αλλα να εισαι και δικαιος.Τι προσπαθουμε υποτιθεται να κανουμε ετσι ; να μειωσουμε τα κακα νουμερα, και απο ποτε αρχισε να γινεται αυτο στην Ελλαδα, μην περιμενεις απο ολους τοσο ευκολα να θυμηθουν τ'αυτονοητα για μας επειδη το κρατος αποφασισε να ξυπνησει τωρα , ειναι συνηθεια και οχι συνειδητο εγλημα.Με τοση τρομοκρατια που επεσε απο τα μεσα ενημερωσης ηθελα να ξερα ποτε θα χουμε το πρωτο θυμα απο την περιπτωση βλεπω μπλοκο και αφηνω το τιμονι να βαλω ζωνη.Μετρο στα μετρα λοιπον, οχι με βαση τον εαυτο μας αλλα τον μεσο ορο.

Ναι και τα στατιστικα για τις ζωνες, προσφατα επιτευχθεντα νουμερα στις περισσοτερες χωρες.

http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/07/584&format=HTML&aged=0&language=EL&guiLanguage=en

+ 100 απο μενα

Δημοσ.
τουλαχιστον οι μισοι Ελληνες νομιζω θεωρουνε αδικη την συγκεκριμμενη αυξηση.

Οι άλλοι μισοί είναι τσιράκια του Λιάπη ή μήπως απλά δεν έχουν σκοπό να παρανομήσουν και δεν τους αφορά η αύξηση; :roll:

(παρεπιπτοντως, η κοινωνια των καφρων γινεται ολο κ πιο υπαρκτη καθε μερα, με ζωντανα παραδειγματα ακομα κ εδω περα)

Δε χρειάζεται να διαβάσεις εδώ για να καταλάβεις ότι έχουμε γίνει κοινωνία κάφρων. Μια βόλτα στο δρόμο αρκεί. ;)

Δημοσ.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες του νομάρχη να οδηγεί τη μηχανή του, ενώ μαζί του ήταν και η νικήτρια του διαγωνισμού της Eurovision Μαρίγια Σερίφοβιτς.

πηγή: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=809063&lngDtrID=244

Τα 350 ευρώ δεν είναι τπτ.

Προβλέπω το βράδυ να πέφτει παντόφλα…:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

• Super Moderators
Δημοσ.

Παρακαλούνται τα μέλη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στις εκφράσεις τους και να μην δημοσιεύουν μηνύματα με πολιτικό περιεχόμενο!

Δημοσ.

καταρχην να πω οτι συμφωνω με τα νεα προστιμα σε γενικες γραμμες αλλα εχω και καποιες ενστασεις .

δεν υπαρχει τροπος να με προστατευσει απο περιπτωση που ξεχασω να βαλω τη ζωνη μου.και εξηγουμαι.οδηγω 3 χρονια και η 1η μου δουλεια οταν μπαινω στο αμαξι ειναι να βαλω ζωνη(η 2η να κολλησω τσιγαρο για το δρομο.) και οποιος μπαινει συνοδηγος τον υποχρεωνω να τη φορεσει,γενικα εχω κολλημα με το θεμα,αλλα μου εχει τυχει 2 φορες να το ξεχασω.τι εννοω; σταματησα να παρω τσιγαρα και απτη βιασυνη μου μηπως εμποδιζω την κινηση κτλ φευγω φουριοζος και μετα απο 1- 2λεπτα παρατηρησα οτι ξεχασα να βαλω τη ζωνη και την εβαλα τοτε. αν σαυτο το διαστημα σπασει ο διαολος το ποδι του και πεσω σε μπατσο,τι με προστατευει απτο να πληρωσω ενα μηνιατικο προστιμο? γιατι εκτος απο γκαντεμια ειναι και αδικια να οδηγεις δλδ 1000ωρες με ζωνη και στα 2-3 λεπτα που ετυχε να την ξεχασεις να πληρωσεις τα κερατα σου.πιστευω θαταν καλυτερο,η 1η κληση για μια παρανομια ναταν ελφρυ προστιμο και απτη 2η φορα και μετα ας ριχνουν οτι προστιμο θελουν.

επισης κατι για τα ορια ταχυτητας.πιστευω πρεπει να γινει μια αναπροσαρμογη ή να υπαρχει καποια ελαστικοτητα.πχ,στην παραλιακη(απο καραισκακη για συγγρου) επειδη περναω καθε μερα σχεδον μετα τις 1-2 το βραδυ,ο δρομος ειναι σχεδον ευθυς, ειναι μεγαλος(4 λωριδες),αδειος εντελως και το οριο ειναι 90,εγω εκει συνηθως πηγαινω με 110+(το μεγιστο 120 κοντερισια) και το βρισκω ελεεινο ναχει οριο 90 και μαλιστα ναναι το ιδιο οριο εδω και 15 χρονια.αυτη ειναι η μονη παρανομια που κανω και την κανω συνειδητα.

αυτες ειναι οι μονες ενστασεις που εχω για τα νεα προστιμα. καταταλλα τα βρισκω αυστηρα αλλα σωστα.

Δημοσ.

Ολο αυτό που λες ειναι γελοιο και δεν μπαινω καν στο κοπο να επειχηρηματολογισω για κατι τετοιο.

Τότε γιατί στα επαγγελματικά υπάρχουνε τουλάχιστον κόφτες για την τελική ενώ στα επιβατικά όχι? Αν επιβαλλόταν να φέρουν κόφτη τα επιβατικά στα 130 χλμ τι θα μοστράρανε ύστερα οι αυτοβιομηχανίες για να πουλήσουν?

Να βάλουνε κόφτη! Εμάς τι μας νοιάζει? Εμείς εδώ μέσα είμαστε όλοι νόμιμοι, μέσα στην πόλη πάμε με 50 και έξω όσο είναι το όριο, άντε με 130.

Με τις υγείες μας ξαναλέω.

Δημοσ.
Τότε γιατί στα επαγγελματικά υπάρχουνε τουλάχιστον κόφτες για την τελική ενώ στα επιβατικά όχι?

Ποιος σου είπε οτι τα επιβατικά δεν έχουν κόφτες ? ακομα και τα μηχανάκια έχουν

Δημοσ.

Να βάλουνε κόφτη! Εμάς τι μας νοιάζει? Εμείς εδώ μέσα είμαστε όλοι νόμιμοι, μέσα στην πόλη πάμε με 50 και έξω όσο είναι το όριο, άντε με 130.

Να σε δω εσενα να προσπερνας στην εθνικη με οριο 120 και σου ερχεται απο την αλλη νταλικα. Και να σε πιανει ο 130αρης ο κοφτης.

Μονο να 'μαι απο μια μερια να γελαω :twisted:

Δημοσ.

Πολύ το χάρηκα! Βέβαια το αν θα πληρώσει το πρόστιμο και πέντε βαθμούς στο point system είναι άλλο θέμα. :evil:

Δημοσ.

Στο θέμα των στενών παιδιά, καλό είναι να σταματάμε πάντα στις διασταυρώσεις ακόμα και αν έχουμε προτεραιότητα πολύ απλά γιατί δεν ξέρεις τι σου έρχεται.Εδώ ούτε στο stop δεν σταματάνε μερικοί!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...